foobar2000.pl - polskie forum: foo_uie_albumart - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Problemy i pytania związane z wtyczkami

Zasady działu "Problemy i pytania związane z wtyczkami"


  • W tym dziale prowadzimy wyłącznie dyskusje na temat dostępnych już wtyczek.
  • Pamiętaj, aby przed założeniem nowego tematu sprawdzić czy podobne pytanie wcześniej już nie padło! Skorzystaj w tym celu z WYSZUKIWARKI oraz zajrzyj do działu F.A.Q. - Najczęsciej zadawane pytania.
  • Tematy w dziale "Problemy i pytania związane z wtyczkami" muszą wyglądać następująco, inaczej bedą kasowane lub zmieniane:

    foo_nazwa_wtyczki


    • (np.) foo_burninate
    • (np.) foo_run

Grupa Trzymająca Władzę
  • (15 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

foo_uie_albumart wyświetlanie okładek, grafiki

#1 Guest_Domel_*

Napisano 29 sierpień 2005 - 23:43

Czy możlwie jest to, aby w okienku Album Art foobar po np. dwókrotnym kliknięciu lewym przyciskiem myszy(=next source) otworzył mi drugi plik graficzny z katalogu, z którego grana jest muzyka? Chodzi mi o to żeby po 2xkliknięciu l.p.m. w tym okienku pokazał się drugi plik np logo jakiegoś zespołu, które jest umieszczone w katalogu z muzyką

przykład --> katalog "Ensiferum - Iron" a w nim "ensiferum_iron.jpg" i logo tegoż zespołu "logo1.gif" czyli noramlnie w Album Art pojawia się ten pierwszy jpg(zdjęcie nr1), a ja chciałbym aby w po kliknięciu pojawiło się logo zespołu(zdjęcie nr2)

Dołączona grafika
Dołączona grafika


Nie wiem czy się da tak zrobić ?? Może wystarczy wpisać w okienku "Sources for album cover art images" kod, który który wybiera plik z rozszerzeniem .gif, który znajdował by się w katalogu z muzyką??

dzięki za pomoc!
0


  • (15 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   KosiMazaki Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 26-marzec 06

Napisano 30 marzec 2006 - 22:58

@mixcherry

REWELACJA!!!! Działa jak marzenie, kłaniam się nisko za pomoc. A jak ktoś chce zobaczyć finalny efekt moich modyfikacji to niżej w profilu fotki z okładką i bez niej (nie mogłem się zdecydować która fota lepsza :PP). Dodam że to moj pierwszy raz :)

Dzięki za pomoc raz jeszcze ;]
0

#42 Guest_CaldO_*

Napisano 31 marzec 2006 - 10:13

KosiMazaki, jaką wtyczkę uzyć żeby uzyskać te dwa okna, które masz obok okładki ? (lista dysków i podkatalogów).
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   jataman Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 30-marzec 06

Napisano 31 marzec 2006 - 10:21

CaldO napisał:

KosiMazaki, jaką wtyczkę uzyć żeby uzyskać te dwa okna, które masz obok okładki ? (lista dysków i podkatalogów).

to bedzie chyba:
Foo_explorer - Bardzo fajny plugin do przegladania zawartosci naszego dysku z poziomu foobara
foo_uie_albumlist-0.2.1-beta1
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   patchu Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-sierpień 05

Napisano 31 marzec 2006 - 10:36

jak juz sobie tak o album art i okladkach mowimy to pozwole sobie na male odbiegniecie od tematu
ze wszystkich albumow brakuje mi tylko okladek do myslovitz - praktycznie do kazdej pltyki
cos tam znalazlem ale sa to jpg wielkosci 150x150
bym byl wdzieczny za jakies wieksze (500x500) ...moze ktos ma ? hm ?
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   KosiMazaki Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 26-marzec 06

Napisano 31 marzec 2006 - 11:28

CaldO napisał:

KosiMazaki, jaką wtyczkę uzyć żeby uzyskać te dwa okna, które masz obok okładki ? (lista dysków i podkatalogów).


Dokładnie tak jak napisał jataman. Te dwie wtyczki sciągnięte z przyklejonego tematu i wpasowane w Columns UI ;]
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Tedi Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 25-marzec 06

Napisano 31 marzec 2006 - 13:55

match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)*'('Front')'.*
match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)*'('Back')'.*
-match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)*
-componentsdefault.png

ustawiłem jak na załączonym obrazku a nie pokazuje frontu pierwszego.co robię źle?
moje pliki to front.jpg i back.jpg natomiast pokazuje jakby od końca plik cd.jpg.
proszę o pomoc.
Tedi

Religia, jest dla współczesnego człowieka jak muzyka, można ją przyciszyć a w razie potrzeby całkowicie wyłączyć.
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 31 marzec 2006 - 20:23

Pokazuje źle, bo twoje pliki się źle nazywają, czy też raczej po prostu inaczej. U KosiMazaki (swoją drogą, dobra xywa :D) pliki się nazywały cośtam (Front).jpg, u ciebie po prostu front.jpg. W tak wypadku prawdopodobnie zadziała u ciebie coś takiego:

match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)front.*
match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)back.*
-match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)*
-componentsdefault.png
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   Tedi Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 25-marzec 06

Napisano 31 marzec 2006 - 21:00

zmieniłem i dalej nic ! klikanie myszką też nie też nic nie żmienia,pokazuje cały czas tył płyty :( .
Tedi

Religia, jest dla współczesnego człowieka jak muzyka, można ją przyciszyć a w razie potrzeby całkowicie wyłączyć.
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 31 marzec 2006 - 21:05

Tedi napisał:

zmieniłem i dalej nic ! klikanie myszką też nie też nic nie żmienia,pokazuje cały czas tył płyty :( .

Niemożliwe. Sprawdziłem u siebie: w folderze, w którym są pliki dźwiękowe wkleiłem dwie okładki nazywające się front.jpg i back.jpg. I działa.

A co ma robić klikanie (bo domyślnie chyba wcale nie zmienia okładki) ustawia się w preferencjach Album Arta.
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Tedi Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 25-marzec 06

Napisano 31 marzec 2006 - 21:27

chodziło mi o to że po kliknięciu lewym lub prawym na wyświetlany tył okładki nie przeskakuje na następne zdjęcie, a jak wywnioskowałem z poprzednich postów powinno tak być(chyba że się mylę).Zdążyłem zauważyć że w mojej kolekcji mam różne rodzaje plików okładek ale w tym wypadku używam cały czas tych samych plików.
back.jpg i front.jpg chyba że back i front ma być w nawiasach np.(back).jpg.Jeśli by tak było to mam tak namieszane jak u przekupki w tobołku.zatwierdziłem zmiany i restart foobara zrobiłem i pokazuje tylko tyły :(
Tedi

Religia, jest dla współczesnego człowieka jak muzyka, można ją przyciszyć a w razie potrzeby całkowicie wyłączyć.
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 31 marzec 2006 - 21:29

Jesteś pewien, że przekleiłeś dokładnie to samo, co ci napisałem?... Nie zapodział ci się gdzieś tam niepotrzebny minus (na początku sourca)?...
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   Tedi Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 25-marzec 06

Napisano 31 marzec 2006 - 21:34

wszystko jest identiko jak w morde.... .nie wiem co jest grane?
Tedi

Religia, jest dla współczesnego człowieka jak muzyka, można ją przyciszyć a w razie potrzeby całkowicie wyłączyć.
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 31 marzec 2006 - 21:40

E to nie wiem. Może spróbuj zamienić dwie pierwsze linijki na to:

match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)/front.*
match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)/back.*

I czy na pewno ustawiłeś np. "left click function" na "Next source"?... Możesz też przewijać między okładkami za pomocą popup menu (prawy klawisz myszy na Album Arcie i w menu jest Next source / First source itd...)
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   Tedi Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 25-marzec 06

Napisano 31 marzec 2006 - 22:00

zmieniłem i dalej nic muszę chyba od nowa wszystko skonfigurować.wszelkie próby zmiany na next czy first bez powodzenia wyświetla tylko tył i ani drgnie.poczytam jeszcze na ten temat i jak nic nie znajdę to wywalę wszystko i zainstaluję od nowa.w każdym razie dzięki za pomoc.:)
Tedi

Religia, jest dla współczesnego człowieka jak muzyka, można ją przyciszyć a w razie potrzeby całkowicie wyłączyć.
0

#55 Guest_sam_*

Napisano 31 marzec 2006 - 22:11

Mam ten sam problem co kolega. Bez wzgledu co mam w 'preferences' czyta mi najpierw back cover i 'next source' lewym przyciskiem myszki tez nie dziala :(
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 31 marzec 2006 - 22:13

Dołącz screena z konfiguracji Album Arta, screena z folderem, w którym trzymasz okładki, oraz screena z nazwami plików dźwiękowych. Najlepiej żeby na screenach były widoczne ścieżki (Widok -> Paski narzędzi -> Pasek adresu).
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   Tedi Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 25-marzec 06

Napisano 31 marzec 2006 - 23:26

jeśli o mnie chodzi to wywaliłem wszystko i zaczynam od zera!
Wywaliłem wsio ponowna instalacja
match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)front.*
match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)back.*
-match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)*
-componentsdefault.png - wkleiłem wszystko jak powyżej dalej to samo !co zauważyłem:funkcje-open directory i open in external działają bez zarzutów.Moje pliki mam w folderach z muzą nazywają się tak samo jak tytuły albumów plus back lub front.jpg czasami jest jeszcze cd,disc,inside.jpg-ale te wywalam żeby nie mieszać.pozostajemy przy front i back.
próbuje usunąć wpis:match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)back.* -dalej to samo.
usunąłem jeszcze pierwszą linijkę- dalej to samo,wyświetla tylko back.mimo wywalenia 2 pierwszych linijek cały czas pokazuje tylko tyły.Może mi brakuje jakiejś biblioteki?albo przed dwoma pierwszymi linijkami też powinny być myślniki(jeszcze spróbuję).
Ustawienia mam standart jeśli chodzi o Album arta.Dodam że w całej tej przypadłości w przypadku braku jakichkolwiek plików jpg pokazuje się tylko puste czarne okienko.Wyjściem z tej sytuacji jest opcja -open in external viewer-bo wtedy wyświetla wszystko co się chce(można sobie nawet zdjęcia rodzinne pooglądać :).)Nie wiem co jeszcze można zrobić?
edit:
dopisałem myślniki do dwóch pierwszych linijek-pokazuje tylko back
wywaliłem wszystkie,zostawiłemtylko trzecią:-match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)*- cały czas to samo :( widzę tylko back.
Tedi

Religia, jest dla współczesnego człowieka jak muzyka, można ją przyciszyć a w razie potrzeby całkowicie wyłączyć.
0

#58 Guest_sam_*

Napisano 01 kwiecień 2006 - 11:26

Na hydrogenaudio ludzie maja podobny problem. Mysle, ze to wina wtyczki a nie ustawien :( Nie jest jeszcze w pelni 'przeniesiona' pod 0.9. Przycisk reset wywalal foobar'a teraz jest to juz naprawione ale czesc bledow pozostala. Czy komus pod 0.9 chodzi tak jak powinna ?

Pozdrawiam,
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   Tedi Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 25-marzec 06

Napisano 01 kwiecień 2006 - 12:12

Cenna informacja, rzeczywiście przy resecie ustawień wywala foobara i wtyczka może mieć jakiś błąd tylko dlaczego nie wszyscy mają ten problem?.Co ja się nakombinowałem to moje! Nie napiszę ile razy instalowałem już foobara bo rachubę straciłem!Czekam na prawidłową wtyczkę :cry:
Tedi

Religia, jest dla współczesnego człowieka jak muzyka, można ją przyciszyć a w razie potrzeby całkowicie wyłączyć.
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 01 kwiecień 2006 - 12:40

U mnie również foo wywala sie na Resecie, więc chwilowo robie sobie raz na jakis czas kopie konfiga foobara w bezpiecznym miejscu :P I czekam..
PS: A poza tym wtyczka działa ok.. przynajmniej na razie nie zauważyłem innych bugów..
Привет!
Dołączona grafika
0

  • (15 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl