foobar2000.pl - polskie forum: foo_uie_albumart - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Problemy i pytania związane z wtyczkami

Zasady działu "Problemy i pytania związane z wtyczkami"


  • W tym dziale prowadzimy wyłącznie dyskusje na temat dostępnych już wtyczek.
  • Pamiętaj, aby przed założeniem nowego tematu sprawdzić czy podobne pytanie wcześniej już nie padło! Skorzystaj w tym celu z WYSZUKIWARKI oraz zajrzyj do działu F.A.Q. - Najczęsciej zadawane pytania.
  • Tematy w dziale "Problemy i pytania związane z wtyczkami" muszą wyglądać następująco, inaczej bedą kasowane lub zmieniane:

    foo_nazwa_wtyczki


    • (np.) foo_burninate
    • (np.) foo_run

Grupa Trzymająca Władzę
  • (15 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

foo_uie_albumart wyświetlanie okładek, grafiki

#1 Guest_Domel_*

Napisano 29 sierpień 2005 - 23:43

Czy możlwie jest to, aby w okienku Album Art foobar po np. dwókrotnym kliknięciu lewym przyciskiem myszy(=next source) otworzył mi drugi plik graficzny z katalogu, z którego grana jest muzyka? Chodzi mi o to żeby po 2xkliknięciu l.p.m. w tym okienku pokazał się drugi plik np logo jakiegoś zespołu, które jest umieszczone w katalogu z muzyką

przykład --> katalog "Ensiferum - Iron" a w nim "ensiferum_iron.jpg" i logo tegoż zespołu "logo1.gif" czyli noramlnie w Album Art pojawia się ten pierwszy jpg(zdjęcie nr1), a ja chciałbym aby w po kliknięciu pojawiło się logo zespołu(zdjęcie nr2)

Dołączona grafika
Dołączona grafika


Nie wiem czy się da tak zrobić ?? Może wystarczy wpisać w okienku "Sources for album cover art images" kod, który który wybiera plik z rozszerzeniem .gif, który znajdował by się w katalogu z muzyką??

dzięki za pomoc!
0


  • (15 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#281 Użytkownik nie jest zalogowany   DjCaro Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 08

Napisano 19 luty 2008 - 21:22

Z Columns UI korzystam
0

#282 Użytkownik nie jest zalogowany   krain_l Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 08

Napisano 11 sierpień 2008 - 20:10

witam!
podepne sie do tematu, bo mam ten sam problem, ale powyzsze rady i sposoby nie dzialaja :wacko:
mam Foobar2000 0.9.5.1 i foo_uie_albumart.dll,
ustawienia i wyglad tak jak na screenach
----------------------
druga sprawa [nie chce zakladac drugiego postu]
jak zrobic, by:
artysta byl normalny
tytul pogrubiony
tytul albumu kuwsywa
0

#283 Użytkownik nie jest zalogowany   Mane Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 27-sierpień 06

Napisano 21 sierpień 2008 - 17:36

Czy mozna jakos skonfirurowac wyswietlanie okladek, aby znajdowaly sie w innym folderze niz pliki z muzyka?
np:
muzyka:
E:\Music\Iron Maiden\Iron_Maiden-Somewhere_Back_In_Time-2008-FLAC-M4N3
okladki:
E:\Covers\Iron Maiden\Iron_Maiden-Somewhere_Back_In_Time-2008-FLAC-M4N3

Nazwy okladek:
00-Iron_Maiden-Somewhere_Back_In_Time-2008-FLAC-M4N3-Front.jpg
00-Iron_Maiden-Somewhere_Back_In_Time-2008-FLAC-M4N3-back.jpg
0

#284 Użytkownik nie jest zalogowany   Vifon Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 18-listopad 06

Napisano 22 sierpień 2008 - 11:06

Spróbuj wpisać w "Sources" to:
E:\Covers\%artist%\00-%filename%-Front.jpg
E:\Covers\%artist%\00-%filename%-back.jpg

Nie jestem pewien co do fragmentu "00". Nie wiem, czy masz tak wszędzie, czy to zależy od utworu. Jeśli jest to numer utworu, to zastąp to tym:
$num($sub(%tracknumber%,1),2)

(zakładając, że w przykładzie był pierwszy utwór)
0

#285 Użytkownik nie jest zalogowany   Mane Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 27-sierpień 06

Napisano 22 sierpień 2008 - 11:25

Wieki wielkie, mozesz jeszcze podpowiedziec gdzie to wpisac? Bo jakos nie moge sie w preferencjach foobara doszukac jakichkolwiek ustawien Album Art.

Numery utworow zaczynaja sie od 01, ewentualnie 101 lub 201 jesli album wieloplytowy, wszystkie pozostale pliki w katalogach, log, cue, sfv, m3u i rowniez okladki maja na poczatku zawsze 00 lub 000 (j.w).

EDIT: Tzn wiem gdzie wpisac, tylko jak tam sie dostac (screen 3 posty wyzej).
0

#286 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 22 sierpień 2008 - 13:02

PPM w panel Album Art > Settings
0

#287 Użytkownik nie jest zalogowany   Vifon Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 18-listopad 06

Napisano 22 sierpień 2008 - 14:44

Mane napisał:

Numery utworow zaczynaja sie od 01

No to będzie:
$num(%tracknumber%,2)

Co do albumów wielopłytowych, to nie mam takich, więc ciężko mi sprawdzać jak ma być.
0

#288 Użytkownik nie jest zalogowany   Mane Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 27-sierpień 06

Napisano 22 sierpień 2008 - 18:04

Wyświetl postUżytkownik mariush dnia pią, 22 sie 2008 - 15:02 napisał

PPM w panel Album Art > Settings


Album Art mam tylko w components, ale tam PPM nie dziala, moge zrobic tylko dwuklik LPM ale pojawia sie tylko info na temat tego pluginu.
0

#289 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 22 sierpień 2008 - 18:21

A dodałeś AlbumArt w File > Preferences > Display > ColumnsUI > zakładka Layout?

Jak nie, to dodaj. A jak, to znajdziesz odp w dziale FAQ w poradniku Layout.
A jak dodałeś, to masz gdzieś w głównym oknie panel wyświetlający okładki. I w niego klikasz PPM i z menu kontekstowego wybierasz Settings.
0

#290 Użytkownik nie jest zalogowany   Mane Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 27-sierpień 06

Napisano 31 sierpień 2008 - 12:03

Nie używam niestety ColumnsUI tylko PanelUI.
0

#291 Użytkownik nie jest zalogowany   aazmath Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 06-styczeń 08

Napisano 20 październik 2008 - 21:35

Witam.

Ja mam problem z wyswietlaniem okladek w foobear. Okladki raz są raz ich nie ma... Czy ktoś moze pomoć?

Dołączona grafika

Dołączona grafika



Uzywam PanelsUI
0

#292 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 23 październik 2008 - 14:22

To akurat nie jest wtyczka album_art ale skrypt w pUI :)
Jeśli dobrze pamiętam ten skrypt, to okładka powinna mieć w nazwie: folder, cover, front ...
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#293 Użytkownik nie jest zalogowany   aazmath Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 06-styczeń 08

Napisano 23 październik 2008 - 21:51

A w ogole to chyba da sie ustawic tak zeby automatycznie sciagał okładki?

A zmiany nazwy nie pomogła... Wyczailem ze to nie ma znaczenia bo np gdzie indziej jest wyświetlana okładka, a w innym juz nie. Pod innym skinem tak normlanie... wyświetla i bez róznicy czy jest nazwane front etc... A no i jeszcze rozmiar tak samo...
0

#294 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 23 październik 2008 - 22:36

Jasne, że się da http://foobar2000.pl...amp;#entry16659
Co do tego skryptu, to trzeba się dokładnie przyjrzeć i wyłowić czynnik wspólny dla niewyświetlanych okładek. Potem będzie można coś naprawić ...
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#295 Użytkownik nie jest zalogowany   lydathegreat Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 26-czerwiec 09

Napisano 17 lipiec 2009 - 11:35

Jak skonfigurowac album art, zeby wyswietlal mi okladki umieszczone w folderze z albumem? Przykladowo F:\Muzyka\Non Phixion - The Future Is Now

Uzywam Panels UI.
0

#296 Użytkownik nie jest zalogowany   anall_phabett Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 30-styczeń 07

Napisano 31 lipiec 2009 - 00:46

Witam mam taki dylemat ze chcialbym ustawic album arty dla radio stream, no covera, library i jako logo gdy nic nie jest odtwarzane ale nie wiem czy nadal jest taka mozliwosc (bo z tego co przegladalem HA to bylo kiedys mozliwe). Jesli mozecie mi pomoc bylbym bardzo wdzieczny gdybyscie napisali co i jak mam wklepac w konfiguracje AA. Ponizej zamieszczam link do scrrenow z lista moich wtyczek i okienka AA.

obrazki

za pomoc serdecznie z gory dziekuje
pozdrawiam
anall
0

#297 Użytkownik nie jest zalogowany   Tical Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 08-wrzesień 09

Napisano 12 październik 2009 - 19:27

Witam

Jak ma wygladac string, aby wtyczka dziala w taki sposob - kazdy katalog z plikami muzycznymi zawiera rowniez pliki z okladkami nazywane front, cover, folder, back, inside, cd itd, zadnych udziwnien.
Chodzi mi o to, ze podczas odtwarzania muzyki chcialbym aby AA zmienial okladki sam, zrobilem to i dziala, co iles tam ustawionych sekund sobie zmienia, ustawilem, zeby omijal okladke "nocover", ale nie bardzo wychodzi mi stworzenie stringa, aby podczas recznego przelaczania okladki (Next Source) ustawionym klikiem, zeby omijal ten "nocover", poniewaz przelaczam sobie oczywiscie okladki jakie mam, ale podczas tego przelaczania rowniez wyswietla sie "nocover", w "automacie" nie wyswietla, bo omija (Skip nocover...), mozecie pomoc?

Dzieki z gory.
Pozdrawiam

edit:
Moj config wyglada tak
$replace(%path%,%filename_ext%,)*front*.*
$replace(%path%,%filename_ext%,)*cover*.*
$replace(%path%,%filename_ext%,)*folder*.*
$replace(%path%,%filename_ext%,)*back*.*
$replace(%path%,%filename_ext%,)*cd*.*
$replace(%path%,%filename_ext%,)*inside*.*
$replace(%path%,%filename_ext%,)*inlay*.*
--D:\Muza\nc.png

What's that shit that they be smokin? Tical... tical, tical
Pass it over here... tical... tical, tical
0

#298 Użytkownik nie jest zalogowany   Wicia666 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 07-grudzień 06

Napisano 08 sierpień 2010 - 10:38

B. podoba mi się ta wtyczka, jej funkcje itd. ale problem jest w tym, że przyzwyczaiłem się, że nad okładką jest jeszcze zwykle overlay, który upodabnia ją do rzeczywistości ;) Czy da się to w jakiś sposób uzyskać ? Chodzi mi o metodę narysowania jakiegokolwiek obrazka nad tym panelem, który by nie znikał po wykonaniu przez panel jakiejś funkcji (przeładowanie/ zmiana obrazka itd.)
0

#299 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 08 sierpień 2010 - 19:11

W foo_uie_albumart nie da się niestety. Przy okazji, teraz Columns UI ma już wbudowanego 'albumarta'.
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#300 Użytkownik nie jest zalogowany   taki1gosc Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 04-styczeń 07

Napisano 13 marzec 2015 - 18:22

Wtyczki foo_uie_albumart + foo_uie_biography dla stacji radiowych:

Jak skonfigurować te wtyczki aby wyświetlała albumy dla piosenek ze stacji radiowych? Dla lokalnych plików muzycznych (poprawnie o tagowanych)wszystko działa OK ale gdy odtwarzam stream wtedy nie chcę mi się poprać obrazek albumu/artysty.

Zauważyłem że wtyczka foo_uie_biography działa wtedy gdy w "Properties" w polu "Artist Name" jest informacja o artyście, niestety dla stacji radiowych to pole nie jest wypełniane. Co dziwne na play liście wyświetla mi się informacja o artyście i utworze. Przykład na załączonym screenie.


Dołączona grafika

Być może da się jakoś przekierować informacje ze streamu do "Properties"?
0

  • (15 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 13
  • 14
  • 15
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl