foobar2000.pl - polskie forum: foo_uie_albumart - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Problemy i pytania związane z wtyczkami

Zasady działu "Problemy i pytania związane z wtyczkami"


  • W tym dziale prowadzimy wyłącznie dyskusje na temat dostępnych już wtyczek.
  • Pamiętaj, aby przed założeniem nowego tematu sprawdzić czy podobne pytanie wcześniej już nie padło! Skorzystaj w tym celu z WYSZUKIWARKI oraz zajrzyj do działu F.A.Q. - Najczęsciej zadawane pytania.
  • Tematy w dziale "Problemy i pytania związane z wtyczkami" muszą wyglądać następująco, inaczej bedą kasowane lub zmieniane:

    foo_nazwa_wtyczki


    • (np.) foo_burninate
    • (np.) foo_run

Grupa Trzymająca Władzę
  • (15 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

foo_uie_albumart wyświetlanie okładek, grafiki

#1 Guest_Domel_*

Napisano 29 sierpień 2005 - 23:43

Czy możlwie jest to, aby w okienku Album Art foobar po np. dwókrotnym kliknięciu lewym przyciskiem myszy(=next source) otworzył mi drugi plik graficzny z katalogu, z którego grana jest muzyka? Chodzi mi o to żeby po 2xkliknięciu l.p.m. w tym okienku pokazał się drugi plik np logo jakiegoś zespołu, które jest umieszczone w katalogu z muzyką

przykład --> katalog "Ensiferum - Iron" a w nim "ensiferum_iron.jpg" i logo tegoż zespołu "logo1.gif" czyli noramlnie w Album Art pojawia się ten pierwszy jpg(zdjęcie nr1), a ja chciałbym aby w po kliknięciu pojawiło się logo zespołu(zdjęcie nr2)

Dołączona grafika
Dołączona grafika


Nie wiem czy się da tak zrobić ?? Może wystarczy wpisać w okienku "Sources for album cover art images" kod, który który wybiera plik z rozszerzeniem .gif, który znajdował by się w katalogu z muzyką??

dzięki za pomoc!
0


  • (15 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   kizdub Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 06-październik 05

Napisano 06 październik 2005 - 22:15

Mixcherry dzięki za radę, wszystko działa jak należy.

Widze, że chyba też lubisz Toola hehe
wolny wiatr, pustynne zakątki umysłu niezdobyte przez nikogo...
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   ariel Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 05

Napisano 30 październik 2005 - 10:05

da się tak ustawić album art żeby jak w danym folderze z albumem nie mam wszystkich grafik nie pojawiała sie grafika no cover?
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 30 październik 2005 - 10:08

No da sie :] [a jakże by inaczej ;) ]
We właściwościach wtyczki, w polu "Sources for album cover art images:" usuć wpis " -componentsdefault.png"
Привет!
Dołączona grafika
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   ariel Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 05

Napisano 30 październik 2005 - 10:45

ale wtedy nie bede mial okladki no cover jak cos nie bedzie mialo wogole okladki
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   bpjl Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 13-styczeń 06

Napisano 13 styczeń 2006 - 19:09

"album art panel " wyświetla on w okienku foobara okładkę płyty jeśli takowa znajduje się w katalogu z plikami muzycznymi. i teraz pytanie. czy można zrobić tak aby plugin ten łapał okładki z katalogów gdzie są playlisty.. konkretnie chodzi mi o sytuację gdy album ma 2cd. u mnie wygląda to tak:
Dołączona grafika
gdy wrzucam tą playlistę do foobara tej okładki mi nie łapie! musiałbym ją skopiować do katalogów CD1 i CD2... a chcę żeby mi ją załapało właśnie stąd..

w konfiguracji pluginu mam wpisane coś takiego

Cytat

$replace(%_path%,%_filename_ext%)folder.jpg
-match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)*
-componentsdefault.png

0

#26 Guest_st208_*

Napisano 21 styczeń 2006 - 13:36

Mam problem związany z przełączaniem okładek. Moja konfiguracja wygląda tak:

Dołączona grafika

i wzięta jest z tego tematu. Jednak po podwójnym kliknięciu na okładkę nic się nie dzieje. Próbowałem różnych ustawień, innych nazw plików, ale efekt jest wciąż ten sam. Pojedynczo zarówno "przód" jak i "tył" wyświetlają się poprawnie.

Dodam, że ostatnio musiałem wskrzesić foobara z kopii zapasowej, bo bawiąc się w konfiguracji trochę "popsułem". Wcześniej przełączanie okładek działalo (ustawiałem wszystko również korzystając z porad z tego tematu), ale niestety nie pamiętam poprzednich ustawień.
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 21 styczeń 2006 - 13:55

st208 napisał:

(...)po podwójnym kliknięciu na okładkę nic się nie dzieje. Próbowałem różnych ustawień, innych nazw plików, ale efekt jest wciąż ten sam. Pojedynczo zarówno "przód" jak i "tył" wyświetlają się poprawnie.


a co chciales zeby robilo podwujne klikniecie? w opcjcach z tego co widze masz ustawione aby pokazywal nastepnt plik (o ile taki istnieje)
sparwdz czy masz w folderze pliki z okladkami. sprawdz tez nazwy plikow czy zgadzaja sie z tym co masz tam tj. przód.jpg i tył.jpg
a najlepiej to wywal ten caly skrypt i zobacz czy wtedy dziala
0

#28 Guest_st208_*

Napisano 21 styczeń 2006 - 14:04

Tak, chciałbym, żeby po podwójnym kliknięciu wyświetlał się tył okładki.

W folderach z okładkami wszystko jest ustawione poprawnie. Tak jak napisałem, pojedynczo zarówno przód i tył się wyświetlają.

Przy aktualnym ustawieniu wyświetlony jest cały czas przód, a podwójne kliknięcie nie przynosi żadnego efektu.
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Klusek Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 16-styczeń 06

Napisano 01 luty 2006 - 23:01

Czy jest może już gdzieś albumart działający z betą 13? Przeszukałem chyba z połowę internetu i niestety nie znalazłem nic co by chciało działać :cry:
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 01 luty 2006 - 23:04

Być może jest gdzieś w tej drugiej połowie...

A tak serio, to nie ma i nie będzie dopóki nie wyjdzie finalna wersja 0.9 + SDK do nowego Columns UI Extensions.
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   cadavre Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 01-luty 06

Napisano 02 luty 2006 - 13:10

Mixcherry a jak to zrobić tak aby wyświetlało mi np. NO COVER kiedy w albumie nie ma żadnego pliku z okładką :?: albo gdy słucham radia :?: bo wiem że tak ale nie mogę se z tym poradzić niby wszystko jest ok

Z Góry Wielkie Dzięki :!:

A tak to u mnie wygląda:
[b]
0

#32 Guest_Siekan_*

Napisano 02 luty 2006 - 15:49

Poratujcie mnie, bo nie potrzefię odpalić biblioteki: foo_uie_albumart.dll
Ma wszystkie komponenty potrzebne to odpalenia tej biblioteki ale nie chce się odpalać pisze mi:
ERROR (CORE) : Failed to load DLL: foo_uie_albumart.dll, reason: Unable to load DLL.

Mam biblioteki:
MSVCP71.DLL (w system32)
msvcr71.dll (w system32)
GDI+RUNTUME
ColumsUI - włączone !!
włączone database enabled

SYSTEM WINDOWS 2000 SP4. no i oczywiście foobar 0.8.3 Compiled on: Jun 28 2004

Moze ktoś mnie poratuje. Przeczydałem już wsyztsko co było na ten temat na formu i nie potrafię do tego dojść jak to zrobić.
POMOCY!!!
0

#33 Guest_dd_20010_*

Napisano 04 luty 2006 - 01:22

A dało by się tak zrobić żeby rozmiar okładki dopasowywał się do rozmiaru okna album arts ? Czy jestem zmuszony zmienic wsztkim okładą rozmiar ręcznie ?
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Klusek Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 16-styczeń 06

Napisano 04 luty 2006 - 13:46

Oczywiście, że się da, zaznacz w opcjach Album Art "Shrink album cover atr to fit panel" i "Expand album cover art to fit panel".
0

#35 Guest_azim_*

Napisano 05 luty 2006 - 14:38

Witam jestem tu new mam nadzieje ze pomozecie :D Wiec tak... wszystkie moje covery mam w folderze "C:Program FilesSamurizecovers", problem tkwi w tym ze mam np. w folderze "Nowe" okolo 100 roznych mp3 i chcialbym zeby foo wyswietlal mi do kazdej mp3 covera z podanego wyzej folderu czy da sie to zrobic ?? np klikam w playliscie na 1 mp3 - wyswietla sie cover, klikam nastepna mp3 cover sie zmniena idt. Help !!!
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   m1rror Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 06-luty 06

Napisano 10 marzec 2006 - 15:57

Mam problem :/ Niewazne jakbym nazwal plik okladki, niewazne co wpisze w album art... nie wyswietla okladki tylko "No cover" :/ O co tej glupiej maszynie chodzi? :) Moze ktos wie? Mam ustawienia standard, probowalem roznych z forum, nazywalem plik folder.jpg, album.jpg, nazwa_albumu.jpg co sie dalo! Mam win 98, najnowszego bodajrze album_art'a i foo 0.8.3
0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   KosiMazaki Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 26-marzec 06

Napisano 30 marzec 2006 - 13:20

mixcherry napisał:

match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)cover-front.*

match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)cover-back.*

match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)*


Mój pierwszy post na forum F2k więc na wstępie się witam :)

Pytanie dla wyjadaczy może być banalne ale ja już walcze z tym drugi dzień i stoję w miejscu, dodam że o pomoc zwróciłem się również do szukajki i chyba wyczerpałem już wszystkie możliwości pomocy we "własnym zakresie". Otóż używam Foobara 0.9, a problem mam z wtyczką Albumart. Otóż chciałem ustawić ją tak jak w przykładzie który zacytowałem ale coś mi to nie bangla, tzn. dlatego że mam inaczej nazwane pliki i pomimo moich usilnych prób przerobienia tego kodziku poległem i złożyłem broń :PPP. U mnie pliki okładek wyglądają tak:

Paths Of Possession - Promises In Blood (Front).jpg
Paths Of Possession - Promises In Blood (Back).jpg

Chciałbym żeby Foobar zwracał uwagę na " (Front)" i "(Back)" bo chyba tak będzie najłatwiej. Okładki zawsze mam w folderach z muzyczką, a nie jakiś osobny katalog na same okładeczki.

Jeżeli znajdzie się ktoś życzliwy to prosiłbym o podanie mi jak to powinno wyglądać.

Dzięki za pomoc
Mazak

Ps. Sorry za odkopanie ;]
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   venom Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 14-listopad 05

Napisano 30 marzec 2006 - 14:43

m1rror:

$replace(%_path%,%_filename_ext%,)folder.jpg
-match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)*
-componentsdefault.png

Ja w album art uzywam takiego stringu i wszystko dziala.
Aha dla tego przypadku okladki plyt musza byc w folderach albumow ale to napewno wiesz. Jezeli chodzo o 3 linijke kodu to jej dzialanie jest nastepujace. Jesli w jakims folderze nie masz okladki to Album art wyswietli ci obrazek "default.png", ktory musisz umiescic w katalogu components foobara. Czyli jest to taka okladka domyslna.
0

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   KosiMazaki Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 26-marzec 06

Napisano 30 marzec 2006 - 15:38

Ta trzecia linijka działa mi wyśmienicie :) Zobaczymy co będzie jak podmienie pozostałe. Dzęki za odpowiedź.

>>>EDIT

Teraz pokazuje okładkę ale zawsze tą opisaną jako "Back" :/
0

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 30 marzec 2006 - 22:07

A co sie stanie jak wkleisz coś takiego:


match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)*'('Front')'.*
match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)*'('Back')'.*
-match:$replace(%_path%,%_filename_ext%,)*
-componentsdefault.png


EDIT: Zmieniłem kolejność sourców, teraz jest lepiej.
0

  • (15 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl