foobar2000.pl - polskie forum: foo_youtube_1.8 - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Problemy i pytania związane z wtyczkami

Zasady działu "Problemy i pytania związane z wtyczkami"


  • W tym dziale prowadzimy wyłącznie dyskusje na temat dostępnych już wtyczek.
  • Pamiętaj, aby przed założeniem nowego tematu sprawdzić czy podobne pytanie wcześniej już nie padło! Skorzystaj w tym celu z WYSZUKIWARKI oraz zajrzyj do działu F.A.Q. - Najczęsciej zadawane pytania.
  • Tematy w dziale "Problemy i pytania związane z wtyczkami" muszą wyglądać następująco, inaczej bedą kasowane lub zmieniane:

    foo_nazwa_wtyczki


    • (np.) foo_burninate
    • (np.) foo_run

Grupa Trzymająca Władzę
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

foo_youtube_1.8

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   3dh Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 21-marzec 15

Napisano 22 marzec 2015 - 15:50

foo_youtube

Niedawno zainstalowałem i działa, chociaż trzeba długo czekać zanim odpali np. ten adres:
https://www.youtube....h?v=2x3UNHNo1LA
Dzwięk jest niby lepszej jakości od tego z filmiku. W SMPlayer (720p) miałem 192 kbps, w foobar jest ~250 kbps.

Teraz pytanie - jak zapisać plik z YouTube odtwarzany na foobar? Albo, gdzie jest ten tzw. plik tymczasowy z YouTube?

Dziękuję za pomoc.
0


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Placio74 Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 13-czerwiec 08

Napisano 22 marzec 2015 - 17:34

Gdzie i jak zapisywany jest strumień opisane jest na stronie wtyczki.
Dostęp do pliku tymczasowego może być "zabroniony".
Można skorzystać ze skryptu Greasemonkey do przegladarki internetowej.
Mimo większego bitrate, audio nie musi być lepszej jakości.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   3dh Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 21-marzec 15

Napisano 22 marzec 2015 - 17:52

Wyświetl postUżytkownik Placio74 dnia 22 marzec 2015 - 17:34 napisał

Gdzie i jak zapisywany jest strumień opisane jest na stronie wtyczki.
Dostęp do pliku tymczasowego może być "zabroniony".
Można skorzystać ze skryptu Greasemonkey do przegladarki internetowej.

Czytałem, ale dalej nie wiem jak dostać się do tego pliku, o ile jest to możliwe. Miałem nadzieje, że ktoś wyjaśni mi po polsku jak to zrobić.
Nie chcę instalować userscript-ów.

Wyświetl postUżytkownik Placio74 dnia 22 marzec 2015 - 17:34 napisał

Mimo większego bitrate, audio nie musi być lepszej jakości.

Nie znam się na tym, pewnie masz racje.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Placio74 Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 13-czerwiec 08

Napisano 22 marzec 2015 - 18:33

Media downloading musi być ustawione na foo_youtube - odtwarzany strumień jest zapisywany (na czas odtwarzania - później jest kasowany) w systemowym katalogu plików tymczasowych (Temp). Tyle że przynajmniej u mnie dostęp do pliku był zabroniony i nic z nim nie można było zrobić.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   3dh Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 21-marzec 15

Napisano 22 marzec 2015 - 18:50

Dzięki.

Miałem już wybraną opcje foo_youtube i widziałem, że po odtworzeniu nagrania z youtube ubyło mi 50 czy 90mb na dysku, czyli gdzieś to zapisał. Do folderu Temp (C:\WINDOWS\Temp) mogę wejść, ale nie widzę dużych plików. Zawartość tego folderu waży 20mb :/ Może wszedłem tu za późno, nie wiem.

---

Sprawdzałem zaraz po włączeniu i w trakcie, sprawdzałem zawartość według wagi i daty. Katalog Temp nie zmienia się. Nie wiem gdzie może być ten plik.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Placio74 Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 13-czerwiec 08

Napisano 22 marzec 2015 - 19:33

W systemie Windows XP
\Documents and Settings\nazwa_profilu\Ustawienia lokalne\Temp\
Windows 7
\Users\nazwa_profilu\AppData\Local\Temp\

Możesz też wywołać z menu Start opcję Uruchom i "uruchomić" %temp%
1

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   3dh Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 21-marzec 15

Napisano 22 marzec 2015 - 19:48

Ach, o takie Temp chodziło :) Tutaj już widzę coś większego, tak... to musi być to. Wielkie dzięki.

---

Też nie mogę nic zrobić, bo "...Plik jest używany przez inną osobę lub program...". Pewnie jest jakiś sposób na skopiowanie tego pliku, ale zamiast mieszać jeszcze bardziej, wolałem użyć 3D Youtube Downloader. Nareszcie mam ten sam plik co foobar w katalogu Temp, czyli: M4A 44100Hz Stereo 256kbps AO 109.09 MB.

A co do foo_youtube, to można skonfigurować go tak, że pliki z YT odtwarza od razu, bez czekania, ale wtedy nie można użyć suwaka (i nie widać kbps) :/ To ma sens tylko w pojedynczych, kilkuminutowych nagraniach.
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl