foobar2000.pl - polskie forum: Flac,ape I Cue, jak to podzielić - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Flac,ape I Cue, jak to podzielić

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   nie_realny Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 06-sierpień 05

Napisano 25 sierpień 2005 - 18:16

Witam mam kilka albumow w formacie FLAC oraz APE tylko że one nie są podzielone na odzielne utwory i mam pytanie do was jak je podzielić, a raczej czym??
0


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Calme Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-listopad 04

Napisano 25 sierpień 2005 - 20:05

wydaje mi sie, ze kiedys widzialem jak ktos robil to w EAC'a ale moge sie mylic...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   opcy Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-luty 05

Napisano 25 sierpień 2005 - 21:17

jak masz plik cue to przeciez mozna foobarowym diskwriterem zrzucic poszczegolne tracki........
QUESTION EVERYTHING
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   WILU Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 24-styczeń 05

Napisano 25 sierpień 2005 - 21:36

opcy napisał:

jak masz plik cue to przeciez mozna foobarowym diskwriterem zrzucic poszczegolne tracki........


zgadza sie. trzeba miec plik cue, ktory wrzucamy na playliste zamiast pliku ape lub flac. oczywiscie plik cue musi sie odnosic do danego pliku ape lub flac. jesli natomiast nie mamy pliku cue to bombki. mozemy pobawic sie w samodzielne jego zrobienie (jest to plik tekstowy) ale i tak nie uda nam sie dokladnie okreslic przejsc miedzy kolejnymi utworami.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   marr Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 30-listopad 04

Napisano 25 sierpień 2005 - 22:29

cue se można też samemu zrobić - cuemaster? ...taki soft chyba jest
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   WILU Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 24-styczeń 05

Napisano 25 sierpień 2005 - 22:38

marr napisał:

cue se można też samemu zrobić - cuemaster? ...taki soft chyba jest


oooooo, dobrze wiedziec o tym sofcie. dziala on tak ze szuka w bazie freedb danych o danej plycie i na tej podstawie dzieli duzy plik na kawalki. problem tylko zaczyna sie jak nie ma tej plyty w tej bazie. mozna niby przeskanowac utwor w poszukiwaniu przerw ale nie zawsze daje to zadowalajace rezultaty.

no i jeszcze jedna sprawa. z opisu programu na tej stronie:

http://cuemaster.host.sk/#desc

wynika ze on dziala tylko z plikami mp3... wiec chyba jednak bombki...
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   GaBrY Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 04-sierpień 05

Napisano 26 sierpień 2005 - 00:07

tak zgadzam sie jezeli masz plik cue to wrzucasz go do foobara i masz tak jakby podzielony jeden plik mp3 na poszczegulne piosenki ja np. tak mam w przypadku plyty Global Deejays LO
0

#8 Guest_spyware_*

Napisano 26 sierpień 2005 - 05:09

APE hm "to format kompresji bezstratnej (lossless) plików WAV. Inaczej mówiąc jest to program podobny do ZIP'a czy RAR'a, dzięki któremu możemy przy pomocy specjalnie wymyślonych algorytmów skompresować pliki WAV. W przypadku Monkey's Audio kompresja jest dużo lepsza od innych znanych "pakerów" a do tego pliki APE można odsłuchać przy pomocy popularnego odtwarzacza" (cytat Bedek)

wystarczy program Monkey Audio programem rozkompresujemy APE do WAV cała filozofia ( beda oddzielne pliki i można nagrac na płytke albo walnąc na inny format - ale czy warto?).
i nie trzeba kombinować z jakims dorabianiem na siłe .cue

Jak ktos chce wypalic na CD album to bedze wskazany plik .cue z niego wystartuje i nagra kazdy plik oddzielnie ale jak chce sie bawic tylko po to by mieć na dysku kazdy utwór jako oddzielny plik to nie ma sensu.

ps: mam w tym foramcie cała dyskografie Enigmy kazdy plik po 280-350mb i kilka innych zespołów
pozdro
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   WILU Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 24-styczeń 05

Napisano 26 sierpień 2005 - 07:25

taaaaa, a skad niby program monkey's audio czy jakikolwiek inny (czyli po prostu dekoder) ma wiedziec w ktorym miejscu zaczyna jedna i konczy druga piosenka, he?? z plikow cue wlasnie!! jak wrzucisz jeden duzy plik do M'sA to otrzymasz jeden duzy plik wav zamiast np jedenastu mniejszych. i tu tkwi sedno sprawy :)
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   nie_realny Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 06-sierpień 05

Napisano 26 sierpień 2005 - 14:23

pliki cue mam.
wielkie dzięki za tak ochoczą pomoc zaraz sprawdzę :)
jak ustawić w foobarze żeby nic nie zmieniał w opcjach kompresji!! tylko normalnie podzielił plik na oddzielne utwory.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   WILU Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 24-styczeń 05

Napisano 26 sierpień 2005 - 14:51

nie_realny napisał:

pliki cue mam.
wielkie dzięki za tak ochoczą pomoc zaraz sprawdzę :)
jak ustawić w foobarze żeby nic nie zmieniał w opcjach kompresji!! tylko normalnie podzielił plik na oddzielne utwory.


zeby foobar czy jakis inny program mogl podzielic ten plik na mniejsze kawalki to musi go najpierw zdekodowac do plikow wav a nastepnie te pliki zenkodowac do ape. oczywiscie jako ze jest to kompresja bezstratna to nie zachodzi ZADNA strata jakosci. jesli chcesz miec tak samo zenkodowane te pliki to sprawdz najpierw jaki stopien kompresji ma ten duzy plik a pozniej w diskwiterze ustaw ten sam...
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl