foobar2000.pl - polskie forum: Kolumna Rating - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Problemy i pytania związane z wtyczkami

Zasady działu "Problemy i pytania związane z wtyczkami"


  • W tym dziale prowadzimy wyłącznie dyskusje na temat dostępnych już wtyczek.
  • Pamiętaj, aby przed założeniem nowego tematu sprawdzić czy podobne pytanie wcześniej już nie padło! Skorzystaj w tym celu z WYSZUKIWARKI oraz zajrzyj do działu F.A.Q. - Najczęsciej zadawane pytania.
  • Tematy w dziale "Problemy i pytania związane z wtyczkami" muszą wyglądać następująco, inaczej bedą kasowane lub zmieniane:

    foo_nazwa_wtyczki


    • (np.) foo_burninate
    • (np.) foo_run

Grupa Trzymająca Władzę
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Kolumna Rating Jak dodać kolumnę rating

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia91 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-kwiecień 10

Napisano 24 październik 2011 - 13:19

Szukam różnych tutoriali jak zrobić takową kolumnę znalazłam trochę informacji ale nie przybliżyły mnie one w żaden sposób do stworzenia takiej kolumny. Dlatego ślicznie proszę czy mógłby ktoś jak debilowi wytłumaczyć co ma uczynić by dało się oceniać w takiej kolumnie utwory.
0


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mode5 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 06-wrzesień 11

Napisano 24 październik 2011 - 14:48

Wyświetl postUżytkownik kasia91 dnia 24 październik 2011 - 13:19 napisał

Szukam różnych tutoriali jak zrobić takową kolumnę znalazłam trochę informacji ale nie przybliżyły mnie one w żaden sposób do stworzenia takiej kolumny. Dlatego ślicznie proszę czy mógłby ktoś jak debilowi wytłumaczyć co ma uczynić by dało się oceniać w takiej kolumnie utwory.


Nie wiem, czy jak debilowi, ale mój tutorialik http://www.mode.ugu....tutorial/11.php dość szczegółowo omawia ten temat. Klikalne gwiazdki w kolumnie są tylko w SimPlaylist dla Default UI (i w niestandardowych podglądach playlist, ESPlaylist, WSH), ale można sobie stworzyć klikalne przyciski; ma to trochę plusów - nie ocenia się przypadkowo, można oceniać całe albumy.

Problemem jest, jeśli korzystasz z tych niestandardowych wtyczek (WSH, ESPlaylist itp.). Wtedy trzeba trochę poprogramować, a to już kompletnie nie dla debili...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia91 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-kwiecień 10

Napisano 25 październik 2011 - 10:19

No mam juz pasek z przyciskami ale dalej nie moge utworzyć tej kolumny zainstalowałam, wtyczkę SimPLaylist, bo używam DEfault UI dodaje nową kolumnę w pattrern wpisuję %rating_stars% i %rating_stars_fixed% i nie wiem czy coś popsułam czy co ale nie działa. Tutorialik fajny ale coś zle robię znowu:(
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   mode5 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 06-wrzesień 11

Napisano 25 październik 2011 - 15:24

Wyświetl postUżytkownik kasia91 dnia 25 październik 2011 - 10:19 napisał

No mam juz pasek z przyciskami ale dalej nie moge utworzyć tej kolumny zainstalowałam, wtyczkę SimPLaylist, bo używam DEfault UI dodaje nową kolumnę w pattrern wpisuję %rating_stars% i %rating_stars_fixed% i nie wiem czy coś popsułam czy co ale nie działa. Tutorialik fajny ale coś zle robię znowu:(


W SimPlaylist nie trzeba tworzyć nowej kolumny - ta do oceniania jest prefefiniowana: prawy klawisz myszy na pasku z nazwami kolumn, podmenu Columns, a w nim są dwie kolumny: Rating i Rating(database), pierwsza do ocen w tagach, druga do ocen w bazie Playback Statistics.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia91 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-kwiecień 10

Napisano 27 październik 2011 - 09:27

Nie ma u mnie własnie kolumny rating ani w rozwijanym menu ani w opcjach wtyczkiZałączony plik  2.PNG (51,39 KB)
Ilość pobrań: 21 Załączony plik  1.png (69,89 KB)
Ilość pobrań: 20
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   mode5 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 06-wrzesień 11

Napisano 27 październik 2011 - 10:00

Wyświetl postUżytkownik kasia91 dnia 27 październik 2011 - 09:27 napisał

Nie ma u mnie własnie kolumny rating ani w rozwijanym menu ani w opcjach wtyczkiZałącznik 2.PNG Załącznik 1.png


Nie zamieniłaś defaultowego podglądu playlisty na podgląd SimPlaylist. Nie wystarczy instalacja, trzeba jeszcze zedytować layout.
Uruchom 'View/Layout/Enable layout editing mode', naciśnij prawy przycisk myszy na podgądzie playlisty - powinno pojawić się menu z tytułem "Playlist View" (to nazwa właśnie edytowanego elementu), wybierz "Replace UI element" i znajdź w dziale Playlist Renderers SimPlaylist. Wyłącz 'Enable layout editing mode'.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia91 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-kwiecień 10

Napisano 27 październik 2011 - 21:11

HURRRRRRRRA!!!!! Dziękuję ci bardzo dobry człowieku, udało się, ja trudna w takich sprawach jestem, ale obiecuje poprawę. Myślę że te instrukcje powinieneś włączyć do swojego tutoriala, skoro mnie pomogły to każdemu pomogą dziękuję raz Jeszce :*
A jeśli mogła bym ci jeszcze zawrócić głowę moimi nic nie znaczącymi bolączkami to zadała bym dwa pytania:
1: Jak dodać kolumnę Item Index
2: Jak dodać kolumnę bitrate.

Załączone pliki


0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   mode5 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 06-wrzesień 11

Napisano 27 październik 2011 - 21:56

Wyświetl postUżytkownik kasia91 dnia 27 październik 2011 - 21:11 napisał

HURRRRRRRRA!!!!! Dziękuję ci bardzo dobry człowieku, udało się, ja trudna w takich sprawach jestem, ale obiecuje poprawę. Myślę że te instrukcje powinieneś włączyć do swojego tutoriala, skoro mnie pomogły to każdemu pomogą dziękuję raz Jeszce :*


Mój tutorial ma jedenaście rozdziałów i powinien być czytany od początku - problematyka zmiany layoutu jest w nim dość szeroko opisana.

Cytat

A jeśli mogła bym ci jeszcze zawrócić głowę moimi nic nie znaczącymi bolączkami to zadała bym dwa pytania:
1: Jak dodać kolumnę Item Index
2: Jak dodać kolumnę bitrate.


Zdefiniuj sobie dodatkowe kolumny, pierwszą z makrem %list_index%, drugą %bitrate% (najlepiej w nawiasach prostokątnych [%bitrate%], bo nie wszystkie formaty mają bitrate i nawias wyeliminuje możliwe brzydkie znaki zapytania).

Podczas zmiany ustawień w preferencjach znajdziesz linki do 'syntax help' - jest to strona z podstawowymi makrami możliwymi do wykorzystania w Foobarze. Rzuć na nią okiem, może w przyszłości poradzisz sobie z pewnymi rzeczami sama.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   kasia91 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-kwiecień 10

Napisano 28 październik 2011 - 08:45

Już mam wszystko, to w takim razie temat zamknięty, wielkie podziękowania dla ciebie dobry człowieku, zabieram się do czytania od deski do deski twojego tutka, i trzeba by faktycznie samej zacząć coś działać z foobarem już ogólny zakres działań mam nakreślony w głowie teraz to wprawić w ruch i będzie wszystko grało. No i syntax help nie klikałam nigdy tego z angielskim u mnie dobrze więc okaże się na pewno pomocny. Miłego dnia.
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl