foobar2000.pl - polskie forum: Xchange v3 by Br3tt - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

• (14 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Xchange v3 by Br3tt ColumnsUI & Panel Splitter configuration Oceń temat: ***** 2 głosy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

• God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 02 czerwiec 2009 - 22:24

Xchange 3.6.0g

Dołączona grafika

:arrow: Download : http://br3tt.deviantart.com/

Użytkownik Qbi@k edytował ten post 28 luty 2010 - 22:39

myapple.pl
0

• (14 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#61 Użytkownik nie jest zalogowany   lukasz6969 Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 22-listopad 06

Napisano 11 sierpień 2009 - 10:32

Wyświetl postUżytkownik Hose dnia pon, 10 sie 2009 - 20:47 napisał

Bo oprocz aktualizacji plikow przydaloby sie jeszcze zaladowac plik *.fcl z nowym konfigiem. Kazda wersja ma inna nazwe pliku:) i obeszloby sie bez reinstalacji, ale jak po klopocie to gratki;)

Dzięki, o tym nie wiedziałem.
0

#62 Użytkownik nie jest zalogowany   Bossu12 Ikona

• 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 21-styczeń 08

Napisano 11 sierpień 2009 - 15:05

Wyświetl postUżytkownik Br3tt dnia wto, 11 sie 2009 - 01:21 napisał

Dołączona grafika

Good Advertisement:>
0

#63 Użytkownik nie jest zalogowany   Br3tt Ikona

• 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 16-luty 09

Napisano 11 sierpień 2009 - 22:44

Wyświetl postUżytkownik Bossu12 dnia wto, 11 sie 2009 - 17:05 napisał

Good Advertisement:>

dziękuję :)
0

#64 Użytkownik nie jest zalogowany   whan Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 03-marzec 07

Napisano 11 sierpień 2009 - 23:21

Wyświetl postUżytkownik Br3tt dnia wto, 11 sie 2009 - 23:44 napisał

dziękuję :)

No no, widzę, że kolega zna więcej słów po polsku niż nasz nowy reprezentant Ludovic Obraniak... :lol:

Tak w ogóle to znakomity konfig, kiedyś używałem kameleona, później przeszedłem na Xchange3 i nie wyobrażam sobie zmiany na coś innego. Pomyśleć, że jeszcze niedawno byłem przeciwnikiem wszystkiego co wychodzi poza margines białego okna z playlistą w środku. Brawo Br3tt :thumbsup:
0

#65 Użytkownik nie jest zalogowany   jankes Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 11-luty 06

Napisano 15 sierpień 2009 - 22:38

Witam serdecznie

Mam pewien problem. Probowalem go rozwiazac ale coz to chyba nie na moje umiejetnosci :/

1. Czy da sie w jakis prosty sposob zrobic tak aby w ramce czerwonej oraz niebieskiej (patrz dolaczony screen) okladki byly poprostu wieksze.
2. Chcialbym aby niebieska ramka (ta po prawej stronie) byla poziomo np na górze. Jest to mozliwe?

Dołączona grafika
0

#66 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

• foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 17 sierpień 2009 - 13:21

Wątpię, żeby poza autorem ktoś mógł/chciał takie modyfikacje przeprowadzać ^_^ Ja raptem potrafią podmienić kilka paneli, na bardziej użyteczne...
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus
0

#67 Użytkownik nie jest zalogowany   phantom Ikona

• 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 10-sierpień 06

Napisano 18 sierpień 2009 - 11:34

Gdzie szukać możliwości zmiany czcionki w ELP i przestawienia kolejności na artist - title?

Chciałbym też ustawić sortowanie tak jak było to mniej więcej w fooAVA, a więc wszystkie single na początek playlisty, a następnie wszystko szeregowane wg artist album - title w przypadku pojedynczych kawałków, a artist album - album - # w przypadku albumów.
0

#68 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

• foobmeister
  • Ikona

Napisano 18 sierpień 2009 - 12:38

Cytat

Gdzie szukać możliwości zmiany czcionki w ELP i przestawienia kolejności na artist - title?

To musisz bezpośrednio w kodzie ELP szukać, czcionki są ustawianie w zmiennych 'default_font' - ja wszystkie czcionki na Arial Unicode podminiłem.

Cytat

Chciałbym też ustawić sortowanie tak jak było to mniej więcej w fooAVA, a więc wszystkie single na początek playlisty, a następnie wszystko szeregowane wg artist album - title w przypadku pojedynczych kawałków, a artist album - album - # w przypadku albumów.

W ustawieniach ELP:
- zakładka grouping - dodaj nowy schemat sortowania. /*dokładnego kodu ci nie podam - napisz, jak tagujesz single*/
- zakładka behaviour; Context Menu: Group/Sort by - zaptaszkuj show. /*wtedy pod ppm będziesz mógł zmieniać modele sortowania; ja np. mam grupowanie po folderach*/
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus
0

#69 Użytkownik nie jest zalogowany   phantom Ikona

• 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 10-sierpień 06

Napisano 18 sierpień 2009 - 14:13

Dzięki, wcześniej używałem domyślnie włączonego 'Sort'. Przed chwilą pogrzebałem jeszcze trochę przy ustawieniach, mam teraz 'Sort by" tak:
TAGZ
%album% - $if(%album%, %date%) - %discnumber% - %tracknumber% - %artist% - %album% - %title%

i jest OK.
Obecnie większość taguje przez foo_discogs. Wszystkie single kiedyś przerobiłem masstagiem, kopiując pole ARTIST do ALBUM ARTIST, aby pod fooAVA wyświetlało przy nich także wykonawcę.

Na razie po ELP poruszam się 'na czuja' ;). Zmiennych 'default_font' i układu na playliście szukać w Settings -> Script -> Track list?
Załatwione. Ustawiłem czcionkę Swis721 Cn BT D-Type, czyli tę z fooAVA, i wszystko wygląda świetnie. Pozostała tylko zamiana kolejności wyświetlania pól.
0

#70 Użytkownik nie jest zalogowany   komentator Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 28-grudzień 08

Napisano 04 wrzesień 2009 - 22:10

Witam,
mam do Was małą prośbe, chodzi o to, że na liście odtwarzania w xchange, gdy klikne dwa razy na jakiś utwór - oczywiście włącza się i ładnie podświetla, jednak gdy klikam raz nie podświetla się (tak, aby następnie po skończeniu się utworu który właśnie leci, włączył się ten, który kliknąłem raz - mam nadzieję, że wyraziłem się jasno).
I teraz, wydaję mi się, że kombinowałem gdzieś w ustawieniach i dam screen z settings dwukliku playlisty (tam gdzie jest single click):

http://img30.imagesh...863/xchange.jpg

proszę o radę jak mógłbym przywrócić "normalność". ;)
0

#71 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

• foobmeister
  • Ikona

Napisano 05 wrzesień 2009 - 09:18

Ustawienia ELP masz poprawne, ja mam tak samo i działa. Może poza 'Group: Select group' ale to nie powinno robić różnicy.

Cytat

(tak, aby następnie po skończeniu się utworu który właśnie leci, włączył się ten, który kliknąłem raz - mam nadzieję, że wyraziłem się jasno)

A masz, że zadam takie głupie pytanie, zaptaszkowane 'Playback follows cursor' w menu playback ?
0

#72 Użytkownik nie jest zalogowany   komentator Ikona

• foon00b
  • Ikona

Napisano 05 wrzesień 2009 - 09:43

Wyświetl postUżytkownik BArtus dnia sob, 05 wrz 2009 - 11:18 napisał

Ustawienia ELP masz poprawne, ja mam tak samo i działa. Może poza 'Group: Select group' ale to nie powinno robić różnicy.

A masz, że zadam takie głupie pytanie, zaptaszkowane 'Playback follows cursor' w menu playback ?

Tak mam. Cholera, nie chce mi się go przeinstalowywać ;)

I oprócz tego czcionki nie chcą mi działać w (SPE, PLS itd, widać to na screenie), chociaż je wrzuciłem, oprócz tahomy bo wyskoczył jakiś komunikat o tym, że nie można zamienić tej tahomy.
0

#73 Użytkownik nie jest zalogowany   komentator Ikona

• foon00b
  • Ikona

Napisano 06 wrzesień 2009 - 14:36

Dobra, przeinstalowałem...

Macie jakiś sposób na te czcionki? Mam XP, pewnie gra to dużą rolę.
Ktoś wyżej o tym pisał, ale zrobiłem tak jak on i nie działa.
0

#74 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

• foobmeister
  • Ikona

Napisano 06 wrzesień 2009 - 16:44

Poprawnie powinno się czcionki wgrać tak:
Panel sterownia>Czcionki>Plik>Zainstaluj nową czcionkę
Namierzasz folder z czcionkami do foobar'a, klikasz zaznacz wszystko i "ok".
//ta metoda nigdy mnie nie zawiodła :)
0

#75 Użytkownik nie jest zalogowany   komentator Ikona

• foon00b
  • Ikona

Napisano 06 wrzesień 2009 - 17:25

Dobra, działa. Co ciekawe, pokazało, że już mam je zainstalowane, ale po restarcie foobara już fonty były ładne. :D
0

#76 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiaderny Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 04-luty 09

Napisano 10 wrzesień 2009 - 11:47

Witam

Chciałbym zmniejszyć czcionkę lub ewentualnie rozszerzyć przyciski, tak aby etykiety przycisków nie były większe od nich samych. W poprzedniej wersji udało mi się to zmienić, aktualizowałem do wersji 3, teraz nie pamiętam już gdzie i jak to zrobiłem.

Screen wyjaśnia dokładniej o co mi chodzi

Pozdrawiam!

Załączone grafiki

• Załączona grafika

Dołączona grafika
0

#77 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

• God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 10 wrzesień 2009 - 12:13

Czcionek z paczki nie zainstalowałeś ;)
myapple.pl
0

#78 Użytkownik nie jest zalogowany   komentator Ikona

• foon00b
  • Ikona

Napisano 10 wrzesień 2009 - 12:22

Dokładnie, i instaluj je przez instalator z windows (w folderze czcionek) tak jak wyżej poradził mi BArtus. Wtedy działa po restarcie foobara.

A co do tego menu Pile, Edit, View itd, to wciąż nie mam rozwiązania pod XP.
0

#79 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiaderny Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 04-luty 09

Napisano 10 wrzesień 2009 - 12:28

Wyświetl postUżytkownik dawxxx666 dnia czw, 10 wrz 2009 - 13:13 napisał

Czcionek z paczki nie zainstalowałeś ;)

Tak zgadza się, nie wrzuciłem czcionek do katalogu z czcionkami w windows:) Teraz wszystko jest wyświetlane prawidłowo.
Ale załóżmy, że ktoś nie chciałby instalować nowych czcionek. Gdzieś tam w settings tego panelu zmieniłem kiedyś wielkość czcionki, tak, że tahoma czy wąski arial idealnie mieścił się w środku zdefiniowanych przycisków.

Pozdrawiam i dzięki za szybką odpowiedź.
Dołączona grafika
0

#80 Użytkownik nie jest zalogowany   whan Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 03-marzec 07

Napisano 15 wrzesień 2009 - 14:52

Widzę, że jeszcze nikt nic nie pisał... Od jakiegoś czasu dostępna jest już wersja 3.5, która wprowadza sporo zmian, szczegóły:
http://br3tt.deviant...3-5-1-130750625
0

• (14 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ostatnia »