foobar2000.pl - polskie forum: Xchange v3 by Br3tt - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

• (14 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Xchange v3 by Br3tt ColumnsUI & Panel Splitter configuration Oceń temat: ***** 2 głosy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

• God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 02 czerwiec 2009 - 22:24

Xchange 3.6.0g

Dołączona grafika

:arrow: Download : http://br3tt.deviantart.com/

Użytkownik Qbi@k edytował ten post 28 luty 2010 - 22:39

myapple.pl
0

• (14 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#201 Użytkownik nie jest zalogowany   whan Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 03-marzec 07

Napisano 04 marzec 2010 - 10:10

Ja natomiast mam trochę inne pytanie:

Posiadam dwa systemy operacyjne XP oraz W7 x64. Pech chciał, że praktycznie cały czas używam 7 i tutaj pojawił się problem z ze skinem Xchange, a dokładnie ze sposobem wyświetlania playlisty. O ile na XP chodzi ona płynnie i można ją dokładnie przewijać, tak na 7 mam dość sporego laga co zdecydowanie utrudnia przemieszczanie się pomiędzy albumami umieszczonymi na danej playliscie. Może nie jest to jakiś gigantyczny kłopot ale jednak mocno irytuje... Z tego co zauważyłem problem ten występuje nie tylko na moim sprzęcie także musi to być wina skryptu, pluginu lub ew. systemu operacyjnego.
Ma ktoś podobny problem lub sposób na jego rozwiązanie?
0

#202 Użytkownik nie jest zalogowany   frognatic Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 08

Napisano 05 marzec 2010 - 20:57

Czołem.

Mam taki mały problemik z troszkę mniej aktualną wersją tegoż konfinga, otóż mam problem z wyświetlaniem okładek.
Screen: http://i49.tinypic.com/oqma7a.jpg
Okładki są w każdym folderze z daną płytką i mają nazwę folder.jpg czy tam .png
Dziwi mnie, że niektóre, lecz jednak nieliczne wyświetlają się...

Przy okazji, wiecie jak usunąć scrollbara z biografii?
0

#203 Użytkownik nie jest zalogowany   zajonc Ikona

• 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 11-marzec 06

Napisano 06 marzec 2010 - 17:24

wgralem nowego xchange 3.6 na foobar 1.0 i wyszedl taki klops z foo_uie_library_tree
czasem w zasadzie to przez wiekszosc czasu wogole nie moge otworzyc drzewa jakby zwiechy dostal panel, znikaja tez linie, nie moge podswietlic nic. wgralem inna wersje foo_uie_library_tree i tez to samo to moze problem jest z wersja foobara czy z xchange cos?
http://fotoo.pl/zdje...03/da2a2226.jpg
Dołączona grafika
0

#204 Użytkownik nie jest zalogowany   jar3ck Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 05-listopad 08

Napisano 08 marzec 2010 - 23:41

Świetny ten nowy Xchange
0

#205 Użytkownik nie jest zalogowany   andrew12 Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 02-maj 09

Napisano 09 marzec 2010 - 14:13

Wyświetl postUżytkownik andrew12 dnia 03 March 2010 - 11:32 AM napisał

witam wszystkich ... posiadaczem foobara2000 jestem od jego poczatku natomiast dopiero co zaczelem bawic sie w konfiguracje itp ... aktualnie mam moda xchange i zrobilem sobie takie cos :
Dołączona grafika

teraz powiedzcie mi jak moge zrobic aby ta playlista po lewej nie rozwijala sie automatycznie ... chce aby zostala tak jak jest ... oraz prosze o rade jak zrobic folder w ktorym mam przerozne mp3 i aby on byl zczytywany jako caly album a te rozne mp3 nalezaly tylko do niego ... z gory dzieki !

wiec jak ?? jakas rada ?!
0

#206 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

• OPERAtor :)
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 09 marzec 2010 - 14:54

1. ze skórką nie pomogę bo nie lubię
2. powinno pomóc poprawne otagowanie płyty (w przypadku składanek konieczne uzupełnienie jest pola "album artist") - tyle.
0

#207 Użytkownik nie jest zalogowany   ReX Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 09-marzec 10

Napisano 09 marzec 2010 - 15:27

Nie bijcie, pierwszy raz po wielu latach użytkowania foobara postanowiłem coś do niego wgrać, padło na tą paczkę. Niestety, mam taki komunikat:

Scripting Engine Initialization Failed (GUID: F430759F-4E5C-4E96-8ADB-8F76B82AC9C2, CODE: 0x80020101)
Check the console for more detailed information (Always caused by unexcepted script error)

Wgrywałem razem z instrukcją, wszystko jest chyba na swoim miejscu. Google nie pomogło, więc proszę o pomoc.
0

#208 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

• Ikona

Napisano 09 marzec 2010 - 17:35

Wiadomość i dwie kolejne odpowiedzi?
0

#209 Użytkownik nie jest zalogowany   ReX Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 09-marzec 10

Napisano 09 marzec 2010 - 20:40

Po wgraniu najnowszej wersji wtyczki zadziałało. Dzięki za fatygę i przepraszam za problem :)
0

#210 Użytkownik nie jest zalogowany   zajec Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 20-luty 09

Napisano 10 marzec 2010 - 00:11

Witam, Panowie mam problem z graniem Xchange 3.6 stosuje się do instrukcji (podam też dla innych, chyba nikt się nie obrazi):

1. Quick instructions for installing the config :

1:. Extract archive in .../foobar2000/skins/ folder

you should obtain this path for the skin : .../foobar2000/skins/xchange/...

2:. Be sure you have all the required components (the last folder part, /f00bar2000/components/.dll's)

check deviant art page of Xchange 3.5.2 to see the liste of all the mandatory components (a link to a full zip package is present too)

3:. Run foobar, go to Preferences (menu Files/Preferences or CRTL+P shorcut), ColumnsUI section

then IMPORT the .fcl file extracted with the archive, should be located in .../xchange/ folder

APPLY, then close settings to obtain the Xchange config as well.

4:. To set covers and artists images, set path in foo_covers (Preferences -> covers ...)

for graphical browser, path need to be modified in the script (easy to find, it's at the beginning of the script and commented)

5:. Adjust your layout using tha Xc3 Editor :) then adjust settings of each individual components if needed (in general, right-click on the panel -> Settings ...)

6:. It's that easy...

Ogółem ściągnąłem z devianta takie foldery jak:
1. Xchange360g
2. Xchange360_Required_Components
3. Xchange360_Shpeck_Plugins
4. Xchange360_fonts
5. Xc3_components
6. icons

Pliki z folderu 1 wrzucam do (nowo utworzonego) folderu "skins" - .../foobar2000/skins/, następnie z folderu 2 wrucam wszystkie pliki do "components". Potem uruchamiam foobara, pojawia mi się okienko klikan na "default users..." wciskam ctrl+p klikam na ColumsIU importuje pliczek Xchange 3.6.0 - CUI config file to Import.fcl, klikam OK. resetuje foobara (nie potrzebuje ustawiać adjust itp) i... nic! totalnie brak jakiej kolwiek zmiany ;). Po ponownym zainstalowaniu foobara i wykonaniu tych samych czynności z tą różnicą, że po uruchomieniu foobara klikam ColumsUI wyskakuje mi błąd

"Scripting Engine Initialization Failed (GUID: 56DF1127-3F17-4DD0-9A1C-28E68A692096, CODE: 0x80020101)
Check the console for more detailed information (Always caused by unexcepted script error)."

Foobar 1.0.1, Windows 7 x86. Czy robię coś źle ?? proszę o pomoc.
1

#211 Użytkownik nie jest zalogowany   Hose Ikona

• 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-październik 06

Napisano 10 marzec 2010 - 09:54

Nie wiem czy czytałeś 2 posty wyżej, ale @ReX miał podobny problem i już go nie ma to może zastosuj się do instrukcji, które on uzyskał ;)
0

#212 Użytkownik nie jest zalogowany   Feniks Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 10-marzec 10

Napisano 10 marzec 2010 - 12:10

Powinna być jakaś konkretna instrukcja w języki PL. Jak czytam te Wasze posty to czuję się jeszcze bardziej zagubiony.

Nic nie kumam, skomplikowane to jak budowa windowsa.
Mam błędy jak przedmówcy z wyskakującym oknem "Script", a odpowiedzi są pożal się borze, chyba dla samych odpowiadających.

Foobar 1.0.1, Win7 32bit, XC3.6.
0

#213 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

• Ikona

Napisano 10 marzec 2010 - 12:14

je-żu, ale kto Ci tak nakłamał, że foobar jest dla masz i akurat musisz go używać? Jest mnóstwo alternatyw, które zapewne spełnią Twoje oczekiwania więc skąd to parcie?

Odpowiedź dostałeś prostą - zaktualizuj wtyczkę. Nie wiem co w tej instrukcji dla Ciebie aż taką magię...
0

#214 Użytkownik nie jest zalogowany   Feniks Ikona

• foon00b
  • Ikona

Napisano 10 marzec 2010 - 12:31

ok, czyli PPM na Mój komputer, Windows Update i Aktualizuj mi wtyczkę Xchang 360!?

To nie Firefox, gdzie aktualizacje się same pobierają więc może napiszesz jak bo 220 postów też nie mam zamiaru czytać, żeby sprawdzić, czy coś tam na ten temat jest. Wgrałem folder z archiwum xchange360h.zip zamiast xchange360g.zip, ale efekt nic nie zmienia.
0

#215 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

• Ikona

Napisano 10 marzec 2010 - 14:15

Nie, jeszcze raz, za rączkę, krok po kroczku prześledźmy ostatnie odpowiedzi: raz kieruje nas do wiadomości na którą @Hose odpowiedział sugerując aktualizację wtyczki foo_uie_wsh_panel_mod, plik foo_uie_wsh_panel_mod-1.3.2.7z
0

#216 Użytkownik nie jest zalogowany   Feniks Ikona

• foon00b
  • Ikona

Napisano 10 marzec 2010 - 14:35

Widzę, że się szybko zrekompensowałeś.

Ten cały Hous podał linka do tego:
http://foo-wsh-panel...l_mod-1.1.10.7z

O tym, że należało wejść do Preference/Tool/WSH Panel Mod i odznaczyć opcje Safe Mode oczywiście też nie trzeba było wspominać. To oczywiste. Pisze o tym w instrukcji ENG.

Czyli, żeby zainstalować sobie wtyczkę Xchange trzeba prześledzić 220 postów w jakimś temacie na forum. Oczywiście przecież to nie Winamp, tylko program dla kumatych. Jak nie umiesz to się wynoś.

Po wrzuceniu twojej paczki foo_uie(...), eee... Script Error?
Poza tym program nie przypomina tego z obrazka. Żółte, szare, czarne, tło jednolite, panelom do przezroczystości jeszcze trochę brakuje.
0

#217 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

• Ikona

Napisano 10 marzec 2010 - 15:04

Cytat

O tym, że należało wejść do Preference/Tool/WSH Panel Mod i odznaczyć opcje Safe Mode oczywiście też nie trzeba było wspominać. To oczywiste. Pisze o tym w instrukcji ENG.

WOW, brawa - tak, skoro jest napisane o tym w instrukcji to zakłada się, że jest to oczywiste...

Cytat

Oczywiście przecież to nie Winamp, tylko program dla kumatych

Kolejne brawa, tym razem za spostrzegawczość. Nadal nie rozumiem czego oczekujesz. Chcesz prostoty i możliwości wyklikania wszystkiego - używaj winampa. Chcesz sobie podłubać - masz foo2k. Nikt przecież nie stoi nad Tobą z gnatem i nie zmusza do niczego. Ergo - swoje żale wylewaj z łaski swojej gdzie indziej. Pyskówki też zachowaj dla siebie, nikogo one nie wzruszają.

Cytat

Po wrzuceniu twojej paczki foo_uie(...), eee... Script Error?
Poza tym program nie przypomina tego z obrazka. Żółte, szare, czarne, tło jednolite, panelom do przezroczystości jeszcze trochę brakuje.

No sorunia. Pobrałem instalator foobara, zainstalowałem, wrzuciłem wszystko zgodnie z opisem tam gdzie instrukcja mówiła, żeby wrzucić, uruchamiam, poklikałem dalej według opisu i działa.
Skoro uważasz że instrukcja to jest zło (vide pierwsza, błyskotliwa, zacytowana myśl) to ja nie będę zgadywał co wymyśliłeś sobie, żeby zrobić inaczej.
0

#218 Użytkownik nie jest zalogowany   Feniks Ikona

• foon00b
  • Ikona

Napisano 10 marzec 2010 - 20:45

nie irytuj się :)

Wojtek, pozwól że wybór do korzystania z czegokolwiek pozostawię sobie. Nie masz tu wiele do gadania przynajmniej przy takim podejściu.
Wiesz co w instrukcji było wiele rzeczy napisanych, ale z racji z tego, że wybór posługiwania się językiem również pozostawiam sobie nie znam angielskiego na tyle, aby zrozumieć każde słowo w niej zawarte, tak więc traktuję to jako słabe źródło konkretnych informacji, które i tak jest niewystarczalne, aby program ruszył u mnie sprawnie.

Jak jest polski "support", to też liczę na ten support w sposób konkretny i prosty, abym nie musiał zbytnio wysilać się z myśleniem, bo jeszcze się przegrzeję i co w tedy.

Raczej "foo2k"(?), nie jest od dłubania, jeśli dobrze się orientuję i nie jestem na tyle głupi aby pomylić zabawkę lub dziurkę z nosa w której można sobie dłubać od odtwarzacza muzyki.

O snuciu teorii na temat moich myśli odnośnie pożyteczności instrukcji nie będę się wypowiadał. Każdy ma swój światopogląd i nie zamierzam mu tego odbierać.

Zarejestrowałem się tutaj głównie ze względu na wtyczkę xchang i tak samo mogę się z tego względu wyrejestrować. Dziękuję i pozdrawiam :)
0

#219 Użytkownik nie jest zalogowany   zajec Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 20-luty 09

Napisano 11 marzec 2010 - 03:27

Mam problem z ustawieniem tej skórki, po pierwsze nie mogę znaleźć patentu na przeźroczystość, po drugie chciałbym móc pewne utworzy oznaczać "gwiazdami" lecz nie mogę znaleźć miejsca gdzie mogę je "dodawać" do kawałka.

tak na marginesie do czego służą takie foldery jak: Xchange360_Shpeck_Plugins i Xchange360_fonts - czcionki ?
1

#220 Użytkownik nie jest zalogowany   Hose Ikona

• 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-październik 06

Napisano 12 marzec 2010 - 12:51

No to zacznijmy od tyłu... ;)
Xchange360_fonts zawiera czcionki, które należy zainstalować w systemie po to żeby czcionki w skórce wyglądały dokładnie tak jak założył to autor.
Xchange360_Shpeck_Plugins - zawira wizualizacje dla wtyczki Shpeck. Jest to wtyczka, która umożliwia użycie wizualizacji Winampowy Milkdrop w Foobarze.
Do dodawania gwiazdek masz przyciski w prawym dolnym rogu programu. Domyślnie jest tam widoczne tylko serce, ale jest też obok strzałka w lewo, która rozwija menu i pokazuje gwiazdki (wszystko widzoczne jest na screenie!).
Co do przeźroczystości to różne ustawienia dostępne są w ekranie konfiguracyjnym skórki, który można uruchomić klikając koło zębate w lewym górnym rogu ekranu. Chyba, że chcesz aby całe okno Foobara było przeźroczyste to w ustawieniach programu (ctrl+p) masz ColumnsUI i tam w zakładce Main zaznaczasz 'Use transparency, opacity' i sie bawisz.
0

• (14 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ostatnia »