foobar2000.pl - polskie forum: MySpace zawiesza Operę i FF - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

MySpace zawiesza Operę i FF

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 20 maj 2009 - 19:55

Mam problem, bo nie mogę wejść na żaden muzyczny profil na myspace. Przeglądarki (Opera, FF) zawieszają się na tego typu stronach po kilkunastu sekundach. Jakieś rady?

XP SP3 / Opera 9.63 / FF 3.09 / Java 6u13 / Flash 10.0.22.87
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   dejko Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 07

Napisano 20 maj 2009 - 19:58

Podaj jakiś przykład takiego linku. Jest już wersja 3.0.10 FX.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 20 maj 2009 - 20:02

Np. taki świniopas się ciągle zawiesza :P

http://www.myspace.com/swiniopas

Nie spotkałem profilu na myspace, który by mi nie wywalił przeglądarki. Czasami uda mi się odsłuchać ze dwa kawałki, ale to rzadkość.
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 20 maj 2009 - 20:18

Mnie ten ichni odtwarzacz mało kiedy chce działać (; Ale strona przeglądarek mi nie wywala, a konfig mam podobny do Ciebie, przyczym opera alpha a java starsza o jeden punkcik (;
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 20 maj 2009 - 20:54

Za każdym razem przeglądarki dostają 'freeze' i muszę je zabijać w procesach. Dziwna sprawa.
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 20 maj 2009 - 21:39

A w IE zawiesza? Może to jednak coś z wtyczką Flasha, skoro na obu przeglądarkach jest tak samo.

Vista 32bit SP1 + Opera 9.64 + Flash 10,0,12,36 (jakaś starsza wersja? albo inny system) - i wszystko śmiga OK.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   dejko Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 07

Napisano 20 maj 2009 - 21:46

U mnie też jest OK. Nic się nie wiesza.
Flash najnowszy + najnowszy FX.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 20 maj 2009 - 22:15

W Operze: Tools -> Quick Preferences -> Odhaczyć wtyczki, wejść na majspejs. Jak działa to wieszać psy na Adobe, jak nie pomogło iść marudzić na forum Opery / zgłosić buga za pomocą opera bug wizard ;]
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Mariachi Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 19-wrzesień 06

Napisano 21 maj 2009 - 01:59

U mnie świniopas działa :P

(Win XP + SP3, FF 3.0.9, Java 6u13, Flash 10.0.12.36)

Adblock Plus zablokował 1 objekt:
http://cortoz.com/ma...ners/c468_2.swf
i dwa skrypty:
http://s1.ad.adocean...7/x=1280/y=1024
http://www.google-analytics.com/ga.js

Zablokowałem również w firewall połączenia na porcie 1935 które się pojawiły na tej stronce
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   dejko Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 07

Napisano 21 maj 2009 - 09:30

U mnie zablokowane jest tak:
- cała masa obrazków z myspace i kilku innych serwisów uploadujących
- 5 różnych arkuszy styli
- 3 obiekty: http://cortoz.com/ma...ers/c468_2.swf; http://lads.myspace....ideos/Main.swf; http://www.youtube.c...hHzg&hl=pl&fs=1
Dodatkowo no-script blokuje:
- youtube.com (flash)
- googlesindication.com
- cortoz.com (flash)
- myspacecdn.com
- lady-myspace.com (fash)

Po wyłączeniu blokad nic się nie dzieje, ale widać spowolnienie wynikające z realizacji setek połączeń w celu zassania obrazków. Może to jest problemem.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 24 maj 2009 - 17:08

Wyświetl postUżytkownik Wojtek dnia czw, 21 maj 2009 - 00:15 napisał

W Operze: Tools -> Quick Preferences -> Odhaczyć wtyczki, wejść na majspejs. Jak działa to wieszać psy na Adobe

Wychodzi na to, że winne jest Adobe. Po odhaczeniu nic się nie zawiesza, ale i playera nie ma, więc problem pozostał :P
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 24 maj 2009 - 18:49

przeklej zawartość "opera:plugins" (wtyczka do flash nie jest załadowana dwa razy?). Możesz też spróbować odinstalować kompletnie (z czyszczeniem rejestru, etc) flasha i zainstalować go ponownie.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 24 maj 2009 - 18:59

Windows Media Player Plug-in Dynamic Link Libraryapplication/asx	
video/x-ms-asf-plugin	
application/x-mplayer2	
video/x-ms-wm	wm
audio/x-ms-wma	wma
audio/x-ms-wax	wax
video/x-ms-wvx	wvx
video/x-ms-wmv	wmv,wmx
video/x-ms-asf	asf,asx
C:\Program Files\Opera\Program\Plugins\npdsplay.dll

Shockwave Flashapplication/futuresplash	spl
application/x-shockwave-flash	swf
C:\Program Files\Opera\Program\Plugins\NPSWF32.dll

Microsoft® DRMapplication/x-drm	nip
C:\Program Files\Opera\Program\Plugins\npwmsdrm.dll

Java™ Platform SE 6 U13application/npruntime-scriptable-plugin;DeploymentToolkit
C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins\npdeploytk.dll

Foxit Reader Plugin for Mozillaapplication/pdf	pdf
C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins\npFoxitReaderPlugin.dll

Mozilla Default Plug-in*
C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins\npnul32.dll

Quake Liveapplication/x-id-quakelive
C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\id Software\QuakeLive\npquakezero.dll

Windows Presentation Foundationapplication/xml	xml,xaml
application/x-ms-xbap	xbap
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v3.5\Windows Presentation Foundation\NPWPF.dll

Google Updaterapplication/x-vnd.google.cominstctrl.13	rts
C:\Program Files\Google\Google Updater\2.4.1536.6592\npCIDetect13.dll

Google Updateapplication/x-vnd.google.oneclickctrl.8
C:\Program Files\Google\Update\1.2.145.5\npGoogleOneClick8.dll

Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 24 maj 2009 - 19:28

spróbuj posiłkować się radą: http://www.opera.com...rt/kb/view/610/ i najpierw dorzucić tam flasha (NPSWF32.dll), jeżeli problem ustąpi to faktycznie flash jest winny. Dlaczego tak? Bo widzę, że masz różne dziwne wtyczki, i akurat to nie koniecznie flash sam w sobie musi być winowajcą (;
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl