foobar2000.pl - polskie forum: Averia - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Averia Columns UI & Panel Stack Splitter Oceń temat: ***** 1 głosy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   rol Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-kwiecień 09

Napisano 15 kwiecień 2009 - 16:55

Averia dla foobar2000.
Skórka wymaga Columns UI i Panel Stack Splitter.

Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Aktualna wersja: 1.10

Niezbędne komponenty i czcionki znajdują się w archiwum.
Zalecane jest zapoznanie się z plikiem README, który zawiera kolejne kroki konfiguracji.

Więcej informacji na forum Hydrogenaudio.

POBIERZ

Pozdro ;)

0


  • (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   sterydon Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 22-styczeń 10

Napisano 22 styczeń 2010 - 00:08

Witam! Co należy zmienić, aby obrazki okładek (te z lewej strony oraz te na playliscie) pobierały się wszystkie z jednego folderu?
0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   lothar1410 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 31-październik 09

Napisano 30 styczeń 2010 - 22:06

Jako, że jestem lama z configów foobara, to czemu nie mam ikonek odtwarzacza, zrobiłem wg instrukcji, jest tak samo. Myślałem, że to wina foobara, więc przeniosłem się na starszą wersję. Jest tak samo nadal.

Zatem, co zrobić?
Pozdrawiam.


Edit:

Dobra, poradziłem sobie.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   Soviet Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 04-wrzesień 06

Napisano 13 luty 2010 - 15:56

http://img.org.pl/ob...507tLsMIfm.html - u mnie jest tak.

Jak sprawić, żeby wyświetliło listę po prawej?
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   neo_vir Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-luty 10

Napisano 14 luty 2010 - 01:57

Witam,
Świetnie to wygląda na screenach, ale po zainstalowaniu u mnie gorzej ... Załączona grafika
Co z tym zrobić ?
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 14 luty 2010 - 11:13

@neo_vir
Wrzuciłeś wszystkie pliki do odpowiednich ścieżek?

@Soviet
Masz wszystkie komponenty? Nie zmieniałeś ustawień kolorów? Tak masz od razu po instalacji?
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   neo_vir Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-luty 10

Napisano 14 luty 2010 - 14:29

Już działa ... nie wrzuciłem całego folderu AVeria do katalogu themes ... tylko samą jego zawartość ... chociaż dziwne, że to coś zmieniło ... Ale dzięki za pomoc i przepraszam za zawracanie głowy takim głupim problemem ...
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   Soviet Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 04-wrzesień 06

Napisano 14 luty 2010 - 16:32

Wyświetl postUżytkownik Wojtek dnia 14 February 2010 - 11:13 AM napisał

@Soviet
Masz wszystkie komponenty? Nie zmieniałeś ustawień kolorów? Tak masz od razu po instalacji?

Wrzuciłem cały folder jak należy. Niczego nie zmieniałem.
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 14 luty 2010 - 17:40

Na czystej instalacji portable też nie działa?
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   RokTok Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 20-luty 10

Napisano 21 luty 2010 - 13:00

Witam.
Mam mam taki problem ze lyrics mi nie dziala. Caly czas "no lyrics found". Recznie jak wyszukam to wtedy dziala dla wybranego utworu. Ale to chyba nie na tym polega. Posiadam foobar2000 v1.0 i moze tu jest problem.
Dodam ze przejrzalem wiekszosc skorek-configow (niektore dzialaly lepiej inne gorzej) ale Averia najlepiej mi przypasowala wiec zalezy mi zeby to wszystko dzialalo.

Prosze o jakas "lopatologiczna" porade co zrobic
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Teela Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 07-marzec 10

Napisano 07 marzec 2010 - 19:57

Skórka jest świetna. Szkoda tylko, że nie czyta odpowiednio koreańskiej czcionki :|
Dołączona grafika
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   Hose Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-październik 06

Napisano 08 marzec 2010 - 00:12

Możliwe, że to z powodu czcionki. Jedynym wyjściem w takim wypadku byłaby zmiana w tym panelu czcionki na taką, która w systemie obsługuje koreańskie znaki, a z tego co widzę w playliście taka jest.
Albo drugie wyjście - przestać słuchać tego koreańskiego chłamu :D ...żart oczywiście ;)
Dołączona grafika
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   bgd44 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 06-maj 10

Napisano 06 maj 2010 - 15:46

Wyświetl postUżytkownik rol dnia 15 kwiecień 2009 - 16:55 napisał

Averia dla foobar2000.
Skórka wymaga Columns UI i Panel Stack Splitter.

Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Aktualna wersja: 1.10

Niezbędne komponenty i czcionki znajdują się w archiwum.
Zalecane jest zapoznanie się z plikiem README, który zawiera kolejne kroki konfiguracji.

Więcej informacji na forum Hydrogenaudio.

POBIERZ

Pozdro ;)





Jest piękny takiego szukałem

PS
Pozdrawiam
0

#53 Guest_duberhio_*

Napisano 09 maj 2010 - 19:30

Konfig bardzo mi się podoba, w końcu coś jasnego. :)
Mam jednak jeden problem. Większość okładek w moim zbiorze muzycznym jest pozapisywana w tagach. Można coś zrobić, żeby tą okładkę z tagów odczytać?
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 09 maj 2010 - 19:56

W mp3tag masz opcje "extract cover to file" więc powinno siędać to względnie automagicznie zrobić (;
No chyba, że pytasz czy w foobarze się da? Jeżeli tak, to w niektórych miejscach jest taka możliwość, ale jeżeli w danym konfigu nie widzisz okładki w którymś miejscu a masz ją zapisaną w tagach to znaczy, że się nie da...
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   yac00b Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 13-maj 10

Napisano 13 maj 2010 - 18:58

Witam. Dzisiaj postanowiłem zmienić wygląd swojego foobara i wypróbowałem Averię. Muszę przyznać, że motyw wygląda pięknie, mam jednak 2 problemy z nim.
Po pierwsze, po zmianie theme'a foobar zaczął minimalizować się do traya, jak to wyłączyć? W Preferences nie znalazłem odpowiedniej opcji?
Po drugie, wcześniej miałem ustawioną spację jako Add to Playback Queue i się do tego już przyzwyczaiłem i chciałbym żeby było tak cały czas, jednak teraz jak naciskam spację jak jest zaznaczony jakiś kawałek to na dolnym pasku pokazuje się jakiś dziwny "search" i mogę tam wpisać jakieś słowa i w sumie nie wiem do czego to służy, ale myślę, że bez tej możliwości dam radę przeżyć :)
Z góry dziękuję za pomoc.
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 13 maj 2010 - 19:13

1. Preferences -> Display -> ColumnsUI -> karta Notification area i odhaczyć 'Minimize to icon'? Wydaje mi się, że to to (:
2. Tutaj sugerowałbym poszukać ustawień wtyczki QuickSearch (Preferences -> Tools) i zapewne tam będzie gdzieś opcja wyłączająca automatyczne uaktywnianie wtyczki po naciśnięciu klawisza klawiatury...
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   yac00b Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 13-maj 10

Napisano 13 maj 2010 - 19:35

Odpowiedź na pierwszą część robi dokładnie to o co mi chodziło, dzięki.
Jednak jeżeli chodzi o część drugą to chodziło Ci o Quick Search Toolbar z zakładki Media Library? Innego quicksearcha w opcjach nie widzę i w tym żadnych opcji związanych z tym paseczkiem na dole niestety też nie widzę. Próbowałem nawet usunąć wtyczkę QuickSearch i search na pasku został. Nie wiem gdzie szukać opcji tego ustrojstwa.
Muszę przyznać, że jest to wnerwiające bo jak dam do czegoś jakikolwiek skrót klawiszowy z liter to nie działa tylko zaczyna się pisać na tym paseczku :(
0

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 13 maj 2010 - 19:53

Tak, o to - nie kojarzę innego komponentu o podobnym zachowaniu więc dalej nie pomogę ;(
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   yac00b Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 13-maj 10

Napisano 13 maj 2010 - 20:04

Wyświetl postUżytkownik Wojtek dnia 13 maj 2010 - 19:53 napisał

Tak, o to - nie kojarzę innego komponentu o podobnym zachowaniu więc dalej nie pomogę ;(

Mogę jeszcze dodać, że jednak jak dodam jakiś skrót klawiszowy z liter do funkcji z [main] to działa poprawnie mimo tego, że na pasku litera się pojawia. Czy może w takim razie jest jakaś możliwość przeniesienia akcji do menu [main]?

Edit:
Udało mi się rozwiązać problem przez przypadek. W edycji Shortcutów po wybraniu Add to Playback Queue z [context/playlist] a nie z [context] działa bez większych problemów :)
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   ralfiq Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 24-maj 10

Napisano 24 maj 2010 - 00:25

Skin po prostu IDEALNY, ale jest jedno "ale" :P

Czy da się (na pewno się da?): Mam folder ze składanką hitów z lat 80 - każda piosenka ma wpisany album "80's collection", mimo to fubar grupuje mi piosenki albumem i wykonawcą - wygląda to tak jak na załączonym obrazku. Jest możliwość, żeby 80's collection był albuem i w nim, nie posortowane, wszystkie piosenki, niezależnie od wykonawcy?


Dołączona grafika
0

  • (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 39
0 użytkowników, 39 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl