foobar2000.pl - polskie forum: Averia - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Averia Columns UI & Panel Stack Splitter Oceń temat: ***** 1 głosy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   rol Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-kwiecień 09

Napisano 15 kwiecień 2009 - 16:55

Averia dla foobar2000.
Skórka wymaga Columns UI i Panel Stack Splitter.

Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Aktualna wersja: 1.10

Niezbędne komponenty i czcionki znajdują się w archiwum.
Zalecane jest zapoznanie się z plikiem README, który zawiera kolejne kroki konfiguracji.

Więcej informacji na forum Hydrogenaudio.

POBIERZ

Pozdro ;)

0


  • (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   whatafuuuck Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 23-sierpień 06

Napisano 30 kwiecień 2009 - 18:53

Witam. Mam problem z tym configiem. Otóż często po zmianie trybu odtwarzania z shuffle na default okno robi się całe białe i nie nie można zrobić. Pomaga restart odtwarzacza i ponowne załadowanie pliku fcl. Druga sprawa jest taka, że wysuwanie manu na przyciskach samo się nie chowa. Jest to dość uciążliwe szczególmnie podczas trybu odtwarzania (nie zawsze zaznacza tą opcję którą chcę).
Dołączona grafika
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Salet007 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-luty 08

Napisano 17 czerwiec 2009 - 15:42

Świetna skórka, idealnie pasuje do świeżego Windowsa 7. Dzięki za udostępnienie!

Ps. Jedyny mały mankament... lustrzane odbicie poniżej okładki jest takie zwężone, wg. mnie średnio to wygląda. Mogłoby tylko zanikać. I jeszcze mógłbyś gdzieś dodać gatunek odtwarzanej płyty, czytany z tagów. Ale i tak skórka zostaje u mnie na stałe :)
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Materid Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 30-czerwiec 08

Napisano 20 lipiec 2009 - 21:09

Fajny design :) podoba mi sie wlasnie przezucilem sie na niego z FooAva :D kolorystyka mi bardziej pasi.
Mam jednak kilka pytań

1. jak skasować kawalki z playlisty w fooAva byl taki przycisk na gorze
2. Niektore okladki mam takie jakby ich rozdzielczosc byla jakas minimalna jak ikona mimo ze sa one np. 300x300
3. Da rade podnisc jakos nazwe zespolu i plyty wezej a pod nia wstawic lyrics zeby lecial?

Ps.

4. I czy da rade ustawic te gwiazdki do ocen utworow jak w fooAva?
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Mikser Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 16-marzec 09

Napisano 24 lipiec 2009 - 03:01

Mam pytanie.

Jak w Averii ustawić domyślne sortowanie utworów, albumów? Nie bardzo mogę sobie z tym poradzić - za każdym razem muszę robić PPM sort... chodzi mi o to aby działo się to automatycznie.

Cytat

2. Niektore okladki mam takie jakby ich rozdzielczosc byla jakas minimalna jak ikona mimo ze sa one np. 300x300

Tu akurat ja mogę Ci pomóc - dzieje się tak jeśli masz okładkę albumu zapisaną w tagach. Ja kasuję takie okładki - nie wymagany do tego żaden program - wystarczy włączyć widok plików ukrytych i pokasować "ukryte" okładki z folderu w którym znajdują się pliki mp3.
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   Biacho Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 21-maj 05

Napisano 05 listopad 2009 - 16:55

Wyświetl postUżytkownik koval dnia 16 April 2009 - 18:46 PM napisał

wygląda świetnie! :ok:
jeden jedyny problem
Dołączona grafika
nie wyświetla żadnych czcionek chociaż czcionkę calibri mam zainstalowaną w windzie. Co zrobić?



Witam u mnie to samo... posiadam Windowsa 7 Ulrimate. Help...

Edit... Dobra już naprawiłem, działa. Jednak Windows 7 czy nie... trzeba kontrolować już wcześniej kontrolowane rzeczy...

Użytkownik Biacho edytował ten post 05 listopad 2009 - 19:07

Spider Chrum !! ... Spider Chrum !! ...
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Matwar Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 13-grudzień 06

Napisano 14 listopad 2009 - 23:51

Config rzeczywiście rewelacyjny, tylko... dlaczego moj foo przy każdej próbie importu wykrzacza się? :( Próbowałem odhaczać niektóre elementy przy importowaniu i zauważyłem, że jest problem z "Main layout" - jeśli go odhaczę, to foo chodzi dalej, ale oczywiście bez pełnej skórki... Mam Win7 x64, może to ona jest powodem...? Pomóżcie, błagam! :(:(:(
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Manti Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 26-listopad 09

Napisano 30 listopad 2009 - 01:39

Świetny config, jednakże po kilkudniowych testach stwierdziłem, że brakuje mi głównego menu. Jako tako udało mi się je "aktywować", jednakże nie mam pojęcia jak edytować cały układ configu. Mam coś takiego:
Dołączona grafika

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak można by przenieś/pomniejszyć cały ten boczny panel minimalnie w dół, tak aby to menu się mieściło ładnie oraz co zrobić żeby nie ścinało tak dziwnie tych przycisków poprzedni, play itd.
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   majster Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-marzec 06

Napisano 30 listopad 2009 - 18:45

Miałem ten sam problem. Rozwiązałem.
Ctrl+P. Przechodzisz do Display/ColumnsUI, karta Main, wciskasz "Reset toolbars". Wtedy masz wszystkie toolbary, chowasz to co Ci niepotrzebne.
1

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Manti Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 26-listopad 09

Napisano 30 listopad 2009 - 20:54

Wyświetl postUżytkownik majster dnia 30 listopad 2009 - 18:45 napisał

Miałem ten sam problem. Rozwiązałem.
Ctrl+P. Przechodzisz do Display/ColumnsUI, karta Main, wciskasz "Reset toolbars". Wtedy masz wszystkie toolbary, chowasz to co Ci niepotrzebne.


Wypas! Dzięki majster!
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Art Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 10-wrzesień 09

Napisano 23 grudzień 2009 - 20:35

Może ktoś posiada plik Averia.fcl (Averia 1.10 with extra tabs) z tej stronki http://www.hydrogena...54&#entry626454 ? Niestety link jest już nieaktualny z plikiem FCL, a pamietam że właśnie z tej strony pobierałem ten pliczek. Chodzi mi o te dodtakowe zakładki takie jak biography itd.
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   MajkeI Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 16-grudzień 09

Napisano 26 grudzień 2009 - 14:49

Wyświetl postUżytkownik Art dnia 23 grudzień 2009 - 20:35 napisał

Chodzi mi o te dodtakowe zakładki takie jak biography itd.

Pliku nie mam, ale w tym poście opisałem jak dodać zakładkę Biography. Z innymi postępujesz analogicznie :)

pozdr
0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Art Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 10-wrzesień 09

Napisano 26 grudzień 2009 - 16:56

Wyświetl postUżytkownik MajkeI dnia 26 December 2009 - 14:49 PM napisał

Pliku nie mam, ale w tym poście opisałem jak dodać zakładkę Biography. Z innymi postępujesz analogicznie :)


Super, dzięki za bardzo dobry tutorial :) Ale mam jeszcze jedno pytanie, czy da się zrobić tak, aby obrazek artysty był na samej górze, a nie z prawej strony ? Dołączona grafika
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   MajkeI Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 16-grudzień 09

Napisano 26 grudzień 2009 - 21:59

Wyświetl postUżytkownik Art dnia 26 grudzień 2009 - 16:56 napisał

czy da się zrobić tak, aby obrazek artysty był na samej górze, a nie z prawej strony ?

Da się :) PPM na obrazek -> Panel Preference -> Layout -> Left-Bottom, a niżej zaznacz 'Change layout according to aspect ratio'. Voilà! Dodatkowo suwakiem 'Area ratio' możesz ustawić sobie procentowy podział obszaru pomiędzy tekst i obrazki.

pozdr
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Art Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 10-wrzesień 09

Napisano 26 grudzień 2009 - 23:28

Super dzięki wielki, o taką odpowiedź mi chodziło :)
0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   aazmath Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 06-styczeń 08

Napisano 06 styczeń 2010 - 13:36

Joł!

Na której wersji foobara najlepiej to działa? Używam windowsa 7 i w ogole mi nie chce działac.
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 06 styczeń 2010 - 13:50

Chyba nie ma wymagań co do wersji (CUI+PSS)

Napisz dokładniej co Ci nie działa, bo tak to wiesz...
0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemciunio Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 01-kwiecień 07

Napisano 12 styczeń 2010 - 11:31

Nie ma na pewno.Na Windows 7 działa bez zarzutu.
Dołączona grafika
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   Art Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 10-wrzesień 09

Napisano 18 styczeń 2010 - 23:03

Właśnie zrobiłem format dysku, i po zainstalowaniu Foobara, i dodaniu tego skina, wyskakuje mi oto taki błąd - Dołączona grafika
Dodam, tylko, że przed formatowaniem dysku, wszystko było okej i działało jak należy. Próbowałem już wszystkich możliwych wersji foobara, i dalej to samo. Nawet podmiana wtyczki track_info_mod nic nie daje, dalej wyskakuje ten komunikat. Ktoś wie jak sobie z tym poradzić ?

EDIT:
OK, problem rozwiązany :) Wystarczyło zainstalować NET Framework 2.0
0

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 18 styczeń 2010 - 23:55

Lista wtyczek - wklej.
Przy uruchamianiu foobara nie pojawia Ci się jakiś błąd?
0

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   dooolie Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 21-styczeń 10

Napisano 21 styczeń 2010 - 18:34

Witam

Po zaimportowaniu pliku averia.fcl zawiesza mi się foobar i wyłącza się i tak za każdym razem. Czy wie ktoś jaka może być tego przyczyna? Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
0

  • (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl