foobar2000.pl - polskie forum: Quake Live - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Quake Live Quake III Arena dla przeglądarek

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 25 marzec 2009 - 19:07

Mogę zaproponować coś na otarcie łezek... id udostępniło beta wersję portu Quake III Arena dla przeglądarek (na razie FX i IE). Wymagania praktycznie zerowe i gra się jak marzenie, zapraszam na duela :)
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

  • Stoner
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 25 marzec 2009 - 19:16

BArtus kochany jesteś, to lepsze niż gdyby ktoś kupił mi misia. :P
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 25 marzec 2009 - 19:30

Ja też chcę, grałem już w Quake III na iPhone, ale sterowanie było dość toporne.

edit:
eeee, nikt nie mówił, że będę musiał 5 minut ładować każdy level...
myapple.pl
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 25 marzec 2009 - 20:14

Cytat

eeee, nikt nie mówił, że będę musiał 5 minut ładować każdy level...


Zainwestuj w szybsze łącze albo wymyśl nowatorki sposób kompresji o współczynniku 1:1000 :P
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 25 marzec 2009 - 20:24

Pomyłka, quake ściąga dodatkowe pliki tylko za pierwszym razem. Potem już wszystko przebiega szybko i sprawnie. Nie lubię podpisywać długoterminowych umów, więc na razie zostanę przy tym co mam :)
myapple.pl
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 25 marzec 2009 - 20:55

Z frustracji, spowodowanej brakiem skilla, rzuciłem parę inwektyw na czacie.... Sami Polacy grali ;D
Rozumiem, że wszyscy zaczynamy z poziomu experta ?
Mój nick: BBArtus [character > Slash ;-]
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 25 marzec 2009 - 21:26

Pod Operą nie działa -_-
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 25 marzec 2009 - 23:04

Robimy turniej foobarowy?

Wyświetl postUżytkownik BArtus dnia śro, 25 mar 2009 - 20:55 napisał

Rozumiem, że wszyscy zaczynamy z poziomu experta ?

A czy 'beginner' to po angielsku 'ekspert'? Bo ja właśnie tak zostałem sklasyfikowany :P
myapple.pl
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 27 marzec 2009 - 20:33

http://www.quakelive...summary/BBartus
drawxa już mam w znajomych, a co z resztą ?

// Geeez... chyba nie zdzierżę jak jeszcze raz zobaczę drawx... // dawxxx666
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 30 marzec 2009 - 12:16

Nie te czasy. Robie tylko za fraga :<

---

Nikt więcej nie gra? :D

http://www.quakelive...e/summary/Qbiak
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 30 marzec 2009 - 12:54

Jak ty robisz, za dawcę fragów, to nie wiem za co ja robię :bag:
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 30 marzec 2009 - 13:03

Czasami mi się poszczęści, ale umiejętności w tym mało :)

BTW. Po znajomości specjalnie poluje na Ciebie, jak już mi gdzieś migniesz ;D
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 30 marzec 2009 - 13:27

To mnie zraniłeś Shrek ....
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 30 marzec 2009 - 13:41

A ja próbowałem się w to pobawić, ale się niestety zniechęciłem. Uruchomiłem Fx (co jak co, ale bałbym sie do niejako systemowej przeglądarki dorzucać obcy kod (; ), zainstalowałem co trzeba, uruchomiłem... i czeeekma, czeeekam, w końcu się uruchomiło (nawet nieźle wygląda!) no i po kilku sekundach dialogu zacięcie na kilka sekund, i tak co chwilę. Niestety było to nazbyt irytujące, żeby bawić się dalej (jakie trzeba mieć łącze, żeby się nie cięło? Bo zasobów komputera nie wyczerpałem patrząc kątem oka na wskaźniki...)
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 30 marzec 2009 - 13:49

Za duży ping widocznie :> Masz słabej jakości łącze.

http://www.quakelive.../faq_question_3
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 30 marzec 2009 - 14:24

Yhm, tak, tragiczne jest, koniecznie powinienem zmienić na nerwostradę ;P

Jakoś jak grywam w Q3 z ludźmi po sieci (nie, nie LAN :P ) to problemu nie ma ;p

Pinging www.onet.pl [213.180.138.148] with 32 bytes of data:

[...]

Ping statistics for 213.180.138.148:
	Packets: Sent = 16, Received = 16, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
	Minimum = 7ms, Maximum = 14ms, Average = 11ms


--------------

C:\Users\Wojtek>ping wp.pl -t

Pinging wp.pl [212.77.100.101] with 32 bytes of data:

[...]

Ping statistics for 212.77.100.101:
	Packets: Sent = 16, Received = 16, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
	Minimum = 20ms, Maximum = 28ms, Average = 23ms

-----------------

C:\Users\Wojtek>ping google.com -t

Pinging google.com [74.125.67.100] with 32 bytes of data:

[...]

Ping statistics for 74.125.67.100:
	Packets: Sent = 12, Received = 12, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
	Minimum = 132ms, Maximum = 139ms, Average = 134ms

----------------

C:\Users\Wojtek>ping yahoo.com -t

Pinging yahoo.com [206.190.60.37] with 32 bytes of data:

[...]

Ping statistics for 206.190.60.37:
	Packets: Sent = 9, Received = 9, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
	Minimum = 134ms, Maximum = 139ms, Average = 135ms



(quakelive nie dało się ani pingować, ani tracertnąć) Jak widać wyniki są dosyć ok (chociaż zachod mocno frapujący), niemniej jednak to wygląda tak, że chodzi kilka-kilkanaście sekund (ten pierwszy etap w którym testowane są umiejętności) i nagle zacinka ale łącznie z dźwiękiem :/
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 30 marzec 2009 - 14:35

Jak moja dziewka ściąga coś z torrentów, to też mam lagi z dna piekła ;(
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 30 marzec 2009 - 14:40

Gościu, bo mnie załamujesz. Przecież oczywiste że w czasie testowania wyłączam (*wyłączam* a nie zatrzymuję tylko) wszystko obciążające komputer/sieć :/ Robię drugie podejście (;
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 30 marzec 2009 - 14:53

Nie miałem na myśli takich insynuacji, od tak sobie napisałem ;D
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 30 marzec 2009 - 15:01

Chyba wiem na czym problem polega ;] Otóż teraz zanim zaczynam grać czekam aż wszystko się pościąga i... co jakiś czas dostaję błąd pobierania i proces zaczyna się od poczatku a w międzyczasie następuje takie samo zamrożenie systemu jakie opisywałem. Co więcej, na forum uskarżają się na to samo, więc to raczej błąd po ich stronie (najprawdopodobniej (; ). Inna sprawa, że mogliby to jakoś cacheować, skoro i tak to pobierają za pomocą mniejszych elementów/paczek...

Obserwacja - komunikacja odbywa się z serverem... <tadam> xmpp.quakelive.com, na porcie 5222 (; (jako ciekawostkę podaję (; )

EDIT: Podejście drugie (najnowszy fx, bez wtyczek) - obciążenie systemu w czasie gry:
Załączony plik  q_live.png (22,08 KB)
Ilość pobrań: 2
w momencie gdy obiążenie procesora spada i następuje operacja zapisu/odczytu komputer przywiesza się aż do kolejnego słupka. Jak na chwilę obecną to w kierunku id software na usta cisną mi się jedynie inwektywy, toteż powstrzymam się od dalszych komentarzy ;]

Luźna uwaga: może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego koniecznie musiało to być na bazie przeglądarki zamiast wbudować warstwę wyboru gracza i reszty w osobny program? Że niby teraz wszystko musi być w przeglądarce i być 'portable'? No spoko - taki gmail jest, ale już QL nie za bardzo, bo i tak wymaga osobnego exe i tak, a dodatkowo wymaga ściągnięcia dziesiątek MB... ergo - kompletnie nie rozumiem koncepcji ;p
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl