foobar2000.pl - polskie forum: Kameleon - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Kameleon Columns UI + PSS configuration by Br3tt Oceń temat: ***** 2 głosy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 15 luty 2009 - 10:19

Dołączona grafika

Konfiguracja ColumnsUI & Panel Stack Splitter do foobara2000 v0.9.4, v0.9.5 & v0.9.6
stworzona przez Br3tt'a

Dołączona grafika

Download:
http://br3tt.online.fr/

Więcej info w oficjalnym temacie na HA:
http://www.hydrogena...showtopic=69485
myapple.pl
0


  • (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   hex Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 03-lipiec 06

Napisano 24 luty 2009 - 02:40

nvm to współczesny odpowiednik "thanx" czy coś takiego? Ehhh...
0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   ghostdragon Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 17-marzec 08

Napisano 24 luty 2009 - 10:02

Wyświetl postUżytkownik hex dnia wto, 24 lut 2009 - 02:40 napisał

nvm to współczesny odpowiednik "thanx" czy coś takiego? Ehhh...

nvm = nieważne ;)
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   hex Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 03-lipiec 06

Napisano 24 luty 2009 - 10:58

Wiem. To było z przekąsem do wdzięczności tego pana. Może on myśli, że ktokolwiek ma obowiązek odpowiadania na jakiekolwiek pytania na tym forum.
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   ghostdragon Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 17-marzec 08

Napisano 24 luty 2009 - 11:18

Wyświetl postUżytkownik hex dnia wto, 24 lut 2009 - 10:58 napisał

Wiem. To było z przekąsem do wdzięczności tego pana. Może on myśli, że ktokolwiek ma obowiązek odpowiadania na jakiekolwiek pytania na tym forum.

Na to już nic nie poradzisz tacy są niektórzy ludzie...
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   puddleofmudd Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 02-kwiecień 08

Napisano 24 luty 2009 - 13:02

cześć :)
mam taką zagwozdkę :)
chodzi o playlistę. w wersji 1.1 zniknęły okładki z playlisty i jak widać ogólnie jest nie tak jak trzeba!
proszę czy ktoś wie o co chodzi?

i drugie pytanie jak na stałe schować "górny" pasek, ten ze ścieżką do pliku.

pozdrawiam

Dołączona grafika
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Br3tt Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 16-luty 09

Napisano 25 luty 2009 - 08:25

.fcl 1.1a updated on my site to fix elp issues.
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   slawekebi Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-styczeń 06

Napisano 25 luty 2009 - 20:38

jak sprawić, by za każdym razem(domyślnie) pojawiała się: "expand all groups"?
mam cały czas podczas uruchamiania "collapse all groups". Niby szczegół a denerwuje..
(1.1a)
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   mariomc Ikona

  • beermc
  • Ikona
  • Rejestracja 27-luty 07

Napisano 25 luty 2009 - 20:49

Chyba chodzi Ci o to :) : ppm na playliście/Settings/behaviour i odznaczyć collapse all groups... ;)
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   wwwr Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 28-luty 09

Napisano 28 luty 2009 - 12:55

Witam
Mam mały problem, w panelu "Now Playing" są poobcinane czcionki tytułu utworu, czasu odtwarzania (jak na załączonym zdjęciu). Wygląda to tak, jakby panel był za mały.
Z góry dzięki za podpowiedź co z tym zrobić.
Załączona grafika
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   ozzi91 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 20-czerwiec 08

Napisano 28 luty 2009 - 21:37

Dementując różne domysły na temat użytego prze ze mnie nvm napisałem to dlatego, bo odpowiedź na pytanie które zadałem w tamtym poście znalazłem sam.

Teraz mam następne... Jest gdzieś opcja do włączenia shuffle, repeat itd? Dlaczego obok nazwy piosenki mam te srebrne prostokąty z nr tylko i wyłącznie 1 albo pytajniki?

Edit: Dałoby rade taki przycisk dać jak był w configu fooava? np nad głośnością i mute?
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   maciej3 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-maj 08

Napisano 01 marzec 2009 - 10:36

Wyświetl postUżytkownik ozzi91 dnia sob, 28 lut 2009 - 21:37 napisał

Jest gdzieś opcja do włączenia shuffle, repeat itd?

Na systemowym panelu gdzie masz głośność obok w pustym miejscu klikasz:
ppm->toolbars->playback order
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   DonkeyShot Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 26-luty 09

Napisano 01 marzec 2009 - 14:57

Witam.

Mam pytanie dotyczące wyświetlania okładek bądź artystów w tle Foobara. Udało mi się co prawda to ustawić, ale denerwuje mnie, że nie wyświetlają się one w oryginalnych rozmiarach tylko maksymalizują i ucinają część grafiki, co zazwyczaj wygląda głupio. Czy da się to jakoś zmienić?
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   slawekebi Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-styczeń 06

Napisano 01 marzec 2009 - 15:00

Wyświetl postUżytkownik mariomc dnia śro, 25 lut 2009 - 20:49 napisał

Chyba chodzi Ci o to :) : ppm na playliście/Settings/behaviour i odznaczyć collapse all groups... ;)

Nic to nie dało. Nie mogę odznaczyć, a jedynie zmienić na rozsuwanej liście co zobiłem kilka\naście razy by sprawdzić wiele możliwości uzyskania żądanego przeze mnie efektu; z marnym skutkiem.. Nic się nie zmieniło. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić?

edit: poradziłem sobie z tym jakże "błahym" problemem.. otóż należy odznaczyć "collapse all groups when playlist is changed threshold of number of groups (1)" klikając ppm na playlist'cie/Settings/(zakładka) behaviour
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   Frank Drebin1 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 02-kwiecień 07

Napisano 02 marzec 2009 - 20:23

Witam

Konfig fajny ale potrzebuję pomocy do kilku zmian, sam próbowałem i nie daję rady.

1. Jak wyłączyć ten cholerny play counter? Denerwują mnie te cyferki przy utworach.
2. Jak wyłączyć (usunąć na stałe) ten rating na dole, pod playlistą? Nie przeszkadzałoby mi to, gdyby nie to, że nie mieści się cały alfabet playlisty i muszę scrollować aby się dostać do odległych liter.
3. Jak ustawić aby na playliście albumy tego samego wykonawcy były ustawione według dat (jak było w curacao) a nie alfabetycznie?
4. Udało mi się ustawić w skrótach "play or pause" na spacji, ale nie mogę ustawić, aby po przesunięciu focusa wyboru na inny utwór (strzałką w dół lub górę), aktywować odtwarzanie przyciskiem "enter", bez zabawy myszką.
5. Do czego służy przycisk z nutkami?
6. Czy da się zmienić biały kolor scrolla i okna "search" na jakiś inny?

Dołączona grafika

7. Jak znaleźć i ustawić jakiś inny serwer z tekstami? Nie mogę znaleźć skąd foobar pobiera teksty a trafiły mi się kilka razy w innych językach (np. węgierskim) niż angielski. W Curacao nie było tego problemu.

Na razie tyle :rolleyes: i ajk by ktoś pomógł, to bym był ogromnie wdzięczny.
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   whan Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 03-marzec 07

Napisano 02 marzec 2009 - 21:34

Na większość twoich pytań odpowiada obszerny manual przygotowany przez autora, wystarczy zerknąć (są nawet obrazki).
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   Frank Drebin1 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 02-kwiecień 07

Napisano 03 marzec 2009 - 08:53

Wyświetl postUżytkownik whan dnia pon, 02 mar 2009 - 21:34 napisał

Na większość twoich pytań odpowiada obszerny manual przygotowany przez autora, wystarczy zerknąć (są nawet obrazki).


dziwne, przeglądałem ten manual i mimo niewielkiej znajomości angielskiego widzę, że nie ma tam żadnych odpowiedzi na moje pytania.

Jedyne, co mi się udało (a nie ma tego w manualu) to to, że pozbyłem się playcountera przez wywalenie wtyczki foo_playcount.dll z components.

Przejrzałeś choć ten manual?
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   nonameplum Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 17-październik 08

Napisano 11 marzec 2009 - 13:42

Witam.
Przeszukałem forum, ale nie znalazłem...
Chciałbym, żeby oprócz tytułu na playliście pojawiał się także jego wykonawca, z tego względu, ze zmieniłem sobie grupowanie na bardziej mi odpowiadające ze względu na sposób przechowywania muzyki.

http://img22.imagesh...beztytuuaky.jpg
0

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemciunio Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 01-kwiecień 07

Napisano 14 marzec 2009 - 16:56

Moze i mi ktos pomoze a raczej lekko wytlumaczy tylko :)

Dołączona grafika

Do czego w sumie sluza przyciski oznaczone nr 1&2
Czy da sie zlikwidowac ten pattern pod playlista? ramka nr 3
W Curacao byl przycisk ktory wracal mnie na piosenke ktorej obecnie slucham.Czy tutaj tez jest?Myslalem ze to ta "nutka" ale nic z tego ;/
Dzieki za poswiecony czas.
Dołączona grafika
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   michal1292 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 11-marzec 09

Napisano 14 marzec 2009 - 18:27

witam
ma jedno małe pytanie: jak ustawić to aby wyświetlało się zdjęcie artysty ?
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   Mexykanin Ikona

  • ♫♪♫ foobar fan ♫♪♫
  • Ikona
  • Rejestracja 08-czerwiec 05

Napisano 14 marzec 2009 - 19:31

Wyświetl postUżytkownik michal1292 dnia sob, 14 mar 2009 - 19:27 napisał

witam
ma jedno małe pytanie: jak ustawić to aby wyświetlało się zdjęcie artysty ?


http://br3tt.online....tml/K/index.htm punkt C/
"Two things are infinite: the universe and human stupidity and I'm not sure about the universe." A.Einstein

Moje stare Foobary: pierwszy||drugi||trzeci||czwarty||piąty||szósty|Last.fm:Click
0

  • (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl