foobar2000.pl - polskie forum: Kameleon - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Kameleon Columns UI + PSS configuration by Br3tt Oceń temat: ***** 2 głosy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 15 luty 2009 - 10:19

Dołączona grafika

Konfiguracja ColumnsUI & Panel Stack Splitter do foobara2000 v0.9.4, v0.9.5 & v0.9.6
stworzona przez Br3tt'a

Dołączona grafika

Download:
http://br3tt.online.fr/

Więcej info w oficjalnym temacie na HA:
http://www.hydrogena...showtopic=69485
myapple.pl
0


  • (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 15 luty 2009 - 10:50

Bawię się tym configiem jeszcze od czasów jego wczesnej wersji i muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem. Tak rozbudowanego cuda jeszcze nie widziałem. Chyba config ten zawiera wszystko, o czym można tylko w zwykłym foobarze pomarzyć. Co prawda zżera sporo zasobów komputera, ale akurat dla mnie nigdy nie był to jakiś szczególny minus. Zachęcam gorąco do wypróbowania tego wspaniałego dzieła...
myapple.pl
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Bossu12 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 21-styczeń 08

Napisano 15 luty 2009 - 12:30

To cudo ma chyba wszystko co jest możliwe do zrobienia:> Ciężki ale to chyba nikomu nie przeszkadza.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Mexykanin Ikona

  • ♫♪♫ foobar fan ♫♪♫
  • Ikona
  • Rejestracja 08-czerwiec 05

Napisano 15 luty 2009 - 14:02

Może i cudo ale na nowe komputery. U mnie na lapie po załadowaniu konfigu zżera 96-99% procka i 65 mega pamięci! Po powrocie do Curacao tak samo. Pomogło wywalenie z components shpecka i chonflowa... na krótko, teraz mam 24-36 mega / dalej 96-99 % procka. Jaka jeszcze wtyczka może być tak "prockożerna"?
"Two things are infinite: the universe and human stupidity and I'm not sure about the universe." A.Einstein

Moje stare Foobary: pierwszy||drugi||trzeci||czwarty||piąty||szósty|Last.fm:Click
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 15 luty 2009 - 14:20

Najlepiej wywal wszystkie wtyczki, które nie są ci już potrzebne oraz nie są wymagane przez konfigurację, której używasz.
myapple.pl
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Wiaderny Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 04-luty 09

Napisano 15 luty 2009 - 14:58

Potężny config, atrakcyjnie wygląda na pierwszy rzut oka ale podobnie jak Curacao, mało czytelny i niezbyt przejrzysty, za dużo rzeczy na raz i świeci się jak choinka. Oczywiście to kwestia gustu:) Co inżynier to wynik jak to się mówi.

Sapphire rządzi!
Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   antiPOP Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 08-kwiecień 08

Napisano 15 luty 2009 - 15:00

Nie wiem dlaczego ale u mnie nie dziala poprawnie,wyglada to tak jakby nie widział folderu 'kameleon' w images
Dołączona grafika

wszystkie poprzednie konfigi działaja a ten nie chce, zrobiłem wszystko wg instrukcji. Jakieś pomysły?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 15 luty 2009 - 16:29

@antiPOP
Windows Seven? Jeżeli tak, to zapewne nie działa u ciebie zmienna %foobar_path%.
Jeżeli jednak korzystasz z 'normalnego' OS-u to do głowy przychodzi mi jedynie to, że w złym miejscu wypakowałeś obrazki (foobar2000/images/kameleon)


Wyświetl postUżytkownik Wiaderny dnia nie, 15 lut 2009 - 14:58 napisał

Potężny config, atrakcyjnie wygląda na pierwszy rzut oka ale podobnie jak Curacao, mało czytelny i niezbyt przejrzysty, za dużo rzeczy na raz i świeci się jak choinka. Oczywiście to kwestia gustu:) Co inżynier to wynik jak to się mówi.

Sapphire rządzi!


Heh, dzięki Wiaderny. Po prostu autor Kameleona postanowił w jednym configu zawrzeć wszystkie możliwe funkcje. Ja zgadzam się w tej kwestii z Tobą, po prostu Br3tt robił to dla siebie, taką miał wizję...
Dodam, że update Sapphire już wkrótce jak tylko wrócę do siebie i do swojego PC.
myapple.pl
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   tymmej Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 05-styczeń 08

Napisano 15 luty 2009 - 16:57

Też korzystam z Windows 7 i wszytko działa. foobar 0.9.6.3b1 instalowany jako portable w niestandardowym miejscu, Windows 7 b7000 x86.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   antiPOP Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 08-kwiecień 08

Napisano 15 luty 2009 - 18:24

Tak, jak kolega napisał powyżej, wina nie leży po stronie OS'a, to zwyczajnie niemożliwe. Jak coś działa na Viscie to w 99% przypadkach zadziała na Sevenie. Jak będę miał troche czasu to pokombinuje, chciałem tylko zobaczyc jak ten konfig się sprawuje. Wszystkie poprzednie konfigi Twoje czy Bretta działały. Zrobiłem dokladnie wszystko wg instrukcj.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   maciej3 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-maj 08

Napisano 15 luty 2009 - 19:46

Dopiero zainstalowałem i też się nim bawię. Mam pytanko czy można ustawić panel "lyrics" na cały ekran odtwarzacza? Jak wszystko ukrywam to i tak mam tylko połowę ekranu, a druga połowa to playlista.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Br3tt Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 16-luty 09

Napisano 16 luty 2009 - 00:16

Wyświetl postUżytkownik Mexykanin dnia nie, 15 lut 2009 - 14:02 napisał

Może i cudo ale na nowe komputery. U mnie na lapie po załadowaniu konfigu zżera 96-99% procka i 65 mega pamięci! Po powrocie do Curacao tak samo. Pomogło wywalenie z components shpecka i chonflowa... na krótko, teraz mam 24-36 mega / dalej 96-99 % procka. Jaka jeszcze wtyczka może być tak "prockożerna"?


Hi,

Just sign in to give you this information :

Try to download the last Lyric Show panel components, it seems to fix the CPU problem. For me, Kameleon only take ~2% of CPU :)

Regards,

PS: K v1.0c released, all components updated to the lastest version too (Lyric Show panel too)

Br3tt

Wyświetl postUżytkownik dawxxx666 dnia nie, 15 lut 2009 - 10:50 napisał

Bawię się tym configiem jeszcze od czasów jego wczesnej wersji i muszę przyznać, że jestem pod wielkim wrażeniem. Tak rozbudowanego cuda jeszcze nie widziałem. Chyba config ten zawiera wszystko, o czym można tylko w zwykłym foobarze pomarzyć. Co prawda zżera sporo zasobów komputera, ale akurat dla mnie nigdy nie był to jakiś szczególny minus. Zachęcam gorąco do wypróbowania tego wspaniałego dzieła...


Dziękuję Dawid ;)
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 16 luty 2009 - 02:15

Is it real horrorshow, or I have usual drunk dream ( normal at this hour in the February Sunday ;')
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   puddleofmudd Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 02-kwiecień 08

Napisano 16 luty 2009 - 09:20

konfig rewelacja!!! najlepszy od czasów Ibizy!!
fakt sporo wodotrysków, ale po wyłączeniu tego i owego wygląda jak unowocześniona Ibiza :D

ale ok mam jeden problem i nie wiem ocb!

otóż FOO_EXVAR nie wyświetla mi zdjęć artystów :(

mam:

kameleon_artistart_path = G:\foo\artist\
kameleon_artistart_filname = %artist%.jpg

i nie działa. z okładkami jest ok. może ktoś wie co mu nie pasuje? dodam, że jeśli wstawię artist.jpg bez % też nie działa
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 16 luty 2009 - 09:36

Wyświetl postUżytkownik Br3tt dnia pon, 16 lut 2009 - 00:16 napisał

Hi,

Just sign in to give you this information :

Try to download the last Lyric Show panel components, it seems to fix the CPU problem. For me, Kameleon only take ~2% of CPU :)

Regards,

PS: K v1.0c released, all components updated to the lastest version too (Lyric Show panel too)

Br3tt


We're very pleased to welcome you on our forum. Thanks for your advice - that tip with the Lyric Show component really works. :)

Wyświetl postUżytkownik Br3tt dnia pon, 16 lut 2009 - 00:16 napisał

Dziękuję Dawid ;)

To my dziękujemy za udostępnienie tej konfiguracji. :)
myapple.pl
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Mexykanin Ikona

  • ♫♪♫ foobar fan ♫♪♫
  • Ikona
  • Rejestracja 08-czerwiec 05

Napisano 16 luty 2009 - 10:23

Wyświetl postUżytkownik Br3tt dnia pon, 16 lut 2009 - 01:16 napisał

Hi,

Just sign in to give you this information :

Try to download the last Lyric Show panel components, it seems to fix the CPU problem. For me, Kameleon only take ~2% of CPU :)

Regards,

PS: K v1.0c released, all components updated to the lastest version too (Lyric Show panel too)

Br3tt



Dziękuję Dawid ;)


Thanks for this info! And thanks for good configs: Curacao and Kameleon.

Wyświetl postUżytkownik Br3tt dnia pon, 16 lut 2009 - 01:16 napisał

Dziękuję Dawid ;)

// Dawid, Br3tta polskiego uczysz? ;)
// heh, no nie do końca, Brett ma po prostu polskie korzenie... // dawxxx666
//I na dodatek polską klawiaturę ustawioną? :P // mariush
"Two things are infinite: the universe and human stupidity and I'm not sure about the universe." A.Einstein

Moje stare Foobary: pierwszy||drugi||trzeci||czwarty||piąty||szósty|Last.fm:Click
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   maciej3 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-maj 08

Napisano 16 luty 2009 - 14:40

Wyświetl postUżytkownik puddleofmudd dnia pon, 16 lut 2009 - 09:20 napisał

otóż FOO_EXVAR nie wyświetla mi zdjęć artystów :(

kameleon_artistart_path = G:\foo\artist\
kameleon_artistart_filename = %artist%.jpg

i nie działa. z okładkami jest ok. może ktoś wie co mu nie pasuje? dodam, że jeśli wstawię artist.jpg bez % też nie działa


G:\foo\artist\
zmień znaczniki "\" na "/" może dlatego problem. No i literka "e".
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   mariomc Ikona

  • beermc
  • Ikona
  • Rejestracja 27-luty 07

Napisano 16 luty 2009 - 18:24

Wspaniały skin Br3tt'a, nic dodać nic ująć, bravo !!!
U mnie on tak wygląda :P :

Dołączona grafika
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 16 luty 2009 - 21:27

Mario, nie powinieneś przypadkiem użyć tagu VA do albumu prezentowanego na screenie? Przy okazji, ładnie stonowałeś kolorystykę.
myapple.pl
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Mexykanin Ikona

  • ♫♪♫ foobar fan ♫♪♫
  • Ikona
  • Rejestracja 08-czerwiec 05

Napisano 16 luty 2009 - 21:43

Najnowsza wersja Kameleona 1.0c, jak pisał Br3tt, już nie sprawia problemów z prockiem.
A u mnie tak wygląda - full screen.
Dołączona grafika

Jak usunąć całkowicie ten górny pasek ze ścieżką pliku i radiem lastowym?
"Two things are infinite: the universe and human stupidity and I'm not sure about the universe." A.Einstein

Moje stare Foobary: pierwszy||drugi||trzeci||czwarty||piąty||szósty|Last.fm:Click
0

  • (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl