foobar2000.pl - polskie forum: DarkOne - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

DarkOne Columns UI + PSS configuration by tedgo Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 08 luty 2009 - 15:45

DarkOne v2.0 by ~tedgo

Dołączona grafika

:arrow: http://tedgo.deviant...-v2-0-156697932
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
1


  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Mati_007 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-styczeń 10

Napisano 17 styczeń 2010 - 13:31

Witam

Macie pomysł co może być przyczyną takiego zachowania się konfigu?
Proszę o pomoc

Załączone miniatury

  • Załączona grafika

0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 17 styczeń 2010 - 16:05

1. Informacje o wersji foobara podajemy trochę inaczej

2. Zadanie pytania w temacie danego konfigu będzie bardziej skuteczne... (przenosze)

EDIT:
3. Nie jest to konfig oparty na PUI więc powinien działać też z nowszą wersją, zalecałbym więc najpierw aktualizację foobara do nowszej wersji (ze zrobieniem kopii zapasowej oczywiście!)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Mati_007 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-styczeń 10

Napisano 17 styczeń 2010 - 16:39

Dzięki za uwagi. W najnowszej wersji mam to samo. Ktoś ma jakieś inne pomysły??
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 17 styczeń 2010 - 18:02

Masz wszystkie wtyczki? Jaką wersję konfigu instalowałeś? Konfig importowałeś na starej wersji foobara i potem tylko zaktualizowałeś foobara? Konfiguracja przeznaczona jest dla foobar2000 0.9.6+ więc proponuję jeszcze raz, na czysto zainstalować najnowszego foobara i na czysto wrzucić konfigurację.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Mati_007 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-styczeń 10

Napisano 17 styczeń 2010 - 19:23

Konfigurowałem wszystko na czysto. Nowy foobar + czysty konfig! Tylko component przerzuciłem żeby jeszcze raz nie ściągać. Gdzieś tu na forum widziałem podobny problem... ale nie mogę go teraz znaleźć.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 17 styczeń 2010 - 19:49

Wziałem DarkOne 1.6, rozpakowałem na mojej "śmieciowej" kopii foobara (oj czego w tym katalogu nie ma xD), uruchomiłem, zaimportowałem, działa.

Której wersji DA uzywasz? 1.5.2?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   hex Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 03-lipiec 06

Napisano 17 styczeń 2010 - 22:02

Miałem to samo. Dodatkowo mi się wyświetało "script error". O dziwo, u mnie pomogło ponowne wczytanie .fcl
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Mati_007 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-styczeń 10

Napisano 17 styczeń 2010 - 22:21

Wojtek jesteś wielki. Nagrałem foobara v.1 i DO 1.6 i działa pięknie. Nie wiem czy nie nadszarpnę twojej wiedzy ale jeszcze jedno pytanie mam. Jak ułożyć Album list w ten sposób aby odzwierciedlała strukturę katalogów na dysku. Bo teraz jak wczytuję utwory wszystkie to mi je dzieli na różne albumy i różnych wykonawców, mimo, że utworki znajdują się w jednym katalogu. Wystarczy, że mają udział jakiegoś gościa i już robi się pod album. Czyli chciałbym mieć tak jak w folderze a nie grupowane według jakiś tam filtrów.


EDIT: OK MAM!!! WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKIM
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   szczepek Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 24-kwiecień 06

Napisano 27 styczeń 2010 - 10:34

Wyświetl postUżytkownik Mati_007 dnia 17 styczeń 2010 - 22:21 napisał

<br />Wojtek jesteś wielki. Nagrałem foobara v.1 i DO 1.6 i działa pięknie. Nie wiem czy nie nadszarpnę twojej wiedzy ale jeszcze jedno pytanie mam. Jak ułożyć Album list w ten sposób aby odzwierciedlała strukturę katalogów na dysku. Bo teraz jak wczytuję utwory wszystkie to mi je dzieli na różne albumy i różnych wykonawców, mimo, że utworki znajdują się w jednym katalogu. Wystarczy, że mają udział jakiegoś gościa i już robi się pod album. Czyli chciałbym mieć tak jak w folderze a nie grupowane według jakiś tam filtrów.<br /><br /><br />EDIT: OK MAM!!! WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKIM<br />
<br /><br /><br />

PM na Album List Panel - View - by directory structure.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 30 styczeń 2010 - 11:02

Witam,

wgrałem wszystkie komponenty z strony DarkOne[na potrzeby skinu] i skonfigurowałem go wg instrukcji.
Teraz podczas startu mam komunikat o błędzie z strony skinu, a drugi komunikat podczas próby odtwarzania piosenki.
A tutaj screen z tych komunikatów[lewy od skinu, drugi od odtwarzania audio]:
Dołączona grafika

Program także wygenerował log, proszę bardzo:
WSH Panel Mod (GUID: F7CA1517-F171-44C3-871B-FA17038AF28A): initliased in 0.0000253 s
WSH Panel Mod (GUID: FF1A308A-F5B2-49E1-B98F-594F180E0BA6): initliased in 0.0000047 s
WSH Panel Mod (GUID: B38385B4-7CBE-4019-BB99-8CCE46084548): initliased in 0.0000314 s
Error: WSH Panel Mod (GUID: 08886804-F90F-4666-8B93-12335E0F92D8): Microsoft JScript - błąd czasu wykonywania:
Serwer automatyzacji nie może utworzyć obiektu.
Ln: 20, Col: 2
<source text only available in compile time>
WSH Panel Mod (GUID: 27B46416-B5A0-4EE8-9E4C-0BF55FEDF8DF): initliased in 0.0000027 s
WSH Panel Mod (GUID: E1B1886B-E811-472E-9296-786231BAC70D): initliased in 0.0000091 s
WSH Panel Mod (GUID: 23221355-21CA-4A4F-B5BA-3B675D5DA564): initliased in 0.0000055 s
Filter Panel - Genre: initialised in 0.000 s
Filter Panel - Artist: initialised in 0.001 s
Filter Panel - Album: initialised in 0.001 s
Startup time : 0:00.683112
Opening track for playback: "C:\Users\[Cenzura]\Desktop\Lamentatio.mp3"
IDirectSound::CreateSoundBuffer failed : Nie zaimplementowano.   (0x80004001)
Unrecoverable playback error: Nie zaimplementowano.   (0x80004001)



Proszę bardzo, o to spis komponentów:
Core (2010-01-09 12:47:00)
    foobar2000 core 1.0
foo_albumlist.dll (2010-01-09 12:44:46)
    Album List 4.4
foo_cdda.dll (2010-01-09 12:44:42)
    CD Audio Decoder 3.0
foo_converter.dll (2010-01-09 12:44:32)
    Converter 1.4
foo_dsp_std.dll (2010-01-09 12:44:48)
    Standard DSP Array 1.0
foo_fileops.dll (2010-01-09 12:43:32)
    File Operations 2.1.2
foo_freedb2.dll (2010-01-09 12:43:34)
    freedb Tagger 0.6.2
foo_input_std.dll (2010-01-09 12:44:24)
    Standard Input Array 1.0
foo_playcount.dll (2009-04-29 20:09:32)
    Playback Statistics 2.1.9
foo_rgscan.dll (2010-01-09 12:44:24)
    ReplayGain Scanner 2.0.9
foo_ui_columns.dll (2009-08-30 16:21:36)
    Columns UI 0.3.8.0
foo_ui_std.dll (2010-01-09 12:44:52)
    Default User Interface 0.9.5
foo_uie_albumlist.dll (2009-06-13 23:49:19)
    Album list panel 0.3.5
foo_uie_biography.dll (2010-01-21 23:20:42)
    Biography View 0.4.0.3
foo_uie_elplaylist.dll (2009-12-11 23:35:40)
    ELPlaylist 0.6.6.4(beta)
foo_uie_lyrics.dll (2008-12-12 10:39:20)
    Lyric Show Panel 0.3.3.9 [Dec 12 2008 - 17:39:01]
foo_uie_panel_splitter.dll (2009-12-10 00:16:12)
    Panel Stack Splitter 0.3.8.3(alpha)
foo_uie_quicksearch.dll (2007-05-18 13:31:10)
    Quick Search Toolbar 2.8l
foo_uie_vis_channel_spectrum.dll (2008-05-18 03:02:12)
    Channel Spectrum panel 0.17.2
foo_uie_vis_peakmeter_spectrum.dll (2008-04-19 20:18:50)
    Peakmeter Spectrum Visualisation 0.2.0.0 beta
foo_uie_wsh_panel_mod.dll (2010-01-28 06:51:56)
    WSH Panel Mod 1.3.1
foo_unpack.dll (2010-01-09 12:43:20)
    RAR reader 1.3
    ZIP/GZIP reader 1.0


Edit:
Problem z audio już zlikwidowałem.
Wystarczyło wyłączyć emulacje DS3D GX 2.0 ;)
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 30 styczeń 2010 - 11:50

Próbowałeś ponownie zaimportować skórkę (wygląda na to, że skrypt panelu WSH się źle zaimportował)?
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 30 styczeń 2010 - 14:29

Oczywiście, że tak.

Wydaje mi się, że wszystko zrobiłem ok... :/
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 30 styczeń 2010 - 14:40

HydrogenAudio:

Cytat

Maybe you should close foobar2000, try deleting the "DO_current_date" files in your foobar2000 profile path and restart foobar2000.

Czyli usunięcie plików "DO_aktualna_data" z katalogu profilu użytkownika. Warto spróbować.
Plus natknąłem się jeszcze na infor, że aktualizacja Windows Script może pomóc ( http://download.micr...17/scripten.exe )
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 30 styczeń 2010 - 22:13

Mam usunąć folder z ustawieniami foobara?
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 30 styczeń 2010 - 22:34

Nie, w folderze z ustawieniami powinieneś mieć pliki DO_... (nie wiem jak to mogłoby wyglądac, u mnie ich nie ma, porada wzięta z hydrogenaudio dla osoby która miała podobny problem jak Ty).
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 31 styczeń 2010 - 00:36

Niestety, ten zabieg nie pomógł.

Aktualizacja Windows Script nie ma sensu, ponieważ mam najnowszy Windows 7[x64].
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 31 styczeń 2010 - 09:17

To ja nie mam pomysłu. U mnie zaskoczyło od razu (ten sam system).
Może spróbuj zainstalować wszystko od zera (na przykład na wersji portable foobara) i zobaczyć czy zadziała?
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 31 styczeń 2010 - 13:22

Dodam jeszcze, że ominąłem ten[oczywiście, Columns UI wybrałem] punkt:

Cytat

1.) Open foobar2000 and choose Columns UI as
your User Interface Module.
If you haven't had Columns UI before you will be
asked on startup which Display to use.
Choose Columns UI and in the following window
choose one of the Presets (it doesn't matters what
Preset you choose, because it will be overwritten
after importing the DarkOne configuriation file).
If you have already installed Columns UI in your
components folder but haven't used it so far, please
go to →→ →→ →→ →→ File Preferences Display and choose
Columns UI as your User Interface Module.
In this case you will have to restart foobar2000 to
take effect.


Stwierdziłem, że jest niepotrzebny...

Wkrótce sprawdzę skin na wersji portable.

Pozdrawiam.
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 31 styczeń 2010 - 15:11

No jeżeli masz uruchomiony ColumnsUI to ten punkt jest tak średnio istotny :)
0

  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl