foobar2000.pl - polskie forum: DarkOne - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

DarkOne Columns UI + PSS configuration by tedgo Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 08 luty 2009 - 15:45

DarkOne v2.0 by ~tedgo

Dołączona grafika

:arrow: http://tedgo.deviant...-v2-0-156697932
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
1


  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   Spontannah Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 10

Napisano 13 marzec 2010 - 22:33

Wyświetl postUżytkownik BelHeI dnia 08 luty 2010 - 15:00 napisał

@majster: ależ to już zrobiłem o wiele wcześniej ;)
Tylko te przyciski od zakładek mi poznikały, jak widać na screenie, którego umieściłem w jednym z postów powyżej.

Gdy wgrałem skin, został jeszcze ten pasek na dole:
Dołączona grafika

Jak mam go wyłączyć?

View - show status panel - odznacz.
0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 19 marzec 2010 - 16:13

Mam znowu problem z wtyczką lyrics...posiadam najnowszą wersję i jak chcę dodać nową zakładkę od lyrics 2 do tego panelu po prawej, niby się udaje... Chcę następnie zamknąć tą poprzednią, która działała na lyrics 1. Gdy klikam "close panel", to wcale nie zamyka tą zakładkę co ma, a tą z lyrics 2.
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 19 marzec 2010 - 16:57

- Wywalić kartę ze starym lyrics, wyłączyć foo, usunąć wtyczkę.
- wrzucić nową wtyczkę, dodać panel?
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Destruct0 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 16-kwiecień 06

Napisano 05 kwiecień 2010 - 10:53

Cytat

Tylko te przyciski od zakładek mi poznikały, jak widać na screenie, którego umieściłem w jednym z postów powyżej.


Co do zakładek to musisz ustawić lyric show 2 tak jak pozostałe zakładki, czyli Preferences/Columns UI/ zakładka Layout odszukać Panel Stack Splitter z Lyrics show2 i configure. W configure na liście zakładek odnaleźć Lyrics Show 2 i wyzerować wszystkie cztery pola w Padding.
Zakładki znowu widoczne.
1

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   Mane Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 27-sierpień 06

Napisano 11 kwiecień 2010 - 16:37

Potestuje :)

Wie ktoś może jak przerobić ten config aby wczytywał okładki z innej lokalizacji niż grane pliki mp3. Przykladowo

pliki z muzyka:
C:\music\artist\....

pliki z okladkami:
C:\music\cover\artist - album.jpg

Użytkownik Mane edytował ten post 11 kwiecień 2010 - 16:58

0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   majster Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-marzec 06

Napisano 25 kwiecień 2010 - 16:13

Mam w folderach z muzyką pliki artist.jpg które się wyświetlają jako tło na playliście. Niestety po reinstalacji systemu (Siódemka 64bit) i ponownym ograniu DarkOne pliki te nie zawsze poprawnie się wyświetlają. Wcześniej było w porządku.
Jest tak:
Dołączona grafika
Na wirtualnym XP wszystko jest dobrze:
Dołączona grafika
Ma kto jakieś pomysły jak sobie poradzić? Wersa foobara 1.0.2.1, libpng 1.2.40, zlib 1.2.3
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 25 kwiecień 2010 - 20:31

Rozumiem że foobar ten sam na win7 i xp?
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   majster Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-marzec 06

Napisano 25 kwiecień 2010 - 21:21

dokładnie ten sam. DarkOne w najnowszej wersji 2.0. Tzn ogrywany dwa razy tak samo.
Edit: uruchomiłem foobara z 7 pod wirtualnym xp i w tym systemie jest dobrze, więc przyczyna leży po stronie systemu operacyjnego.
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 25 kwiecień 2010 - 21:55

Może spróbuj uruchomić foobara w trybie zgodności z XP?
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   majster Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-marzec 06

Napisano 25 kwiecień 2010 - 22:05

To nic nie dało. Będę musiał z tym żyć :)
Dla pewności przeniosłem folder konfiguracji z 7 do XP. Pliki w dalszym ciągu dobrze się wyświetlają, więc to z pewnością problem systemu.

Edit:
Obszedłem problem. Źle wyświetlające się pliki miały kolor w odcieniach szarości. Trzeba zapisać je w kolorze 24 bitowym. Może to komuś pomoże.
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   asterix Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 25-marzec 06

Napisano 04 maj 2010 - 22:42

jak zrobić żeby się pobierały same okładki i wyświetlała się grafika nie zależnie od tego czy to front, back, artist itd w panelu artwork?
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   lothar1410 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 31-październik 09

Napisano 05 maj 2010 - 15:05

Być może miałeś inny skin wcześniej. Tak samo miałem. Dlatego zrezygnowałem. :P

Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   Tass Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 13-kwiecień 07

Napisano 16 maj 2010 - 12:03

da się jakoś ustawić żeby w tej skórce foo pobierał okładki w miarę możliwości?
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   arek9182 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 06-czerwiec 10

Napisano 06 czerwiec 2010 - 12:10

Witam serdecznie.
Jako, ze jestem tu nowy to na poczatek powitam wszystkich serdecznie :)
Jakis czas temu postawilem sobie serwer muzyczny a baza wyjsciowa byl wlasnie foo v1.01 ze wspanialym skinem darkone2.
Wszystko dziala mi wysmienicie, albumy otagowane, dodane okladki, jednym slowem miód.
Do pelni szczscia brakuje mi tylko sortowania albumow wg roku.
Do tej pory po zmianie wykonawcy z listy musialem recznie ustawiac aby foobar segregowal dany ekran wg daty tj. roku.
I tutaj moje pytanie do was: czy istnieje mozliwosc zmiany configu (a jesli tak to w jaki sposob) aby sortowanie odbywalo sie nie alfabetycznie a wg. daty?
Z gory dziekuje za wszytkie odpowiedzi i pozdrawiam.
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   arek9182 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 06-czerwiec 10

Napisano 06 czerwiec 2010 - 20:07

Ok znalazlem. :)
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   malypikus Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 11-czerwiec 10

Napisano 11 czerwiec 2010 - 21:19

Wyświetl postUżytkownik Qbi@k dnia 08 luty 2009 - 15:45 napisał




Witam

Pytanie pewnie banalne ale pare godzin usiłuję sobie poradzić i nie udje mi się to.
Jak spojrzycie na pierwsze zdjęcie to widzicie w tle fotkę artystów. Wczytuje ją jeśli plik nazywa się "artist". A gdzie zmienia się żeby wczytywał pliki, które są nazwane właśnie artystą czyli jak leci papa dance to plik z ich foto nazywa sie "papa dance" i go wczytuje.
Wcześniej, w wersji 1.6 miałem właśnie tak ustawione.
To sprawdza sie szczególnie przy składankach, gdzie jest kilku wykonawców, lub przy muzyce filmowej.

Grafiki mam w folderach z albumami.

Bardzo proszę o złotą poradę i dzięki z góry!
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   shady493 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 29-czerwiec 10

Napisano 29 czerwiec 2010 - 14:48

Na początek to "Witam", bo to mój pierwszy post :). Ostatnio ściągnąłem foobara i jestem z niego zadowolony, po wgraniu skina DarkOne, w ogóle jest świetnie, tylko mam problem z wtyczką foo_uie_lyrics2 , wiem ,że wcześniej ktoś miał podobny problem, ale administrator polecił mu zmienić wtyczkę właśnie na tą. Chodzi o to ,że przy każdej piosence pojawia się -no lyrics available-. Specjalnie ściągnąłem jakieś popularne Lady Gagi czy inne rzeczy, ale nadal nie ma tekstu. Powinna automatycznie pobierać tekst z internetu, co nie (?) :unsure:

:pomocy:
0

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 29 czerwiec 2010 - 20:20

http://code.google.c...15.zip&can=2&q= ?
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   shady493 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 29-czerwiec 10

Napisano 01 lipiec 2010 - 20:25

Tak, dokładnie tą. Nie mam pojęcia w czym może tkwić problem.
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   Tass Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 13-kwiecień 07

Napisano 10 lipiec 2010 - 15:28

Wyświetl postUżytkownik shady493 dnia 29 June 2010 - 15:48 PM napisał

Na początek to "Witam", bo to mój pierwszy post :). Ostatnio ściągnąłem foobara i jestem z niego zadowolony, po wgraniu skina DarkOne, w ogóle jest świetnie, tylko mam problem z wtyczką foo_uie_lyrics2 , wiem ,że wcześniej ktoś miał podobny problem, ale administrator polecił mu zmienić wtyczkę właśnie na tą. Chodzi o to ,że przy każdej piosence pojawia się -no lyrics available-. Specjalnie ściągnąłem jakieś popularne Lady Gagi czy inne rzeczy, ale nadal nie ma tekstu. Powinna automatycznie pobierać tekst z internetu, co nie (?) :unsure:

:pomocy:


Podłączam się do pytania
0

  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl