foobar2000.pl - polskie forum: DarkOne - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

DarkOne Columns UI + PSS configuration by tedgo Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 08 luty 2009 - 15:45

DarkOne v2.0 by ~tedgo

Dołączona grafika

:arrow: http://tedgo.deviant...-v2-0-156697932
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
1


  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 01 luty 2010 - 20:14

A co mogę poradzić na niedziałającą wtyczkę Lyrics?
Obojętnie przy jakiej piosence spróbuję odczytać tekst piosenki, to w polu gdzie powinny być słowa piosenki, jest napis: Lyrics: not available.
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 01 luty 2010 - 20:33

może po prostu słuchasz takiej niestandardowej muzyki ;)

może spróbuj innej wtyczki do pobierania tekstów? (ale to może wymagać "odrobiny" zabawy ze zmianą konfiga...)
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 01 luty 2010 - 21:36

A jakie polecasz wtyczki do pobierania tekstów dla wersji 1.0?
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 01 luty 2010 - 21:51

ja używam foo_uie_lyrics2 (kontynuacja foo_uie_lyrics). Działa całkiem sympatycznie, wspiera kilka serwisów z tekstami, etc :)
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 01 luty 2010 - 22:50

W końcu działa ;p

Tylko oczywiście, nie współpracuje z skinem DarkOne - chodzi o wygląd panelu[który jest biały]...
Co powinienem zrobić, aby wtyczka foo_uie_lyrics2 wyglądem przypominała tą z poprzedniej wersji?
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 01 luty 2010 - 23:01

PPM na panelu i wybrać "settings"? :)
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 02 luty 2010 - 00:18

No tak, tylko ja nie wiem kompletnie co mam tam zrobić ;p

Sorki, ale jestem trochę zielony przy konfiguracji foobar'a - musi być ten pierwszy raz ;)

Pozdrawiam.
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   rasiol Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 24-styczeń 07

Napisano 02 luty 2010 - 01:47

witam ! , mam wszystko ladnie pieknie ale jak zrobic zeby bylo te foto w lewym dolnym rogu jak i w tle.
dodam ze w 'Averia' nie mialem tego problemu , dzieki i pozdrawiam.
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 02 luty 2010 - 07:01

Na pewno przekopiowałeś wszystkie komponenty, które były wymienione przy skinie?
Jak tak, to spróbuj jeszcze wersję 1.6, bo u mnie bez problemów ruszyła ;)
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 02 luty 2010 - 09:24

Wyświetl postUżytkownik BelHeI dnia 02 February 2010 - 00:18 AM napisał

No tak, tylko ja nie wiem kompletnie co mam tam zrobić ;p

Sorki, ale jestem trochę zielony przy konfiguracji foobar'a - musi być ten pierwszy raz ;)


Napisz jaką masz dokładnie wersję tej wtyczki ;]
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 02 luty 2010 - 23:02

Naturalnie:
foo_uie_lyrics2.dll (2010-02-01 22:30:26)
    Lyric Show Panel 2 0.4.6.8

0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 02 luty 2010 - 23:06

No to klikasz PPM na dodanym panelu, wybierasz z menu kontekstowego "Settings" i na karcie Display ustawiasz kolory/czcionkę według potrzeb.
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 03 luty 2010 - 15:19

Niby jest dobrze, ale nie zostają wyświetlone zakładki:
Dołączona grafika

Ustawiłem przezroczystość okna, i zniknęły mi owe zakładki...
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 03 luty 2010 - 16:57

1. Czy to musi być przeźroczyste? nie możesz na sztywno ustawić koloru takiego jak kolor tła?
2. Możliwe, że jest to błąd tejże wersji (ta wtyczka się dosyć dynamicznie rozwija/poprawiane są w niej błędy, nawet kilka razy dziennie :o )
0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 03 luty 2010 - 18:53

Zaktualizowałem wtyczkę i ustawiłem tło[oczywiście przezroczystość wyłączyłem].
Nie wiem co mam zrobić :/
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 03 luty 2010 - 22:10

No chwila. Z poprzedniego postu wnioskowałem, że przyciski zniknęły po *włączeniu* przeźroczystości, więc jej wyłączenie powinno rozwiązać problem? Czy po prostu zniknęły po użyciu foo_uie_lyrics2?
0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 07 luty 2010 - 15:18

Też tak mi się wydawało, ponieważ zaktualizowałem wtyczkę Lyric Show Panel do najnowszej wersji i od razu ustawiłem przezroczystość...dopiero po tym zauważyłem defekt z znikającymi przyciskami do zakładek :/
Czekałem kilka dni na dostępność Lyric Show Panel w wersji 1, ale serwer nie odpowiada z tą wtyczką.
Dlatego też, metodą prób i błędów, stwierdziłem...że Lyric Show Panel 2 nie współpracuje z nakładką DarkOne[brak przycisków do zakładek].

Wróciłem do Xchange i teraz z nim męczę się ;p

Pozdrawiam.
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   majster Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-marzec 06

Napisano 07 luty 2010 - 17:28

A po co ustawiać przezroczystość? Ustaw background color taki jak reszty configu (19,30,38) i masz. Zmień za to wersję wtyczki z najnowszej 0.4.6.12 na wcześniejszą, ta powoduje zawieszanie się foobara
0

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   BelHeI Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-sierpień 09

Napisano 08 luty 2010 - 15:00

@majster: ależ to już zrobiłem o wiele wcześniej ;)
Tylko te przyciski od zakładek mi poznikały, jak widać na screenie, którego umieściłem w jednym z postów powyżej.

Gdy wgrałem skin, został jeszcze ten pasek na dole:
Dołączona grafika

Jak mam go wyłączyć?
0

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 10 marzec 2010 - 11:38

DarkOne v2.0 @ DA
0

  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl