foobar2000.pl - polskie forum: Foo.RepSed - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Foo.RepSed Columns UI by Emrat Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   tycobb Ikona

  • Miczo Maczo ;)
  • Ikona
  • Rejestracja 07-listopad 07

Napisano 26 styczeń 2009 - 11:41

Konfig pod Columns UI ^_^ Do pobrania wraz z instrukcja --> tu.
Dołączona grafika
Dołączona grafika Dołączona grafika
Dołączona grafika
0


  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Baara Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 03-grudzień 10

Napisano 06 grudzień 2010 - 00:00

Mam foo_popupplus + Simple Vinyl

(http://iv.pl/images/22274324010883360872.png)
w dymku informujacym o utworze na dole po prawej powinno byc zdjecie, a go nie ma. Rozumiem, ze po prostu zly kod wpisalem, albo zdjec nie dalem do odpowiedniego folderu, pytanie jaki kod i jaki folder? Chyba, ze to z zupelnie innego powodu?
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 06 grudzień 2010 - 01:08

domyślnie okładki powinny być w katalogu danego albumu i nazywać się folder.jpg (większość konfiguracji robiona jest pod ten schemat). Później w Preferences -> Display -> Popup Plus -> Advanced można zweryfikować czy w sekcji "Sources for album art images" jest to co chcemy (czyli dla powyższego schematu powinno być to $directory_path(%path%)\folder.jpg). Recz jasna możemy sobie ustawić własny wzór ścieżki, jeżeli okładki zapisujemy inaczej (:
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Baara Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 03-grudzień 10

Napisano 07 grudzień 2010 - 00:49

Ok wszystko dziala, dzieki bardzo : )
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Scythe Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 05-grudzień 10

Napisano 31 styczeń 2011 - 14:44

Witam.
Dosyć długo szukałem odpowiedniego config'a, który by spełniał moje wymagania, ale oczywiście nigdy się takiego nie znajdzie.
Przerabianie "pod siebie" już istniejących config'ów często kończy się źle (totalny crash foobar'a), ale tym razem dzięki Foo.RepSed przystosowałem foobar'a do moich potrzeb do tego stopnia, że jest prawie idealny. Prawie, bo jedyną wadą jest jeszcze zużycie pamięci, ale na to nie wiele poradzę chcąc zachować ten wygląd.

Teraz mój foobar wygląda tak:

Dołączona grafika

Moją bolączką w większości config'ów było ustawienie wyświetlania znanego z Album list "by folder structure".
Tutaj mi się to udało zrobić w lewym dolnym panelu, a zamiast rozwijalnej listy zawartość wyświetla mi w prawym panelu w postaci graficznej ;].

Jeżeli ktoś chciałby pozmieniać coś u siebie w Foo.RepSed to w miarę moich możliwości służę pomocą (aczkolwiek zaznaczam, że Foo.RepSed używam dopiero od dwóch dni).
Pozdrawiam.
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   Ackbar Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-luty 09

Napisano 13 luty 2011 - 22:07

Witam.

Mam dziwny problem z wyswietlaniem okładek płyt pod Foo.RepSed v1.1. Pliki o nazwie folder.jpg są w każdym folderze z albumami, ale nie zawsze się wyświetlają. Nazwa jest odpowiednia, w ustawieniach jest wprowadzona nazwa folder.jpg. Pod innymi skórkami obraz płyt się wyświetlają, a w Foo.RepSed v1.1 w jednym albumie tak, a w innym nie. Próbowałem podmienić folder.jpg z innego albumu, to samo, nie wyświetla się. Natomiast podmiana tego niewyświetlanego pliku do innego albumu powoduje jego wyświetlenie, więc chyba problem leży w danym albumie, ale nie wiem jak temu zaradzić.

W Library - Album okładka wyświetla się poprawnie.

P.S.
Przy okazji ponawiam moje poprzednie pytanie:

...jak w tej skórce ustawić, aby po uruchomieniu foobara na górze ukazywała się od razu okładka płyty (albumu, czyli folder.jpg), a nie zdjęcie artysty (artist.jpg). Zawsze muszę to potem ustawiać ręcznie przez wciśnięcie zakładki , a wolałbym automatycznie. Po prostu wolę mieć obrazek płyty niż artysty (kwestia estetyczna).
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Scythe Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 05-grudzień 10

Napisano 22 luty 2011 - 19:02

Cześć

Chwilę mnie nie było, ale coś pomogę.

Wyświetl postUżytkownik Ackbar dnia 13 luty 2011 - 22:07 napisał

P.S.
Przy okazji ponawiam moje poprzednie pytanie:

...jak w tej skórce ustawić, aby po uruchomieniu foobara na górze ukazywała się od razu okładka płyty (albumu, czyli folder.jpg), a nie zdjęcie artysty (artist.jpg). Zawsze muszę to potem ustawiać ręcznie przez wciśnięcie zakładki , a wolałbym automatycznie. Po prostu wolę mieć obrazek płyty niż artysty (kwestia estetyczna).


To akurat jest łatwe

Preferencje -> Colums UI -> Layout -> Panel Stack Splitter (pierwszy) -> Configure ->
1. Pss Top Artist -> Hide panel on startup (zaznaczasz)
2. Pss Top Cover -> Hide panel on startup (odznaczasz)

Co do pierwszego pytania to nie bardzo mam jak stanowczo odpowiedzieć. W którym miejscu okładki nie są wyświetlane? Bo prawie w każdym są inaczej znajdowane (inaczej w "topie" (Artist, Album, Flow) i "palylist" a zdecydowanie inaczej w "bottomie" (Album, Artist)).
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Ackbar Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-luty 09

Napisano 23 luty 2011 - 00:46

Chodzi mi dokładnie o Top - Artist. Tam dość często okładki wogóle sie nie wyświetlają, a w playliście i na dole w Library tak.

P.S.
Właśnie zauważyłem, że w niektórych albumach obok okładek na górze, nie wyświetlają się też w playliscie.

http://img233.images.../f/foobarg.jpg/
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Mazur Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 13-sierpień 07

Napisano 02 marzec 2011 - 22:42

Nie działa mi ten config :/ z jaką wersją foobara on jest kompatybilny?

Ściągnąłem wersję FooRepSed II v3.0.2

Foobar: 1.1.5

Wtyczki do tej wersji z archiwum podanego na pierwszej stronie

I information:

The following components are incompatible with this foobar2000 version and will function partially or incorrectly:
- foo_cwb_hooks.dll : cwbowron's title format hooks, Tagger Panel Window
- foo_func.dll : foo_func
- foo_uie_powerpanels.dll : Seek Panel, Volume Panel
Please update these components to their latest versions if possible.

Win 7 x64
Gdy importuję fcl, nic się nie zmienia.
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 03 marzec 2011 - 10:10

skorka na panelsUI wiec ostatnia wersja foo t bodajze 0.9.6.4 (badz cos w tych okolicach)
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Ackbar Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-luty 09

Napisano 03 marzec 2011 - 19:49

Obydwie wersje skórek działają na Columns UI, więc z każdą nową buildem.
Te wtyczki: foo_cwb_hooks.dll, foo_func.dll, foo_uie_powerpanels.dll musisz usunąć, bo one są chyba z starej wersji foobara jeszcze pod Panels UI, a ty masz już wersję 1.1.5.

Mówisz, że masz wtyczki do tej wersji z archiwum podanego na pierwszej stronie, ale to są wtyczki do wersji Foo.RepSed v1.1, a do FooRepSed II v3.0.2 potrzeba chyba jeszcze dodatkowych wtyczek, ale sam foobar powinien zapytać jakich.

Uwaga: W paczkach FooRepSed masz plik PDF z instrukcją jak instalować i jakie wtyczki dociągnąć.
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   Mazur Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 13-sierpień 07

Napisano 03 marzec 2011 - 20:23

Ackbar, ale sam pisałeś:

"Proszę. Paczka od razu pod wersję Foo RepSed II v.3.0.2

http://www8.zippysha...19983/file.html"

Już wszystko się wczytało, ale jednak coś jest nie tak.

Dołączona grafika
0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Ackbar Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-luty 09

Napisano 04 marzec 2011 - 16:30

No i skórka jest gotowa do edycji. Teraz klikasz w dolnym prawym rogu na to małe kółeczko i otworzy się okno z edycją pełnego i małego trybu tej skórki. Dodatkowo można jeszcze ukryć to okno okno u góry z menu z Windowsa. Preferences - Columns UI - zakładka Main i odhacz Show Toolbars.

P.S.
Ta moja paczka działała, ale zawsze najlepiej ściagnąć najnowsze wtyczki działające pod nową wersją foobara.
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   Mazur Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 13-sierpień 07

Napisano 04 marzec 2011 - 19:48

Dzięki! Poradziłem już sobie. Odtwarzacz jest świetny! Polecam
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   zajec Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 20-luty 09

Napisano 28 marzec 2011 - 22:13

Czy ktoś mógłby mi pomóc, zainstalowałem foobara 1.1.5, skins Foo RepSed II v3.0.2, paczkę components ściągam z linku Ackbara, robię wszystko według instrukcji i... wychodzi takie coś

Dołączona grafika


co jest nie tak ?
0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   SharK Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-czerwiec 11

Napisano 03 październik 2012 - 16:54

Witam !

Mam problem, robię wszystko jak pisze w instrukcji (w intrukcji pdf nie działają wszystkie linki do plików .dll) i stoje na momencie importowania pliku FooRepSed.fcl. Wyskakuje błąd iż niby nie mam zinstalowanego WSH panel... ale w preferences\tools widnieje jakiś WSH Panel Mod. Nie wiem o co chodzi, a pliku foo_uie_wsh_panel.dll nie potrafię nigdzie znaleźć... Może ktoś wrzucić ten plik na jakiś serwer i podać linka bądź linka bezpośredniego do pliku ?
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   bimbo123 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 24-kwiecień 09

Napisano 07 styczeń 2014 - 13:08

Witajcie. Mam windows 7 i wyżej wymieniona skórka foobara 2000 mnie bardzo interesuje i sprawia klopot przy instalacji. Otóż podczas uruchamiania foobara z w/w skinem pokazują się "błędy" Załączona grafika oraz Załączona grafika prawdopodobnie mam za nowy system i zapewne dlatego nie działa mi ten skin. Proszę o pomoc forumowicze być może wspólnymi siłami poradzimy sobie :thumbsup:/> Pozdro
0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   b1n1o Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 06-styczeń 15

Napisano 07 styczeń 2015 - 19:03

Witam
Poproszę o podanie linku do Components aby wszystko działało popranie. Niestety nie mogę kilku znaleść np WSH Panel Track info. Z góry dziękuję
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   Hajasz Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 06-luty 15

Napisano 06 luty 2015 - 20:10

Czy ten Foo.RepSed 1.1 będzie działać na najnowszej wersji Foobar ?
Jeżeli nie to jaka jest ostatnia wersja, którą obsługuje ?
Chcę sobie przerobić foobar tą modyfikacją. Ściągnąłem paczkę z pierwszego postu i tam jest instrukcja w PDF jak to instalować.
Dla mnie wszystko jasne tylko o co chodzi z tymi components, które mają odnośniki (nie wszystkie działają)?
W instrukcji nic nie pisze po co one są i gdzie je instalować ale pewnie są potrzebne.
Przepraszam jestem zielony w te klocki i proszę o wyjaśnienie co i po co ?
Oczywiście fajnie by było, gdyby ktoś wstawił komplet tych components bo jak pisałem parę linków jest dead.
0

  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl