foobar2000.pl - polskie forum: SAPPHIRE - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (21 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

SAPPHIRE Columns UI + PSS configuration by dawxxx666 Oceń temat: ***** 4 głosy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Ikona postu  Napisano 20 listopad 2008 - 18:28

SAPPHIRE
ColumnsUI config dla foobara2000 v.0.9.6
Dołączona grafika

_________________
Dołączona grafika - Playlista

Dołączona grafika - Lista albumów

Dołączona grafika - Widok okładki

Dołączona grafika - CoverFlow

Dołączona grafika - Tekst utworu
------------------------------

Wersja RC4:
01.06.2009
Download: http://rapidshare.co...APPHIRE_RC4.rar

Instrukcja:
1. Instalujemy najnowszą wersję foobara2000, najlepiej w C:/Program Files/foobar2000. Config powinien również działać z wersjami starszymi niż 0.9.6, nie gwarantuję jednak, że wszystko będzie wtedy działać tak, jak powinno.
2. Wypakowujemy ściągniete pliki, instalujemy czcionki, zawartość folderu 'foobar2000' przenosimy do 'Program Files/foobar2000', zastępujemy stare pliki.
3. Włączamy foobar2000, wchodzimy do Preferences (przycisk w prawym górnym rogu) i:
a) klikamy 'Display' -> w panelu po prawej wybieramy 'ColumnsUI' (może być potrzebny restart programu)
b) rozwijamy Media Library -> w prawym panelu klikamy 'Add...' i wskazujemy ścieżkę do naszego folderu z muzyką
c) rozwijamy Media Library -> Quick Search Toolbar -> zmieniamy 'Text Color' na biały i 'Background' na czarny oraz ustawiamy 'Frame' na 'None'
d) rozwijamy Display -> Columns UI extensions -> Playlist Dropdown -> odznaczamy 'Show Icons'
e) rozwijamy Display -> Chronflow -> Display -> Zmieniamy tło na czarne i kolor czcionki na białą
f) rozwijamy Display -> Columns UI -> klikamy przycisk 'Import File' po prawej -> wskazujemy ścieżkę do pliku FCL, znajdującego się w paczce z configiem. Odznaczamy 'Show Toolbars', przechodzimy na zakładkę 'Status Bar' i odznaczamy 'Show status bar'
4. Wchodzimy do menu (przycisk w lewym górnym rogu) -> Playback -> zaznaczamy 'Cursor Follows Playback' i 'Playback Follows Cursor'.
5. Cieszymy się nowym configiem!


Cover Flow (chronflow):
Zaczynamy od instalacji nowych sterowników do karty graficznej oraz tego:
http://www.microsoft...;displaylang=en lub tego http://www.atombyte....ftp/sct10en.exe
Poza tym dodam, że Cover Flow (chronflow) jest wtyczką, a nie częścią configu. Wtyczka zawiera błędy i nie działa na wszystkich konfiguracjach sprzętowych (nie lubi zwłaszcza kart ATI). Nie odpowiadam za ewentualne problemy wynikające z jej użytkowania...
Więcej info: foo_chronflow info

Wszystkie problemy wynikające z nieprzeczytania powyższej instrukcji są oznaką braku szacunku z Waszej strony. Nie będę na nie odpowiadał, co najwyżej odsyłał do pierwszego postu...

Komputer Świat Ekspert 4/2009:
Dołączona grafika
myapple.pl
-1


  • (21 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   tycobb Ikona

  • Miczo Maczo ;)
  • Ikona
  • Rejestracja 07-listopad 07

Napisano 22 listopad 2008 - 22:11

no teraz Towarzyszu dawxxx już na 100% stwierdzam, że "zgniły zachód" może nam PRAWDZIWYM Polakom skoczyć ;) . Jak widzę taki konfig to aż mi serce rośnie, i mogę Towarzyszowi lewicę uściskać. Oby tak dalej...to zbudujemy tu nad Wisłą druga Japonie :excl:
Dołączona grafika Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

  • Stoner
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 23 listopad 2008 - 13:44

Widzę, że nie tylko mi fantazji nie brakuje przy pisaniu postów. Pięknie się dzieje mości Panowie w kraju naszem cudnem! :)
Dołączona grafika
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   antiPOP Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 08-kwiecień 08

Napisano 25 listopad 2008 - 11:07

Szkoda, że odpadła opcja nr 3, która się IMO najzgrabniej prezentowała i z nią wiązałem nadzieje na zamianę Kung-Foo.
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 25 listopad 2008 - 11:17

15 minut zajęłaby mi przeróbka tego co mam na styl nr 3. Mimo wszystko prace zostały zawieszone z powodu wydania Curaçao, configu, z którego dzięki uprzejmości br3tt'a od kilku dni korzystam, i który dla mnie jest arcydziełem (na dodatek z podobną koncepcją co fooAvA).
myapple.pl
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   tycobb Ikona

  • Miczo Maczo ;)
  • Ikona
  • Rejestracja 07-listopad 07

Napisano 25 listopad 2008 - 11:34

dawxxx Curaçao twoim pracom do piet nie dorasta :thumbsup:
Dołączona grafika Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   antiPOP Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 08-kwiecień 08

Napisano 25 listopad 2008 - 11:55

Wyświetl postUżytkownik dawxxx666 dnia wto, 25 lis 2008 - 11:17 napisał

15 minut zajęłaby mi przeróbka tego co mam na styl nr 3. Mimo wszystko prace zostały zawieszone z powodu wydania Curaçao, configu, z którego dzięki uprzejmości br3tt'a od kilku dni korzystam, i który dla mnie jest arcydziełem (na dodatek z podobną koncepcją co fooAvA).


To jak już odwiesisz wszelkie prace to zrób dwie opcje do wyboru, żeby wszystkich uszczęśliwić :)
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Mazur Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 13-sierpień 07

Napisano 05 grudzień 2008 - 09:55

dawxxx666 co to za config. http://img378.images...=teaser1ir2.png ??
jest on gdzieś dostępny ?
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   tycobb Ikona

  • Miczo Maczo ;)
  • Ikona
  • Rejestracja 07-listopad 07

Napisano 05 grudzień 2008 - 10:10

@Mazur : z tego co wiem nie można tego nigdzie dostać...nawet w "najlepszych sklepach z muzyką" :lol: a nazwa konfigu to "SAPPHIRE"
Dołączona grafika Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   beholder Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 12-marzec 06

Napisano 05 grudzień 2008 - 13:23

Szkoda, dawxxx666, że nie udostępnisz tego Sapphire. Fajnie się prezentuje, lepiej moim zdaniem niż Curacao.
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   kal-el Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 27-sierpień 06

Napisano 05 grudzień 2008 - 14:57

Według mnie też ;-) Curacao jakoś mi nie spasował :D używam nadal 1.05 i czekam na Sapphire :)
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   beholder Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 12-marzec 06

Napisano 05 grudzień 2008 - 18:42

Dawxxx666 podesłał mi betę Sapphire do testowania. Pierwsze wrażenia są bardzo dobre. Config jest przejżysty, nie zauważyłem żadnych błędów, nie wysypuje się.

Tak to wygląda u mnie. Nie zrobiłem zrzutu z panelu z tekstami utworów, gdyż go nie używam.

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

To czego mi brakuje, to możliwość przesuwania utworów na playliście. Można tylko zaznaczać (chyba, że czegoś nie widzę).

Tak czy siak będę używać tego configu ;-)
0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 05 grudzień 2008 - 18:58

Brakuje ci czcionek:
http://rapidshare.co...63636/fonts.rar

Przesuwanie plików na playliście można włączyć:
rmb na playlistę -> settings -> behaviour -> move items with drag and drop

Poza tym polecam znaleźć w preferences quicksearch toolbar i zmienić tło na czarne...


Mój screen:
Dołączona grafika
myapple.pl
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   ghostdragon Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 17-marzec 08

Napisano 05 grudzień 2008 - 20:42

Piękny config to mi sie podoba ;) nie jest to taki kombajn jak Curacao ale w prostocie siła :D
teraz pytanie kiedy go tylko udostępnisz ?? :)
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 06 grudzień 2008 - 02:53

SAPPHIRE
ColumnsUI config dla foobara2000 v.0.9.6
Dołączona grafika

_________________
Download
Wersja RC1 - wszystko powinno już działać
------------------------------

Instrukcja:
1. Instalujemy najnowszą wersję foobara2000 w C:/Program Files/foobar2000 (ścieżka musi się zgadzać). Config powinien również działać z wersjami starszymi niż 0.9.6, nie gwarantuję jednak, że wszystko będzie wtedy działać tak, jak powinno.
2. Wypakowujemy ściągniete pliki, instalujemy czcionki, zawartość folderu 'foobar2000' przenosimy do 'Program Files/foobar2000', zastępujemy stare pliki.
3. Włączamy foobar2000, wchodzimy do Preferences (przycisk w prawym górnym rogu) i:
a) klikamy Display -> w panelu po prawej wybieramy ColumnsUI (może być potrzebny restart programu)
b) rozwijamy Media Library -> Quick Search Toolbar -> zmieniamy 'Text Color' na biały i 'Background' na czarny oraz ustawiamy Frame na None
c) rozwijamy Display -> Columns UI extensions -> Playlist Dropdown -> odznaczamy 'Show Icons'
d) rozwijamy Display -> Columns UI -> klikamy przycisk Import File po prawej -> wskazujemy ścieżkę do pliku FCL, znajdującego się w paczce z configiem. Odznaczamy Show Toolbars, przechodzimy na zakładkę Status Bar i odznaczamy Show status bar

4. Cieszymy się nowym configiem!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Muszę przyznać, że osobiście SAPPHIRE nie do końca mi się podoba... Config nie będzie już ulepszany, co najwyżej będę mógł poprawić ewentualne błędy.
myapple.pl
0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   dejko Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 07

Napisano 06 grudzień 2008 - 09:23

No i jakbym nie robił, zawsze wychodzi mi coś takiego:
Dołączona grafika
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   kal-el Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 27-sierpień 06

Napisano 06 grudzień 2008 - 09:50

a czy ścieżka C:/Program Files/foobar2000 się zgadza? ;>
0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   dejko Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 07

Napisano 06 grudzień 2008 - 10:23

Jak najbardziej. Nawet w tym celu przeinstalowałem foobara, bo był w E:/Program Files/foobar2000
Dołączona grafika
Obrazy (bo to chyba z nimi jest coś nie tak) mam w lokalizacji:
C:/Program Files/foobar2000/images/images - dokładnie skopiowane tak jak były w archiwum
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   Day Disyraah Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 27-czerwiec 07

Napisano 06 grudzień 2008 - 10:46

Ja także mam problem z zastosowaniem nowego configu Dawida....otrzymuję ten sam rezultat co Dejko, nie wiem co robię źle ale nigdy jeszce żaden konfig nie sprawił mi takich problemów...
I summoned up the living dead
and demons in the skies
I drank from chalice warm and red
and watched the virgin die
0

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   ghostdragon Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 17-marzec 08

Napisano 06 grudzień 2008 - 10:54

Mam ten sam problem co poprzednicy ;) może to wina XP bo z tego co widzę Dawxxx666 korzysta z Visty
0

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   Day Disyraah Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 27-czerwiec 07

Napisano 06 grudzień 2008 - 10:56

Byc może ale kurcze.....to tak trochę dziwne by było jakby Sapphire pracował tylko na Viscie...
Dawid - wyjasnisz o co chodzi ??
I summoned up the living dead
and demons in the skies
I drank from chalice warm and red
and watched the virgin die
0

  • (21 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl