foobar2000.pl - polskie forum: FooBear = problem przy konfiguracji - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

FooBear = problem przy konfiguracji

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Maja Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 08

Napisano 19 październik 2008 - 17:27

Witam serdecznie, z gory mowie ze jestem kobieta wiec prosze o wyrozumiałość w moim kierunku ;)

mam fobara mam nowa skorke i mam.... oczywiście problem :D mianowicie powinno wyglądać to tak:

http://customize.org...large/51413.jpg
http://customize.org...bar/skins/53847

a ja mam problemy i wyglada to tak:

http://fotoo.pl/host...links/zjeciecs/

czy mzoe mi ktos cos poradzić? bo jestem bezradna :(

i jeszcze jedno pytanie.... czy da sie zrobić zeby okładki albumow byly wyświetlane z internetu?

pozdrawiam serdecznie i za pomoc dziekuje :*
:rolleyes:
0


  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

  • Stoner
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 19 październik 2008 - 17:32

Popraw nazwę tematu.

A co do belki tytułowej, to coś mi się wydaje, że jest natywna, czyli zależy od stylu systemu.
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 19 październik 2008 - 17:41

Sposobem na pewno będzie zainstalowanie jakiegoś tematu do Windowsa(www.deviantart.com na przykład).
Привет!
Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Maja Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 08

Napisano 19 październik 2008 - 17:50

Wyświetl postUżytkownik woozie dnia nie, 19 paź 2008 - 19:41 napisał

Sposobem na pewno będzie zainstalowanie jakiegoś tematu do Windowsa(www.deviantart.com na przykład).


aha rozumiem, myslałam ze to bedzie do zrobienia z poziomu samego foobara. szkoda. jeszcze mnie irytuje to ;/
http://fotoo.pl/host...c/links/miisai/

no i czy jest mozliwosc zrobienia cos z tym sówakiem vol i z okladkami z sieci?


czy da sie jakos ustawic okladke ktora bedzie stosowana do wszystkich pliczkow nie posiadajace okladek?

s0ber - nie ma bledu FooBear to nazwa skorki.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Mexykanin Ikona

  • ♫♪♫ foobar fan ♫♪♫
  • Ikona
  • Rejestracja 08-czerwiec 05

Napisano 19 październik 2008 - 18:06

Wyświetl postUżytkownik Maja dnia nie, 19 paź 2008 - 19:50 napisał

aha rozumiem, myslałam ze to bedzie do zrobienia z poziomu samego foobara. szkoda. jeszcze mnie irytuje to ;/
http://fotoo.pl/host...c/links/miisai/

Masz za "nowego" fobara, który nie obsługuję już tych wtyczek. Zainstaluj wersję 0.9.5.2 (lub starszą).

Wyświetl postUżytkownik Maja dnia nie, 19 paź 2008 - 19:50 napisał

no i czy jest mozliwosc zrobienia cos z tym sówakiem vol i z okladkami z sieci?
czy da sie jakos ustawic okladke ktora bedzie stosowana do wszystkich pliczkow nie posiadajace okladek?

Zrobienia czegoś z czym? :huh:
Co do okładek jest program, co ściąga okładki z neta.

Wyświetl postUżytkownik Maja dnia nie, 19 paź 2008 - 19:50 napisał

s0ber - nie ma bledu FooBear to nazwa skorki.

s0ber nie do tego się przyczepił, przeczytaj to co masz na górze.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity and I'm not sure about the universe." A.Einstein

Moje stare Foobary: pierwszy||drugi||trzeci||czwarty||piąty||szósty|Last.fm:Click
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

  • Stoner
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 19 październik 2008 - 18:16

W ogóle do niczego się nie przyczepiłem, tylko chciałem zwrócić uwagę na zasady działu, które mi się osobiście podobają. :P W ten sposób zawsze oszczędzamy czas i energię, nie zadając pytań w stylu: Jaką masz wersję foobara? ;)

A co do komunikatu, który się pojawiał, to wystarczyło go przeczytać. Szkoda, że wiele osób tego nie robi.
Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Maja Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 08

Napisano 19 październik 2008 - 18:43

Wyświetl postUżytkownik s0ber dnia nie, 19 paź 2008 - 20:16 napisał

W ogóle do niczego się nie przyczepiłem, tylko chciałem zwrócić uwagę na zasady działu, które mi się osobiście podobają. :P W ten sposób zawsze oszczędzamy czas i energię, nie zadając pytań w stylu: Jaką masz wersję foobara? ;)

A co do komunikatu, który się pojawiał, to wystarczyło go przeczytać. Szkoda, że wiele osób tego nie robi.


czytałam komunikat i tam pisze ze musze miec nowe pliki np tego UI, szukałam caly dzien i nic, nowe wersje nie postawaly.
a wiecie jak zrobic zebym mogla usówac pliki z playliscie? FAQ czytalam mneij wiecej ale dla mnie to kosmos :)
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Maja Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 08

Napisano 20 październik 2008 - 09:45

Wyświetl postUżytkownik Maja dnia nie, 19 paź 2008 - 20:43 napisał

czytałam komunikat i tam pisze ze musze miec nowe pliki np tego UI, szukałam caly dzien i nic, nowe wersje nie postawaly.
a wiecie jak zrobic zebym mogla usówac pliki z playliscie? FAQ czytalam mneij wiecej ale dla mnie to kosmos :)


nikt nic nie wie ?:(
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 20 październik 2008 - 09:53

Rozwiązanie miałaś podane w link - wystarczy pobrać i zainstalować starszą wersją foobar2000 (bo nowszych wersji wymienionych wtyczek raczej nie będzie), którą można pobrać chociażby z link.
Co do usuwania plików - klawisz delete nie działa? Może wystarczy przypisać mu stosowna funkcję w preferencjach (General -> Keyboard Shortcuts)? (chociaż może to być też problem z wtyczką PanelsUI, która generalnie jest niezalecana)
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Maja Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 08

Napisano 20 październik 2008 - 17:51

Wyświetl postUżytkownik Wojtek dnia pon, 20 paź 2008 - 11:53 napisał

Rozwiązanie miałaś podane w link - wystarczy pobrać i zainstalować starszą wersją foobar2000 (bo nowszych wersji wymienionych wtyczek raczej nie będzie), którą można pobrać chociażby z link.
Co do usuwania plików - klawisz delete nie działa? Może wystarczy przypisać mu stosowna funkcję w preferencjach (General -> Keyboard Shortcuts)? (chociaż może to być też problem z wtyczką PanelsUI, która generalnie jest niezalecana)




i jeszcze jedno, czy da sie moze jakos zrobic zebym miała kilka okładek w fol. z muzyka i zeby je wczytywalo do prawidlowego artysty/albumu?

nareszcie zwalczyłam prawie wszystkie błedy, zostaje tylko to:

Failed to load DLL: foo_albumlist.dll
Reason: Wrong version number; this component appears to have been built with newer version of foobar2000 SDK, please download latest version of foobar2000 in order to use it.

co z tym zrobic? 0_O

jezuuuuuuu nie moge robic teraz playlist
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 20 październik 2008 - 23:04

Cytat

Failed to load DLL: foo_albumlist.dll
Reason: Wrong version number; this component appears to have been built with newer version of foobar2000 SDK, please download latest version of foobar2000 in order to use it.


Masz w katalogu components wtyczkę w nowszej wersji niż foobar (mogłaś przy instalacji nie zaznaczyć instalowania takowej, zakładając że znajduje się ona w standardowej paczce).

Co do okładek - tak, można mieć wszystkie w jednym katalogu i nadal mieć je poprawnie przyporządkowywane do albumów - kwestia odpowiedniego zmienienia/poprawienia kodu skórki.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Maja Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 08

Napisano 21 październik 2008 - 10:23

Wyświetl postUżytkownik Wojtek dnia wto, 21 paź 2008 - 01:04 napisał

Masz w katalogu components wtyczkę w nowszej wersji niż foobar (mogłaś przy instalacji nie zaznaczyć instalowania takowej, zakładając że znajduje się ona w standardowej paczce).

Co do okładek - tak, można mieć wszystkie w jednym katalogu i nadal mieć je poprawnie przyporządkowywane do albumów - kwestia odpowiedniego zmienienia/poprawienia kodu skórki.


Koledzy ja chyba wysiadam :( nie mam juz sil do tego.... teraz nie pojawiają mi sie błędy ale nie mogę utworzyć nowej playlisty eeeh.


jednak nei wysiadam, jedziemy dalej :) za wszystko odpowiedzialny byl plik foo_ui_columns.dll podmieniałam pliko do skutku zeszlo to ok 5h, raz mi wczytywało playlisty raz nie, albo jak wczytywało to nie chciało odtwarzać muzyki. W końcu sie udalo :)


która opcja bedzie odpowiedzialna za wyswietlania tych okladek http://www.fotoo.pl/...d9e37/51413.jpg o ile okładki w tym lewym górnym rogu wyswietlaja mi sie, to na playliscie juz nie. czy to wina starszej wetsji foobara? mam 0.9.4

Kolego Wojtek a nadpisał bys mi tak kod?
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 21 październik 2008 - 17:08

Nie, to nie jest wina starszej wersji foobara. Kestia znalezienia odpowiedniego miejsca w kodzie (PanelsUI na moje oko, koszmarek ;) ) i wpisania odpowiedniej ścieżki...
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Maja Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 08

Napisano 21 październik 2008 - 18:02

Wyświetl postUżytkownik Wojtek dnia wto, 21 paź 2008 - 18:08 napisał

Nie, to nie jest wina starszej wersji foobara. Kestia znalezienia odpowiedniego miejsca w kodzie (PanelsUI na moje oko, koszmarek ;) ) i wpisania odpowiedniej ścieżki...


ok, dziekuje Wam slicznie za cierpliwosc, buziak dla Was :)

mam jeszcze jedno ostatnie pytanie, czy za pomoca wtyczki foo_discogs-1.dll (jest w stanie znalesc dana płyte na stronce http://www.discogs.com/ ) dalo by sie wyswietlac okladki w programie? - po prostu zeby sie laczylo z netem i wyswietlało mi okładke. I jeszcze jedno za pomoca jakiego programu zapisuje sie w utworku okładke?
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 21 październik 2008 - 18:04

foo_discogs automatycznie nie pobierze okładek żeby od razu się wyświetliły, niemniej umożliwia ręczne wyszukanie płyty a następnie pobranie okładki i zapisanie jej na dysku, skąd potem będzie mogła być odczytana i wyświetlona.

Do zapisywania okładek w pliku w tagach użyć można mp3tag (do wygooglania).
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Maja Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 08

Napisano 21 październik 2008 - 19:18

Wyświetl postUżytkownik Wojtek dnia wto, 21 paź 2008 - 19:04 napisał

foo_discogs automatycznie nie pobierze okładek żeby od razu się wyświetliły, niemniej umożliwia ręczne wyszukanie płyty a następnie pobranie okładki i zapisanie jej na dysku, skąd potem będzie mogła być odczytana i wyświetlona.

Do zapisywania okładek w pliku w tagach użyć można mp3tag (do wygooglania).


ok, teraz jaka wtyczka do tego zeby mi foobar wczytywal okladke z pliku audio?
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 21 październik 2008 - 19:32

Robi to automatycznie, przy czym wspomniana funkcjonalność nie jest dostępna wszędzie.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Maja Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 08

Napisano 21 październik 2008 - 19:44

Wyświetl postUżytkownik Wojtek dnia wto, 21 paź 2008 - 21:32 napisał

Robi to automatycznie, przy czym wspomniana funkcjonalność nie jest dostępna wszędzie.


hmm niby wsadzilam okladkew plik mp3 a nie wyswietla mi go.
jest prawidlowo wgrana boo w media player wyswietla.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 21 październik 2008 - 20:00

nie jest dostępna wszędzie
PanelsUI, którego używasz OIMW tego nie wspiera... (niech mnie ktoś poprawi)
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Maja Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 08

Napisano 21 październik 2008 - 20:09

Wyświetl postUżytkownik Wojtek dnia wto, 21 paź 2008 - 21:00 napisał

nie jest dostępna wszędzie
PanelsUI, którego używasz OIMW tego nie wspiera... (niech mnie ktoś poprawi)


"wszedzie" czyli ze powinny byc wyjatki gdy nie bedzie dzialac, tak? jest jakies rozwiazanietego? bo audio poprawnietagowane z okladka i powinno wyswietlac a mimo to....
0

  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl