foobar2000.pl - polskie forum: [0.9.5.2] foobar nie odtwarza plków .ogg - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Zasady działu Problemy i pytania

Zasady działu "Problemy i pytania"

• Jeżeli Twoje pytanie dotyczy wtyczek (components) to pomyliłeś dział. Dyskusje na temat wtyczek prowadzimy tylko i wyłącznie w dziale Problemy i pytania związane z wtyczkami.
  • Pamiętaj, aby przed założeniem nowego tematu sprawdzić czy podobne pytanie wcześniej już nie padło! Skorzystaj w tym celu z WYSZUKIWARKI oraz zajrzyj do działu F.A.Q. - Najczęsciej zadawane pytania.
  • Jeżeli zastosowałeś się do poprzednich 2 reguł i dalej nie znasz rozwiązania problemu to możesz już śmiało zakładać nowy temat. Pamiętaj, że jesteś zobowiązany do podania posiadanej wersji foobara przed nazwą tematu, przykłady:

[Wersja foobara] Nazwa tematu

• (np.) [0.9.5.1] foobar ciągle zawiesza się przy starcie...
    • (np.) [0.9.4.2] Błędy przy odtwarzaniu formatu FLAC

Grupa Trzymająca Władzę

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

[0.9.5.2] foobar nie odtwarza plków .ogg

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   007marc Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 09-grudzień 04

Napisano 23 kwiecień 2008 - 13:23

Witam ,ściągłem utworek którego nigdzie nie umiałem znaleźć w formacie .ogg (Ogg FLAC, Ogg Vorbis, Speex) i niestety Foobar nie odtwarza go ,wyskakuje komunikat -
"Unable to open item for playback (Unsupported format or corrupted file):
"E:\-= C =-\Clan Of Xymox\Clan of Xymox - Out of the Rain (CD Single) [1997]\03-Flatlands.ogg"

Zwykły Media Player Clasic odtwarza bez problemu .
Proszę o pomoc .
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Konrado Ikona

• 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-czerwiec 07

Napisano 23 kwiecień 2008 - 15:47

Najłatwiej będzie plik konwertować na bardziej przyjazny format :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

• Czarny Ziutek
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 23 kwiecień 2008 - 16:54

Słownik j. polskiego polecam.

A co do OGG, to foo domyślnie odtwarza OGG, więc nie wiem, co jest grane. Na Twoim miejscu spróbowałbym przeinstalować foo raz jeszcze, kto wie, może pomoże. A jak nie, to zrób tak, jak napisał Konrado. Jeno kijowo format stratny konwertować na inny stratny.
Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   007marc Ikona

• foon00b
  • Ikona

Napisano 23 kwiecień 2008 - 18:28

Przeinstalowanie Foobara nic nie dało ,s0ber jaki dobry program polecasz do konwersji tak żeby plik końcowy wyszedł jak najlepszy (jak dotąd szybkie "przeróbki" robiłem pod Nero ale on tez nie łapie tego formatu) ??
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

• Czarny Ziutek
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 23 kwiecień 2008 - 18:40

Polecałbym do MPC przekonwertować, tak w ogóle. A jaki program? Hmm... ja używam foobara. Ale można też ściągnąć Multi frontend, wyposażyć się w decoder Ogg i encoder MPC, i najpierw Ogg zdekompresować do WAV, a potem otrzymany WAV do MPC. Myślę, że Q7 (--insane) by stykło. Co by jakieś shitowego conventera nie instalować. Ale jak byś jednak wolał, to odsyłam do google.pl.
Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   007marc Ikona

• foon00b
  • Ikona

Napisano 24 kwiecień 2008 - 08:28

s0ber - jesteś wielki :)
Takie proste oprogramowanie a działa jak niektóre komercyjne !
Spróbowałem na razie prze konwertować mój plik bezpośrednio na FLACK i foobar odtwarza teraz bezproblemowo
:)
Spadam do pracy jak wrócę pobawię się jeszcze (spróbuję bezpośrednio na MPC i sprawdzę różnicę dla mojego ucha :) pomiędzy FLAC a MPC) .
Dziękuję i pozdrawiam Marek .
0

Strona 1 z 1