Witam ,ściągłem utworek którego nigdzie nie umiałem znaleźć w formacie .ogg (Ogg FLAC, Ogg Vorbis, Speex) i niestety Foobar nie odtwarza go ,wyskakuje komunikat -
"Unable to open item for playback (Unsupported format or corrupted file):
"E:\-= C =-\Clan Of Xymox\Clan of Xymox - Out of the Rain (CD Single) [1997]\03-Flatlands.ogg"
Zwykły Media Player Clasic odtwarza bez problemu .
Proszę o pomoc .
Strona 1 z 1
[0.9.5.2] foobar nie odtwarza plków .ogg
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 23 kwiecień 2008 - 16:54
Słownik j. polskiego polecam.
A co do OGG, to foo domyślnie odtwarza OGG, więc nie wiem, co jest grane. Na Twoim miejscu spróbowałbym przeinstalować foo raz jeszcze, kto wie, może pomoże. A jak nie, to zrób tak, jak napisał Konrado. Jeno kijowo format stratny konwertować na inny stratny.
A co do OGG, to foo domyślnie odtwarza OGG, więc nie wiem, co jest grane. Na Twoim miejscu spróbowałbym przeinstalować foo raz jeszcze, kto wie, może pomoże. A jak nie, to zrób tak, jak napisał Konrado. Jeno kijowo format stratny konwertować na inny stratny.
Napisano 23 kwiecień 2008 - 18:40
Polecałbym do MPC przekonwertować, tak w ogóle. A jaki program? Hmm... ja używam foobara. Ale można też ściągnąć Multi frontend, wyposażyć się w decoder Ogg i encoder MPC, i najpierw Ogg zdekompresować do WAV, a potem otrzymany WAV do MPC. Myślę, że Q7 (--insane) by stykło. Co by jakieś shitowego conventera nie instalować. Ale jak byś jednak wolał, to odsyłam do google.pl.
Napisano 24 kwiecień 2008 - 08:28
s0ber - jesteś wielki 
Takie proste oprogramowanie a działa jak niektóre komercyjne !
Spróbowałem na razie prze konwertować mój plik bezpośrednio na FLACK i foobar odtwarza teraz bezproblemowo

Spadam do pracy jak wrócę pobawię się jeszcze (spróbuję bezpośrednio na MPC i sprawdzę różnicę dla mojego ucha
pomiędzy FLAC a MPC) .
Dziękuję i pozdrawiam Marek .
Takie proste oprogramowanie a działa jak niektóre komercyjne !
Spróbowałem na razie prze konwertować mój plik bezpośrednio na FLACK i foobar odtwarza teraz bezproblemowo
Spadam do pracy jak wrócę pobawię się jeszcze (spróbuję bezpośrednio na MPC i sprawdzę różnicę dla mojego ucha
Dziękuję i pozdrawiam Marek .
Strona 1 z 1

Logowanie