foobar2000.pl - polskie forum: foo_ui_columns - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Problemy i pytania związane z wtyczkami

Zasady działu "Problemy i pytania związane z wtyczkami"


  • W tym dziale prowadzimy wyłącznie dyskusje na temat dostępnych już wtyczek.
  • Pamiętaj, aby przed założeniem nowego tematu sprawdzić czy podobne pytanie wcześniej już nie padło! Skorzystaj w tym celu z WYSZUKIWARKI oraz zajrzyj do działu F.A.Q. - Najczęsciej zadawane pytania.
  • Tematy w dziale "Problemy i pytania związane z wtyczkami" muszą wyglądać następująco, inaczej bedą kasowane lub zmieniane:

    foo_nazwa_wtyczki


    • (np.) foo_burninate
    • (np.) foo_run

Grupa Trzymająca Władzę
  • (12 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

foo_ui_columns

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 27 listopad 2006 - 19:38

Version 0.1.3 beta 1v6
Dołączona grafika

Version 0.1.3 beta 1v7
Dołączona grafika

wtf? Dlaczego nowa wersja foo_ui_columns skasowala mi przerwe miedzy linia a gatunkeim i data?
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0


  • (12 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 23 marzec 2007 - 11:30

Chyba trzeba bedzie na nowym forum dac jakas informacje dotyczaca zarchiwizowanych wtyczek. Bo widze, ze ludzie sie gubia.
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 23 marzec 2007 - 11:40

Przeczytaliby FAQ to by wiedzieli..
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   pepin Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 10-maj 06

Napisano 04 kwiecień 2007 - 13:42

BArtus napisał:

BYło już  
http://foobar2000.pl...opic.php?t=2520 (tu się mądrzyłem :P)
http://foobar2000.pl...opic.php?t=1880 (tu się pytałem)
DZiwi mnie, że nawet w oficjalnym manualu do cUI tego nie ma :/


kurcze, dalej nie umiem :| Mógłby mi to ktos napisac, bo jak wklejam to co jest w tych postach to nie dziala tak jak chce. Linia powinna sie pojawiac automatycznie, oddzielajac albumy wg numerów utworów zapisanych w id3tagach. A wiec gdy sa wklejone dwa albumy to linia pojawia sie wraz z utworem oznaczonym "01" w id3tag

A jakby ktos wiedzial jak zrobic aby taka linia pojawiala sie wraz z kazdym nowo dodanym folderem to tez bylbym wdzieczny :)

przeglądalem jakies pordniki ale sa napisane w jez. ang. i nie za bardzo potrafie sie w tym połapać..;/
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   alvin Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-kwiecień 07

Napisano 20 kwiecień 2007 - 17:18

dobra to ja sie pytam taka rzecz :) da sie zrobic (jak w winampie bylo) zeby po lewej stronie playlisty pokazywal ktora to mp3-ka na liscie a nie w albumie?
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 20 kwiecień 2007 - 21:17

%list_index%
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   alvin Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-kwiecień 07

Napisano 20 kwiecień 2007 - 23:55

mariush napisał:

%list_index%


dzieki dzieki o to wlasnie chodzilo :mrgreen:
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   Blueinferno Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-kwiecień 07

Napisano 04 maj 2007 - 14:32

Chodzi o coś takiego:
http://images20.foto...a4a8cecada0.png

Tylko przy pierwszym utworze danej płyty pojawia się nazwa wykonawcy. Jak to zrobić?
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 04 maj 2007 - 22:29

Kwestia odpowiedniej konfiguracji cUI looknij tu Pobierz >> Konfiguracje >> Konfiguracje do foo_uie_columns
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   venom Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 14-listopad 05

Napisano 04 maj 2007 - 23:21

Polecam styl Navigator.fcs :mrgreen:
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Blueinferno Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-kwiecień 07

Napisano 05 maj 2007 - 00:53

Nie mogę zwyczajnie wpisać kodu do odpowiedniej kolumny, zamiast zmieniać całkowicie styl?
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   venom Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 14-listopad 05

Napisano 05 maj 2007 - 09:44

oczywiście, że możesz...
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   clark Ikona

  • foo v0.7
  • Ikona
  • Rejestracja 29-maj 06

Napisano 05 maj 2007 - 11:13

Blueinferno napisał:

Nie mogę zwyczajnie wpisać kodu do odpowiedniej kolumny

Możesz, pod warunkiem że ta 'odpowiednia kolumna' nie wykorzystuje zmiennych globalnych, które jak pamiętam w Columns_UI były bardzo często stosowane. Jeżeli wykorzystuje globalne, musisz i je uaktualnić, inaczej nie uzyskasz zamierzonego efektu.
Dołączona grafika

"Live 4 Music"
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   Parker1992 Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-czerwiec 06

Napisano 05 maj 2007 - 11:21

Jaki będzie kod do takowej kolumny, aby był wykonawca tylko przy pierwszym utworze tego wykonawcy?
Dołączona grafika Clark - najlepszy stringo pisarz Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   ciaastek Ikona

  • Maczu Pikczu
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 06

Napisano 05 maj 2007 - 11:27

To możesz uzyskać stosując wtyczkę Single Column Playlist, a następnie (w ustawieniach tej wtyczki) wpisać odpowiedni kod dla grupy (wcześniej ustalasz grupowanie wg "czegoś") i dla pojedynczego elementu. Zresztą... przeczytaj poradnik dla Single Column Playlist.
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   Parker1992 Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-czerwiec 06

Napisano 05 maj 2007 - 12:54

ciaastek napisał:

To możesz uzyskać stosując wtyczkę Single Column Playlist, a następnie (w ustawieniach tej wtyczki) wpisać odpowiedni kod dla grupy (wcześniej ustalasz grupowanie wg "czegoś") i dla pojedynczego elementu. Zresztą... przeczytaj poradnik dla Single Column Playlist.

Chyba nie widziałeś mojego foo. Z SCP korzystam od dawna. Natomiast teraz pytam o playlist view.

[size=7]edit
poprawiłem błąd i stylistykę wypowiedzi
clark

Dołączona grafika Clark - najlepszy stringo pisarz Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   Blueinferno Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-kwiecień 07

Napisano 05 maj 2007 - 13:37

Wszystko fajnie, ale czy ten kod mam sobie wymyślić? Przyjmijcie do wiadomości, że nie wszyscy tak dobrze się na tym znają, że możecie im po prostu powiedzieć, gdzie wpisać kod, a oni go wpiszą. Prosiłbym o podanie takowego kodu i ewentualnie potrzebnych wtyczek.

PS. Wcześniej próbowałem uzyskać taki efekt poprzez funkcję $if wprowadzoną w kolumnie "artist" (jeśli %tracknumber%=1 to zwróć %artist%), ale nie zadziałała. Proszę o pomoc.
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   wili Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-czerwiec 06

Napisano 05 maj 2007 - 14:00

Blueinferno - fajny jest ten interfejs foobara do którego podałeś linka. Może ktoś wie jak szybciutko takie coś (dokładnie takie coś) mieć u siebie...
Szybko chyba się nie da...
0

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   ciaastek Ikona

  • Maczu Pikczu
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 06

Napisano 05 maj 2007 - 15:35

Parker1992, nie rozumiem.

Blueinferno napisał:

PS. Wcześniej próbowałem uzyskać taki efekt poprzez funkcję $if wprowadzoną w kolumnie "artist" (jeśli %tracknumber%=1 to zwróć %artist%), ale nie zadziałała. Proszę o pomoc.


$if($strcmp(%tracknumber%,1),%artist%)


U mnie to działa. Upewnij się, czy masz dobrze ustawione tagi.

Co do SCP. Wchodzisz w ustawienia tej wtyczki (wcześniej musisz wrzucić ją do layoutu Columns UI) i tam masz trzy pola "Group By", "Group Display" i "Item Display".
1 - Według czego ma grupować
2 - Nagłówek grupy
3 - Utwór należący do grupy

Jeśli chcesz mieć grupowanie według artystów to w 1 wpisujesz "%artist%", a co do 2 to jak mówiłem zapoznaj się z temate(ami) w FAQ.

[size=9]** Dodano: Sob 05 Maj, 2007 16:36 **
wili, nie ten dział forum.
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   Parker1992 Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-czerwiec 06

Napisano 05 maj 2007 - 15:54

ciaastek napisał:

Parker1992, nie rozumiem.

Przy pierwszym nagraniu np. Iron Maiden jest podany wykonawca a nie przy wszystkich (bez albumów bo nie mam ich potagowanych:)
Nie tłumacz mi jak to zrobić z SCP. Co do FAQ to była pierwsza rzecz jaką przeczytałem nie cały rok temu.
Dołączona grafika Clark - najlepszy stringo pisarz Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   ciaastek Ikona

  • Maczu Pikczu
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 06

Napisano 05 maj 2007 - 15:59

Ale przecież pytanie zadał Blueinferno.
0

  • (12 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 12
0 użytkowników, 12 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl