Jednocześnie po tylu latach użytkowania wiem konkretnie na jakich funkcjonalnościach mi zależy najbardziej. Mówiąc ogólnie potrzebuję "lekkiego" odtwarzacza, który jednocześnie poprzez playlistę pomoże mi łatwo-sprawnie-szybko zarządzać/operować plikami mp3.
Poniżej znajduje się lista funkcjonalności, na których najbardziej mi zależy i mam prośbę czy moglibyście wypisać, które z nich znajdę w Foobarze (albo odwrotnie, których z nich nie znajdę).
1. LISTA:
1.1. funkcja losowego odtwarzania Z WYKLUCZENIEM (tzn. jest losowe odtwarzanie ale żeby nie było tak, że jedne utwory już lecą 3 raz a inne ani razu )
1.2. przeciąganie z listy na dowolny folder, program (np. przeciąganie utworów bezpośrednio do programu nagrywającego płyty czy przenoszenie do do innego folderu w eksplorerze [winAmp]
1.3. w menu podręcznym dla katalogów czy plików mp3 dodanie funkcji: dodaj katalog/plik do listy [winAmp]
1.4. ale również dodaj do 'konkretnej' listy (i pojawia się spis list gdzie możemy wybrać do której ma dodać [WindowsMediaPlayer]
1.5. usuwanie duplicatów (utwory, które są kilka razy na liście)[winAmp]
1.6. możliwość fizycznego usuwania pliku z dysku (nie tylko z listy)[winAmp, WMP]
1.7. usuwanie z listy utworów/wpisów do plików których już nie ma w komputerze [winAmp]
1.8. możliwość wyboru sposobu wyświetlania informacji na liście (format) [winAmp]
1.9. możliwość przełączenia jednym kliknięciem odtwarzania w kółko jednego utworu (który akurat leci) lub całej listy.[winAmp]
2. ZACHOWANIE:
2.1. skróty klawiaturowe (dowolnie ustawiane) [winAmp]
2.2. przy minimalizacji nie pojawia się ikonka w trayu, ani na pasku przełączani programów
Na razie pominąłem wiele funkcji oczywistych, które wydaje mi się ma każdy odtwarzacz, ale jeśli foobar ma te wymienione powyżej to faktycznie zainteresuje się nim i zobaczę jak będzie z pozostałymi.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Logowanie