foobar2000.pl - polskie forum: .babzonic - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

• (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

.babzonic Probably the Best config in ... Oława ;p Oceń temat: ****- 10 głosy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dyniaq Ikona

• KIC
  • Ikona
  • Rejestracja 25-luty 06

Napisano 23 sierpień 2007 - 14:09

.babzonic
~ Kim jest Ta, co mi zasadza w oczach takie drzewo... ~

Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

Features:
- CSA
- PowerPanels (Seekbar i Volumebar)
- 4 tryby: full mode, left panel mode, right panel mode, minimode
- 3 schematy kolorystyczne (jak narazie): niebieski i czerwony (by dawxxx666) i zielony (by Adrian)
- dużo (jak dla mnie jeszcze za mało) opcji umożliwiających dostosowanie wyglądu configu do własnego "widzimisię"
- dodatkowy TIM w trybie jednopanelowym
- "już więcej ficzerów nie pamiętam, lecz ze wszystkich jestem dumny"

Credits:
- dawxxx666 - dzięki za inspirację, za fooAVA, za grafikę i za wszystko inne, co pomogło przy powstaniu tego configu
- Adrian - za patronat artystyczny i masę pomysłów na kolorystykę
- Gregorius - bo tak! ;p
- dla wszystkich, których świadomie bądź nie, mieli swój udział w powstaniu configu

----------------------------------------| babzn foo install |----------------------------------------
BabznFoo Installer
BabznFoo Fonts Pack
BabznFoo Wallpapers Pack

~ kim jest Ta, co mi w oczach zasadza takie drzewo? ~
0

• (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   dyniaq Ikona

• KIC
  • Ikona
  • Rejestracja 25-luty 06

Napisano 28 wrzesień 2007 - 21:53

Grafik ze mnie żaden, więc gdyby ktoś miał ochotę i umiejętności to byłbym wdzięczny (i pewnie nie tylko ja), gdyby zrobił jakieś przyciski. Ewentualnie, jeżeli ktoś wie, gdzie można jakieś ciekawe, a co najważniejsze pasujące do configu, ikonki znaleźć to proszę o link.

BTW Link ilustrujący żywość coś nie działa. Chętnie bym jednak zobaczył, co chciałeś pokazać Pingwinho
BTW 2nd macdad Co masz na myśli, mówiąc żywszy? Jeżeli jest zbyt monotonny, to zapodaj sobie jakąś kolorową tapetę, dodaj jakiś nowy, żywszy kolor czcionek i będziesz miał to, co chcesz :) A tak w ogóle z zamierzenia config miał być elegancki, stonowany i estetyczny. Choć chciałem też położyć nacisk na możliwość dostosowywania go, do swojego "widzi mi się"
0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Pingwinho Ikona

• Emperor Penguin
  • Ikona
  • Rejestracja 21-maj 06

Napisano 29 wrzesień 2007 - 10:27

chodziło o stronkę mixiego, czyli mixchery.net :P
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   Kenzo Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 07-listopad 06

Napisano 29 wrzesień 2007 - 10:56

dyniaq bylo to CT, wczoraj to wlaczylem, ale na moim monitorze to sie nie nadaje do uzytkowania w innych aplikacjach, tak wiec mam pytanie gdzie sobie moge przypisac inna czcionke :) Chyba, ze jest sposob wlaczenia CT tylko dla Foo

Pozdrawiam...
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   dyniaq Ikona

• KIC
  • Ikona
  • Rejestracja 25-luty 06

Napisano 29 wrzesień 2007 - 12:26

CT to ficzer systemowy, więc (z tego, co mi wiadomo) nie można go włączyć tylko dla konkretnej aplikacji.

Jeżeli chcesz zmienić czcionkę to kliknij PPM gdzieś w głównym oknie (nie w panelach, nie w menu, najlepiej gdzieś na titlebarze) i daj settings. Później Globals i tam znajdziesz linijkę
// fooAVA Globals
$puts(fontAVA,Swis721 Cn BT D-Type)

Swis721 Cn BT D-Type zmień na jakąś dowolnie przez Ciebie wybraną czcionkę. Tylko pamiętaj, żeby zwrócić uwagę na poprawny zapis jej nazwy. Najlepiej skorzystaj z opcji Effects i tam w wyborze czcionki masz poprawną nazwę danej czcionki.

BTW Chętnie zobaczyłbym jaką czcionkę wybrałeś. Może będzie lepsza niż ta aktualna i wtedy zmienię. Ew dodam jako alternatywny font...

Pingwinho Masz rację! Blogassek Mihcherry'ego jest idealnym przykładem "żywości". Chyba zrobię nowy config oparty na jego stronce :F
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   macdad Ikona

• Captain Macfot
  • Ikona
  • Rejestracja 23-wrzesień 07

Napisano 29 wrzesień 2007 - 16:13

Heh.. ja nie ściągam czyiś configów, chciałem abyś mi to zaprezentował ale jak nie to nie..
Wiecie co?

Dołączona grafika Czyńmy zuo !!! Dołączona grafika

0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Kenzo Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 07-listopad 06

Napisano 01 październik 2007 - 10:16

Z czcionkami sobie nie poradzilem ^^, widac nowy P_UI musi byc z WL CT, wszystkie czcionki wygladaja kijowo :)... no ale powoli sie przyzwyczajam..

Ale nie o to mi teraz chodzi, mianowicie kiedy przelaczam okladki czyli:
Front->Back->CD->Artist i wrocimy do Front to po kolejnym kliku nie pokazuje sie Back a wywala okno z podkladem NO COVER, dalej klikamy jest Front i pozniej idzie ok czy back.. etc i gdy znowu dojdzemy do Front->back wywala no cover...
mysle, ze zabardzi nie zamotalem :)...

jak by ktos mial jakas rade na to to prosze sie podzielic :)
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   dyniaq Ikona

• KIC
  • Ikona
  • Rejestracja 25-luty 06

Napisano 01 październik 2007 - 13:16

Zauważyłem już jakiś czas temu tą przypadłość. Ale jak na razie nie wymyśliłem, dlaczego tak się dzieje. Ale zrobię za chwilkę update i będziesz mógł zamiast wyświetlania okładek z poziomu kodu, użyć wtyczki Album Art, która nie ma takiego problemu i ma dodatkowo dużo ciekawych funkcji (dzięki Odyn za pomysł wrzucenia tego pluginu do configu)

PS Czy jest na forum ktoś, kto mógłby mi pomóc w stworzeniu jakiejś grafiki do configu? Chodzi mi o przyciski, które pasowałyby do stylu configu... Będę bardzo wdzięczny za pomoc

kenzo
Już wiem, na czym może polegać problem. Spróbuj zainstalować config dawxxx666 fooAVA. I te czcionki, z którymi on przychodzi. Możliwe, że właśnie dlatego, dziwnie Ci się to wszystko wyświetla, bo nie masz tej czcionki fooAVA'owej. Instalowałem niedawno u kumpla mój config i było to samo, po wgraniu fontów z fooAVA było już wszystko ok...
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   dyniaq Ikona

• KIC
  • Ikona
  • Rejestracja 25-luty 06

Napisano 17 październik 2007 - 08:42

Update, jeżeli kogoś interere ;p
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   MarcinC Ikona

• 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 26-wrzesień 06

Napisano 17 październik 2007 - 09:10

Dzienks. Twój config jest debeściacki :)
Dołączona grafika
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   whatafuuuck Ikona

• foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 23-sierpień 06

Napisano 18 październik 2007 - 10:52

witam. jak pozbyć się tych białych kresek między utworami w playliście? nie wygląda to estetycznie. dodam tylko, że w poprzedniej wersji konfigu po wyłaczeniu obrazu tła i zmianie na czarne nie było tego a teraz niezależnie od tła są te kreski.
Dołączona grafika
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   dyniaq Ikona

• KIC
  • Ikona
  • Rejestracja 25-luty 06

Napisano 18 październik 2007 - 19:39

Upewnij się, że masz w systemie zainstalowaną wtyczkę Digital. Jeżeli nie, to ją doinstaluj. Wtedy powinny te białe kreski (które de facto są bardzo małymi napisami UNKNOWN FUNCTION) zniknąć. Zastosowałem trochę lamerską metodę na upierdliwe napisy, ale na razie nie wiem dokładnie, dlaczego się pojawiają. Więc postanowiłem je zminimalizować. A jeżeli użyjesz czcionki Digital, to w ogóle nie będą się wyświetlać...
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   MarcinC Ikona

• 10% ekstraktu z foo
  • Ikona

Napisano 18 październik 2007 - 21:01

Mam ten sam problem. Sprawdziłem i czcionka jest na swoim miejscu :/
Dołączona grafika
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   whatafuuuck Ikona

• foon00b
  • Ikona

Napisano 18 październik 2007 - 22:33

potwierdzam słowa kolegi wyżej, mam tą czcionkę a mimo to problem występuje
Dołączona grafika
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   dyniaq Ikona

• KIC
  • Ikona
  • Rejestracja 25-luty 06

Napisano 19 październik 2007 - 07:49

Mogę prosić o kontakt na GG? Wtedy łatwiej mi będzie dojść o co chodzi. U mnie na kompie nie ma takiego problemu. Dziwna sprawa... No i tak na wszelki wypadek zapytam. Mówiąc, że macie tą czcionkę macie na myśli, że fizycznie jest w WINDOWS\Fonts, czy, że jest zainstalowana w systemie. Sprawdźcie to w ten sposób: w byle jakim edytorze tekstu poszukajcie w spisie czcionek DIGITAL. Jeżeli tam będzie to wtedy proszę, żeby któryś(aś) z Was się odezwał(a) na gadu...

PS Dodałem fajnego ficzera (jeszcze nie zrobiłem uploadu): odbicie czcionki w TIM'ie pod okładką (a'la Dark1.5c, tylko bez rozwalania całego alfabetu na poszczególne grafiki) :)
Dołączona grafika
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   MarcinC Ikona

• 10% ekstraktu z foo
  • Ikona

Napisano 19 październik 2007 - 08:32

Czcionka jest, jest zainstalowana. Ale po jej otwarciu tylko cyfry są takie jak w czcionce a reszta jest normalna, jak Arial. W wordzie to samo.
Zainstalowałem na nowo tą czcionkę, jest już z nią ok, ale w foo problem dalej jest. Co ciekawe odpaliłem poprzednią wersje configu i nie ma kresek.

bez kresek :P
Dołączona grafika

kreski
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   whatafuuuck Ikona

• foon00b
  • Ikona

Napisano 19 październik 2007 - 09:58

witam ponownie. otóż udało mi się rozwiązać ten problem z kreskami, a zrobiłem to następująco: sprawdziłem czcionkę digital i rzeczywiście była na swoim miejcu w systemie, więc przeciągnąłem ją na pulpit przy pomocy lewego przycisku myszy a następnie przeniosłem spowrotem do folderu fonts tym samym sposobem (brzmi prostacko ale u mnie rozwiązało to problem).

oto dowód: Dołączona grafika

pozdro!
Dołączona grafika
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   dyniaq Ikona

• KIC
  • Ikona
  • Rejestracja 25-luty 06

Napisano 19 październik 2007 - 12:05

whatafuuuck
To nie jest prostackie rozwiązanie. Tak się właśnie instaluje czcionki. I cieszę się, że już Ci wszystko śmiga. Tylko patrząc na Twojego screen'a zdałem sobie sprawę, że ten playcounter w SCPL jest zbyt blisko czasu trwania utworu. Muszę to zmienić, bo jeżeli będziesz np słuchał 75-minutowego setu to będą te dwie informacje na siebie nachodziły...

MarcinC
Problem u Ciebie polega na tym, że ta czcionka Digital nie jest taka, jaka powinna być. Używając jej właśnie chodziło mi o to, żeby tylko cyferki były określone. A u Ciebie (nie wiem jak to jest możliwe) nie masz takiego efektu. Może to "wina" mądrej Visty, która nadgorliwie chce pomóc użytkownikowi i zastępuje nieokreślone znaki w czcionce Arialem?

Jest na to drugi sposób, który stosowałem we wcześniejszych wersjach. W Settings SCPL na samym końcu, zarówno Group Display jak i Item Display, jest kod:
// Temporary solves bug with unknown function
$font(Digital,1)

Zamień to na coś takiego:
// Temporary solves bug with unknown function
$textcolor(0,0,0)
$font(Digital,1)

Osiągniesz w ten sposób to, że te "małe kreseczki", które de facto są napisami, będą czarne i zleją się z tłem, przez co nie będą widoczne. Jeżeli będziesz chciał użyć białego tła to zmień kolor na $textcolor(255,255,255) (wiadomka)... Ewentualnie znajdź taką czcionkę (możesz taką stworzyć sam, polecam program FontLab Studio 5), która nie będzie miała określonych znaków. Wtedy ten napis zniknie, choć teoretycznie tam będzie :)

PS
Polecam włączyć ClearType w systemie (PPM na pulpit -> Właściwości -> Wygląd -> Efekty -> Metoda wygładzania czcionek: ClearType). O wiele ładniej wygląda nie tylko mój config, ale też cały system :)
0

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   Gregorius Ikona

• 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 15-kwiecień 06

Napisano 22 listopad 2007 - 16:21

Temat już trochę oziębł ale wydaje mi się, że to z powodu bezproblemowości configu. :)

Ostatnio zainstalowałem najnowszą bete v0.9.5 beta 3 a później v0.9.5 beta 4 i doświadczam dosyć irytującej sprawy. Nie mogę usuwać utworów z playlisty. Zwykle wystarczyło nacisnąc del :)
Ogólnie skróty nie działają CTRL+A itp

Spotkał się ktoś już z tym problemem?
To wina configu i złego przypisania jakiś ustawień czy samej bety?

Sorki jeżeli to nie temat na ten topic.
Dołączona grafika
...hlasy v mé hlavě...
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

• vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 22 listopad 2007 - 18:42

W nowych betach w DUI spowodowane jest to włączoną funkcją edycji layoutu [Preferences > Dispaly > DUI > Eneable Layout Editing Mode]. Wystarczy ją wyłączyć. Ale czy to ma związek z Panelsami, to nie wiem, acz wątpię..
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   dyniaq Ikona

• KIC
  • Ikona
  • Rejestracja 25-luty 06

Napisano 22 listopad 2007 - 20:23

"Bezproblemowości"??!! Nie powiedziałbym ;p Muszę koniecznie zrobić upload do najnowszej wersji, bo ta na forum jest trochę IMHO niefajna. Sporo błędów jak dla mnie. No tylko mam problem z dobraniem odpowiedniej, kozackiej czcionki. Może ktoś jakąś wstawił to niech podeśle screena. Chętnie umieszczę jego ustawienia w configu :)
0

• (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5