foobar2000.pl - polskie forum: Problem z amplitunerem - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Problem z amplitunerem

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   herman83 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 28-sierpień 05

Napisano 20 sierpień 2007 - 15:21

Witam
Podlaczylem zestaw glosnikow do amlitunera STR-DE485E za pomoca kabla optycznego do konsoli xbox360. NIestety kupilem go uzywanego i mam jedynie niemiecka instrukcje z ktorej nic nie rozumiem. Problem polega na tym ze dzwiek przez chwile gra po czym wylacza sie a na wyswietlaczu amlitunera miiga napis PROTECT i nic sie wiecej nie da zrobic. Czy to oznacza ze cos zle podlaczylem ?

Znalazlem angielska instrukcje i pisze tam tak :
the protective device on the receiver has been activated because of a short circiut ("protect" flashes) turn off the receiver , eliminate the short-circuit problem and turn on the power again.
CZyzby to znaczylo ze jest tam jakies zwarcie ?
Pytanie czy to jezeli sie zle podlaczylo glosniki np 1 drucik styka sie z 2 moze powodowac taki stan albo pomysli sie + i - przy podlaczaniu ?
0


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 20 sierpień 2007 - 19:01

Z tego wynika że jest to zabezpieczenie przed zwarciem właśnie. AFAIK o ile zamienienie + i - nie będzie gigantycznym problemem, tak _zwarcie_ ( ;) ) drucika 1 z drucikiem 2 już może ;)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   herman83 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 28-sierpień 05

Napisano 20 sierpień 2007 - 19:24

CZyli musze sprawdzic polaczenie czy czasem nie stykaja sie tam jakies druciki.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 20 sierpień 2007 - 19:50

Ew. sprzęt jest gdzieś walnięty...
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   herman83 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 28-sierpień 05

Napisano 22 sierpień 2007 - 08:43

Problem usuniety bylo zwarcie na kablach widac za mocno szarpnalem kolumna jak ustawialem w pokoju i wysunal sie kabel i skrecil tak ze zwieral sie + i -. Temat do zamkniecia lub lub usuniecia.
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl