foobar2000.pl - polskie forum: Podłączenie głośników z wieży do kompa - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Podłączenie głośników z wieży do kompa

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 01 sierpień 2007 - 16:16

Chciałem zapytać, jak podłączyć dwa wolno stojące głośniki do kompa. Wszędzie gdzie szukałem było tylko info o podłączeniu pośrednio przez wieżę, a ja chciałbym je podłączyć bezpośrednio do karty muzycznej. Innymi słowy chcę z dwóch (byłych) głośników od wieży zrobić głośniki komputerowe :P Pytanie tylko, czy takie podłączenie ma sens, bo wtedy pomijam wzmacniacz (zazwyczaj zlokalizowany właśnie w wieży).
0


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 01 sierpień 2007 - 18:22

AFAIK to się tak nie da. To znaczy nie musisz wykorzystywać wieży per se, ale głośniki trzeba podpiąć przez jakiś wzmacniacz.... (tyle, że się nie znam więc mam podpięte przez wieżę ;) )
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 01 sierpień 2007 - 19:39

Powiem tak: też się nie znam, dlatego pytam :P A przez wieżę nie podłączę, bo wieża.. nie żyje :P Była już leciwa i skończyła swój żywot ;) Ale głośniki się ostały, a 70W to przy moich obecnych komputerowych 5W robi różnicę ;D
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 01 sierpień 2007 - 21:10

Cóż ... trzeba będzie zainwestować w jakiś wzmacniaczyk :)
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   clark Ikona

  • foo v0.7
  • Ikona
  • Rejestracja 29-maj 06

Napisano 03 sierpień 2007 - 22:59

Na upartego możesz wykorzystać wzmacniacz zintegrowany w głośnikami komputerowymi czyli jak wspomniałeś 2x5W poprzez wtyczkę mini-jack. Choć nie wyciągniesz wówczas z tych 70Watt'owych kolumn nawet ćwierć mocy, ale zawsze to jakieś rozwiązanie i chyba najtańsze ;)
Dołączona grafika

"Live 4 Music"
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 03 sierpień 2007 - 23:04

Heh spoko, kolumny póki co są i jak znajdzie się kasa na to, by móc je spokojnie podłączyć tak, żeby grał efektywnie, to na pewno to zrobię :)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 07 sierpień 2007 - 10:24

Ja tez uwazam ze tak sie nie da. Karta dzwiekowa nie ruszy tak mocnych glosnikow ;)
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl