foobar2000.pl - polskie forum: Znalezione błędy (do 2 września 07) - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (4 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Znalezione błędy (do 2 września 07)

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Ikona postu  Napisano 28 maj 2007 - 19:41

Tu możecie zgłaszać wszytskie błędy znalezione na forum.
  • Na poczatku powiem ze szybka edycja nie dziala poprawnie. Trzeba stosowac pełna.
  • Dodawanie plikow na serwer rowniez (tymczasowo wiec brak uploadu avatarow i zalacznikow).
  • Czesc BBCode nie przeszla konwersji wiec nalezy edytowac stare tematy - tu prosba do uzytkownikow o pomoc.
  • Pamietajcie o uzywaniu wylacznie Pełnej edycji.
  • Nie wszystkim działa automatyczne logowanie
  • Adres domeny jako numer IP
  • Ankiety ze starego forum nie dzialaja

Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0


  • (4 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Odpowiedzi do tego tematu

#61 Użytkownik nie jest zalogowany   foobn00b Ikona

  • R.I.P Big L
  • Ikona
  • Rejestracja 25-maj 06

Napisano 07 czerwiec 2007 - 17:34

"Po wysłaniu postu, zamiast wyswietlić sie temat jest pusta, biała strona. To samo przy edycji."

potwierdzam to.

mixcherry napisał:

Zgadzam się z Galy1 w całej rozciągłości fubar to szajsik jakich mało czasami jak przychodzę po pijaku do domu to Nie Mogę trafić w guzik wtedy strasznie się denerwuję dlaczego fubar nie czyta w moich myślach robiłem już 7 formatów bo nie działał mi jeden skin a w ogóle to winamp jest the best of the best of the best bo strzyże goli pie[--]doli, krawaty wiąże usuwa ciąże a na tym forum siedzą Same Lamusy co noszą buty na rzepy bo nie umiom wiązać sznurówek
0

#62 Użytkownik nie jest zalogowany   unbreak Ikona

  • unleashed
  • Ikona
  • Rejestracja 09-czerwiec 05

Napisano 07 czerwiec 2007 - 19:29

ogólnie jeżeli jest przesłanie jakiegoś parametru, typu

&view=getnewpost
lub coś, to forum nie chce się wyświetlić :) jeszcze wczoraj wszystko było OK :D

peace :]
last.fm & Steam & xfire | www
Dołączona grafika
Twiztid Tribe®

0

#63 Użytkownik nie jest zalogowany   dziubek Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 16-luty 06

Napisano 07 czerwiec 2007 - 19:35

literowka na podstronie profilu uzytkownika:

1)Prywatny komunikat
dziubek nie posiada prywatnego komuniakatu.


http://foobar2000.pl...hp?showuser=935[/i]

2) Statystyki
Do��czy�: 16-February 06


--> nie mozna wprowadzic polskich nazw miesiacow?

3) korzystajac z funkcji "pokaz nowe posty' niemozliwosc wyswietlania postow --> biala pusta strona sie wczytuje
--> trza recznie edytowac adres do danego postu (nie przenosi do ostaniego neiprzeczytanego postu w w danym watku )


EDIT:
przy ponownym edytowaniu tego postu wyswietla sie:
IPB WARNING [2] Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/foobar2000/domains/foobar2000.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_2/skin_post.php:2) (Line: 196 of /ips_kernel/class_ajax.php)
IPB WARNING [2] Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/foobar2000/domains/foobar2000.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_2/skin_post.php:2) (Line: 197 of /ips_kernel/class_ajax.php)
IPB WARNING [2] Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/foobar2000/domains/foobar2000.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_2/skin_post.php:2) (Line: 198 of /ips_kernel/class_ajax.php)
IPB WARNING [2] Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/foobar2000/domains/foobar2000.pl/public_html/cache/skin_cache/cacheid_2/skin_post.php:2) (Line: 199 of /ips_kernel/class_ajax.php)
IPB WARNING [2] Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/foobar2000/domains/foobar2000.pl/publ
ic_html/cache/skin_cache/cacheid_2/skin_post.php:2) (Line: 200 of /ips_kernel/class_ajax.php)

*po napisaniu psotu przenosi na biala pusta strone zamaist wrocic do danego watku

ogolne wrazenia po zmianie silnika forum: negatywne :>
wolno sie wczytuje forum, czesto forum offline

powodzenia,
mam nadzieje ze za kilka dni wszystko sie poprawi :-)
0

#64 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzesiek1 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 16-grudzień 06

Napisano 07 czerwiec 2007 - 20:10

Jak na moje oko to coś skopaliście przy zmianie tego adresu.

Bo przecież po tym jak zrobiłem forum to testowaliśmy i wszystko było oki, więc na waszym miejscu skupił bym się na tym jakie zmiany wprowadziliście od czasu kiedy zmieniliście adres domeny.


------test szybkiej edycji------

łćźżóćźńżćóąśńćóąśńócd

-----------------------------


-------test pełnej edycji------

łćżźćżóźćńżźóćńżźó


----------------------------------
0

#65 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzesiek1 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 16-grudzień 06

Napisano 07 czerwiec 2007 - 20:28

Dobra poprawiłem:

*Wchodzenie ze strony głównej prosto do tematu.
*Wysyłanie postów
*Szybką edycje
*Pełną edycje
*Wszystkie problemy z &view=getnewpost

Poprostu pogrzebaliście coś w cache.....pewnie przy zmianie tego adresu
0

#66 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 07 czerwiec 2007 - 20:32

Dziekujemy za szybka naprawe :)
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#67 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 07 czerwiec 2007 - 20:37

Już wyświetla temat po napisaniu posta.

Szybka edycja jak widać też już działa :)
0

#68 Użytkownik nie jest zalogowany   dziubek Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 16-luty 06

Napisano 08 czerwiec 2007 - 01:07

*u mnie zauwazalna poprawa szybkosci dzialania forum ,bledy z edycja postow i czytaniem nowych ustapily,dzieki :-)
*pozostaly zmiany kosmetyczne, wyszczegolnione w moim poscie powyzej:
*literowka
*zmiana nazw miesiecy na polskie odpowiedniki (jesli sie da)
pozdrawiam
0

#69 Użytkownik nie jest zalogowany   Majkel Ikona

  • Hellmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 18-czerwiec 06

Napisano 08 czerwiec 2007 - 07:34

w dalszym ciągu nieprzeczytane/nowe posty w żaden sposób nie wyróżniają się od tych już przeczytanych. przydałaby się ikonka, np w kolorze tego kwadracika obok nazwy tematu, informująca że ten post jest nowy, itp.

"I wish you well... and that you're burning there in hell"
0

#70 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 08 czerwiec 2007 - 13:34

Wyświetl postUżytkownik dziubek dnia 08-Jun-07, 02:07 napisał

*u mnie zauwazalna poprawa szybkosci dzialania forum ,bledy z edycja postow i czytaniem nowych ustapily,dzieki :-)


Potwierdzam !

Wyświetl postUżytkownik Majkel dnia 08-Jun-07, 08:34 napisał

w dalszym ciągu nieprzeczytane/nowe posty w żaden sposób nie wyróżniają się od tych już przeczytanych. przydałaby się ikonka, np w kolorze tego kwadracika obok nazwy tematu, informująca że ten post jest nowy, itp.


Sluszna uwaga :)
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#71 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzesiek1 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 16-grudzień 06

Napisano 08 czerwiec 2007 - 20:24

Wyświetl postUżytkownik Majkel dnia 08-Jun-07, 08:34 napisał

w dalszym ciągu nieprzeczytane/nowe posty w żaden sposób nie wyróżniają się od tych już przeczytanych. przydałaby się ikonka, np w kolorze tego kwadracika obok nazwy tematu, informująca że ten post jest nowy, itp.

I właśnie tu jest problem, bo to jedna z najbardziej obciążających serwer części tego programu.
Weźmy za przykład:
Czyste PHPBB ono zapisuje historie tylko nie przeczytanych tematów.
A PHPBB by przemo już zapisuje historie każdego postu i teraz tak.
Jest około 16tyś użytkowników, któryś z nich napisze posta i teraz u każdego z tych użytkowników musi zostać odnotowane że tego posta nie przeczytali, a u tych co przeczytali zostaje to odnotowane, i teraz w temacie zostanie napisane 10postów i wszystkie te 10 informacji idzie do pamięci dla 16tyś osób.
Dla przykładu w PHPBB jeśli te posty były by w jednym temacie to informacja by poszła tylko jedna dla każdego z osobna ( że została napisana odpowiedź w temacie) co już jest bardziej optymalne.
Jeśli tutaj zaczniemy się rozdrabniać na posty przy takiej liczbie użytkowników, może znowu zrobić się problem.
Oczywiście teraz jest już nowe forum i bardziej optymalna jest choćby szukajka, która w phpbb używała jakieś 50% bazy itp, ale należy pamiętać, że jeśli zmienia się coś co mnoży się razy X (czyli w tym wypadku 16tyś albo lepiej) to już trzeba być ostrzonym.
Wszystko też zależy od tego na jakiej zasadzie to zrobicie u siebie, bo jeśli będzie to na zasadzie cookie to raczej problemu dużego z bazą wam nie sprawi
0

#72 Użytkownik nie jest zalogowany   Gemini Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 06

Napisano 20 czerwiec 2007 - 10:08

Wyświetl postUżytkownik foobn00b dnia 01-Jun-07, 19:05 napisał

nie jest to zaden mega problem ale jakis to problem jest ...

Dołączona grafika

edit: teraz juz sie naprawilo :wtf?!:

Jednak chyba tak nie do końca się naprawiło :unsure:
Dołączona grafika
..::Live 4 Music::..
Dołączona grafika
0

#73 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 22 czerwiec 2007 - 19:46

Hm dziwna sprawa. Jakiś czas temu to działało a teaz.. Chodzi o te "buttony" na górze po prawej stronie(zaraz nad tematem) "Opcje" lub "Opcje forum". Po kliknięciu powinno sie rozwinąć menua u mnie na FF(v 2.0.0.4) sie nie rozwija o.O. Na Operze działa to dobrze.. Spotkał sie ktoś z taką anomalią?
Привет!
Dołączona grafika
0

#74 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 22 czerwiec 2007 - 22:20

U mnie na Fx działa. Normalnie się rozwija. Może jakiś AdBlock, albo NoScript blokuje?
A błąd Geminiego u mnie nie występuje. U mnie zrzuca linki do stron poniżej nazwy tematu. Nie wiem dlaczego u Ciebie tak jest..
0

#75 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 22 czerwiec 2007 - 22:30

No właśnie powyłączałem wszystkie pluginy i nadal nic... A problem Geminiego u mnie nie występuje.
--edit--
Okej, naprawiłem już. Tylko, że teraz mam problem taki jak Gemini ;D
--edit2--
Okej, wszystko naprawiłem. Okazało sie, że ustawienia przeglądarki mi coś psuły ;)
Привет!
Dołączona grafika
0

#76 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 24 czerwiec 2007 - 07:49

Widzisz woozie, jak sie nie umie z przegladarki kozystac to takie kwiatki wychoidza ;-p Polecam lekture:

Dołączona grafika
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#77 Użytkownik nie jest zalogowany   Pingwinho Ikona

  • Emperor Penguin
  • Ikona
  • Rejestracja 21-maj 06

Napisano 23 lipiec 2007 - 18:21

TAGZ
Tagz nie działa tak jak powinno

0

#78 Użytkownik nie jest zalogowany   dyniaq Ikona

  • KIC
  • Ikona
  • Rejestracja 25-luty 06

Napisano 26 lipiec 2007 - 10:12

Albo ja cos zle robie, albo nie dziala dodawanie avatarow... Wrzucam plik zgodny z ograniczeniami, ale mimo wszystko nie dziala
~ kim jest Ta, co mi w oczach zasadza takie drzewo? ~
0

#79 Użytkownik nie jest zalogowany   Grzesiek1 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 16-grudzień 06

Napisano 04 sierpień 2007 - 16:13

Wyświetl postUżytkownik dyniaq dnia 26-Jul-07, 11:12 napisał

Albo ja cos zle robie, albo nie dziala dodawanie avatarow... Wrzucam plik zgodny z ograniczeniami, ale mimo wszystko nie dziala

tzw. co Ci się wyświetla ?
0

#80 Użytkownik nie jest zalogowany   Grumens Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 10-styczeń 05

Napisano 09 sierpień 2007 - 19:47

U mnie podobnie, jeszcze do niedawna avatar byl wyswietlany normalnie, teraz nie ma go i przy probie aktualizacji wyskakuje komunikat, ze avatar jest aktualizowany ale sie nie pojawia.

EDIT: nie dziala w przypadku wyslania na serwer z dysku, natomiast z linku dziala poprawnie.
Pozdrawiam
Grumens
0

  • (4 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 64
0 użytkowników, 64 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl