foobar2000.pl - polskie forum: Znalezione błędy (do 2 września 07) - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Znalezione błędy (do 2 września 07)

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Ikona postu  Napisano 28 maj 2007 - 19:41

Tu możecie zgłaszać wszytskie błędy znalezione na forum.
  • Na poczatku powiem ze szybka edycja nie dziala poprawnie. Trzeba stosowac pełna.
  • Dodawanie plikow na serwer rowniez (tymczasowo wiec brak uploadu avatarow i zalacznikow).
  • Czesc BBCode nie przeszla konwersji wiec nalezy edytowac stare tematy - tu prosba do uzytkownikow o pomoc.
  • Pamietajcie o uzywaniu wylacznie Pełnej edycji.
  • Nie wszystkim działa automatyczne logowanie
  • Adres domeny jako numer IP
  • Ankiety ze starego forum nie dzialaja

Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0


  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Odpowiedzi do tego tematu

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 02 czerwiec 2007 - 20:14

Clark, kliknąłem tylko edit twojego postu, nic nie zmieniłem i dałem zakończ edycję i ikonka się pojawiła :P Może chodzi o odstępy tak wyświetli :arrow: a tak nie:arrow:
0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 02 czerwiec 2007 - 20:26

Wyświetl postUżytkownik clark dnia 02-Jun-07, 21:13 napisał

mixi co z tym arrow ? Dlaczego nie wszędzie jest inicjowane

Zeby dzialalo trzeba uzyc na poscie edycji. Mozna nic nie zmieniac. Byle by wlaczyc edycje a potem na zakoncz :)
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   clark Ikona

  • foo v0.7
  • Ikona
  • Rejestracja 29-maj 06

Napisano 02 czerwiec 2007 - 20:29

Aha. Czyli wszelkie zmiany wprowadzone w ustawieniach forum itp. działają dopiero wraz z przyszłymi postami bądź po edycji+ zapisaniu zmian w istniejących (trochę to inaczej niż w phpbb ;) )
Dołączona grafika

"Live 4 Music"
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 02 czerwiec 2007 - 20:31

Niezłe voodoo..... ;/ :arrow: :arrow:
PS: Na liście emotek jest dwuktornie sttrzałka wymieniona

---edit---
Dostałem PW, a nie moge jej odczytać(kiedy wejde na skrzynke widnieje napis "Brak wiadomości"). :wacko:


--edit--
Oops, sory :P To niejest nowa wiadomość :) Tam widnieje tylko napis: -1 Nowych wiadomości, sory za problem ;)





:bag: (tak, MINUS jedna wiadomość o.O)
Привет!
Dołączona grafika
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 03 czerwiec 2007 - 18:12

Wyświetl postUżytkownik clark dnia 02-Jun-07, 21:29 napisał

Aha. Czyli wszelkie zmiany wprowadzone w ustawieniach forum itp. działają dopiero wraz z przyszłymi postami bądź po edycji+ zapisaniu zmian w istniejących (trochę to inaczej niż w phpbb ;) )

Niezupełnie. Nie wiem, jak to jest na phpBB (podejrzewam, że podobnie), ale tutaj jest tak, że:
1). Dodaję nową emotkę.
2). Przy zapisaniu (edytowanego lub nowo-utworzonego postu) emotki (czyli tekst :lol: :bag: czy :razz:) są zamieniane na kod HTML-owy.
3). Podczas otwierania postu do edycji, utworzony w punkcie 2-gim HTML-owy kod jest zamieniany spowrotem na kod emotki, jaki wpisał user.

Dzięki temu konwersja tekstu emotki na obrazek (czyli zamiana :bag: na <img src="images/emoticons/bag.gif" alt=":bag:" />) nie jest dokonywana przy każdorazowym wyświetleniu postu, a tylko podczas zapisywania. Daje to duży wzrost wydajności forum. Jedyny minus jest właśnie taki, że stare posty (te napisane przed konwersją albo przed dodaniem nowej emotki) nie wyświetlają się tak jakbyśmy chcieli, ale przy nowych postach nie ma tego problemu.
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 05 czerwiec 2007 - 09:57

Tylko mi wyswietla sie taki komunikat:

403: Invision Power Board -> Forbidden
You have reached this Page in error, please use your back button to return to Invision Board. Invision Power Board

gdy wchodze na forum spod foobar2000.pl ?
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 05 czerwiec 2007 - 10:52

A mnie przenosi na adres z IP i forum sie wyswietla.
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 05 czerwiec 2007 - 11:05

U mnie tez jest ten problem, ale jak wchodzę przez http://88.198.21.214...r2000/index.php nie ma niczego takiego. Może Kapitan coś zaczął robić w sprawie adresu?
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   clark Ikona

  • foo v0.7
  • Ikona
  • Rejestracja 29-maj 06

Napisano 05 czerwiec 2007 - 13:55

juz chyba działa.

Mam natomiast pytanie czy jest możliwość przywrócenia z _backup tutorialu mojego i mariusha


http://88.198.21.214...?showtopic=2542
http://88.198.21.214...?showtopic=2787

bo zniknęły w niewyjaśnionych okolicznościach :)
Dołączona grafika

"Live 4 Music"
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 05 czerwiec 2007 - 16:39

Ciezko bedzie :[ Zobacze co da sie zrobic (czyt. bede meczyl Kapitana) :)
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   clark Ikona

  • foo v0.7
  • Ikona
  • Rejestracja 29-maj 06

Napisano 05 czerwiec 2007 - 18:51

Co do tutka mariusha to nie powinno być problemu, bo większość była tam w formie testu a w google powinna być jeszcze kopia wiec wystarczy ctrl+c / ctrl+v.
Gorzej z moim bo za dużo wymagałoby to zmian (przystosowywanie pod bbc...)


** edit: **

http://209.85.135.10...mp;client=opera
http://209.85.135.10...mp;client=opera
Dołączona grafika

"Live 4 Music"
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 06 czerwiec 2007 - 18:07

No to adres foobar2000.pl działa już całkowicie poprawnie :) Dziękujemy!

EDIT: pospieszyłem się :P http://foobar2000.pl nie działa jeszcze poprawnie, ale http://foobar2000.pl/index.php już tak :P Swoją drogą dziwne :P
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 06 czerwiec 2007 - 18:35

Szybka edycja znów pozbawia polskich liter..
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 06 czerwiec 2007 - 21:57

Coś mi się zdaje, że została przywrócona oryginalna wersja skryptu forum - tak więc wszystkie zmiany, mody i poprawki poszły się ciupciać ;) Tak samo nie działa mój mod do tagz itd. No cóż, trzeba będzie jeszcze raz pomęczyć te rzeczy...
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 06 czerwiec 2007 - 22:21

Wyświetl postUżytkownik mariush dnia 06-Jun-07, 19:07 napisał

No to adres foobar2000.pl działa już całkowicie poprawnie :) Dziękujemy!

EDIT: pospieszyłem się :P http://foobar2000.pl nie działa jeszcze poprawnie, ale http://foobar2000.pl/index.php już tak :P Swoją drogą dziwne :P

Juz jest ok :)
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 06 czerwiec 2007 - 22:37

Okej, czyli przekierowuje z http://foobar2000.pl na http://foobar2000.plindex.php :D
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 07 czerwiec 2007 - 11:36

Co się skrzaniło.. Tak jakby nie działało includowanie. Nie można zobaczyć ostatnich postów, a dodanie nowego wyświetla pustą stronę zamiast pokazać posta/temat.
0

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 07 czerwiec 2007 - 12:55

Potwierdzam przypadłość z przechodzeniem do nowych wiadomości zgłoszoną powyżej.

Dodatkowo prośba o przeniesienie skryptu statystyk na koniec strony a nie wrzucanie go na początek ;]
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 07 czerwiec 2007 - 14:39

Cale forum sie sypie, pozwole sobie skoromnie zauwazyc...

Dołączona grafika
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 07 czerwiec 2007 - 15:38

U mnie nie dzia�a wy�wietlanie nowych post�w i nadal to:
Dołączona grafika
--edit--
A teraz to mam to samo co Qbi@k :P + z�e kodowanie znak�w(nawet na przyciskach "Zako�cz" czy "Anuluj edycj�") przy 'szybkiej edycji'...
--edit2--
Po wysłaniu postu, zamiast wyswietlić sie temat jest pusta, biała strona. To samo przy edycji.
Привет!
Dołączona grafika
0

  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 93
0 użytkowników, 93 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl