APC to zjazd muzyków z rożnych kapel [m.in. Tool i Smashing Pumpkins] i nagranie kilkunastu pieśnek - musi się udać wspaniały materiał

I dlatego też, taki "Week and Powerless" to jeden z moich, obecnie, ulubionych utworów
"Dynie", tak jak mówi
Raiden, już nie grają razem, ale wkład w muzykę rokową lat 90 mają niemały.. IMO zespół kultowy i wręcz nie można go nie znać.
Ja polecę całą płytkę
Siamese Dream - podstawa!
A teraz coś ode mnie:
TRIVIUM
Obecnie najambitniejszy thrashowy zespół. Mimo młodego wieku [wokalista tylko rok starszy ode mnie!] już zrobili wielką karierę i pomyśleć ile jeszcze przed nimi.. Polecam w szczególności najnowsza płytkę
The Crusade, bo naprawdę jest na niej kupa dobrego thrashu
THE SUBWAYS

Trio grające rockowe kawałki z nutką punka i.. no właśnie nie wiadomo jak to nazwać

Póki co na ich koncie tylko jedna płytka, ale dla mnie cudowna - brak na niej jakiejkolwiek "zapchajdziury" [choć kawałek Somewhere at 1a.m. ma dłuższa przerwę ciszy w sobie], same wybitne piosenki. Zero ambitnej muzy, ale za to mnóstwo melodii i chwytliwych przygrywek
NINE BLACK ALPS

Kiedyś w pewnej recenzji, jakiś koleś nazwał ich następcami Nirvany. Słowa nieco rzucone na wyrost, ale faktem jest, że zespół gra równie niesamowicie. Każda piosenka jaką tylko zagrali jest znakomita i godną polecenia pozycją. Piosenki do poduchy i do rozróby. Jeden z moich "najulubieńszych" zespołów

Polecam, jak nic innego