Ostatnio naszła mnie straszna mania na punkcie blinka. Chyba nie muszę wam przedstawiać formacji blink-182? Zapewne już słyszeliście jakieś ich kawałki bądź widzieliście ich teledyski, ale nie do końca kojarzycie, że to oni. Ja ostatnio przeglądałem sobie ich teledyski i uświadomiłem sobie że teledysk do Always widziałem dawno temu i wiedziałem, że to świetna kapela, ale jakoś zapomniałem przesłuchać więcej kawałków.
Ale nie o tym chciałem pisać. Formacja blink-182 niestety zakończyła swoją działalność. Jednak nie znaczy to, że jej członkowie zrobili to samo. Każdy rozszedł się do różnych formacji. Niektórzy należą nawet do więcej niż jednej.
Box Car Racer - Box Car Racer[2002]
Tutaj z blinka przeszli wokalista (Tom DeLonge) i perkusista (Travis Barker). Nie jest to styl muzyki jaki prezentował blink-182. Nie usłyszymy tutaj typowo punkowych, szybkich kawałków, ale raczej stonowane, wolniejsze melodie. Mimo tej różnicy polecam tą płytę fanom blinka i Tom'a, a w szczególności jego głosu.
Angels & Airwaves - We Don't Need to Whisper[2006]
Któż z blinka przeszedł do tej formacji? Tom

tak, znowu Tom. Jednak nie tylko on przeszedł tutaj z bardziej znanych formacji. Zobaczymy również byłego perkusistę The Offspring - Adama "Atom" Willarda oraz byłego basistę 30 Seconds to Mars - Matta Wachter'a. Co daje ta mieszanka? Również nie powinniśmy się spodziewać zbyt szybkich kawałków. Wydaje się jakby Tom dorósł i nie chciał już śpiewać kawałków, przy których młodzież może się pośmiać i po prostu poszaleć. A szkoda.
+44 - When Your Heart Stops Beating[2006]
Ostatnia formacja, którą chciałem przedstawić. Ta już wydaje się (przynajmniej dla mnie) bardziej znana gdyż tylko o niej widziałem jakąś wzmiankę (teledysk) w TV, czy też słyszałem kawałek w radiu. Brakuje tutaj Toma, ale w jego miejsce jako wokalisty wkracza były basista blinka - Mark Hoppus, który w blinku równiez szalał na wokalu. Znajdziemy tutaj również Travisa. Jedynie ta grupa spośród przeze mnie wymienionych wydaje się jakby chciała zachować styl blinka. Grają skoczne, szybkie, punkowe kawałki z dobrym wokalem. Zdecydowany faworyt.