--------------
Download
Alternatywne mirrory:
fooAvA 1.05 na DeviantArt
fooAvA 1.05 bez wtyczek
--------------
Wymagania:
starsza wersja foobara - foobar2000 v0.9.5.2
do pobrania stąd: Download foobar2000
Chronial's CoverFlow:
Przed przystąpieniem do korzystania z CoverFlow polecam zaktualizować sterowniki do karty graficznej oraz zapoznać się z tą stroną:
foo_chronflow info
By CoverFlow wyglądał tak jak na screenie trzeba w opcjach Chronflow w zakładce Cover display dodać nową konfigurację, nazwać ją np. fooAvA i w głownym okienku wkleić zawartość tego pliku:
fooAvA CoverFlow
Uwaga, foo_chronflow nie działa na niektórych kartach graficznych firmy ATI. Jeżeli masz problemy z tą wtyczką, odznacz 'CoverFlow' w opcjach fooAvA
Instrukcja:
1. Najpierw instalujemy foobara 0.9.5.2, potem włączamy program instalacyjny fooAvA. Przy instalacji należy wybrać ścieżkę do folderu foobar2000 (najczęściej C:/Program Files/foobar2000/)
2. Włączamy foobara i wybieramy "Panels UI". Jeżeli nie ma tej opcji to włączamy preferences [ctrl+p]->Display i zmieniamy User Interface Module na "Panels UI"
4. Jeżeli skin automatycznie się nie włączy, wciskamy Ctrl+P, Display-> PanelsUI -> Change Layout i zmieniamy na np. AvA 1.05/fooAvA_1.05.pui
5. Dodajemy pliki do foo media library (Preferences [ctrl+p] -> Media Library oraz np. metodą przeciągnij i upuść wrzucamy pliki do playlisty
7. Klikamy prawym przyciskiem myszy na playlistę ->Sort/group by -> i wybieramy 'Artist...' dla widoku albumów lub inną opcję dla widoku singli
8. Włączamy SETTINGS (przycisk w prawym dolnym rogu) - tu można dostosować foo do swoich upodobań
Twórcy foobara usunęli przydatny skrót, który umożliwiał skasowanie utworu z playlisty. By go przywrócić trzeba wejść w Preferences (ctrl+p) > General > Keyboard Shortcuts > kliknąć Add New > wyszukać i zaznaczyć "Edit > Selection > Remove" > w polu Key wcisnąć przycisk Delete na klawiaturze.
Moja stronka w necie:
http://dawxxx666.foobar2000.pl/
Projekt zawieszony w związku z niekompatybilnością PanelsUI i nowej wersji foobara
W związku z tym, że dziś jest 'szczególny dzień', postanowiłem udostępnić 2 niedokończone configi do PanelsUI i starego foobara 0.9.5.2 z czasów przed fooAvA 1.05 (czyli po prostu stare). Nie podmieniają one starych plików, więc bez obaw. Normalnie po prostu bym je skasował, ale może komuś się przydadzą...
- fooDX

Download:
http://rapidshare.co...25836/fooDX.rar
- fooAvA 000

Download:
http://rapidshare.co...8/fooAvA000.rar
- - - Achtung! Achtung! - - -
fooAvA 2
Małe ogłoszenie. Po skończeniu prac nad Sapphire postanowiłem wskrzesić config fooAvA. Wersja nr 2 będzie kompatybilna z najnowszym foobarem i będzie stworzona pod ColumnsUI + PSS. Co poniektórzy widzieli już pierwsze screeny, postaram się udoskonalić kilka aspektów i dodać parę funkcji. Kilka opcji na pewno zniknie (np. okienko fooAvA Settings), gdyż po prostu nie będzie się dało odtworzyć ich w ColumnsUI. Przy okazji, przydałaby mi się mała pomoc designerska by odświeżyć styl trochę mający już ponad rok, byłbym wdzięczny za wszelkie zgłoszenia.
Dziękuję za uwagę.
Bonus (z magazynu CHIP wrzesień 2008):