foobar2000.pl - polskie forum: FOOAvA 1.05 - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (89 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

FOOAvA 1.05 PanelsUI configuration by dawxxx666 Oceń temat: ****- 36 głosy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Ikona postu  Napisano 31 marzec 2007 - 23:08

fooAvA 1.05
Dołączona grafika



--------------
Download

Alternatywne mirrory:
fooAvA 1.05 na DeviantArt
fooAvA 1.05 bez wtyczek

--------------

Wymagania:
starsza wersja foobara - foobar2000 v0.9.5.2
do pobrania stąd: Download foobar2000

Chronial's CoverFlow:
Przed przystąpieniem do korzystania z CoverFlow polecam zaktualizować sterowniki do karty graficznej oraz zapoznać się z tą stroną:
foo_chronflow info
By CoverFlow wyglądał tak jak na screenie trzeba w opcjach Chronflow w zakładce Cover display dodać nową konfigurację, nazwać ją np. fooAvA i w głownym okienku wkleić zawartość tego pliku:
fooAvA CoverFlow
Uwaga, foo_chronflow nie działa na niektórych kartach graficznych firmy ATI. Jeżeli masz problemy z tą wtyczką, odznacz 'CoverFlow' w opcjach fooAvA

Instrukcja:
1. Najpierw instalujemy foobara 0.9.5.2, potem włączamy program instalacyjny fooAvA. Przy instalacji należy wybrać ścieżkę do folderu foobar2000 (najczęściej C:/Program Files/foobar2000/)
2. Włączamy foobara i wybieramy "Panels UI". Jeżeli nie ma tej opcji to włączamy preferences [ctrl+p]->Display i zmieniamy User Interface Module na "Panels UI"
4. Jeżeli skin automatycznie się nie włączy, wciskamy Ctrl+P, Display-> PanelsUI -> Change Layout i zmieniamy na np. AvA 1.05/fooAvA_1.05.pui
5. Dodajemy pliki do foo media library (Preferences [ctrl+p] -> Media Library oraz np. metodą przeciągnij i upuść wrzucamy pliki do playlisty
7. Klikamy prawym przyciskiem myszy na playlistę ->Sort/group by -> i wybieramy 'Artist...' dla widoku albumów lub inną opcję dla widoku singli
8. Włączamy SETTINGS (przycisk w prawym dolnym rogu) - tu można dostosować foo do swoich upodobań

Twórcy foobara usunęli przydatny skrót, który umożliwiał skasowanie utworu z playlisty. By go przywrócić trzeba wejść w Preferences (ctrl+p) > General > Keyboard Shortcuts > kliknąć Add New > wyszukać i zaznaczyć "Edit > Selection > Remove" > w polu Key wcisnąć przycisk Delete na klawiaturze.


Moja stronka w necie:
http://dawxxx666.foobar2000.pl/

Projekt zawieszony w związku z niekompatybilnością PanelsUI i nowej wersji foobara


W związku z tym, że dziś jest 'szczególny dzień', postanowiłem udostępnić 2 niedokończone configi do PanelsUI i starego foobara 0.9.5.2 z czasów przed fooAvA 1.05 (czyli po prostu stare). Nie podmieniają one starych plików, więc bez obaw. Normalnie po prostu bym je skasował, ale może komuś się przydadzą...

- fooDX
Dołączona grafika
Download:
http://rapidshare.co...25836/fooDX.rar

- fooAvA 000
Dołączona grafika
Download:
http://rapidshare.co...8/fooAvA000.rar

- - - Achtung! Achtung! - - -

fooAvA 2
Małe ogłoszenie. Po skończeniu prac nad Sapphire postanowiłem wskrzesić config fooAvA. Wersja nr 2 będzie kompatybilna z najnowszym foobarem i będzie stworzona pod ColumnsUI + PSS. Co poniektórzy widzieli już pierwsze screeny, postaram się udoskonalić kilka aspektów i dodać parę funkcji. Kilka opcji na pewno zniknie (np. okienko fooAvA Settings), gdyż po prostu nie będzie się dało odtworzyć ich w ColumnsUI. Przy okazji, przydałaby mi się mała pomoc designerska by odświeżyć styl trochę mający już ponad rok, byłbym wdzięczny za wszelkie zgłoszenia.
Dziękuję za uwagę.

Bonus (z magazynu CHIP wrzesień 2008):
Dołączona grafika
myapple.pl
1


  • (89 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#21 Guest_zse1_*

Napisano 10 kwiecień 2007 - 08:35

witam wszystkich
mam problem z wyswietlaniem na playliscie gwiadek oraz okładek w tym małym okienku wszystko skopiowalem tak jaktrzeba i niewidac gwaizdek czemu ??
Playlista
Dołączona grafika
Przód
Dołączona grafika
Przód bezokładdki
Dołączona grafika
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   mefs Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 13-sierpień 06

Napisano 10 kwiecień 2007 - 08:42

Witam. Zobaczcie co sie dzieje z moja playlista... jest w oknie... nie wiem czemu nie jest tak wszystko ladnie jak u was... co jest nie tak?;/ Dołączona grafika
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Bunio Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 28-marzec 06

Napisano 10 kwiecień 2007 - 09:30

Mam jeden problem.
Mianowicie nie wszystkie przyciski są wyświetlane...
Screen:
Dołączona grafika
Jest na to jakaś rada ?
Dołączona grafika
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 10 kwiecień 2007 - 09:39

Jest rada na wszystko :mrgreen:
Najnowszy update mego foo:
http://torrenty.org/torrent/103765

Ważne. Przeczytać readme!
myapple.pl
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   Bunio Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 28-marzec 06

Napisano 10 kwiecień 2007 - 10:06

Wszystko działa. :)
Już biore się za swój konfig.
Dołączona grafika
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   mefs Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 13-sierpień 06

Napisano 10 kwiecień 2007 - 10:15

wlasnie z tamtad sciagalem...... czemu ta moja playlista jest tak zlepiona z programem;/ chcialbym zeby byla jak na waszych ss
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 10 kwiecień 2007 - 10:40

mefs napisał:

wlasnie z tamtad sciagalem...... czemu ta moja playlista jest tak zlepiona z programem;/ chcialbym zeby byla jak na waszych ss


zainstaluj jeszcze raz foo z torrenta w innym katalogu i do niego wypakuj wszystkie pliki. Postępuj zgodnie z readme :mrgreen:
myapple.pl
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   slawekwch Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 07

Napisano 10 kwiecień 2007 - 15:43

Wczoraj sobie ściągnąłem twojego foo z torrenta. Na początku po konfiguracji wszystko było dobrze wyświetlało mi się miejsce na okładkę a obok była playlista/listy. Dzisiaj odpalam go patrzę a tu nie ma playlisty, tzn jest tylko oddzielnie, nie ma już miejsca na okładke obok. Jeżeli klikam na album list to wyskakuje powiadomienie
Album List needs Media Library to be configured first.
Tylko, że jak coś tam nawet pozmieniam to dalej nie działa. Reinstalowałem go juz całkowicie a tu dalej nic. Co jest grane ;/
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   mefs Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 13-sierpień 06

Napisano 10 kwiecień 2007 - 17:01

a moja playlista jest nadal w oknie gdzie powinien byc cover... mimo instalacji czcionek nie ma zadnych tytulow piosenek w niej ;/ ehh robilem WSZYSTKO tak jak w readme... :(
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemciunio Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 01-kwiecień 07

Napisano 10 kwiecień 2007 - 18:16

U mnie wszystko gra, ale mecza mnie dwie sprawy.Gdzie sie podzial widok na opcje(nie chodzi mi o preferencje a opcje typu:otworz;widok itp) i jak zminimalizowac go do traya?
A tak po za tym wszystko gra i buczy :)
Dołączona grafika
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   slawekwch Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 07

Napisano 10 kwiecień 2007 - 19:52

Żeby zminimalizować do traya to ustawiasz w preferences - Display - Panels UI
0

#32 Guest_zse1_*

Napisano 10 kwiecień 2007 - 20:08

a wiecie jak zrobic aby okładki sie zmieniały tak jak we wtyczce album art ??
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   Sonji Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 05-październik 06

Napisano 10 kwiecień 2007 - 20:10

U mnie jest tylko jedno okienko, nie ma dwóch osobnych na okładki i playlistę. Wie ktoś co może być przyczyną? Ściągnąłem paczkę z torrenta i zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją w readme.
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   bpjl Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 13-styczeń 06

Napisano 10 kwiecień 2007 - 20:29

dawxxx666 napisał:

Jest rada na wszystko :mrgreen:  
Najnowszy update mego foo:
http://torrenty.org/torrent/103765

Ważne. Przeczytać readme!


zrobiłem. troszkę pzmieniałem bo mi okładek nie wyświetlało ale teraz już wszytsko gra i buczy..

męczą mnie ejdnak 2 sprawy jeszcze!:

1. tak jak na HA pokazałeś jak dać przycisk do Album List to chciałbym mieś przycisk do tego cholernego playlist switchera!

2. czy można zrobić tak żeby ilość przyznanych gwiadek dla danego utworu odpowiadała proporcjonalnie ilości odtworzeń tego utworu? (chyba ze powinno to tak działać w takim razie u mnie działą zupełnie inaczej)

Sonji napisał:

U mnie jest tylko jedno okienko, nie ma dwóch osobnych na okładki i playlistę. Wie ktoś co może być przyczyną? Ściągnąłem paczkę z torrenta i zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją w readme.


z tego co się orientuję to jest 1 okno i tylko w prawym dolnym rogu (nad Volumem) jest przełącznik widoku playlista/okładka
0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   brzozaw Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 10-kwiecień 07

Napisano 10 kwiecień 2007 - 21:33

Wszystko fajnie działa :) ale mam pytanko, da się jakoś zaaplikować lyricsa? bo próbowałem na różne sposoby(dll wgranego mam, ale nie za bardzo idzie mi z kodem).
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Bleak Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 11-kwiecień 07

Napisano 11 kwiecień 2007 - 08:57

Witam,
Ja niestety też mam problem. Ściągnąłem wszystko z torrenta i zainstalowałem zgodnie z instrukcją.
Mam jedno okienko a nie dwa, no i nie widzę okładek ani na playlisćie ani po przełączeniu na oknie gdzie powinnien być cover.
Proszę o pomoc
0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   merafil Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 11-kwiecień 07

Napisano 11 kwiecień 2007 - 13:08

Witam.Na wstepie chcialbym zaznaczyc ze dopiero zaczynam swoja przygode z foobarem wiec prszose o odrobine tolerancji dla nowego uzytkownika.
Dalsza czesc posta kieruje do dawxxx666: Sciagnalem twoja paczke foobara + dodatki ktora wrzuciles na torrenty.org i mam zasadnicze trzy pytania:
1.Czy mozna ustawic program tak aby okno z okladka i okno z playlista wyswietlaly sie jednoczesnie obok siebie.Jesli tak to jak ??
2.Dlaczego nie wyswietlaja sie wykonawcy i tytuly utworow wrzuconych do playlisty.Utwory napewno posiadaja tagi.
3.Jak zapisac playliste ??
4.Jak dodawac okladaki oraz obraki do playlisty.

Wszelkie objasnienia prosze pisac w sposob lopatologiczny.
Z gory dzieki.

Ponizej zamieszczam dwa screeny:

playlista
okladka
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   bpjl Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 13-styczeń 06

Napisano 11 kwiecień 2007 - 14:34

merafil napisał:

2.Dlaczego nie wyswietlaja sie wykonawcy i tytuly utworow wrzuconych do playlisty.Utwory napewno posiadaja tagi.

PPM na playliste, settings, ustaw "row height" na 14 a "Group rows" na 4. potem ewentualnie PPM i sort by artist!

merafil napisał:

3.Jak zapisac playliste ??

CTRL+S

merafil napisał:

4.Jak dodawac okladaki oraz obraki do playlisty.

PPM na playliście, settings, znajdź linijkę
 $imageabs2(33,33,,,,,3,10,$replace(%path%,%filename_ext%,folder.jpg),nokeepaspect)
zamień na
 $imageabs2(33,33,,,,,3,10,$replace(%path%,%filename_ext%,*.jpg),nokeepaspect)
z ekranem wyświetlania okładek tak samo:
PPM na okładkę, settings, linijka
$imageabs2($sub(%_width%,30),$sub(%_width%,30),,,,,15,15,$replace(%path%,%filename_ext%,folder.jpg),NOKEEPASPECT)
zamień na
$imageabs2($sub(%_width%,30),$sub(%_width%,30),,,,,15,15,$replace(%path%,%filename_ext%,*.jpg),NOKEEPASPECT)


to co napisałem powyżej wcale nie musi okazać się skuteczne ale u mnie akurat poskutkowało :P

a kolegę dawxxx666 wcięło! :/
0

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   merafil Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 11-kwiecień 07

Napisano 11 kwiecień 2007 - 18:37

Witam
Wszytkie Twoje rady okazaly sie skuteczne :) Wielkie dzieki ;D
Szkoda ze dawxxx666 wcięło :/

PS Z tym skrotem klawiszowym jak przeczytalem to dola zlapalem :(
0

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   brzozaw Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 10-kwiecień 07

Napisano 12 kwiecień 2007 - 17:01

Udało mi się zrobić wkońcu panel lyrics, ale nie moge go bardziej rozciagnac niz tak jak na obrazku. W efekcie czego ucinaja się słowa :/ czy można to jakoś zlikwidować? albo ustawić jakieś dzielenie słów na więcej linijek?
Dołączona grafika
0

  • (89 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl