foobar2000.pl - polskie forum: FOOAvA 1.05 - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (89 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

FOOAvA 1.05 PanelsUI configuration by dawxxx666 Oceń temat: ****- 36 głosy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Ikona postu  Napisano 31 marzec 2007 - 23:08

fooAvA 1.05
Dołączona grafika



--------------
Download

Alternatywne mirrory:
fooAvA 1.05 na DeviantArt
fooAvA 1.05 bez wtyczek

--------------

Wymagania:
starsza wersja foobara - foobar2000 v0.9.5.2
do pobrania stąd: Download foobar2000

Chronial's CoverFlow:
Przed przystąpieniem do korzystania z CoverFlow polecam zaktualizować sterowniki do karty graficznej oraz zapoznać się z tą stroną:
foo_chronflow info
By CoverFlow wyglądał tak jak na screenie trzeba w opcjach Chronflow w zakładce Cover display dodać nową konfigurację, nazwać ją np. fooAvA i w głownym okienku wkleić zawartość tego pliku:
fooAvA CoverFlow
Uwaga, foo_chronflow nie działa na niektórych kartach graficznych firmy ATI. Jeżeli masz problemy z tą wtyczką, odznacz 'CoverFlow' w opcjach fooAvA

Instrukcja:
1. Najpierw instalujemy foobara 0.9.5.2, potem włączamy program instalacyjny fooAvA. Przy instalacji należy wybrać ścieżkę do folderu foobar2000 (najczęściej C:/Program Files/foobar2000/)
2. Włączamy foobara i wybieramy "Panels UI". Jeżeli nie ma tej opcji to włączamy preferences [ctrl+p]->Display i zmieniamy User Interface Module na "Panels UI"
4. Jeżeli skin automatycznie się nie włączy, wciskamy Ctrl+P, Display-> PanelsUI -> Change Layout i zmieniamy na np. AvA 1.05/fooAvA_1.05.pui
5. Dodajemy pliki do foo media library (Preferences [ctrl+p] -> Media Library oraz np. metodą przeciągnij i upuść wrzucamy pliki do playlisty
7. Klikamy prawym przyciskiem myszy na playlistę ->Sort/group by -> i wybieramy 'Artist...' dla widoku albumów lub inną opcję dla widoku singli
8. Włączamy SETTINGS (przycisk w prawym dolnym rogu) - tu można dostosować foo do swoich upodobań

Twórcy foobara usunęli przydatny skrót, który umożliwiał skasowanie utworu z playlisty. By go przywrócić trzeba wejść w Preferences (ctrl+p) > General > Keyboard Shortcuts > kliknąć Add New > wyszukać i zaznaczyć "Edit > Selection > Remove" > w polu Key wcisnąć przycisk Delete na klawiaturze.


Moja stronka w necie:
http://dawxxx666.foobar2000.pl/

Projekt zawieszony w związku z niekompatybilnością PanelsUI i nowej wersji foobara


W związku z tym, że dziś jest 'szczególny dzień', postanowiłem udostępnić 2 niedokończone configi do PanelsUI i starego foobara 0.9.5.2 z czasów przed fooAvA 1.05 (czyli po prostu stare). Nie podmieniają one starych plików, więc bez obaw. Normalnie po prostu bym je skasował, ale może komuś się przydadzą...

- fooDX
Dołączona grafika
Download:
http://rapidshare.co...25836/fooDX.rar

- fooAvA 000
Dołączona grafika
Download:
http://rapidshare.co...8/fooAvA000.rar

- - - Achtung! Achtung! - - -

fooAvA 2
Małe ogłoszenie. Po skończeniu prac nad Sapphire postanowiłem wskrzesić config fooAvA. Wersja nr 2 będzie kompatybilna z najnowszym foobarem i będzie stworzona pod ColumnsUI + PSS. Co poniektórzy widzieli już pierwsze screeny, postaram się udoskonalić kilka aspektów i dodać parę funkcji. Kilka opcji na pewno zniknie (np. okienko fooAvA Settings), gdyż po prostu nie będzie się dało odtworzyć ich w ColumnsUI. Przy okazji, przydałaby mi się mała pomoc designerska by odświeżyć styl trochę mający już ponad rok, byłbym wdzięczny za wszelkie zgłoszenia.
Dziękuję za uwagę.

Bonus (z magazynu CHIP wrzesień 2008):
Dołączona grafika
myapple.pl
1


  • (89 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#1741 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 01 czerwiec 2010 - 19:11

Hmm... konfigu nie używałem, ale to nie tymi przyciskami w lewym dolnym rogu? (z kwadratem i literkami P, L i A)
0

#1742 Użytkownik nie jest zalogowany   loubac Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 21-grudzień 09

Napisano 04 czerwiec 2010 - 12:00

W prawym dolnym rogu, ostatnia ikonka "FooAvA settings".
W General-> Components option trzeba zmienić "Graphical browser (default)" na "Album list" :)
0

#1743 Użytkownik nie jest zalogowany   madseazone Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 11-lipiec 10

Napisano 11 lipiec 2010 - 21:46

Witam. Zainstalowałem sobie Foobar „fooAvA 1.05” czyli starsza wersja foobara - foobar2000 v0.9.5.2.

Mam pewien problem, chodzi o nie wyświetlanie okładek w zakładce "collection" i w "cover flow".

Wiem że ta wersja jest przestarzała, ale jak dla mnie na początek foobaromanii ok.

Proszę o pomoc :rolleyes:
0

#1744 Użytkownik nie jest zalogowany   tagmen Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 07

Napisano 29 sierpień 2010 - 21:30

na wersji foobara 1.0 rozumiem nie zadziala?
0

#1745 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 29 sierpień 2010 - 23:08

Nie
0

#1746 Użytkownik nie jest zalogowany   dziuba997 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-wrzesień 10

Napisano 15 wrzesień 2010 - 12:33

Witam,
mam mały problemik, po zainstalowaniu wtyczki, niby wszystko ładnie elegancko, ale nie mam przycisków do zamykania lub minimalizowania foobara, może wiecie w czym tkwi problem ?

Dołączona grafika
0

#1747 Użytkownik nie jest zalogowany   Mariuszo1975 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 12-październik 07

Napisano 06 październik 2010 - 16:01

Chciałem zapytać w jaki sposób w tj konfiguracji można zmienić czcionkę i jej kolor w playliście bo ten biały to trochę kupa...
0

#1748 Użytkownik nie jest zalogowany   Smok_ Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 02-styczeń 10

Napisano 24 październik 2010 - 16:21

Mam problem z ocenianiem utworów. Wcześniej wszystko było w porządku, jednak dziś po uruchomieniu foobara wyświetlił mi się długi błąd w notatniku. Nie mogłem się go pozbyć, więc przeinstalowałem fooAvA'e. Po skonfigurowaniu jej zauważyłem, że program nie wyświetla mi 'gwiazdek' przy ocenianych wcześniej utworach. Nie mogę również ocenić żadnego na nowo (klikam prawym na piosenkę, wybieram rating i nie mogę zaznaczyć oceny - domyślnie zaznaczone mam: "<not_set>"). Proszę o pomoc.
0

#1749 Użytkownik nie jest zalogowany   stayxclear Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 18-wrzesień 08

Napisano 31 grudzień 2010 - 12:54

Hej.
Mam problem z przełączaniem utworów. Kiedy przełączam paskiem ( w sensie tam gdzie play, stop, itd) to jest tak Dołączona grafika .

Nie wyświetla czasu trwania utworu, tylko znak zapytania. Ale kiedy kliknę utwór na liście, to wtedy jest wszystko okej.
Macie jakieś rozwiązanie?
Pozdrawiam
0

#1750 Użytkownik nie jest zalogowany   GROSZI Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 08-luty 11

Napisano 08 luty 2011 - 03:21

Mam problem z fooAVA 1.05 pod Windowsem 7 64bit
Mianowicie zamiast nazwy folderu (Artysty i nazwy płyty) mam "?"
Proszę o pomoc

http://img3.imagesha...beztytuuint.png
0

#1751 Użytkownik nie jest zalogowany   Roderick Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 09-czerwiec 08

Napisano 11 marzec 2011 - 15:06

Witam mam pytanie do zaznajomionych z fooAva. Czy istnieje możliwość ustawienia w playliście czegoś takiego że po kliknięciu np 2 razy na nazwę albumu (tam gdzie jest mała okładka rok typ itp) aby piosenki się zwinęły i pozostała sam nagłówek i odwrotnie rozsuwały po ponownym kliknięciu ?

Up. GROSZI to prawdopodobnie przez źle zrobione tagi w plikach. Sprawdź na innych odtwarzaczach ew. jakikolwiek program do edycji tagów (mp3tag w google i coś na pewno się znajdzie)

PS2: Jeszcze jedno pytanie czy da się zmienić kolor tła i czcionki w zakładce playlist ? Cały foo jest czarny a tylko playlist białe co źle wygląda. Dało by się zmienić jakoś tło na czarne a litery na białe ? Z Góry thx
0

#1752 Użytkownik nie jest zalogowany   matthew91 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 27-marzec 11

Napisano 01 kwiecień 2011 - 23:07

Witam. Miałem problem z zainstalowaniem FOOAvA'y 1.05 z instalatora (błąd na pliku nocover.png) więc wrzuciłem spakowany folder z AvĄ. Niestety, nie wszystko jest tak jak powinno. Otóż nie widzi mi w ogóle czcionki Calibri. Kombinowałem, kombinowałem, wpisałem Calibri we wszelkich możliwych miejscach i nadal nic. Tak to wygląda:Dołączona grafika
Jest ktoś w stanie pomóc?

Już doszedłem co i jak. Pierwsze co to pomyliłem Calibri ze Swiss721... Chciałem usunąć post, ale niestety nie widzę takowej opcji.

Użytkownik matthew91 edytował ten post 02 kwiecień 2011 - 14:53

0

#1753 Użytkownik nie jest zalogowany   Mati_007 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-styczeń 10

Napisano 26 kwiecień 2011 - 09:39

Wyświetl postUżytkownik matthew91 dnia 01 kwiecień 2011 - 23:07 napisał

Witam. Miałem problem z zainstalowaniem FOOAvA'y 1.05 z instalatora (błąd na pliku nocover.png) więc wrzuciłem spakowany folder z AvĄ. Niestety, nie wszystko jest tak jak powinno. Otóż nie widzi mi w ogóle czcionki Calibri. Kombinowałem, kombinowałem, wpisałem Calibri we wszelkich możliwych miejscach i nadal nic. Tak to wygląda:Dołączona grafika
Jest ktoś w stanie pomóc?

Już doszedłem co i jak. Pierwsze co to pomyliłem Calibri ze Swiss721... Chciałem usunąć post, ale niestety nie widzę takowej opcji.


Panowie pomóżcie. Mam ten sam problem nie mogę zainstalować z instalatora. Wywala błąd nocover.png i instalacja nie idzie dalej:( Proszę o pomoc, bo winamp już mi nie podchodzi:)
0

#1754 Użytkownik nie jest zalogowany   BuBos18 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 11-kwiecień 05

Napisano 13 grudzień 2011 - 11:58

Czy jest szansa, aby ktoś przepisał tego moda do najnowszej wersji foo?
0

#1755 Użytkownik nie jest zalogowany   BartSim Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 21-czerwiec 07

Napisano 16 grudzień 2011 - 06:54

Wyświetl postUżytkownik BuBos18 dnia 13 December 2011 - 11:58 AM napisał

Czy jest szansa, aby ktoś przepisał tego moda do najnowszej wersji foo?



Dolaczam sie z pytaniem :) Rowniez zalezy mi na tym - musialem sie przesiasc ze wzgl.
na plugin do zdalnego sterowania Foobarkiem z poziomu smartfona (Android); niestety
stara wersja tego playera jest niewspierana :(

Szukalem chyba wszedzie, ale szczerze powiedziawszy to wlasnie FooAVA 1.05 okazal sie
dla mnie najlepszy ze wszystkich dostepnych skorek.. Jesli chodzi o Foobara2000 powyzej
1.1 FooAVA jest w ogole bezkonkurencyjny. Gdyby tylko autor pokusil sie o dalsze rozwijanie
FooAVA byloby wiecej niz cudownie :)

Pozdrawiam serdecznie!
0

#1756 Użytkownik nie jest zalogowany   Obijeden Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 06-luty 12

Napisano 06 luty 2012 - 21:00

Siemano.
9
Dziś postanowiłem ogarnąć nieco foobara i zainstalowałem tą skórke. Wszystkie jest cacy ( szacunek dla twórcy ), tylko z jakiegoś powodu Playlist Switcher nie działa tak jak powinien. Z poziomu switchera praktycznie nie mogę nic zrobić - brak możliwości wybioru playlsity / stworzenia / usunięcia...w ogóle listy się nie wyświetlają. switchowanie playlist jest możliwe poprzez ciskanie prawym w oknie z listą kawałków. Podrzucam screena dla lepszego opisu + spis componentów

Screen

Starałem się przejrzeć temat w poszukiwaniu podobnego problemu ale przy takiej ilośc stron mogło mi coś umknąć więc sry jeżeli dubluje zapytanie
0

#1757 Użytkownik nie jest zalogowany   Bedi Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 03-czerwiec 07

Napisano 08 kwiecień 2012 - 11:18

Witam może mi ktoś powiedzieć dlaczego nie działa lyric show panels i czy można jakoś temu zaradzić? Drugie pytanie czy można zrobić skróty klawiaturowe do przycisków w dolnym lewym rogu mianowicie: playlist, playlist switcher, lyrics, album list ?
Pozdrawiam
0

#1758 Użytkownik nie jest zalogowany   KRIS85 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 12-marzec 13

Napisano 13 marzec 2013 - 04:25

OMG widzę że ktos jeszcze rozmawia natemat fova1.05 Prosze o pomoc bo nie trzymam ciśnienia posiadam foobara 0.9.5.2 + fova 1.05 tak tak przestarzałe ale jak dla mnie najlepszy plugin a wiec tak :

1. wgrałem sobie plugin popupplus i tak używam album art downloader, jak dodam okładke to okładka pokazuje sie na parunastu innych piosenkach odrazu mówie że chodzi o piosenki które są pojedyncze jak by tego było mało to ten popup plus wyświetla całkiem inną okładke niż tą co ściagnełem < http://sendfile.pl/2...ew/problem.png> + nie można zmienic koloru czcionki w tym popup plus wielkośc sie zmienia ale kolor nie, jak ściagac okładki do pojedyńczych plików < chyba że sie da jakoś w komponować okładke do danego pliku mp3> wtedy to by załatwiało sprawe.
Ogólnie to do pojedyńczych plików wpisuje nazwe albumu i okładka jest w fobarze ale na tym popup jest inna o co kaman chyba że jest jakiś plugin do tej wersji foobata który pobiera okładki i automatycznie zapisuje je w pliku z daną piosenka bo niektóre pliki tak mam ???

2 chciałem pościagać teksty piosenek ale server chyba padł bo jest że problemy z połaczeniem macie na to jakiś sposób, ustawiałem tak jak na forum ludzie pisali.

I PROSZE JESZCZE O ZAJRZENIE NA MÓJ ŚWIEŻY POST CZY JEST MOZLIWOŚC ZROBIENIA TAKIEGO CUDA :D/>/>:D/>:D:D http://foobar2000.pl...fova105-pomocy/
ADMINIE wiem że to nie ten dział ale tylko w tym dziale cos sie jeszcze dzieje w spawie fova 1.05 szkoda że już nikt nie pracuje nad nowszą wersją fova tylko jakims column ui na mój gust zadne ustawienia column itd nigdy nie wygrają z panel ui :P/>/>


UP : siedze dalej przy tym foobarze i próbuje cos wykombinowac kto mi powie czemu po otagowaniu piosenki i po wywaleniu okladki nie wyświetla sie w foobarze na poupplus jest i na pliku mp3 też jest ale w foobarze nie czy musze miec też okładke w folderze zerknijcie na ten SS http://sendfile.pl/2...w/czy_musze.png
0

#1759 Użytkownik nie jest zalogowany   Jarvis Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 30-lipiec 13

Napisano 30 lipiec 2013 - 17:58

Czy u was na Fooava 1.0.5 normalnie działa wyszukiwarka napisów? U mnie kiedyś działała, ale teraz nic nie znajduje.
0

#1760 Użytkownik nie jest zalogowany   Mariuszo1975 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 12-październik 07

Napisano 30 grudzień 2013 - 11:18

Witam.
Czy ktoś może podpowiedzieć w jaki sposób zmienić kolory gwiazdek ?(rating)

Załączone miniatury

  • Załączona grafika

0

  • (89 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl