foobar2000.pl - polskie forum: FOOAvA 1.05 - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (89 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

FOOAvA 1.05 PanelsUI configuration by dawxxx666 Oceń temat: ****- 36 głosy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dawxxx666 Ikona

  • God of fooAvA™
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Ikona postu  Napisano 31 marzec 2007 - 23:08

fooAvA 1.05
Dołączona grafika



--------------
Download

Alternatywne mirrory:
fooAvA 1.05 na DeviantArt
fooAvA 1.05 bez wtyczek

--------------

Wymagania:
starsza wersja foobara - foobar2000 v0.9.5.2
do pobrania stąd: Download foobar2000

Chronial's CoverFlow:
Przed przystąpieniem do korzystania z CoverFlow polecam zaktualizować sterowniki do karty graficznej oraz zapoznać się z tą stroną:
foo_chronflow info
By CoverFlow wyglądał tak jak na screenie trzeba w opcjach Chronflow w zakładce Cover display dodać nową konfigurację, nazwać ją np. fooAvA i w głownym okienku wkleić zawartość tego pliku:
fooAvA CoverFlow
Uwaga, foo_chronflow nie działa na niektórych kartach graficznych firmy ATI. Jeżeli masz problemy z tą wtyczką, odznacz 'CoverFlow' w opcjach fooAvA

Instrukcja:
1. Najpierw instalujemy foobara 0.9.5.2, potem włączamy program instalacyjny fooAvA. Przy instalacji należy wybrać ścieżkę do folderu foobar2000 (najczęściej C:/Program Files/foobar2000/)
2. Włączamy foobara i wybieramy "Panels UI". Jeżeli nie ma tej opcji to włączamy preferences [ctrl+p]->Display i zmieniamy User Interface Module na "Panels UI"
4. Jeżeli skin automatycznie się nie włączy, wciskamy Ctrl+P, Display-> PanelsUI -> Change Layout i zmieniamy na np. AvA 1.05/fooAvA_1.05.pui
5. Dodajemy pliki do foo media library (Preferences [ctrl+p] -> Media Library oraz np. metodą przeciągnij i upuść wrzucamy pliki do playlisty
7. Klikamy prawym przyciskiem myszy na playlistę ->Sort/group by -> i wybieramy 'Artist...' dla widoku albumów lub inną opcję dla widoku singli
8. Włączamy SETTINGS (przycisk w prawym dolnym rogu) - tu można dostosować foo do swoich upodobań

Twórcy foobara usunęli przydatny skrót, który umożliwiał skasowanie utworu z playlisty. By go przywrócić trzeba wejść w Preferences (ctrl+p) > General > Keyboard Shortcuts > kliknąć Add New > wyszukać i zaznaczyć "Edit > Selection > Remove" > w polu Key wcisnąć przycisk Delete na klawiaturze.


Moja stronka w necie:
http://dawxxx666.foobar2000.pl/

Projekt zawieszony w związku z niekompatybilnością PanelsUI i nowej wersji foobara


W związku z tym, że dziś jest 'szczególny dzień', postanowiłem udostępnić 2 niedokończone configi do PanelsUI i starego foobara 0.9.5.2 z czasów przed fooAvA 1.05 (czyli po prostu stare). Nie podmieniają one starych plików, więc bez obaw. Normalnie po prostu bym je skasował, ale może komuś się przydadzą...

- fooDX
Dołączona grafika
Download:
http://rapidshare.co...25836/fooDX.rar

- fooAvA 000
Dołączona grafika
Download:
http://rapidshare.co...8/fooAvA000.rar

- - - Achtung! Achtung! - - -

fooAvA 2
Małe ogłoszenie. Po skończeniu prac nad Sapphire postanowiłem wskrzesić config fooAvA. Wersja nr 2 będzie kompatybilna z najnowszym foobarem i będzie stworzona pod ColumnsUI + PSS. Co poniektórzy widzieli już pierwsze screeny, postaram się udoskonalić kilka aspektów i dodać parę funkcji. Kilka opcji na pewno zniknie (np. okienko fooAvA Settings), gdyż po prostu nie będzie się dało odtworzyć ich w ColumnsUI. Przy okazji, przydałaby mi się mała pomoc designerska by odświeżyć styl trochę mający już ponad rok, byłbym wdzięczny za wszelkie zgłoszenia.
Dziękuję za uwagę.

Bonus (z magazynu CHIP wrzesień 2008):
Dołączona grafika
myapple.pl
1


  • (89 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#1701 Użytkownik nie jest zalogowany   Navers Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 04-luty 09

Napisano 22 październik 2009 - 23:17

Hm... wiem, że TA wersja FOOAvA działa na wtyczce PanelsUI, swoją drogą czemu jest zabroniona i nie jest rozwijana?

Słyszałem jednak, że dawxxx666 szykuje dla nas nową wersję FOOAvA opartą na ColumnsUI...

Osobiście bardzo na to liczę i mam nadzieję, że się nie przesłyszałem, bo FOOAvA jest genialne :-)
0

#1702 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 23 październik 2009 - 09:15

Panelsy zostały zbanowane za łamanie licencji api foobara.
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#1703 Użytkownik nie jest zalogowany   Roderick Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 09-czerwiec 08

Napisano 27 październik 2009 - 16:35

Wyświetl postUżytkownik Mexykanin dnia wto, 13 paź 2009 - 21:08 napisał

1) przycisk Cover Flow


I tu problem robilem wszystko zgodnie z instrukcja na początku tylko nigdzie nie mogę znalesc zadnego przycisku do Cover Flow ktory by go uruchamial. Nie ma do tego jakiejś kombinacji klawiszy albo coś ? Wiem już dokładnie gdzie ten przycisk powinien się znajdowac ale jego wogole nie ma. Próbowałem w wszystkich opcjach ustawiać / przestawiać i nic nie pojawił się -.-

PS: Może to być spowodowane karta graf. Radeon 9000 Pro ?
0

#1704 Użytkownik nie jest zalogowany   ischar Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 28-październik 09

Napisano 28 październik 2009 - 12:10

tak jak w temacie zainstalowalem fooava - 1.04 i paski przewijania nie dzialaja mi juz wczesniej tez tak mialem ale jakos sie (dziwne) samo naprawilo aha teraz sie przesiadlem na windowsa 7 no ale taki sam blad juz mialem na windowsie xp a wiec to raczej napewno nie wina windowsa aha i nie moge tez zmienic na shuffle z default nie reaguje :/
0

#1705 Użytkownik nie jest zalogowany   ischar Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 28-październik 09

Napisano 05 listopad 2009 - 10:08

czy ktos mi moze na to odpowiedziec ?? nie moge sobie z tym poradzic :(
0

#1706 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 05 listopad 2009 - 11:12

Przeniosłem do wątku o fooAvA.
Zapewne wykażę się mega ignorancją, ale możę spróbuj zainstalować nowszą (tj. 1.05) wersję? Na logikę -- jeżeli coś nie działa to może zostąło naprawione w nowej wersji?
0

#1707 Użytkownik nie jest zalogowany   jataman Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 30-marzec 06

Napisano 13 grudzień 2009 - 13:04

wracając do mojego 'problemu'
http://foobar2000.pl...dpost__p__48479

co mam zmienić w kodzie aby rating z gwiazdek pod okładką był zapisywany w oddzielnej bibliotece, a nie zostawał dodawany do tagu w pliku

//Rating
//$imageabs2(57,13,0,0,0,0,$sub(%_width%,74),2,images\fooAVA\rating_stars24\$if(%rating%,$ifgreater(%rating%,5,5,%rating%),0)s1.png,)
$imageabs2(57,13,0,0,0,0,$eval(%_width%/2-28),$sub(%_width%,58),images\fooAVA\rating_stars24\$if(%rating%,$ifgreater(%rating%,5,5,%rating%),0)s1.png,)

$imagebutton($eval(%_width%/2-28),$sub(%_width%,58),images\fooAVA\rating_stars24\sblank.png,images\fooAVA\rating_stars24\$ifgreater(%rating%,0,0s_h.png,1s_h.png),$ifequal(%rating%,1,TAG:SET:rating:0,TAG:SET:rating:1),TOOLTIP,Shit)
$imagebutton($eval(%_width%/2-17),$sub(%_width%,58),images\fooAVA\rating_stars24\sblank.png,images\fooAVA\rating_stars24\$ifgreater(%rating%,1,0s_h.png,1s_h.png),TAG:SET:rating:2,TOOLTIP,Not bad)
$imagebutton($eval(%_width%/2-6),$sub(%_width%,58),images\fooAVA\rating_stars24\sblank.png,images\fooAVA\rating_stars24\$ifgreater(%rating%,2,0s_h.png,1s_h.png),TAG:SET:rating:3,TOOLTIP,Good)
$imagebutton($eval(%_width%/2+5),$sub(%_width%,58),images\fooAVA\rating_stars24\sblank.png,images\fooAVA\rating_stars24\$ifgreater(%rating%,3,0s_h.png,1s_h.png),TAG:SET:rating:4,TOOLTIP,Very good)
$imagebutton($eval(%_width%/2+16),$sub(%_width%,58),images\fooAVA\rating_stars24\sblank.png,images\fooAVA\rating_stars24\$ifgreater(%rating%,4,0s_h.png,1s_h.png),TAG:SET:rating:5,TOOLTIP,Mega hit)



w którym miejscu ustawia się parametr dla ctrl+c na playliscie? aktualnie mam takie coś, gdzie mogę coś w tym zmienić
04. Tool - [10,000 Days #04] 10,000 Days (Wings Pt 2) [11:14]
edit: odnośnie drugiego już znalazłem: advanced -> display -> legacy title formatting -> copy command
0

#1708 Użytkownik nie jest zalogowany   BuBos18 Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 11-kwiecień 05

Napisano 23 grudzień 2009 - 18:44

Czy ktoś planuje lub przepisuje ten konfig, aby działał na nowym foo?
Starego nie mogę używać, bo mi się dźwięk zacina (Win7), a na nowym na wtyczce WASAPI nie.
0

#1709 Użytkownik nie jest zalogowany   Dziabel Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 28-grudzień 09

Napisano 28 grudzień 2009 - 18:36

Witam! Jest to mój pierwszy post na tym forum tak więc wszystkich pozdrawiam. Od niedawna jestem użytkownikiem foobara, oraz nakładki z tego tematu. Jeżeli mój temat był poruszany proszę o wskazanie mi jakiejkolwiek drogi do niego. Otóż, zauważyłem że po ponownym wyłączeniu okno powraca do swoich normalnych rozmiarów, i znów muszę go zmieniać do swojego. Czy istnieje możliwość aby program zapamiętał swój rozmiar który był używany poprzednio ?
0

#1710 Użytkownik nie jest zalogowany   wamdue Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 13-luty 09

Napisano 02 styczeń 2010 - 14:11

Witam serdecznie,
czy jest mozliwosc ustawienia FOOAvA w taki sposob, aby w miejscu wyswietlanej okladki odtwarzany byl teledysk z pliku video?
0

#1711 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 02 styczeń 2010 - 14:21

Raczej bardzo wątpliwe, chociaż nie zdziwiłbym się gdyby ktoś popełnił jakiś dziwaczny hack w JS (aczkolwiek zapewne działałoby to kosmicznie wolno) :wacko: :blink:
0

#1712 Użytkownik nie jest zalogowany   Dziabel Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 28-grudzień 09

Napisano 02 styczeń 2010 - 21:19

Jak zapisać w programie własne ustawienia? Po resecie wszystko wraca do pierwotnego wyglądu, jedynie utwory z playlisty się zachowują.
0

#1713 Użytkownik nie jest zalogowany   Mati_007 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-styczeń 10

Napisano 14 styczeń 2010 - 17:54

Czytałem i nie znalazłem. Możecie podpowiedzieć jak zrobić aby w okienku z okładką płyty wyświetlały się automatycznie okładki? Do tej pory używałem skina Xchange v3 by Br3tt- tam okładki były ściągane automatycznie i wyświetlane w okienku. Nie musiałem nic ustawiać nic mieszać itd. W tej chwili używam fooAVA i chciałem zrobić tak samo. Ale niestety nie wiem jak:(
0

#1714 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 14 styczeń 2010 - 17:57

standardowy "trick" z nazywaniem plików z okładkami jako folder.jpg nie działa? ;)
0

#1715 Użytkownik nie jest zalogowany   Mati_007 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-styczeń 10

Napisano 14 styczeń 2010 - 18:05

Wojtek niestety nie:( Nie chodzi mi o pobieranie okładek z folderu tylko z serwisów internetowych. Tak to właśnie działało Xchange. Puszczałem utworek a kilka sekund później w okienku pojawiała się okładka. Mogłem na nią kliknąć i dać np. Save itd. Ale wszystko szukało się automatycznie.
0

#1716 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 14 styczeń 2010 - 18:28

spróbuj wtyczki foo_biography odpowiednio skonfigurowanej :)
0

#1717 Użytkownik nie jest zalogowany   Mati_007 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-styczeń 10

Napisano 14 styczeń 2010 - 18:32

A co rozumiesz przez odpowiednio skonfigurowana?? Nie mogę znaleźć tej wtyczki nigdzie. A czy ona działa pod Panel UI? Kurcze podoba mi się foobar ale konfiguracja dla mnie to czarna magia:) Podoba mi się konfig fooAVA, ale chciałbym żeby te okładki były automatycznie wyświetlane.
0

#1718 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 14 styczeń 2010 - 18:53

wtyczka: http://foobar2000.pl...-uie-biography/ ;)

odpowiednia konfiguracja - dodanie panelu wtyczki i ustaiwnie jej zeby wyświetlał jedynie okładkę bez opisu (domyślne ustawienie)
0

#1719 Użytkownik nie jest zalogowany   Mati_007 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-styczeń 10

Napisano 14 styczeń 2010 - 19:06

Ok nagrałem widzę ją w opcjach mogę konfigurować ale nie wiem jak. Jak mogę zrobić aby się pojawiała w panelu gdzie fooAva wyświetla okładki?? Sorry, że tak marudzę ale zależy mi na tym. Nie mam kompletnie pojęcia. Poniżej screen i miejsce w którym chciałbym aby się pojawiały okładki.
Załączona grafika
0

#1720 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 14 styczeń 2010 - 19:33

To już ktoś bardziej oblatany w PanelsUI będzie musiał podpowiedzieć (nie używam i nie przepadam za tą wtyczką...)
0

  • (89 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl