foobar2000.pl - polskie forum: Black Foo - designed for Win Vista - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Black Foo - designed for Win Vista Oceń temat: **--- 4 głosy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   lukasssp Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 25-maj 06

Napisano 17 luty 2007 - 01:03

EDIT: 18.05.2007

Nowa wersja, praktycznie jest to tylko konwersja z Columns_UI do Panels_UI + drobne poprawki kosmetyczne i techniczne.

Dołączona grafika Dołączona grafika



EDIT:

Kilka nowych funkcji i elementow. To chyba final (no moze jeszcze male zmiany beda w single columns)

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika



EDIT:

A oto mój nowy foobarek :)

Dołączona grafika
0


  • (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   kazoo Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-marzec 07

Napisano 14 marzec 2007 - 16:29

Skopiowałem folder z archiwum, zainstalowałem czcionki i ten plik. Po uruchomieniu niby wszystko jest OK, wygląda tak jak na screenie, ale gdy próbuję włączyć muzykę, to w głośnikach nadal cisza. Chwilę wcześniej, przed zainstalowaniem tego configa wszystko było w porządku, a teraz nie mogę odsłuchać w foobarze żadnego pliku. Co jest nie tak?

Screen
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Majkel Ikona

  • Hellmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 18-czerwiec 06

Napisano 14 marzec 2007 - 17:40

zajrzyj w preferencje->playback->output i sprawdź czy masz poprawnie ustawioną karte dźwiękową.

"I wish you well... and that you're burning there in hell"
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   kazoo Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-marzec 07

Napisano 14 marzec 2007 - 18:53

Faktycznie, pomogło. Dzięki.
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   mathooz Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-marzec 07

Napisano 15 marzec 2007 - 19:47

lukasssp: sroy za problem, ale jest kompletnym nowicjuszem :) napisałeś "Widze ze prosta rzecz jak skopiowanie i wklejenie robi wielu osobom ogromna trudnosc :/

Tu jest wszystko co potrzeba, wraz z plikiem CFG, wszystkimi czcionkami, grafikami, wtyczkami, etc

http://rapidshare.co....9.4.2.zip.html

Nalezy to wypakowac i cala zawartosc folderu foobar2000 skopiowac do C:Program Filesfoobar2000. foo_fonts.rar wypakowac i czcionki skopiowac do C:WINDOWSFonts, a plik VISUAL C++ 2005 RUNTIME LIBRARIES.exe uruchomic i zainstalowac." i mi, co tu dużo gadać, nie działa? pomoże ktoś?
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   mathooz Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-marzec 07

Napisano 16 marzec 2007 - 18:22

nie bardzo wiem co się dzieje. wyszło mi coś takiego;/

Dołączona grafika

co źle zrobiłem?
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   ax Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 05-listopad 06

Napisano 16 marzec 2007 - 21:17

Kurna a u mnie w ogóle kosmos. Skopiowałem wszystko z folderu, poinstalowałem ten visual i włącza mi się normalny goły foobar taki jak po zainstalowaniu :shock:
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   kini1982 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 02-luty 06

Napisano 17 marzec 2007 - 01:53

Udalo mi sie wszystko fajnie zrobic tylko nie moge sobie dac rady z jednym... jak zrobic zeby pod tytulem utworu bylo ile razy byl grany utwor... za pomoca wtyczki playconter... moze ktos pomoze mi to poprawic.
Chcialbym zamiast tego co jest teraz pod tytulem utworu byo ze utwor byl grany x razy. pomoze ktos??
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Jeskol Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 28-marzec 05

Napisano 17 marzec 2007 - 04:51

wrzuc Foo_cwb_hooks do folderu z wtyczkami ( zakladam ze masz playcount)
$alignrel(center,)$font(,,shadow,255-255-255)$if(%last_played%,$puts(diff,$cwb_datediff(%last_played%,%cwb_systemdate%))Grany:$ifgreater(1,$get(diff),Dzisiaj,$ifgreater(2,$get(diff),Wczoraj, $get(diff) Dni temu)))$if(%play_counter%,',x'%play_counter%,'Nie grany')

0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   kini1982 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 02-luty 06

Napisano 17 marzec 2007 - 11:37

hmmm no oki ale gdzie ten kod wkleic?? wklejam do single column playlist ale nic sie nie zmienia? no pomorzcie...:)
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Pingwinho Ikona

  • Emperor Penguin
  • Ikona
  • Rejestracja 21-maj 06

Napisano 17 marzec 2007 - 12:53

kini1982, nie wiem czy zauważyłeś, ale ta informacja nie pojawia się w SCP, tylko w TIM'ie. I właśnie tam musisz wkleić kod.
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   ZooK Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 17-marzec 07

Napisano 17 marzec 2007 - 14:20

A mi się nie ładuje biblioteka foo_prettypop.dll, reason: Procedura inicjowania biblioteki dołączanej dynamicznie (DLL) nie powiodła się.
0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   rzerzuch Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-luty 07

Napisano 17 marzec 2007 - 18:34

ZooK zainstaluj sobie .NET Framework 2.
Mi natomiast nie zmienia sie wyglad po skopiowaniu wszystkigo do katalogu :cry:
pozdro
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   Ronaldinho Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 22-luty 06

Napisano 18 marzec 2007 - 01:25

Rozumiem, że wiele osób chciałoby mieć takiego foobara, ale musicie wykazać odrobinę własnej inicjatywy.
Wystarczy przeczytać faq, przyswoić podstawy, a na pewno sie uda.
Mi się po części udało i foobarek wygląda teraz tak

Dołączona grafika

rzerzuch może plik foobar200.cfg masz nie tam gdzie trzeba, jeśli przy instalacji foobara wybrałeś for all users to powinien być w katalogu foobaara, jeśli nie to do katalogu C:Documents and SettingsUserDane aplikacjiFoobar2000, jeśli nie pamiętasz to pop prostu sprawdź czy w Documents and SettingsUserDane aplikacji masz katalog foobar2000 i już będziesz wiedział. ;)

Spróbujcie zrobić tak jak ja, a może się uda:

1.instalujemy foobara2000 wersję 0.9.4.2, przy instalacji wybieramy for al users lub dla konkretnej osoby w zależności od upodobań.

2. Następnie ściągamy sobie foobarka, którego udostępnił lukasssp http://rapidshare.co....9.4.2.zip.html, rozpakowujemy, instalujemy visualc++, foo_fonts.rar wypakować i czcionki skopiować do C:WINDOWSFonts, następnie wchodzimy do katalogu foobara od lukasssp i kopiujemy z niego do naszego katalogu foobar2000 katalogi buttons, components, images.

3.następnie odpalamy foobara, wybieramy columns ui i tworzymy layout zgodnie z opisem
Dołączona grafika

4.Potem wystarczy tylko wkleić w odpowiednie miejsca stringi które są podane na samym dole tej strony http://foobar2000.pl...p?p=27238#27238 i wszystko powinno działać.

Może można było to zrobić prościej, ale ja robiłem właśnie tak i udało się za 1 razem. :P

Powodzenia
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   rzerzuch Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-luty 07

Napisano 18 marzec 2007 - 13:08

Ronaldinho wielkie dzięki wystarczyło przenieś foobar200.cfg i to pomoglo
0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   cuba1986pl Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 11-kwiecień 07

Napisano 11 kwiecień 2007 - 18:57

@ lukasssp

Dzięki za link do plików i bezinteresowne umieszczenie Twojego Foobara


@ Ronaldinho

Też dzięki za opis, u mnie też plik *cfg musiałem przenieść


-----------

Aha - musiałem powyłączać parę pluginów, bo nie miałem ... dźwięku :E

-------
Pozdro
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemciunio Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 01-kwiecień 07

Napisano 12 kwiecień 2007 - 20:06

Ktore pluginy wylaczyles?
Dołączona grafika
0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   Bunio Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 28-marzec 06

Napisano 13 kwiecień 2007 - 06:14

cuba1986pl napisał:

Dzięki za link do plików i bezinteresowne umieszczenie Twojego Foobara

W sumie po to są configi. No ale nie każdy chce je wrzucać. ;)

cuba1986pl napisał:

:E

Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   cuba1986pl Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 11-kwiecień 07

Napisano 13 kwiecień 2007 - 08:00

Przemciunio napisał:

Ktore pluginy wylaczyles?


Nie pamiętam, jakie tam były - zostawiłem tylko Equalizer :razz:

Karta to SB Live! 5.1 ustawiona na 2/2.1 i stery od Creative'a, system XP SP2

_____________

@ Bunio

:E


--------------
Pozdrawiam
0

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   Przemciunio Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 01-kwiecień 07

Napisano 13 kwiecień 2007 - 15:34

Kupa...po prostu cisza :(
Dołączona grafika
0

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   F22 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 15-kwiecień 07

Napisano 16 kwiecień 2007 - 14:07

Heh no ja sobie wszystko powgrywalem pieknie i wogole tylko mam maly problem :P
:
http://fotka.iplanet.../3e6fc28888.png
Wyglada to tak, nie wiem czemu stringi wszelkie pokopiowalem gdzie trzeba tylko "components" nie bo nie wiedzialem grze :P moze to jest wina
0

  • (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl