foobar2000.pl - polskie forum: [Tutorial] Dynamiczne sygnaturki - Dyskusja - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Zasady działu Problemy i pytania

Zasady działu "Problemy i pytania"

  • Jeżeli Twoje pytanie dotyczy wtyczek (components) to pomyliłeś dział. Dyskusje na temat wtyczek prowadzimy tylko i wyłącznie w dziale Problemy i pytania związane z wtyczkami.
  • Pamiętaj, aby przed założeniem nowego tematu sprawdzić czy podobne pytanie wcześniej już nie padło! Skorzystaj w tym celu z WYSZUKIWARKI oraz zajrzyj do działu F.A.Q. - Najczęsciej zadawane pytania.
  • Jeżeli zastosowałeś się do poprzednich 2 reguł i dalej nie znasz rozwiązania problemu to możesz już śmiało zakładać nowy temat. Pamiętaj, że jesteś zobowiązany do podania posiadanej wersji foobara przed nazwą tematu, przykłady:

    [Wersja foobara] Nazwa tematu


    • (np.) [0.9.5.1] foobar ciągle zawiesza się przy starcie...
    • (np.) [0.9.4.2] Błędy przy odtwarzaniu formatu FLAC

Grupa Trzymająca Władzę
  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

[Tutorial] Dynamiczne sygnaturki - Dyskusja

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Mithloth Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 26-listopad 04

Napisano 20 czerwiec 2005 - 11:39

Ewa Ma?as-Godlewska
cos zgubiono polskie literki ;)
Kocham Cię Kochanie moje ;)
A kuku @ :D
0


  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Grumens Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 10-styczeń 05

Napisano 20 czerwiec 2005 - 14:28

SUPER !!, Dzieki ®
Pozdrawiam
Grumens
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Rolnik Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 19-listopad 04

Napisano 20 czerwiec 2005 - 15:31

Tutorial dobry, nie ma co, jednak osobiście dodałbym małe info nt. serwerów nie pozwalających na holtinkowanie - a nuż ktoś trafi na taki i będzie się musiał głowić 'czemu to badziewie nie działa' ;). O ile pliki graficzne umieszczone na serwerze lycos.co.uk można swobodnie hotlinkować, o tyle do pozostałych serwerów miałbym pewne wątpliwości [w tym wymieniony 100webspace.com]. Marr, Twój podpis wygląda u mnie tak:

Dołączona grafika

I to zarówno pod ff, jak i ie [sprawdziłem w obydwu przeglądarkach ;)].
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   marr Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 30-listopad 04

Napisano 20 czerwiec 2005 - 22:37

pl literki - ja się pierdołami nie przejmuję ;), swoją drogą mogłem wybrać coś bez nich :)))

hotlinkowanie - nie wiem co to za zwierze, zamysł był taki żeby olać 'poradnictwo serwerowe' bo to off'owy temat; a już zupełnie nawiasem to ta moja jest nie na lycos'ie więc może jest szansa że ta z tutka lepiej działa
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Rolnik Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 19-listopad 04

Napisano 21 czerwiec 2005 - 06:25

marr napisał:

hotlinkowanie - nie wiem co to za zwierze, zamysł był taki żeby olać 'poradnictwo serwerowe' bo to off'owy temat; a już zupełnie nawiasem to ta moja jest nie na lycos'ie więc może jest szansa że ta z tutka lepiej działa


Hotlinkowanie to używanie plików [najczęściej graficznych] na innym serwerze niż pierwotny. Niektóre serwery nie pozwalają na to, i włączają blokadę [w celu ograniczenia wykorzystania łącza] - wówczas, kiedy np. na naszym forum spróbujemy umieścić obrazek z frazpc.pl [tam gdzie mają zakaz używania ich grafik na zewnątrz] pokaże się coś takiego:

Dołączona grafika

bądź też na stronie metal-archives.com

Dołączona grafika

Ew. czasem zamiast ostrzeżenia obrazek po prostu nie wyświetla się. Także nie wiem jaki ma sens tworzyć sygnaturkę na serwerze który blokowałby jej wykorzystywanie na innych serwerach.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   marr Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 30-listopad 04

Napisano 21 czerwiec 2005 - 07:52

Rolnik napisał:

Hotlinkowanie to używanie plików [najczęściej graficznych] na innym serwerze niż pierwotny.


domyslałem się ;)

pisałem już wcześniej że np na forum kerrazy'ego działa to cacy - fakt że forum jest nie na phpbb tylko invision ale to chyba nie ma znaczenia
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Grumens Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 10-styczeń 05

Napisano 28 sierpień 2005 - 21:09

Kruwa, zaje... dziala, co widac na moim przykladzie, dzieki marr.
Pozdrawiam
Grumens
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   marr Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 30-listopad 04

Napisano 29 sierpień 2005 - 14:42

Grumens napisał:

dziala


można by uznać to za sukces gdyby nie ...teee ...korepetycje :P

ps. tak czy inaczej chociaż jeden zadowolony ;)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   opcy Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-luty 05

Napisano 29 sierpień 2005 - 14:55

u mnie tez dzialalo.......

tyle ze krzaczylo sie w ten sposob:
jak adres do syganturki wpisywalem w tagach [img]
to wygladalo to tak jakby takowego obrazka nie bylo....

a wpisujac bezposredni link do przegladarki sygnaturka wyswietlala sie bez problemow......

w sumie i tak teraz korzystam z tej z Last.FM , ktora o dziwo znowu nie dziala jak sie ja wstawie w [img] na naszym forum (na innych dziala :P )

a wyglada ona tak:
http://www.denness.n...i/username/opcy
QUESTION EVERYTHING
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   marr Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 30-listopad 04

Napisano 29 sierpień 2005 - 15:57

opcy napisał:

jak adres do syganturki wpisywalem w tagach [img]
to wygladalo to tak jakby takowego obrazka nie bylo....
a wpisujac bezposredni link do przegladarki sygnaturka wyswietlala sie bez problemow......


...wina serwera, na którym leży skrypt - zobacz wypowiedź rolnik'a
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   opcy Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-luty 05

Napisano 29 sierpień 2005 - 16:08

marr napisał:

opcy napisał:

jak adres do syganturki wpisywalem w tagach [img]
to wygladalo to tak jakby takowego obrazka nie bylo....
a wpisujac bezposredni link do przegladarki sygnaturka wyswietlala sie bez problemow......


...wina serwera, na którym leży skrypt - zobacz wypowiedź rolnik'a
tez tak myslalem na poczatku ale tak jak Grumens mialem to na lycosie......
zreszta niewazne...... :D
QUESTION EVERYTHING
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Rolnik Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 19-listopad 04

Napisano 29 sierpień 2005 - 20:01

a mi coś nie wyszło... jedynym sukcesem był fakt, iz po wciśnięciu alt ctrl p generowało mi tekst pokroju

np: Exodus - Forward March "Tempo of the Damned"

:)
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Semaisa Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 06-wrzesień 05

Napisano 03 listopad 2005 - 18:45

Powiem wam ze wszystko dziala jak nalezy do momentu jak spr. na serverze. Nazwy plikow wysyla do *.out ale nie wysyla na server i nie wiem co sie dzieje....Z tym Hotlinkowaniem to nie umnie -->hosting na www.activ.pl... O co chodzi ?
0

#14 Guest_WiLQ_*

Napisano 12 grudzień 2005 - 10:44

A ja to odpalilem na swoim platnym koncie i tak mnie jedno zastanawia... jaki ta wtyczka generuje ruch na serwerze? Gdybym sluchal muzyki godzinke dziennie, to bym nie pytal, ale u mnie leci muzyka 20h/dobe, wiec miesiecznie moze to ladnie transfer obciazyc - szczegolnie, ze z tego co widze, to sygnaturka jest aktualizowana na bierzaco - a nie tylko przy zmianie utrowu.
0

#15 Guest_deadman_*

Napisano 20 grudzień 2005 - 18:36

oczywiście można sobie ustawić, po pierwsze jakość obrazka sygnaturki - kompresje. w efekcie rozmiar sygnaturki oscyluje w granicach.. 20 -40kb poza tym "odświeżenie" następuje raz na jakiś z góry-ustalony-czas :) Tak samo, można ustawić sygnaturkę do eMula itp.
powodzenia
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   marr Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 30-listopad 04

Napisano 21 grudzień 2005 - 09:20

WiLQ napisał:

A ja to odpalilem na swoim platnym koncie i tak mnie jedno zastanawia...


...nooom, a mnie zastanawia po co są darmowe konta :)
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   marr Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 30-listopad 04

Napisano 20 marzec 2006 - 12:13

właśnie odpaliłem amip dla Miłościwie_Nam_Panującej wersji - działa jak widać nizej ;)
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   mrogus Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 24-marzec 06

Napisano 24 kwiecień 2006 - 09:36

a moglby mi ktos odpowiedziec na lamerskie pytanie ? jak dodac sygnaturke z last.fm ? :oops:

mam taki link

[url=http://www.last.fm/user/mrogus/?chartstyle=LisaTracks][img]http://imagegen.last.fm/LisaTracks/otracks/mrogus.gif[/img][/url]


i nie wiem co z nim zrobic. :roll: Jak wklejam go w profilu to wyskakuje, ze albo plik pod adresem nie zawiera zadnych danych albo, ze musi byc w formacie gif, jpg, png ? Probowalem na kilka sposobow. :evil:

pozdrawiam
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   marr Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 30-listopad 04

Napisano 24 kwiecień 2006 - 10:44

kod ten wklejasz w pole sygnatury w profilu ...i tyle - klikasz na wyslij i masz to co chciales
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   mrogus Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 24-marzec 06

Napisano 24 kwiecień 2006 - 11:08

kod ten wkleiłem w to pole i mam... to co mialem "Obrazek musi być typu .jpg, .gif lub .png" i tyle :)
0

  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl