foobar2000.pl - polskie forum: Przęglądarki internetowe - newsy, porady, problemy - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (38 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Przęglądarki internetowe - newsy, porady, problemy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 19 grudzień 2006 - 20:11

Test 4 przeglądarek: http://www.purepc.pl/node/716
Zwycięzca mógł być tylko jeden.
Jak by ktoś miał wątpliwości to podpowiem: Opera :lol:
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
-1


  • (38 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#61 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 04 styczeń 2007 - 15:57

No wiec naciskasz magiczny przycisk "/" i wyszukujesz. Duzo wygodniejsze niż to w FF bo pod literki mam bezpośrednio skroty podpiete i nie muszę naciskać kombinacji dwoch klawiszy :P

A co do usuwania "x" z karty: Preferences -> Advanced -> Tabs -> Show close button on each tab :P
0

#62 Użytkownik nie jest zalogowany   Mithloth Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 26-listopad 04

Napisano 04 styczeń 2007 - 16:01

o nawet nie widzailem ze takie cos jest dostepne w O ;)
ale i tak wole domyslne ustawienia ;]
Kocham Cię Kochanie moje ;)
A kuku @ :D
0

#63 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 04 styczeń 2007 - 16:06

Ech ludzie - niby użytkownicy foo a w przypadku Opery nawet do ustawień im się zaglądnąć nie che ;p
0

#64 Użytkownik nie jest zalogowany   Mithloth Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 26-listopad 04

Napisano 04 styczeń 2007 - 16:08

lwiczek, nie potrzebuje ;) domyslne ustawieni w 100% mi wystarczaja, a natmoast domyslne w ff jednak odstraszaja ;)

glownie w O wykorzystuje RSS, gestykulacje myszy, 'wyszukiwarki' i chyba tyle ;)
Kocham Cię Kochanie moje ;)
A kuku @ :D
0

#65 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 04 styczeń 2007 - 18:11

Eee.. Ale tak, żeby ten przycisk był na pasku kart :P Z tego co widzę, to z głównego menu nie da się usuwać elementów więc chyba się nie da :P
0

#66 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 04 styczeń 2007 - 19:01

Eee...ale to jest przecież różnica kilku px... <zdziwiony>. z reszta tak to już jest z MDI. W Wordzie na przykład też masz przycisk zamykania/min/max dokumentu w tym miejscu wiec w czym rzecz :P
0

#67 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 03 luty 2007 - 13:14

Dobra, ale wczoraj odkryłem dodatek do Fx którego pewnie Opera nie ma i nie potrafi :P Nazywa się SplitBrowser i pozwala na podzielenie okna Firefoxa na dowolną ilość mniejszych okienek :D Na tym screenie widać na jak wiele takich części można, ale wiadomo że nikomu aż tyle nie potrzebne ;) Tak czy siak, mnie się to baaardzo przydaje, bo czasem zamiast skakać po kartach, żeby przeczytać, skopiować coś [np. edytując swój post nie ma podglądu na temat], będę mógł spokojnie robić swoje a nie przejmować się "która to karta była?" :)

I co, Opera tez tak potrafi? :P
0

#68 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 03 luty 2007 - 14:04

Nie chcialbym nic mowic. Czysta Opera bez wtyczek:

Dołączona grafika
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#69 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 03 luty 2007 - 14:07

To wiem że można kaskadowo przeglądać ;) Ale mimo wszystko to nie dzielenie okna, a o to mi chodzi ;) Jak dam ustawienie kaskadowe to muszę potem się bawić rozmiarami okien :P A tu przeciągam sobie link na brzeg ekranu i otwieram nowy splitter :D
0

#70 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 03 luty 2007 - 14:20

No przeciez na jedno i to samo wychodzi. Wiec czym tu sie podniecac ???
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#71 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 03 luty 2007 - 14:45

Nie wychodzi na jedno. Splittery to nie to samo co okna wyświetlane kaskadowo.

Z innej beczki: zauważyłem dziwną rzecz - jak posiedzę na Operze więcej niż 3-5min, to nie mogę otwierać stron. Tak jakby mi DNS zresetowało, mimo iż wszystko jest na swoim miejscu. GG dział, tracki się scroblują, a strony się nie wyświetlają. Ktoś wie dlaczego tak jest?
0

#72 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 03 luty 2007 - 18:42

Jakie masz łącze (i ew. jaki router)? :> I cyz problem niemoznosci otwierania stron dotyczy tylko jedenj czy wszystkich przegladarek?

A co do podzialu okienka - w O masz mozliwosc dowolnego ulozenia sobie okienek i moga one na siebie nawet nachodzic. Ba - mozesz miec jedna strone otwarta jako karte a inna o mniejszym rozmiarze na niad. A jak juz w ogole Ci sie nudzi, to karte mozesz przeciagnac na windowsowy taskbar i w ogole ja odpiac z okna opery :P
0

#73 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 03 luty 2007 - 19:40

Ok, ja widze że cokolwiek powiem że coś jest lepsze w Fx to mnie lwiczek zaraz zjedzie :P

A jeśli chodzi o połączenie - mam sieć lokalną; mój komp łączy się przez hub'a do serwera. Strony nie ładują się we wszystkich przeglądarkach - wpisanie adresu IP jakiejś strony powoduje otwarcie się jej, dlatego na bank chodzi o DNSy. Tyle tylko, że w tym czasie nic nie zmieniam w właściwościach. Ponowne uruchomienie systemu naprawia problem, po czym znów po chwili surfowania na Operze tracę możliwość wyświetlania stron - głównie dlatego zrezygnowałem z częstszego z niej korzystania..
0

#74 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 03 luty 2007 - 20:31

Zagadaj z adminem swojej sieci. O ile wogole mozna sie z nim dogadac.
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#75 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 03 luty 2007 - 20:54

Najlepsze jest to, ze on nie mieszka nawet w Gliwicach :P
0

#76 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 03 luty 2007 - 20:57

Zjedzie to jest za mocne słowo. Ja tam jestem pokojowo nastawiony <aniolek> ;)

A co do problemu to dziwi to, że efekty jest wywoływany tylko przez opere. DNS masz ustawione czy statycznie? I może sprobuj zmniejszyć liczbę poleczeń do serwera i maksymalną liczbę połaczeń (Preferences -> Advanced -> Network)?

EDIT: Do powyższego - ale chyba jakiś IM czy telefon ma :P
0

#77 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 04 luty 2007 - 14:55

Zmniejszyłem i jako tako działa - tzn od czasu zmniejszenia nie ma tego.. błędu(?). A dokładniej mówiąc, nie przerywa po 3-5min [siedziałem 15 i nic nie było, więc myślę że jest ok.]

Jak będzie dalej się coś "krzaniło" to się do admina zwrócę, ale.. On, z całym szacunkiem, ma gdzieś naszą sieć :P Za to od lipca koniec umowy i witaj wolny świecie :D
0

#78 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 04 luty 2007 - 15:01

Wygląda na to, że Twój komputer się przytykał a nie sieć (skoro reset kompa pomagał). Jeżeli masz Windowsa XP SP2 to może pomóc patch zwiększający liczbę maksymalnych jednoczesnych pół-otwartych połączeń i wtedy na Operze powinieneś móc wrócić do domyślnych wartości...
0

#79 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 04 luty 2007 - 15:06

Nie no, nie narzekam póki co - działa ;) Dzięki wielkie :)
0

#80 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 04 luty 2007 - 15:59

Ot, napomkniałem o poprawce do XP bo może się przydać w wielu innych miejscach ;)
0

  • (38 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 25
0 użytkowników, 25 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl