foobar2000.pl - polskie forum: Przęglądarki internetowe - newsy, porady, problemy - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (38 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Przęglądarki internetowe - newsy, porady, problemy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 19 grudzień 2006 - 20:11

Test 4 przeglądarek: http://www.purepc.pl/node/716
Zwycięzca mógł być tylko jeden.
Jak by ktoś miał wątpliwości to podpowiem: Opera :lol:
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
-1


  • (38 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Dadziuk Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 01-wrzesień 06

Napisano 19 grudzień 2006 - 20:58

Testy testami, a ja tam swoje wiem - FF :P
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Mithloth Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 26-listopad 04

Napisano 19 grudzień 2006 - 21:08

jak dla mnie tylko opera ;)
Kocham Cię Kochanie moje ;)
A kuku @ :D
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Keed Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 14-maj 06

Napisano 19 grudzień 2006 - 21:29

od dawien dawna tylko firefox, chociaż pod wpływem tego artykułu potestuje trochę tą operę, kiedyś źle mi wystwietlała niektóre strony ale widze że poprawili chyba to
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Mithloth Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 26-listopad 04

Napisano 19 grudzień 2006 - 21:51

ja swego czasu przetestowalem z jakies 90% dostepnych wtyczek pod FF, zajelo mi to spoooro czasu, lecz po kilku tygodniach i tak sie przesiadlem na szybsza Opere, ktora tak czy owak posiadala wszystkie funkcje potrzebne mi, a ktore do FF musialem dograc, przez co zwalnialo mi przegladarke i bralo wiecej ramu
Kocham Cię Kochanie moje ;)
A kuku @ :D
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 19 grudzień 2006 - 21:58

Mithloth napisał:

ja swego czasu przetestowalem z jakies 90% dostepnych wtyczek pod FF

Ja to samo. Jak zainstalwalem Opere na probe to po 15min testow FF poszedl do smietnika. Opcji kilku mi brakowalo to fakt ale Opera rozwalila mnie swoim klintem pocztowym. Czegos takiego mi zawsze brakowala. Pozniej juz tylko coraz bardziej przekonywalem sie do Opery ;]
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Keed Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 14-maj 06

Napisano 19 grudzień 2006 - 23:15

Muszę przyznać, że jestem pod ogromnym wrażeniem nowej Opery. Rzeczywiście strony sie szybciej ładują a klient mail to jest właśnie to czego szukałem. Pliki multimedialne odtwarzają się bez żadnych problmów (przynajmniej narazie) i nie potrzeba do tego rozszerzeń;)

Nie ma to jak zdrowa rywalizcja na rynku przeglądarek, idzie zdecydowanie ku lepszemu...
Dołączona grafika
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   venom Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 14-listopad 05

Napisano 19 grudzień 2006 - 23:34

Bo Opera to jest to... hehe :mrgreen:.
Jesli chodzi o pamieciozernosc to nie ma porownania z FF, zminimalizowana nie zajmuje u mnie wiecej jak 10 MB, a zmaksymalizowana maksymalnie kolo 30(po dluzszym uzywaniu), Natomiast jak testowalem FF, zuzycie pamieci przekraczalo 40 MB i wiecej(i to bez znaczenia czy byla minimalizowana czy nie).


OPERA RULEZ...

//Edit:
No a teraz jak w 9.10 dodali ochrone anty-phishingowa to juz nikt nie powie, ze jest mnije bezpieczna niz FF czy IE7.
Zreszta tworcy Opery utrzymuja, ze ich filtr jest lepszy i bezpieczniejszy...i mam nadzieje ze maja racje.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Keed Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 14-maj 06

Napisano 19 grudzień 2006 - 23:37

W zasadzie pamieciożerność Firefoxa mi nie przeszkadza ale Operą o wiele lepiej lepiej nawiguje sie na stronach, przechodzi do kolejnych, dostosowywanie do szerokosci, wielkosc itp itd a to wszsytko pod reka, łatwo dostępne. To jest jej wielki plus choć jeszcze muszę sporo rozeznac sie w tych wszystkich opcjach.
Dołączona grafika
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   patchu Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-sierpień 05

Napisano 19 grudzień 2006 - 23:51

jesli nie ma takich rzeczy pod Opere jak odpowiedniki Firefoxowego NoScripts czy AdBlock to ta przegladarka jest dla mnie niczym. Dzieki tym wtyczka pozbylem sie wszeloch pornusow na stronach i dowolnie moge blokowac zaladowania dowolneg elementu strony.
a to ze strona zaladuje sie w 0,5 a nie 2 sekundy to dla mnie bez roznicy

wlaczcie sobie na operze http://www.torrentazos.com/index.php
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 20 grudzień 2006 - 02:13

Jest adblock [fakt, że nie ma wyrażen regularnych ale dodanie kilku regulek z *ads* i *banner* zalatwia wiekszosc reklam, dodatkowo przez usercss mozna blokowac po rozmiarach i w ogole...]. Co do noscripta - nie jestem do konca pewien co robi toto ale sa preferencje witryny gdzie mozna wylaczyc dla danej strony dzialanie JS i innych dodatkow... plus chyba jest przycisk odpowiadajacy dzialaniu noscripta, ale glow nie dam..
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 20 grudzień 2006 - 08:20

Opera mozna blokowac reklamy. Ma to wbudowane na stale. Nie trzeba zadnych wtyczek. Skrypty dla danej strony tez da sie wylaczyc.
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 20 grudzień 2006 - 10:21

To ja mogę powiedzieć o FF: jeśli przeglądarka nie zapamiętuje mi oglądanych stron po zamknięciu (i do tego bezczelnie się pyta "Nastąpi zamknięcie 7 kart. Czy na pewno kontynuować?"), to jest dla mnie niczym :P Dodam też, że nie mam ochoty szukać plugina do takiej małej głupoty... Niemniej jednak, czego mi brakuje w Operze to wyświetlania sformatowanych XMLi (jak w FF), przerabiania ich przez XSL-e itp. Ale za to ma bardzo przydatną rzecz w postaci guzika z okularami ;) gdzie można sobie włączać/wyłączać cssy na stronie, albo włączyć np. pokazywanie gdzie jaki div leży, jak jest skonstruowany layout itd. Albo zobaczyć, jak by wyglądała strona w trybie tekstowym. Bardzo to pomocne :) Do FF też pewnie jest jakiś plug, ale żeby to mi się chciało szukać...
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   venom Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 14-listopad 05

Napisano 20 grudzień 2006 - 10:51

Posiada tez wbudowana funcje validowania stron www. Co jest bardzo pomocne w trakcie tworzenia witryn. :mrgreen:
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Mithloth Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 26-listopad 04

Napisano 20 grudzień 2006 - 11:55

http://www.pcworld.pl/news/104136.html
dziurawy ten ff, wole Opere
Kocham Cię Kochanie moje ;)
A kuku @ :D
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 20 grudzień 2006 - 13:35

W Operze najbardziej mnie irytuje to dodatkowa karta z ściąganymi plikami :evil: da się zrobić taki pasek ściągania jak w FF :?:
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 20 grudzień 2006 - 13:59

hehe a mnie irytuje to okienko w FF :]
masz dostęp do transferów klikając w lewy róg ekranu. pojawi się sidebar. całkiem wygodne.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 20 grudzień 2006 - 14:21

Od ff jest wtyczka która przenosi ściągane pliki do status baru. Na SB wyświetla się takie coś:
Dołączona grafika
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 20 grudzień 2006 - 16:10

Internet Explorer 7 po polsku
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   foobn00b Ikona

  • R.I.P Big L
  • Ikona
  • Rejestracja 25-maj 06

Napisano 20 grudzień 2006 - 16:13

ja tam wole FF 2.0 , firefox ma wszystko co mi trzeba , probowalem opera 3 razy i nie zauwazylem zeby byla szybsza od FF , wiem ze opera zzera mniej ramu ale dla mnie to nie robi ruznicy przy 2gb , + opera odpycha swoim wygladem (IMO)

mixcherry napisał:

Zgadzam się z Galy1 w całej rozciągłości fubar to szajsik jakich mało czasami jak przychodzę po pijaku do domu to Nie Mogę trafić w guzik wtedy strasznie się denerwuję dlaczego fubar nie czyta w moich myślach robiłem już 7 formatów bo nie działał mi jeden skin a w ogóle to winamp jest the best of the best of the best bo strzyże goli pie[--]doli, krawaty wiąże usuwa ciąże a na tym forum siedzą Same Lamusy co noszą buty na rzepy bo nie umiom wiązać sznurówek
0

  • (38 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl