foobar2000.pl - polskie forum: foo_audioscrobbler - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Problemy i pytania związane z wtyczkami

Zasady działu "Problemy i pytania związane z wtyczkami"


  • W tym dziale prowadzimy wyłącznie dyskusje na temat dostępnych już wtyczek.
  • Pamiętaj, aby przed założeniem nowego tematu sprawdzić czy podobne pytanie wcześniej już nie padło! Skorzystaj w tym celu z WYSZUKIWARKI oraz zajrzyj do działu F.A.Q. - Najczęsciej zadawane pytania.
  • Tematy w dziale "Problemy i pytania związane z wtyczkami" muszą wyglądać następująco, inaczej bedą kasowane lub zmieniane:

    foo_nazwa_wtyczki


    • (np.) foo_burninate
    • (np.) foo_run

Grupa Trzymająca Władzę
  • (7 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

foo_audioscrobbler

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Parker1992 Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-czerwiec 06

Napisano 19 grudzień 2006 - 16:59

Jak w temacie. Zarejestrowałem się na
www.lastfm.pl
, wpisałem te dane do opcji i co dalej?
Dołączona grafika Clark - najlepszy stringo pisarz Dołączona grafika Dołączona grafika
0


  • (7 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   Parker1992 Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-czerwiec 06

Napisano 25 styczeń 2007 - 15:07

Inkub napisał:

http://www.lastfm.pl/tools/downloads/ -> sciagnij to , niech Ci sie instalnie i bedzie Ci wyslac.

Wtedy trzeba kożystać z tego idiotycznego programu a ja chce z foo.
Dołączona grafika Clark - najlepszy stringo pisarz Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Inkub Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 25-grudzień 06

Napisano 25 styczeń 2007 - 15:11

No , albo , albo....ja wole miec mozliwosc scrobblowania , mi program nie przeszkadza , bo siedzi w trayu muzyka leci z foo i sie wysyla. I jest ok. A tym programem nie robic nic pozatym ze mam wlaczony ;p
Dołączona grafika
Czy wiecie jakie wykształcenie mają bracia Kaczyńscy? Lech skończył prawo, a Jarosław kończy właśnie sprawiedliwość.
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   Majkel Ikona

  • Hellmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 18-czerwiec 06

Napisano 25 styczeń 2007 - 15:17

Parker1992, a wtyka w wersji 1.3.5 (z 20 grudnia 2006) Ci nie działa ? ja korzystam właśnie z niej, bo też mnie wkurzał ten głupi programik (nawet siedząc w trayu żżerał mi sporo ramu) i wszystko hula i śmiga :)

"I wish you well... and that you're burning there in hell"
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Inkub Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 25-grudzień 06

Napisano 25 styczeń 2007 - 15:23

Mi całe 7 mb... wow masakraaa nooo ludzie ale problem macie. 7 mb ramu to za duzo nie jest.
Dołączona grafika
Czy wiecie jakie wykształcenie mają bracia Kaczyńscy? Lech skończył prawo, a Jarosław kończy właśnie sprawiedliwość.
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   Parker1992 Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-czerwiec 06

Napisano 25 styczeń 2007 - 15:30

Majkel napisał:

Parker1992, a wtyka w wersji 1.3.5 (z 20 grudnia 2006) Ci nie działa ?

Właśnie nie działa.
Dołączona grafika Clark - najlepszy stringo pisarz Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Majkel Ikona

  • Hellmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 18-czerwiec 06

Napisano 25 styczeń 2007 - 17:34

Inkub, jestem zwolennikiem oszczędzania ramu, nie mam go mało, nie mam go też specjalnie dużo, ale nie lubie jak mi jakiś mały pie*rdół (w dodatku do niczego niepotrzebny) zabiera więcej pamięci niż naprawde potrzebuje. u Ciebie jest to 7 MB, u mnie było 2 razy tyle :/

Parker1992 napisał:

Właśnie nie działa.


hmmm, może rzeczywiście jakaś inna wtyka przeszkadza Ci w działaniu scrobblera... spróbuj wpisać ponownie login i hasło, zrestartuj foo i sprawdź czy wysyła. inna możliwość to taka że jeśli używasz firewalla to może Ci on blokować wysyłanie informacji z foobara, o czym Cie nie powiadamia.

"I wish you well... and that you're burning there in hell"
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   Inkub Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 25-grudzień 06

Napisano 25 styczeń 2007 - 17:38

No rozumiem , ale ja jakos nie odczuwam 4 czy tez 7 mb ramu. I w wypadku kiedy nie działa mi wtyczka w foo , to jest opcja i narazie bede z niej korzystał co nie zmienia faktu ze jak tylko dojde do tego dlaczego mi ta wtyczka nie działa i zrobie cos z tym to wracam do foo+wtyczka.
Na ta chwile mam 3 gb ramu ;p , ale na 2 kompie ktory mam tylko for gg i net no i muza , to 7 mb pewnie poczuje :D
Dołączona grafika
Czy wiecie jakie wykształcenie mają bracia Kaczyńscy? Lech skończył prawo, a Jarosław kończy właśnie sprawiedliwość.
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   Parker1992 Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-czerwiec 06

Napisano 25 styczeń 2007 - 19:52

Majkel napisał:

może rzeczywiście jakaś inna wtyka przeszkadza Ci w działaniu scrobblera... spróbuj wpisać ponownie login i hasło, zrestartuj foo i sprawdź czy wysyła. inna możliwość to taka że jeśli używasz firewalla to może Ci on blokować wysyłanie informacji z foobara, o czym Cie nie powiadamia.

Scrobler działał i przestał działac sam (nie dodawałem innych wtyk), co do ognio murka to nic nie blokuje, a ten sposób z wpisywaniem danych i resetem foo też nie skutkuje. Jednym słowem to last fm zrobiło pewnie lipe i pozostaje na nową wersje wtyki czekać.
Dołączona grafika Clark - najlepszy stringo pisarz Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   Inkub Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 25-grudzień 06

Napisano 25 styczeń 2007 - 19:56

Ale to tak nie jest , bo niektorym dziala innym nie...
Dołączona grafika
Czy wiecie jakie wykształcenie mają bracia Kaczyńscy? Lech skończył prawo, a Jarosław kończy właśnie sprawiedliwość.
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Parker1992 Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-czerwiec 06

Napisano 25 styczeń 2007 - 19:58

Inkub napisał:

Ale to tak nie jest , bo niektorym dziala innym nie...


Czyli zrobili lipe skoro nie wszystkim łazi :cry:
Dołączona grafika Clark - najlepszy stringo pisarz Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   Inkub Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 25-grudzień 06

Napisano 25 styczeń 2007 - 20:13

Ja jade na tym programie , i nie jest zly , i tak tylko w trayu siedzi ;p
Dołączona grafika
Czy wiecie jakie wykształcenie mają bracia Kaczyńscy? Lech skończył prawo, a Jarosław kończy właśnie sprawiedliwość.
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   Parker1992 Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 23-czerwiec 06

Napisano 28 styczeń 2007 - 19:13

Dosłownie przed chwilką wsadziłem tą wtyke po raz kolejny do foo i wpisałem hasła i zgadnijcie co ujrzałem na last fm :) działa!
Dołączona grafika Clark - najlepszy stringo pisarz Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   RazaL Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-grudzień 04

Napisano 10 luty 2007 - 09:00

ostatnio pojawia mi sie taki komunikat:
"Niektóre przesłane utwory nie zostały dodane do profilu z następujących powodów:
Nie można wysyłać utworów z datą sprzed rejestracji."

jak go rozumieć ?
LastFM - KLIK
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   ciaastek Ikona

  • Maczu Pikczu
  • Ikona
  • Rejestracja 19-październik 06

Napisano 10 luty 2007 - 09:19

Wg mnie program rejestruje datę odtwarzania utworów i to właśnie ona jest wcześniejsza niż data rejestracji. Jednak u mnie czegoś takiego nie było...
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   OsaX Nymloth Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 04-sierpień 06

Napisano 09 marzec 2007 - 18:23

Witam.
Z pewnych wzgledow na drugim kompie uzywam Foobara w wersji 0.8.3 <wiem, prehistoria~~> wraz z wtyka audioscrobbler w wersji 1.2.4.0.
Wszystko dzialalo cacy, do czasu odlaczenia netu na okolo 5 miesiecy. Teraz z powrotem podlaczylem siec <radiowka> i...wtyka nie dziala. Zadziala w pewnym momencie i powysylala wszystko do lasta, teraz zas konsola podaje tylko cos takiego:

INFO (foo_audioscrobbler) : Submitting cache...

INFO (foo_audioscrobbler) : Submission failed: Plugin bug: Not all request variables are set - no POST parameters.

INFO (foo_audioscrobbler) : Submit interval set to 1 seconds.


Chcialbym wykluczyc przeprowadzke na nowszego foobara na tym kompie <instalka xp i sp2 jest zdeka nieoplacalna>, wiem zas, ze to powinno dzialac. na razie jednak nie potrafie sobie z tym poradzic. Gdyby ktos mial jakies pomysly, bylbym wdzieczny ;)
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 09 marzec 2007 - 19:01

Tzw. procedura "wł/wył" może zadziała:
1) Wyłącz foo.
2) Wejdź do folderu components i usuń plik foo_audioscrobbler.dll.
3) Włącz foo.
4) Jak zapyta czy chcesz pozostawić ustawienia wtyczki, daj "nie".
5) Wyłącz foo.
6) Wrzuć plik foo_audioscrobbler.dll do folderu components.
7) Włącz foo.
8) Sprawdź czy działa.
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   OsaX Nymloth Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 04-sierpień 06

Napisano 09 marzec 2007 - 19:23

niestety, juz to probowalem, nie pomoglo, aczkolwiek foo nic sie nie pytal o to, czy zachowac ustawienia wtyczki. Po ponownym zainstalowaniu wtyczki, wprowadzilem login i haslo i...nic. nawet nie probuje wysylac na chwile obecna, jedynie przy uruchomieniu foobara handshake sie wywoluje.

hm...teraz submit sie niby zrobil, aczkolwiek na last.fm nic sie nie pokazalo.
Jak utwor jest w 50% odegranych to audioscrobbler winien wyslac tracka do lasta, a tymczasem w konsoli jedynie playcount sie odzywa. Nie, nie "przewijalem" utworu.
Dziwny ten problem cokolwiek, czyzby cos w configu recznie przestawic?
0

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 10 marzec 2007 - 10:10

Nie ma co sie przejmowac tym, ze informacja nie pojawial sie odrazu na stronie. Moglwystapic lag na laczu. Sprawdz teraz czy informacjezostaly porawnie wyslane. Jesli nie, zainstaluj program w jaims innym niz domyslny folderze [a aby miec dwa fb2k w systemie] nastepnie wzuc wtyczke i uruchom nowa instalke. Sprawdz czy dziala. Jesli nie to moze oznaczac, ze zaszly jakies zmiany w protokole na Last.fm [niedawno wtyczka pod wersje 0.9.x byla aktualizowana] i Twoja wtyczka jest juz nieaktualna niestety. W takim przypadku jedynym ratunkiem jest instalacja oprogramowania z Last.fm i za jego pomoca wrzucania informacji na serwer.
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   OsaX Nymloth Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 04-sierpień 06

Napisano 12 marzec 2007 - 22:52

Witam.
Wydawac by sie moglo, iz problem zostal zazegnany (znaczy sie tracki ladnie zliczalo, co prawda dopiero jak sie troche ich w cashu nagromadzilo, ale zawsze), niestety ponownie wystepuje ten sam blad.
Tym razem dla "odmiany" otrzymuje taki oto uroczy komunikacik:
Submission failed: Plugin bug: Not all request variables are set - no POST parameters.


Czyzby wina lezala gdzies po mojej stronie?

Co do oprogramowania z last.fm, to wtyczka instalowana przez ten soft obsluguje tylko foobara 0.9x, tak wiec ta opcja raczej odpada.
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   Raiden Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-grudzień 06

Napisano 17 marzec 2007 - 23:07

Apach napisał:

Nie ma co sie przejmowac tym, ze informacja nie pojawial sie odrazu na stronie. Mogl wystapic lag na laczu.

W połowie przypadków (jak nie więcej) winne jest last.fm; tak mi się wydaje z praktyki użytkowania Audioscrobbler'a; wersji 1.3.5. Instalkę mam z tego Forum z Download'ów; Foo wersji 0.9.4.2 - działa bez problemów i z pożytkiem dla mnie :)
Zawiesy przesyłu danych występują najczęściej chyba w weekendy... i chyba wieczorami. Nie ma co się tym przejmować - wystarczy, że scrobbler załapie jakikolwiek utwór = automatycznie przekazuje dane ze wszystkich wcześniej słuchanych (które nie dotarły do last.fm).
...
A mój problem nazywa się:
jak podać dane i jakim scrobbler'em - do DC++ :?:
Można Winamp'em - ale prędzej zginę, niż zdradzę F2000 :mrgreen:
Pozdrawiam Wszystkich :-)
0

  • (7 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl