www.lastfm.pl, wpisałem te dane do opcji i co dalej?
foo_audioscrobbler
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 25 styczeń 2007 - 15:07
Inkub napisał:
Wtedy trzeba kożystać z tego idiotycznego programu a ja chce z foo.
Napisano 25 styczeń 2007 - 15:11
Napisano 25 styczeń 2007 - 15:17
Napisano 25 styczeń 2007 - 17:34
Parker1992 napisał:
hmmm, może rzeczywiście jakaś inna wtyka przeszkadza Ci w działaniu scrobblera... spróbuj wpisać ponownie login i hasło, zrestartuj foo i sprawdź czy wysyła. inna możliwość to taka że jeśli używasz firewalla to może Ci on blokować wysyłanie informacji z foobara, o czym Cie nie powiadamia.
Napisano 25 styczeń 2007 - 17:38
Na ta chwile mam 3 gb ramu ;p , ale na 2 kompie ktory mam tylko for gg i net no i muza , to 7 mb pewnie poczuje
Napisano 25 styczeń 2007 - 19:52
Majkel napisał:
Scrobler działał i przestał działac sam (nie dodawałem innych wtyk), co do ognio murka to nic nie blokuje, a ten sposób z wpisywaniem danych i resetem foo też nie skutkuje. Jednym słowem to last fm zrobiło pewnie lipe i pozostaje na nową wersje wtyki czekać.
Napisano 10 luty 2007 - 09:19
Napisano 09 marzec 2007 - 18:23
Z pewnych wzgledow na drugim kompie uzywam Foobara w wersji 0.8.3 <wiem, prehistoria~~> wraz z wtyka audioscrobbler w wersji 1.2.4.0.
Wszystko dzialalo cacy, do czasu odlaczenia netu na okolo 5 miesiecy. Teraz z powrotem podlaczylem siec <radiowka> i...wtyka nie dziala. Zadziala w pewnym momencie i powysylala wszystko do lasta, teraz zas konsola podaje tylko cos takiego:
INFO (foo_audioscrobbler) : Submitting cache... INFO (foo_audioscrobbler) : Submission failed: Plugin bug: Not all request variables are set - no POST parameters. INFO (foo_audioscrobbler) : Submit interval set to 1 seconds.
Chcialbym wykluczyc przeprowadzke na nowszego foobara na tym kompie <instalka xp i sp2 jest zdeka nieoplacalna>, wiem zas, ze to powinno dzialac. na razie jednak nie potrafie sobie z tym poradzic. Gdyby ktos mial jakies pomysly, bylbym wdzieczny
Napisano 09 marzec 2007 - 19:01
1) Wyłącz foo.
2) Wejdź do folderu components i usuń plik foo_audioscrobbler.dll.
3) Włącz foo.
4) Jak zapyta czy chcesz pozostawić ustawienia wtyczki, daj "nie".
5) Wyłącz foo.
6) Wrzuć plik foo_audioscrobbler.dll do folderu components.
7) Włącz foo.
8) Sprawdź czy działa.
Napisano 09 marzec 2007 - 19:23
hm...teraz submit sie niby zrobil, aczkolwiek na last.fm nic sie nie pokazalo.
Jak utwor jest w 50% odegranych to audioscrobbler winien wyslac tracka do lasta, a tymczasem w konsoli jedynie playcount sie odzywa. Nie, nie "przewijalem" utworu.
Dziwny ten problem cokolwiek, czyzby cos w configu recznie przestawic?
Napisano 10 marzec 2007 - 10:10
Napisano 12 marzec 2007 - 22:52
Wydawac by sie moglo, iz problem zostal zazegnany (znaczy sie tracki ladnie zliczalo, co prawda dopiero jak sie troche ich w cashu nagromadzilo, ale zawsze), niestety ponownie wystepuje ten sam blad.
Tym razem dla "odmiany" otrzymuje taki oto uroczy komunikacik:
Submission failed: Plugin bug: Not all request variables are set - no POST parameters.
Czyzby wina lezala gdzies po mojej stronie?
Co do oprogramowania z last.fm, to wtyczka instalowana przez ten soft obsluguje tylko foobara 0.9x, tak wiec ta opcja raczej odpada.
Napisano 17 marzec 2007 - 23:07
Apach napisał:
W połowie przypadków (jak nie więcej) winne jest last.fm; tak mi się wydaje z praktyki użytkowania Audioscrobbler'a; wersji 1.3.5. Instalkę mam z tego Forum z Download'ów; Foo wersji 0.9.4.2 - działa bez problemów i z pożytkiem dla mnie
Zawiesy przesyłu danych występują najczęściej chyba w weekendy... i chyba wieczorami. Nie ma co się tym przejmować - wystarczy, że scrobbler załapie jakikolwiek utwór = automatycznie przekazuje dane ze wszystkich wcześniej słuchanych (które nie dotarły do last.fm).
...
A mój problem nazywa się:
jak podać dane i jakim scrobbler'em - do DC++ :?:
Można Winamp'em - ale prędzej zginę, niż zdradzę F2000 :mrgreen:
Pozdrawiam Wszystkich :-)

Logowanie