foobar2000.pl - polskie forum: Winamp Deskband - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Winamp Deskband

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 28 listopad 2006 - 11:13

:arrow: DOWNLOAD - Winamp Deskband RC1 - Program, który pozwala na umieszczenie kontrolek foobara na pasku.
Wtyczka posiada całkiem obszerną konfigurację. obsługuje skórki, efekty przeźroczystości, ma wbudowane OSD, scrollujący się tytuł utworu na pasku, oraz kilka innych ciekawych opcji.
aby włączyć kontrolki należy kliknąć:
ppm na pasku>paski narzędzi>Winamp Deskband
celowo podaje link do wersji RC1. Najnowsza wersja to
RC3, jednak miałem z nią problemy - nie współpracuje prawidłowo z foo.

do poprawnego działania wtyczki wymaganj jest wtyczka foo_winamp_spam
0


  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Mexykanin Ikona

  • ♫♪♫ foobar fan ♫♪♫
  • Ikona
  • Rejestracja 08-czerwiec 05

Napisano 28 listopad 2006 - 12:58

Wrzuciłem wtyczkę winamp_spam do components, programik zainstalowany, jednak w konfiguracji nie widzi żadnego aktywnego playera. Co robie nie tak? Czy ten program trzeba zainstalowac w katalogu "Winamp"? Poproszę o więcej szczegółów :lol:
"Two things are infinite: the universe and human stupidity and I'm not sure about the universe." A.Einstein

Moje stare Foobary: pierwszy||drugi||trzeci||czwarty||piąty||szósty|Last.fm:Click
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   amethis Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 21-maj 06

Napisano 28 listopad 2006 - 14:43

jak to wygląda? :P
Chcesz ze mną porozmawiać? Przeczytaj TO
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 28 listopad 2006 - 19:20

amethis napisał:

jak to wygląda? :P
Dokladnie o to samo chcialem zapytac do diastka!!! Oj Wujku dales ciala.
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 28 listopad 2006 - 20:21

Widze że Wujek usunął mojego posta :P Czyżby był nie na temat? :P

A jeśli chodzi o wygląd, to nieciekawie w sumie.. Chociaż dla używających standardowego stylu windy może być. Pojawia się taki pasek na końcu taskbara, który pokazuje obecnie odgrywany kawałek, a po najechaniu na niego myszą, pojawiają się przyciski, które dowolnie można ustawiać w opcjach. Przydatne, ale IMO [przynajmniej dla mnie] niezbyt estetyczne..
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 28 listopad 2006 - 22:39

mariush napisał:

Widze że Wujek usunął mojego posta :P Czyżby był nie na temat? :P.

tak. usunalem i napisalem ci na pw ze zamienilem linki.
a co do poprzednich pytań to:
1. trzeba zainstalować winampa
2. foobar moze byc w dowolnej lokalizacji. wazne zeby winamp byl w ogole zainstalowany.
3. jesli mamy zaintalowana wytczka foo_winamp_spam program bedzie traktowal foobara jako winampa.

edit:
aaa. jesli chodzi o wpomniana wczesniej estetyke, to mozna wybrac skorke (choc nie sa zbyt ciekawe...), albo zainstalowac starą wersje (nie pamietam nazwy 0.9.ileśtam bodajże) w tamtej wersji niema skolującego się tytułu. są za to ładniejsze przyckiski.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   amethis Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 21-maj 06

Napisano 28 listopad 2006 - 23:18

a mógłby ktoś zrobić screena? :P jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić ;]
Chcesz ze mną porozmawiać? Przeczytaj TO
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   clark Ikona

  • foo v0.7
  • Ikona
  • Rejestracja 29-maj 06

Napisano 28 listopad 2006 - 23:34

Dołączona grafika
Dołączona grafika

"Live 4 Music"
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   amethis Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 21-maj 06

Napisano 29 listopad 2006 - 00:17

yh... to faktycznie nic szczególnego :P
Chcesz ze mną porozmawiać? Przeczytaj TO
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 29 listopad 2006 - 13:02

przepiękne nie jest. ale za to funkcjonalne (jak foobar;))
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 29 listopad 2006 - 13:51

Wujek_Bogdan napisał:

tak. usunalem i napisalem ci na pw ze zamienilem linki.

Cytat

Nie masz wiadomości
Chyba nadal nie działa ;)
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   opcy Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-luty 05

Napisano 29 listopad 2006 - 17:07

Wujek_Bogdan napisał:

a co do poprzednich pytań to:
1. trzeba zainstalować winampa
2. foobar moze byc w dowolnej lokalizacji. wazne zeby winamp byl w ogole zainstalowany.
3. jesli mamy zaintalowana wytczka foo_winamp_spam program bedzie traktowal foobara jako winampa.

edit:
aaa. jesli chodzi o wpomniana wczesniej estetyke, to mozna wybrac skorke (choc nie sa zbyt ciekawe...), albo zainstalowac starą wersje (nie pamietam nazwy 0.9.ileśtam bodajże) w tamtej wersji niema skolującego się tytułu. są za to ładniejsze przyckiski.


ad 1: czyli odpada.. :)
(chociaz winampa musze miec zainstalowanego zeby pod fuhquake'em muze z mp3 puszczac)


a tak w ogole nie rozumiem po co to instalowac skoro jest cos takiego jak foo_advancedcontrols
QUESTION EVERYTHING
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 29 listopad 2006 - 17:19

foo advancedcontrols robi male, badziewne ikonki w tray'u, poza tym nie wyswietla nazwy kawalka. noo i nie ma konfiguracji. ogolnie kiła ;)

//edit:
wiecej informacji na temat programu TUTAJ. screenshooty, konfiguracja, itd...
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 01 grudzień 2006 - 05:56

foo_prettypop + foo_advancedcontrols = Winamp Deskband RC1
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   amethis Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 21-maj 06

Napisano 01 grudzień 2006 - 11:09

od jakichś badziewnych guziczków winampowych wolę mieć FoxyTunes w mozilli :) i tak mam ciągle odpaloną a przydaje się przy szukaniu grafiki i tekstów, wyświetla tytuł utworu i wykonawcę, przyciski itp... :)

a w ogóle, czy to nie jest przypadkiem coś takiego jak miniseekbar tzn. foo_advancedcontrols dostępny we wtyczkach? czym się różni jedno od drugiego (poza wyglądem i seekbarem)? Czy ten Deskband jest w czymś lepszy?
Chcesz ze mną porozmawiać? Przeczytaj TO
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 01 grudzień 2006 - 13:09

amethis napisał:

a w ogóle, czy to nie jest przypadkiem coś takiego jak miniseekbar tzn. foo_advancedcontrols  dostępny we wtyczkach? czym się różni jedno od drugiego (poza wyglądem i seekbarem)? Czy ten Deskband jest w czymś lepszy?

tak jak pisałem wyżej.

Cytat

foo advancedcontrols robi male, badziewne ikonki w tray'u, poza tym nie wyswietla nazwy kawalka. noo i nie ma konfiguracji. ogolnie kiła ;)

//edit:
wiecej informacji na temat programu TUTAJ. screenshooty, konfiguracja, itd...


a czy jest lepszy... zależy od preferencji. na pewno jest wygodniejszy (łatwiej trafić :)), ale za to zajmuje więcej miejsca na pasku.

a wygląda to tak:
Dołączona grafika
gdy jest nieaktywne (tj. kursor mychy znajduje siępoza obszarem przycisków), przyciski znikają i pojawia sie skorolująćy się tytuł piesenki.
wygląda tak:
Dołączona grafika

EDIT:
a tak a propos tematu znalazłem jeszcze coś:
WinAmpBar
i wygląda tak:
Dołączona grafika
prawie kompatybilne z foobarem. tzn działa wszystko oprocz seekbara
nie szczegolnego, ale moze komus sie spodoba (mi sie nie podoba :))
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   skisimon Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 23-styczeń 07

Napisano 23 styczeń 2007 - 23:26

czesc. jestem nowy. zainstalowalem foobara. prosty program, funkcjonalny. przekonalem sie do niego.
to tyle slow wstepu. chcialbym sie teraz dowiedziec czy jest wtyczka ktora powoduje ze mozna zminimalizowac foobara do traya (tak jak np. emula). zainstalowalem sobie wtyczke do pada i nie potrzxebuje miec na wierzchu mojego foo. z gory dzieki za odpowiedz. pozdrawiam
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 23 styczeń 2007 - 23:36

Yyy.. Tylko czemu pytasz o to w tym temacie? :D
File > Preferences > Display > ...
Jeżeli masz Columns UI:
Clumns UI > zakładka Statusbar/Systray > Minimise to tray
Jeżeli nie masz Columns UI:
Deafult User Interface > Minimise to notificaton area
:)
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   skisimon Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 23-styczeń 07

Napisano 23 styczeń 2007 - 23:38

dzieki. dopiero pierwszy dzien uzywam foobara wiec jeszcze jestem troche zagubiony
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   mariush Ikona

  • vel. biju
  • Ikona
  • Rejestracja 19-luty 06

Napisano 24 styczeń 2007 - 17:07

W takim razie zapraszamy tutaj - http://foobar2000.pl...opic.php?t=2659
Póki co nie działa szukajka, dlatego jakbyś czegoś słuchał, to używaj szukajki ze strony portalowej :)
Pozdrawiam :)
0

  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl