foobar2000.pl - polskie forum: foo_discogs - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Problemy i pytania związane z wtyczkami

Zasady działu "Problemy i pytania związane z wtyczkami"


  • W tym dziale prowadzimy wyłącznie dyskusje na temat dostępnych już wtyczek.
  • Pamiętaj, aby przed założeniem nowego tematu sprawdzić czy podobne pytanie wcześniej już nie padło! Skorzystaj w tym celu z WYSZUKIWARKI oraz zajrzyj do działu F.A.Q. - Najczęsciej zadawane pytania.
  • Tematy w dziale "Problemy i pytania związane z wtyczkami" muszą wyglądać następująco, inaczej bedą kasowane lub zmieniane:

    foo_nazwa_wtyczki


    • (np.) foo_burninate
    • (np.) foo_run

Grupa Trzymająca Władzę
  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

foo_discogs

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Mexykanin Ikona

  • ♫♪♫ foobar fan ♫♪♫
  • Ikona
  • Rejestracja 08-czerwiec 05

Napisano 27 listopad 2006 - 15:21

Nowa wtyczka wyszła. Jeszcze ciepła. Więcej na HA: klik
"Two things are infinite: the universe and human stupidity and I'm not sure about the universe." A.Einstein

Moje stare Foobary: pierwszy||drugi||trzeci||czwarty||piąty||szósty|Last.fm:Click
-2


  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 20 lipiec 2008 - 16:06

Nie grzebałeś się w konfiguracji od discogs'a. Zresetuj mu ustawienia do domyślnych...
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Amfidiusz Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 25-wrzesień 06

Napisano 21 lipiec 2008 - 18:50

Właśnie teraz pobawiłem się z konfiguracją i udało mi się wymusić wyświetlanie okładek albumów (co widać na screenie poniżej). Niestety nie mogę zmusić foobara do wyświetlania obrazków artysty, mimo iż są one ściągnięte i zapisane przez wtyczkę w folderze z muzyką. Moje obecne ustawienia:
http://i33.tinypic.com/nyxl5l.jpg

Może coś źle wpisałem?

----EDIT----

Ehh, doszedłem do tego, że to discogs pobiera okładkę, ale wyświetla ją chronflow :/
Ja mogę ręcznie wyszukiwać sobie obrazki. Powiedzcie mi tylko jak je nazywać, żeby foobar je wyświetlał :(

----EDIT2----

Problem rozwiązany w temacie o IBIZie ;)
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 07 kwiecień 2009 - 08:32

Nowa wersja się pojawiła się, mianowicie 1.17

Zmiany w tej wersji to:
  • poprawki stabilności
  • możliwość natychmiastowego przerywania operacji we/wy
  • domyślne wypełniania pola Filter w oknie Find Release wartością %ALBUM%


pobieralnia: http://bubbleguuum.f...foo_discogs.dll
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 24 kwiecień 2009 - 10:30

1.18
  • poprawka: rzadki błąd z niektórymi nazwami artystów (na przykład takich jak "()" in http://www.discogs.com/release/1513652 );
  • poprawka: poprawna obsługa znaków ascii o kodzie > 127 w wyszukiwaniu;
  • używanie serwera proxy http skonfigurowanego w foobarze używając wersji >= 0.9.6.5 beta 1 foobara, w innych przypadkach używana jest konfiguracja proxy IE (tj. konfiguracja systemowa).


1.19
  • poprawka: błąd w momencie zamykania okienka wyszukiwania wydania w przypadku gdy zapytanie nie zostało ukończone.

0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   matthies Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 27-listopad 08

Napisano 10 maj 2009 - 00:20

dla mnie ta wtyka jest darem od niebios. od poczatku mojej przygody z muzyką korzystam z discogsa :)
dla zainteresowanych screen tutaj
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   kay Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 02-lipiec 09

Napisano 02 lipiec 2009 - 16:42

Może mi ktoś napisać jak z tego korzystać? I z tego co wykombinowałem to nie ma polskich wykonawców jak Jamal, zabili mi zółwia, natural dread killaz?
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

  • Stoner
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 02 lipiec 2009 - 16:48

http://www.hydrogena...showtopic=50523 kilka sekund na google. I screeny nawet są! dasz wiarę? :P
Dołączona grafika
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 02 lipiec 2009 - 16:59

Pacz, to zupełnie ten sam sznurek co w pierwszej wiadomości w wątku :P
A co do korzystania - zaznaczasz pliki danego albumu (które chcesz otagować), z menu wybierasz discogs a nastepnie write tags. W okienku ktore sie pojawi automatycznie zostanie pobrana lista wykonawcow poasujacych do tagow (tak jest chyba domyslnie, mozna wylaczyc) a nastepnie jak wyszukasz i wybierzesz wykonawce to wybierasz plyte i klikasz dalej. w nastepnym okienku sprawdzasz czy dane sie zgadzaja, czy nie trzeba poprzesuwac utowrow i dajesz "OK". Tyle. Niestety bazy nie zawieraja wszelakich mozliwych wydań, ale jak jakiejs pozycji nie ma to możesz ją dodać sam.
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   kay Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 02-lipiec 09

Napisano 02 lipiec 2009 - 17:07

A myślałem, że to błąd, że mi żadnego pliku z playlisty nie znajduje ^^ Widzę, że nie ma za dużo polskich :s
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Zin156 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 16-lipiec 09

Napisano 16 lipiec 2009 - 15:15

Witam,

mam pewien problem z wtyczką foo_discogs. Mam wszystko ustawione tak jak w np:
http://www.hydrogena...showtopic=50523,

wiem w teorii jak się jej używa, a jednak nic nie działa nie wyszukują mi się artyści i albumy wiec niczego nie mogę wybrać, a na dodatek w konfiguracji do discogs nie mam zakładki "network" i już nie mam siły do kombinowania co jest nie tak ....

pomoże mi ktoś?
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 16 lipiec 2009 - 15:56

Zacznijmy od podania wersji wtyczki (; Generalnie jak wyszukają Ci się artyści, potem albumy, to zaznaczasz album i wybierasz "Next >>" (:
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   Zin156 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 16-lipiec 09

Napisano 16 lipiec 2009 - 16:37

Wyświetl postUżytkownik Wojtek dnia czw, 16 lip 2009 - 16:56 napisał

Zacznijmy od podania wersji wtyczki (; Generalnie jak wyszukają Ci się artyści, potem albumy, to zaznaczasz album i wybierasz "Next >>" (:


wiem :) tylko ze mi się nic nie wyświetla :P


wersja wtyczki : 1.19
foobara v0.9.6.8

generalnie wygląda to tak: Dołączona grafika
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 16 lipiec 2009 - 18:02

a ręczne podanie Release id (np.: http://www.discogs.c....release/559414) też nie działa? Próbowałeś wpisywać ręcznie nazwę artysty (nie polegać na tym co wtyczka automatycznie pobiera z tagów)? Nie masz ustawionego proxy jakiegoś (Preferences -> Network OIDP)? Działają Ci inne wtyczki pobierające dane z internetu?
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   Zin156 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 16-lipiec 09

Napisano 17 lipiec 2009 - 01:15

wklepane wszystko ręcznie i działa, zastanawia mnie tylko czemu wcześniej nie łapało bo już wklepywałem wcześniej ręcznie ...

no nic, dziękuję pięknie za odzew i pomoc. :rolleyes:
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 17 lipiec 2009 - 09:04

Cytat

wklepane wszystko ręcznie i działa, zastanawia mnie tylko czemu wcześniej nie łapało bo już wklepywałem wcześniej ręcznie ...


Takie przypuszczenie - może w tagach miałeś jakieś dodatkowe, niewidoczne znaki i dlatego nie znajdowało?
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   kastamax Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 29-wrzesień 09

Napisano 29 wrzesień 2009 - 12:53

Witam. Jestem tu nowy. Niedawno zainstalowałem foobara 0.9.5.2 i na to fooAvA 1.05. Chciałem aby mi pobierały sie okładki do albumów, po wielu próbach z różnymi zewnętrznymi programami usłyszałem o discogs. Gdy pobieram tagi i wtyczka znajdzie okładkę albumu to podczas próby jej pobrania i zapisania wyświetla się erorr który mówi by spojrzeć do konsoli bo wystapił błąd.

o taki:
foo_discogs: error: problem creating file 62520_1.jpg [Object not found], skipping...

Co zrobić by to naprawić. Chce by okładka zapisywała mi się w folderze z albumem.

PS: Nie czyta mi niektórych okładek które normalnie winamp czyta
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 29 wrzesień 2009 - 20:46

A wtyczka w wersji? Najnowsza? Gdzie chcesz zapisać tą okładkę? Podaj dla jakiego ID (sznurek do discogs) nie działą...
0

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   kastamax Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 29-wrzesień 09

Napisano 30 wrzesień 2009 - 21:21

Chyba najnowsza ;] Chce zapisać w folderze z albumem. Do każdego wykonawcy ma problem z okładką ale tagi pobiera poprawnie.
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   Wojtek Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 05

Napisano 01 październik 2009 - 19:45

Hmm... co masz w konfiguracji wtyczki (Discogs -> Configuration -> Album/artist art sekcja Album Art i pole Directory)?
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   kastamax Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 29-wrzesień 09

Napisano 10 październik 2009 - 13:44

$directory_path(%path%)

i pozaznaczane
Album art
+Fetch
+Overwrite...
+Display....
Artist art
+Fetch
0

  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl