foobar2000.pl - polskie forum: Gotowe ustawienia: Equalizer, Convolver - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Gotowe ustawienia: Equalizer, Convolver

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 08 listopad 2006 - 08:35

:arrow: Gotowe ustawienia Equalizera:
Jeśli posiadasz paczkę ustawień, to napisz tu nowy post i link do takiej paczki.

Temat o ustawieniach EQ znajduje się TUTAJ
0


  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Dawid_ Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 01-listopad 07

Napisano 03 listopad 2007 - 19:02

Bawiłem Sie Dzisiaj EQ I Wymodziłem Całkiem Przyzwoite Presety :

:arrow: http://www.speedysha.../380322177.html

Głośniki Typu 2.1

Ładnie Podbite Niskie Tony, A Nie Suchy Bass, Jak To Bywa Gdy Się Nie Wie Do Czego Służy Dany Suwak ;) Zero Szumów.



:arrow: http://www.speedysha.../402248401.html

Słuchawki.

Będziesz Sie Czuł (a) Jak W Pokoju. Żadnych Zakłóceń Z Zewnątrz, I Całkiem Nieźle Wyprofilowane Wysokie I Średnie Tony.


Mam Nadzieję Że Ktoś Się Skusi ;)

Pozdrawiam ;)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Kamelo Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 31-październik 07

Napisano 22 grudzień 2007 - 20:57

A ma ktoś może ustawienia do regge, rock, alternative ??




Pozdrawiam :)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   chmielo Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 16-październik 06

Napisano 19 styczeń 2008 - 14:03

Mi sie jednak wydaje, ze nie da sie dobrze ustawic EQ bez odsłuchu w realtime. Nie znając sprzetu na ktorym bedzie sluchana muza troche trudno polecic jakiekolwiek ustawienia EQ.

np. do rock'a i metalu najczesciej podbija sie niskie i wysokie czestotliwosci, jednak jesli masz sprzet ktory nei przenosi srodka to tylko zmasarujesz niewybaczalnie widmo sygnalu. U kogos kto zaleca dany preset bedzie miode, a u Ciebie kupa.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 19 styczeń 2008 - 17:33

Wszystko zależy od tego jaki masz sprzęt\charakterystykę częstotliwości\słuch ^_^ ustawiasz sam aż ci się będzie podobało a najlepiej w ogóle.
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   pave64 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-styczeń 07

Ikona postu  Napisano 20 styczeń 2008 - 11:40

Jakich impulsów używacie do Convolver'a?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   BArtus Ikona

  • foobmeister
  • Ikona
  • Rejestracja 14-czerwiec 06

Napisano 20 styczeń 2008 - 13:27

Na starym sprzęcie zdarzało mi się korzystać z MetalEQ ale to było dawno i nie prawda ;)
Dołączona grafika Tlen.pl: bbartus [at] tlen [dot] pl JID: bartus [at] jabster [dot] pl PaduPadu: MjIyMjI1NA== base64 ICQ: Mzk1MjY3NTY3 base64 Last.fm: BBArtus [Fb]
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

  • Stoner
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 10 luty 2008 - 11:10

A ja używam takiego:
Dołączona grafika preset-soft_u.zip
Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   verynastyboy Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 14-luty 08

Napisano 15 luty 2008 - 16:47

dobre ustawienie.... :thumbsup: gratuluje!
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   zlowik Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 26-marzec 08

Napisano 26 marzec 2008 - 11:53

ktorymi dokladnie suwakami na EQ moge "ocieplić wysokie tony" zeby nie byly tak ostre ?

Ma ktos moze jakies dobre ustawienie pod creativy t20 ?
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

  • Stoner
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 26 marzec 2008 - 18:21

Przecież do każdego suwaka przyporządkowana jest odpowiednia częstotliwość, więc w czym masz problem?
Dołączona grafika
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   grzesiekRZ Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 22-kwiecień 08

Napisano 02 maj 2008 - 00:07

u mnie przyjemnie brzmi takie ustawienie:
foobest
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   spook Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 04-lipiec 08

Napisano 04 lipiec 2008 - 16:25

Ja zebrałem kilka dobrych ustawień do rapu.. nie są moje ja je tylko wyuskałem z kilku paczek ; ]

---
8 Ustawień pod rap.
---
DOWNLOAD
---

ENJOY! ; ]
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Spider.pl Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 08-sierpień 06

Napisano 11 lipiec 2008 - 11:36

U mnie to brzmi całkiem przyzwoicie ale zgadzam się z tymi co mówią że eq trzeba ustawiać indywidualnie... nie można podczepiać czyichś ustawień a potem narzekać coś ty poustawiał ;]

Punk-Rock EQ

Download

0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   pLaYmAn Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 20-październik 06

Napisano 20 lipiec 2008 - 12:59

spook: może byś podał hasło do tych ustawień ? :P
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   aazmath Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 06-styczeń 08

Napisano 20 październik 2008 - 18:43

A może ma ktoś jakieś ludzkie ustawienia do dnb, dubstep itp...? Mam 2.1
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

  • Stoner
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 20 październik 2008 - 19:28

Po raz kolejny powtórzę, że najlepiej pokombinować samemu z ustawieniami, bo z doświadczenia wiem, że do foobara nie ma uniwersalnych presetów dla danych gatunków muzycznych.
Dołączona grafika
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   PussyTerror Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 27-luty 08

Napisano 24 listopad 2008 - 15:37

dziś dostałem Koss Porta Pro i chyba lepiej samemu ustawić pod swój własny sprzęt jak się słucha i czego :-) to nie jest takie trudne :rolleyes: B) :P :P ;) ;) ^_^ ^_^ ^_^
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   muchasa Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 16-luty 08

Napisano 13 grudzień 2008 - 13:36

Prosilbym o EQ do electro. Z gory dzieki ;).
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   s0ber Ikona

  • Stoner
  • Ikona
  • Rejestracja 30-październik 07

Napisano 13 grudzień 2008 - 17:10

Ustaw sobie, to nie Winamp. Pisałem już, że to nie ma sensu, bo ja mogę ustawić sobie EQ pod electro i u mnie będzie git, a u Ciebie zacznie coś pierdzieć np.
Dołączona grafika
0

  • (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 29
0 użytkowników, 29 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl