foobar2000.pl - polskie forum: foo_uie_single_column_playlist - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Problemy i pytania związane z wtyczkami

Zasady działu "Problemy i pytania związane z wtyczkami"


  • W tym dziale prowadzimy wyłącznie dyskusje na temat dostępnych już wtyczek.
  • Pamiętaj, aby przed założeniem nowego tematu sprawdzić czy podobne pytanie wcześniej już nie padło! Skorzystaj w tym celu z WYSZUKIWARKI oraz zajrzyj do działu F.A.Q. - Najczęsciej zadawane pytania.
  • Tematy w dziale "Problemy i pytania związane z wtyczkami" muszą wyglądać następująco, inaczej bedą kasowane lub zmieniane:

    foo_nazwa_wtyczki


    • (np.) foo_burninate
    • (np.) foo_run

Grupa Trzymająca Władzę
  • (9 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

foo_uie_single_column_playlist

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Pingwinho Ikona

  • Emperor Penguin
  • Ikona
  • Rejestracja 21-maj 06

Napisano 17 wrzesień 2006 - 18:16

Pobrałem sobie kod tool++, ale niestety nie funkcjonuje on poprawnie. Literki na siebie nachodzą, a cover art pokazuje sie tylko w 3/4. Co ja mam z tym zrobić?
0


  • (9 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Gemini Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-marzec 06

Napisano 17 wrzesień 2006 - 18:29

Zeby literki na siebie nie nachodziły ustawiasz "row High" w single )column na 24 przynajmniej ja tak mam i wszystko pasuje. Po zatym żeby okładkę ładnie było widać należy mieć bardzo dobrze stagowane utworki o raz wielkość okładki powinna mieć wymiary ok. 100X100, w przeciwnym razie wszystko się rozłazi :razz:
..::Live 4 Music::..
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Pingwinho Ikona

  • Emperor Penguin
  • Ikona
  • Rejestracja 21-maj 06

Napisano 17 wrzesień 2006 - 18:55

Dzięki za pomoc. Teraz wszystko działa, oprócz wyświetlania się połysku nad okładką, ale postaram się to sam rozpracować. Wygląda to tak I jeżeli się przyjrzeć to noalbum.png też jest źle wyświetlany, mianowicie jest chyba pasek 2 pikseli powtórzony(tam gdzie jest F, i tylko tam ROTFL?)

Oto mój kod:

$if($greater(%tracknumber%,5),

$if($greater(9,%tracknumber%),$drawrect(3,0,104,0,brushcolor-250-250-250 pencolor-null)

$padding(8,3)$font(calibri,8,bold,100-100-100)

$if($strcmp($num(%tracknumber%,2),06),Artist: $font(calibri,8,bold,140-140-140)%artist%)

$if($strcmp($num(%tracknumber%,2),07),Album: $font(calibri,8,bold,140-140-140)%album%)

$if($strcmp($num(%tracknumber%,2),08),Year: $font(calibri,8,bold,140-140-140)$if2(%date%,Unknown))

$padding(-8,-3)

))

$imageabs(4,$add(25,$mul(-21,%tracknumber%)),'imagesnoalbum.png',)

$imageabs(4,$add(25,$mul(-21,%tracknumber%)),'%directoryname%folder.jpg',)



$imageabs(4,$add(25,$mul(-21,%tracknumber%)),'%directoryname%folder.jpg',)

$imageabs(4,$add(25,$mul(-21,%tracknumber%)),'imagesartoverlay.png',)

$padding(0,0)

$drawrect(107,0,1,0,brushcolor-161-170-179 pencolor-null)

$drawrect(108,0,2,0,brushcolor-222-225-228 pencolor-null)

$if(%_isplaying%,$drawrect(108,0,0,0,brushcolor-0-0-0 pencolor-0-0-0)

$imageabs(108,0,'imagesbg1.png',)

,

$ifequal($mod(%_playlist_number%,2),0,

            $drawrect(110,0,0,0,brushcolor-250-250-250 pencolor-240-240-240)

        ,

            $drawrect(110,0,0,0,brushcolor-255-255-255 pencolor-240-240-240)

        )

)



$padding(2,0)



$if(%_isplaying%,$font(calibri,8,bold glow-129-138-150 glowblur-10,255-255-255),$font(calibri,8,bold,164-171-179))

$alignabs(112,0,%_width%,21,left,top)↘



$if(%_isplaying%,$font(calibri,8,bold glow-129-138-150 glowblur-10,255-255-255),$font(calibri,8,bold,180-180-180))



[Disc %discnumber% ][%tracknumber%. ]



$if(%_isplaying%,$font(calibri,8,bold glow-129-138-150 glowblur-10,255-255-255),$font(calibri,8,bold,129-138-150))



$if($meta_test(album artist),%artist%' - ')



$if(%_isplaying%,$font(calibri,8,bold glow-129-138-150 glowblur-10,255-255-255),$font(calibri,8,bold,120-120-120))



%title%



$if(%_isplaying%,$font(calibri,8,bold glow-129-138-150 glowblur-10,255-255-255),$font(calibri,8,bold,180-180-180))



$align(right,center)%length%



$if(%_isplaying%,$font(Kroeger 05_55,6, glow-129-138-150 glowblur-10,203-206-211),$font(Kroeger 05_55,6,,180-180-180))



$alignabs(124,0,%_width%,21,left,bottom)

[$if($greater($div(%_filesize%,1024),1024),$left($div(%_filesize%,1024),1),0).$right($left($div(%_filesize%,1024),3),2)mb' '][%__bitrate%'kbps']



$if(%_isplaying%,

$font(Kroeger 05_55,6, glow-129-138-150 glowblur-10,203-206-211),$font(Kroeger 05_55,6,,200-200-200))



$align(right,bottom)[%play_counter% play$if($greater(%play_counter%,1),s)]

0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Pingwinho Ikona

  • Emperor Penguin
  • Ikona
  • Rejestracja 21-maj 06

Napisano 18 wrzesień 2006 - 19:18

Sorry, za dubla, ale chcę, aby temat był zauważony. Nie wyświetla mi się okładka. Mam ją w imagesalbums i nazwana jest Bathory.Bathory jest w .png, a mimo to się nie wyświetla. Artysta - Bathory
Album - Bathory

W czym problem.


GTW- poprzedni post można usunąć.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   novator Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 05-lipiec 06

Napisano 18 wrzesień 2006 - 20:25

A dokładniej: tylko z tą okładką jest problem, czy wszystkie się nie wyświetlają? Sprawdź rozmiar okładki, poza tym wszystkie kropy itd.
"(...) czarne jest czarne, a białe jest białe!'"
.Foo ver. 3.0 .Modern Foo .Foo Dark
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Pingwinho Ikona

  • Emperor Penguin
  • Ikona
  • Rejestracja 21-maj 06

Napisano 19 wrzesień 2006 - 16:34

Nie wyświetla mi sie Arctic Monkeys.Whatever People Say I Am That's What I Am Not, choć wyświetla mi się Bathory.Bathory. wEiRd To się dzieję tylko jak w nazwie pliku jest spacja!
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   PrzemoSSMAN Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 25-lipiec 06

Napisano 19 wrzesień 2006 - 19:09

Mam taką little prośbę do was jako że foo_uie_single_column robi furorę też próbowałem jakiś czas się bawić tym .
Na hydrogenie czytałem co i jak lecz raz mi w ogóle nic nie działa raz całkiem co innego wychodzi .
Moja prośba jest jasna zrób ktoś w miarę konkretnego tutoriala co jest konieczne do prawidłowego działania tej wtyczki .

Przydałby się jeszcze opis taki typowo " łopatologiczny " wszystko biało na czarnym
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   jajec Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 03-lipiec 05

Napisano 03 październik 2006 - 19:53

To ja się przyłączam do prośby;] juz mi łeb kipi i za cholere nie moge dojsc z tym do ładu;/ widocznie tępy jestem:P
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 03 październik 2006 - 20:56

A ja chcialbym sie zapytac co to za wtyczka ;)
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Mithloth Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 26-listopad 04

Napisano 03 październik 2006 - 22:29

"daje panel z prostym podglądem playlist. przydatne przy tworzeniu mikro-layout'u."
oj nie szukamy nie szukamy na forum ;)
Kocham Cię Kochanie moje ;)
A kuku @ :D
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   venom Ikona

  • 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 14-listopad 05

Napisano 03 październik 2006 - 22:42

Witam!!! Po 3-miesiecznej przerwie, widze ze sporo sie tu zmienilo. Mam problem z zaladowaniem wtyczki foo_uie_single_column. Nie wiem co sie dzieje, wyskakuje blad i to wszystko. Co trzeba zrobic zeby ta wtyczka zadzialala. Trzeba jakies dodatkowe biblioteki?? Prosze o wyrozumialosc, przez ostatnie 3-miesiace nie mialem dostepu do netu.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Mexykanin Ikona

  • ♫♪♫ foobar fan ♫♪♫
  • Ikona
  • Rejestracja 08-czerwiec 05

Napisano 03 październik 2006 - 23:42

Heh, to ja też się przywitam po 3 miesiącach prawie bez neta :/ Się działo sporo w branży wtyczkowej.Sorry za OT, ale się zapytam: Coś nowego poza trackinfo_mod i single_column polecacie, bo wzięło mnie na updejta foobka?
"Two things are infinite: the universe and human stupidity and I'm not sure about the universe." A.Einstein

Moje stare Foobary: pierwszy||drugi||trzeci||czwarty||piąty||szósty|Last.fm:Click
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Apach Ikona

  • Kapitan
  • Ikona
  • Rejestracja 23-listopad 04

Napisano 04 październik 2006 - 06:32

Mithloth napisał:

"daje panel z prostym podglądem playlist. przydatne przy tworzeniu mikro-layout'u."
oj nie szukamy nie szukamy na forum ;)

Nie bylo sensu szukac bo i tak wiedzialem ze zaszczycisz mnie swoja odpowiedzia :D
dziekuje :)
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   desss Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 26-wrzesień 06

Napisano 05 październik 2006 - 09:41

Czy ten plugin nie zamula wam kompa?
Dodałem kilkanaście albumów do listy i przy przesuwaniu okien zajętość procesora skacze jak szalona, a do tego okna przesuwają się nie płynnie, tylko skokowo. Może to z powodu wielkości okładek.
Mam Semprona 1.8Ghz i 1GB ramu.

Czytałem też wątek na hydrogen i tool++ (autor skryptu) też na to narzekał, dlatego pytam.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   PIK Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-maj 06

Napisano 05 październik 2006 - 10:02

U mnie jest ok :)

Dodałem kilkadziesiąt albumów, i jak przewijam scrollem to CPU max 5% - starałem się jak najszybciej ;)
A jak paskiem, szybko z góry na dół, i odwrotnie, to rzeczywiście CPU skacze pod 50%.

Mi to nie przeszkadza, bo nie przesuwam nigdy tak szybko playlisty ;]
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Dadziuk Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 01-wrzesień 06

Napisano 12 październik 2006 - 17:47

No chłopaki mam problem :P Bawiałem się dzisiaj foo i nie wyświetle mi teraz wykonawcy. Nawet jeżeli w "Group Display" mam wpisane tylko %artist%. Wiecie może o co chodzi? :|
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   clark Ikona

  • foo v0.7
  • Ikona
  • Rejestracja 29-maj 06

Napisano 14 październik 2006 - 18:06

Dadziuk napisał:

No chłopaki mam problem :P Bawiałem się dzisiaj foo i nie wyświetle mi teraz wykonawcy. Nawet jeżeli w "Group Display" mam wpisane tylko %artist%.


Miałem ten sam problem, powodem były "nieaktualne" wersje wymaganych wtyczek polecam ściągnięcie najnowszych Trackinfo Mod & Single Column Playlist

Teraz wszystkie kody działają idealnie :razz:

"MS Visual C++ 2005 Runtime Library" nie jest bezwzględnie wymagane, chyba ze nasz foo monituje przy starcie że wtyczka foo_uie_single_column nie może zostać uruchomiona, wówczas należy te biblioteki zainstalować.
Dołączona grafika

"Live 4 Music"
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 17 październik 2006 - 13:07

jest jakis sposob zeby zmienic rozmiar wyswietlanych okladek. tzn aby okladki byly rozciagane do np 150x150 px? chcialbym zainstalowac single_column a nie za bardzo chce mi sie przerabiac wszystkie okladki do takich wymiarow.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Dadziuk Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 01-wrzesień 06

Napisano 17 październik 2006 - 22:24

Nie wiecie moze czemu nie które piosenki Pakito są w oddzielnej grupie? Wygląda to mniej więcej tak:

Dołączona grafika

wszystkie tagi zostały zmienione tak aby pozostał tylko artysta i tytuł (pozostałe zostały usunięte)
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   clark Ikona

  • foo v0.7
  • Ikona
  • Rejestracja 29-maj 06

Napisano 18 październik 2006 - 11:42

Dadziuk napisał:

Nie wiecie moze czemu nie które piosenki Pakito są w oddzielnej grupie


Sprawdź czy w ustawieniach masz - "Group By:" %artist%

jezeli jest tak a są tam jakies inne wpisy to pozostaw tylko %artist%
Dołączona grafika

"Live 4 Music"
0

  • (9 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl