foobar2000.pl - polskie forum: foo_uie_playlists_dropdown - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Problemy i pytania związane z wtyczkami

Zasady działu "Problemy i pytania związane z wtyczkami"


  • W tym dziale prowadzimy wyłącznie dyskusje na temat dostępnych już wtyczek.
  • Pamiętaj, aby przed założeniem nowego tematu sprawdzić czy podobne pytanie wcześniej już nie padło! Skorzystaj w tym celu z WYSZUKIWARKI oraz zajrzyj do działu F.A.Q. - Najczęsciej zadawane pytania.
  • Tematy w dziale "Problemy i pytania związane z wtyczkami" muszą wyglądać następująco, inaczej bedą kasowane lub zmieniane:

    foo_nazwa_wtyczki


    • (np.) foo_burninate
    • (np.) foo_run

Grupa Trzymająca Władzę
  • (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

foo_uie_playlists_dropdown v0.7.6 (2009.09.24)

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 17 maj 2006 - 23:25

Playlists Dropdown v0.7.6

Plugin wyświetla playlisty na rozwijalnej liście:
Dołączona grafika

Download
:arrow: Playlists Dropdown

Co lepsze opcyjki:
  • Wygodne przestawianie list na rozwiniętej kontrolce (przy pomocy środkowego guzika myszy).
  • Sortowanie playlist wg własnych kryteriów.
  • Obsługa Drag&Drop z automatycznym generowaniem nazw playlist.
  • Oddzielne ikonki dla normalnej / zablokowanej / aktywnej / odtwarzanej playlisty (można wyłączyć).
  • Konfigurowalne tytuły playlist (możliwość wyświetlenia dodatkowych informacji o playlistach).
  • Konfigurowalna czcionka
  • Konfigurowalne kolory czcionki i tła, również przez funkcje $set_style(...) znane z Columns UI
  • Wygodne menu kontekstowe.
Na liście można wyświetlić różne informacje o playlistach (poprzez skrypty formatujące):
  • %title% Nazwa playlisty.
  • %lock% Pole kontekstowe, obecne jeśli na playlistę nałożony jest lock (blokada) - dodatkowo, pole zwraca nazwę blokady (np. Autoplaylist lub Read-only).
  • %size% Ilość utworów na playliście.
  • %length% Łączny czas trwania playlisty, sformatowany jako [WK][D][HH:]MM:SS.
  • %length_hours% Łączny czas trwania playlisty, sformatowany jako [HH:]MM:SS.
  • %length_seconds% Łączny czas trwania playlisty w sekundach.
  • %filesize_natural% Sformatowana łączna wielkość wszystkich plików na playliście (np. 62.1GB lub 322KB)
  • %filesize% Łączna wielkość wszystkich plików na playliście (w bajtach)
  • %isplaying% Pole kontekstowe, obecne gdy playlista jest odtwarzana (do wykorzystania z $if()).
  • %isactive% Pole kontekstowe, obecne tylko w aktywnej (wybranej) playliście (do wykorzystania z $if()).
  • %list_index% Pozycja playlisty.
  • %list_total% Liczba wszystkich playlist.

0


  • (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 17 maj 2006 - 23:35

Wujek_Bogdan napisał:

mixcherry napisał:

Nowa wtyczka:
:arrow: foo_uie_playlists_dropdown Playlists Dropdown 0.5

podziwiam skromność :) mogles sie pochwalić

edit:
a tak przy okazji
1. przydala by sie mozliwosc zmiany kolory tła.
2. po najechaniu na ktorys z elementów listy przestaje działać scroll na myszce.
3. opcja 'configure' po kliknięciu prawym na komponent.
4. skoro jest opcja 'vertical padding' to moze jeszcze 'horizontal padding' by dodac.
5. mozliwosc konfiguracji skrotow, tak jak jest np. w explorer tree (np, dodawanie do playlisty, kasowanie listy itd)
6. polska wersja językowa (LOL)
1. Już jest :)
2. This is not a bug, this is feature :D
3. Dorobione.
4. Jest już oddzielny padding na wszystkie strony świata.
5. Przyjrzę się, choć myślę że nie ma co się aż tak szczypać, raczej będzie parę odgórnych klawiszy (DEL / Enter / Doubleclick itd.).
6. Do następnej wersji dorzucę słownik :)

patchu napisał:

fajniutka wtyczka :-) ciekawe co za AS ja napisal hehe mial leb :P
Dobrze, że nie ASS ;)

patchu napisał:

brawo cherry :D jak narazie na HA ludzie sa zadowoleni, a wlasciwie to malo powiedziane :-)
beda jeszcze z ciebie ludzie hehe :D
Widzisz, a w przedszkolu wszyscy mi powtarzali, że skończę przy kopaniu rowów :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   patchu Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-sierpień 05

Napisano 18 maj 2006 - 18:49

hahah :D kopanie rowow :P ciekawe kogo
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 19 maj 2006 - 04:09

Mały updejcik (wersja 0.5.5):
  • Dodane sortowanie
  • Dodane konfigurowalne kolory tła/czcionki
  • Dodano padding góra/dół/lewo/prawo
  • Dodano skrót do preferencji oraz zmiany nazwy playlisty do menu kontekstowego

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   murgrabia Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 21-marzec 06

Napisano 19 maj 2006 - 06:05

Brawo, wtyczka jest super. Wspanialy zamiennik playlist tabs zajmujacego 3-4 rzedy :)
Request: barkuje mi tylko w menu kontekstowym: Save as playlist
Bug: czasami otwiera sie "pod" playliste (panel playlist_dropdown jest umieszczona nad playlista), ale to moze wina systemu
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 19 maj 2006 - 09:23

hmm.. nie wiem czy to w ogole jest możliwe, ale gdyby była możliwość dodania kilku paneli playlist_dropdown i konfiguracji każdego z osobna, tak żeby w każdym były inne playlisty to by bylo po prostu cudo.

ps. ciekawa opcja [ ] Reverse sort ;)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   patchu Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-sierpień 05

Napisano 19 maj 2006 - 09:27

mozna by zrobic tak jak obecnie konfiguruje sie trackinfo
podobnie jak tam bo wlasnie ma taka mozliwosc
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 19 maj 2006 - 09:38

Możnaby, wszystko by można :D Tylko, że aż chciałoby się zanucić na melodię znanej piosenki:
"Wędrowali szewcy przez zielony las,
nie mieli pieniędzy, ale mieli czas"

Ja akurat jakoś nie narzekam na nadmiar ani jednego, ani drugiego... ;) Tak więc, jak znajdę chwilę wolnego, to się zabiore za takie grubsze zmiany.

Sam pomysł z oddzielnymi filtrami na playlisty jest wyborny, i już sobie go dopisuję do mejej list do-zrobienia :) Może doczeka się realizacji już w wersji 2.0! :)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 19 maj 2006 - 10:30

wybiegając nieco w przyszłość mam propozycje co do wersji 2.1 ;)
sprawa jest prosta:
wciskam A, kursor przeskakuje do playlisty Ananas
wciskam B, kursor przeskakuje na Britney Spears :]
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   patchu Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-sierpień 05

Napisano 19 maj 2006 - 14:21

tez mam pomysl, zeby np samo wymyslalo nowe pisoenki, zeby spiewalo i tanczylo :D
moze tez gotowac :D
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   tomdef Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 25-marzec 06

Napisano 20 maj 2006 - 08:17

A ja nie mam żadnego request'a :-) wtyczka wyborna, oczywiście będę obserwował rozwój ale już teraz jest super (no i zamieniłem tab'y na dropdown). Pozdrowienia.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 21 maj 2006 - 21:52

Ale fajny ten plugin :D Nacieszyc sie nie moge :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   dns Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 19-kwiecień 06

Napisano 23 maj 2006 - 21:27

wchodze do columns ui, tam do layout i nigdzie nie ma opcji aby wstawic gdziekolwiek tego dropdowna, wtyczka jest zaladowana napewno, bo moge zmieniac preferencje.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 23 maj 2006 - 21:49

dns napisał:

wchodze do columns ui, tam do layout i nigdzie nie ma opcji aby wstawic gdziekolwiek tego dropdowna, wtyczka jest zaladowana napewno, bo moge zmieniac preferencje.
[list]. A możesz ją dodać do zwykłego toolbara (nie do layoutu)?
[*]Jeśli nie ma plugina w Toolbars, to upewnij się, że masz najnowszą wersję Columns UI (co najmniej 0.1.3 beta 1v5).[list]

murgrabia napisał:

Bug: czasami otwiera sie "pod" playliste (panel playlist_dropdown jest umieszczona nad playlista), ale to moze wina systemu
Nie bardzo rozumiem... Screenshot? Generalnie, dropdown rozwija się domyślie "do dołu", dopiero jak nie ma tam miejsca, to rozwija się do góry.

tomdef napisał:

A ja nie mam żadnego request'a :-) wtyczka wyborna, oczywiście będę obserwował rozwój ale już teraz jest super (no i zamieniłem tab'y na dropdown). Pozdrowienia.

Qbi@k napisał:

Ale fajny ten plugin :D Nacieszyc sie nie moge :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Dzięki :)
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   murgrabia Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 21-marzec 06

Napisano 24 maj 2006 - 06:34

mixcherry
foo wyglada tak:
http://www.fotosik.p...7e8956658354ebf
a z zablokowana palylist_dropdown tak:
http://www.fotosik.p...abf8d480609471c
zauwazylem wlasnie (i tu moj blad), ze playlist_dropdown nie otwiera sie "pod" playliste, tylko tak jakby playlista blokowala jej rozwiniecie
powstanie problemu: podczas poruszenia playlista (przesuniecie krawedzi playlisty w dol i w gore)
rozwiazanie: wystarczy ruszyc playlista ponownie (zlapac za krawedz i przesunac ja w "dol i gore") i wszystko wraca do normy
malo znaczacy blad, jezeli mozna to bledem nazwac, nie zawracaj sobie nim glowy :)
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Qbi@k Ikona

  • S.T.A.L.K.E.R.
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 06

Napisano 30 maj 2006 - 18:16

murgrabia napisał:

...

Potwierdzam. Denerwujacy bug :P
Dołączona grafika Mój foo :D
- Conan, what is best in life?
- To crush your enemies, see them driven before you... and to hear the lamentation of their women!
Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika foobar2000.pl @ last.fm
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 30 maj 2006 - 19:16

u mnie dropdałn równierz ma jakieś problemy. działał i przestał :/
jedyne co zmienialem ostatnio w foo to dodanie trackinfo pod plejlistą.

okienko zwinięte:
Dołączona grafika

okienko rozwinięte:
Dołączona grafika

położenie panela nie ma znaczenia.

moj layout wyglada tak:
Dołączona grafika
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   PIK Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-maj 06

Napisano 30 maj 2006 - 21:30

u mnie to samo, a działał dobrze :|
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Mithloth Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 26-listopad 04

Napisano 30 maj 2006 - 21:56

tak to jest jak tos wypuszcza wadliwe wtyczki ;)
pora na zauktualizowanie TEGO topicu ;)
Kocham Cię Kochanie moje ;)
A kuku @ :D
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 31 maj 2006 - 11:14

Niestety, dzień i noc siedziałem, żeby wywołać ten błąd, ale za ciężkie Chiny się nie dało :shock: Mithloth, czy ktokolwiek, wrzuć gdzieś na moment swój pełny foobar, ściągnę i zobaczę.

Mój DropDown nie robi nic specjalnego, jest standardową kontrolką windowsa, i to nie ja obsługuję rozwijanie/zwijanie się listy, tylko windows, tak więc jak na razie stwierdzam, że to nie moja wina :) Blame M$ :)
0

  • (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl