Linux + foobar
#1 Guest_Kuki_*
Napisano 01 maj 2006 - 00:28
dodam ze foobar naprawde rewelacja wspaniały dzwiek interfejs zrobiony prosto zwiezle i na temat ni jak to w innych programach przerost formy nad trescia a liczy sie dzwiek
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 01 maj 2006 - 01:04
nie lizac
a no niestety nie ma foobara pod linuxa ale slyszalem ze nie ma problemu z emulacja WINE wiec tylko probowac
Napisano 01 maj 2006 - 14:36
Napisano 01 maj 2006 - 17:58
Napisano 01 maj 2006 - 18:10
uzywaj opcji szukaj!
http://www.gnome.org...ects/rhythmbox/
http://amarok.kde.org/
http://musik.berlios.de/
Napisano 04 maj 2006 - 22:09
Napisano 04 maj 2006 - 23:17
Ale pewnie zamiast publicAMP będę musiał jakąś dynamiczną sygnaturkę podpiąć, ale da się zrobić w końcu.
P.S. Naprawdę jestem zdziwiony, że tak mało osób zna tą wtyczkę. Myślałem, że taka dobra rzecz będzie lepiej znana.
#15 Guest_Kuki_*
Napisano 05 maj 2006 - 14:24
mixcherry napisał:
Kuki napisał:
Nikt nie wpadnie i nie ma co czekać...
czemu nie ??
bo nie przepadacie za linuxem bo bedzie juz na dwie platformy i moze stac sie berdziej komercyjny a tak off topic czytałem gdzies czy na temat foobara ze to dobze ze nie jest tak bardzo popularny ale w moim pojeciu zle jest to rozumowane nie wzane czy cos jest komercyjne popularne i multum osob uzywa wazne czy jest dobre czy nie a reszta to szczegół
Napisano 05 maj 2006 - 14:29
pzdr
Napisano 05 maj 2006 - 19:51
Kuki napisał:
bo nie przepadacie za linuxem
Kto "my"? I w ogóle co my mamy wspólnego z tworzeniem foobara?? A tak poza tym, to z tego co zauważyłem, na tym forum jest dosyć sporo userów linuxa, więc nie wiem skąd wniosek, iż za nim nie przepadamy.
Chodzi raczej o to, że foobar2000 za bardzo korzysta z Win32 API (mówiąc po ludzku, jest za bardzo "windowsową" aplikacją), i ze względu na to dosyć ciężkie byłoby "przepisanie" go na linuxa. Czytaj: trzeba by było stworzyć całą aplikację zupełnie od nowa. Nie mówię, że to jest zły pomysł, ale PP raczej nie ma na to czasu (trzeba by było supportować dwie wersje, sprawdzać i naprawiać dwa razy więcej błędów itd.)
Nie wiem też, jak taki program jak foobar2000 może stać się "bardziej" komercyjny, czy w ogóle komercyjny. Nie zanosi się na to, żeby go wykupiła jakaś firma (np. AOL), przede wszystkim dlatego, że nie ma gdzie wcisnąć reklamy, no i że w mniemaniu niektórych jest za mało "dobajerowany". No i poza tym, nikt nie mówi, że to dobrze że foobar2000 jest mało popularny, ponieważ on nie jest mało popularny
Napisano 05 maj 2006 - 21:56
mixcherry napisał:
swiadczyc o tym moga rownie dobrze statystyki mowiace ze z misiace na miesiac przybywa nam uzytkownikow forum, czyli prawdopodobnie nowych uzytownikow
39, 26, 34, 29, 55, 58, 34, 32, 41, 41, 37, 43, 40, 50, 176, 312, 325, 366, i w ciagu pieciu dni maja 38 osob
Napisano 06 maj 2006 - 12:28
Uhhh. dużo tego... a jeszcze nie bawiłem się skórkami które można pobrać za pomocą programu, i skryptami będącymi odpowiednikami wtyczek....
Z przykrością musze jednak stwierdzić, że niestety nie ma coś takiego jak odtważanie muzy z spakowanych plików(przynajmniej ja takowej nie znalazłem możliwości, więc jak ktoś wie jak prosze o napisanie w jaki sposób to zrobić), więc bede musiał rozpakować dużą część kolekcji
No ale teraz co z dźwiękiem... czy sie coś wykrzesać z nieznanego mi dotąd programiku..hmmm... najpierw żeby nie zrobić jakiegoś sobie szoku ustawiłem eq na rock i zapuściłem coś co może sprawdzić jakość dźwięku(Pink Floyd) no i znowu szok, nie widze różnicy w dźwięku w porównaniu z foobarkiem
Efekt jest taki, że amarok stał sie jak to można uznać drugą miłością jeżeli chodzi o playerki(ciekawe co na to foo, czy będzie zazdrosny... mam nadzieje że mi wybaczy)
Krótkie porównanie AmaroK vs. Foobar2000 remis z dużym wskazaniem na AmaroK
Napisano 08 maj 2006 - 22:37

Logowanie