foobar2000.pl - polskie forum: Problemy... - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Zasady działu Problemy i pytania

Zasady działu "Problemy i pytania"

  • Jeżeli Twoje pytanie dotyczy wtyczek (components) to pomyliłeś dział. Dyskusje na temat wtyczek prowadzimy tylko i wyłącznie w dziale Problemy i pytania związane z wtyczkami.
  • Pamiętaj, aby przed założeniem nowego tematu sprawdzić czy podobne pytanie wcześniej już nie padło! Skorzystaj w tym celu z WYSZUKIWARKI oraz zajrzyj do działu F.A.Q. - Najczęsciej zadawane pytania.
  • Jeżeli zastosowałeś się do poprzednich 2 reguł i dalej nie znasz rozwiązania problemu to możesz już śmiało zakładać nowy temat. Pamiętaj, że jesteś zobowiązany do podania posiadanej wersji foobara przed nazwą tematu, przykłady:

    [Wersja foobara] Nazwa tematu


    • (np.) [0.9.5.1] foobar ciągle zawiesza się przy starcie...
    • (np.) [0.9.4.2] Błędy przy odtwarzaniu formatu FLAC

Grupa Trzymająca Władzę
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Problemy...

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Climek Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 09-kwiecień 06

Napisano 14 kwiecień 2006 - 12:34

Mam kilka problemów, mianowicie:

1. Wtyczka foo_uie_explorer.dll:
-]Gdy naciskam w obrębie panelu prawym przyciskiem myszy, to komp mi sie zawiesza (niebieski ekran i reset kompa).

2. Odtwarzanie:
-]Kiedy włączam Foo, kiedy po raz pierwszy nacisne na piosenka (dwuklik) to nie odtwarza się ona (pasek okna, sidebar itp. modyfikuje się wyświetlając tytuł i wykonawcę, ale pasek postępu/czas pozostały nie zmieniają się)

3. Powolność
-]Foo spowalnia strasznie mojego kompa! Pod Win*mpem mogłem wykonywać wszystko, co tylko chciałem (z muzyką w tle) a z Foo nawet stron nie poprzeglądam. Sprawdzałem Wtyczki w DSP Menagerze, mam włączone tylko Volume Control i Equalizer.

mam Foobara v0.8.3
0


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   ozi Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 01-marzec 05

Napisano 14 kwiecień 2006 - 13:12

Cytat

Pod Win*mpem mogłem wykonywać wszystko, co tylko chciałem


to jest dobre :lol:
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   patchu Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-sierpień 05

Napisano 14 kwiecień 2006 - 13:28

moge wiedziec co masz ustawione w output ?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 14 kwiecień 2006 - 13:32

ozi napisał:

Cytat

Pod Win*mpem mogłem wykonywać wszystko, co tylko chciałem


to jest dobre :lol:

To jest dobre^2 ;) A poza tym... Przesiądź sie na 0,9 lub 0,9,1 [jeśli tylko możesz] 0,8,3 już odchodzi do lamusa..
Привет!
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 14 kwiecień 2006 - 13:36

Czemu nie przesiądziesz się na 0.9?
[list]Nie wiem, nie znam się na tej wtyczce, jedyna rada to upewnić się, że się używa ostatniej wersji.
[*]BARDZO dziwne :/ Jakiego UI używasz? Czy na Default UI jest tak samo jak na Columns UI?
[*]Equalizer może zwalniać (ale chyba nie aż tak), lepiej używać Convolvera. Poza tym, nie wiem czym może to być spowodowane. Poza wtyczkami DSP, również inne mogą zamulać komputer, np. Playlist Tree. Wrzuć tu spis wszystkich wtyczek (plików dll), jakie masz w folderze Components.[list]
Jaki masz system? Komputer? Używasz jakichś upiększaczy w stylu Window Blinds? Antywirów?
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 14 kwiecień 2006 - 13:39

Amoże to Spectrum Analyzer? W tej wersji zżerał troche procka.. nawet przy minimalizacji do traya.. Spróbuj ograniczyc liczbe klatek do 25-30 i wtedy zobacz czy bedzie lepiej. Pozdro
Привет!
Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   patchu Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-sierpień 05

Napisano 14 kwiecień 2006 - 13:55

a moze to asio - dlatego niech powie jaki ma output :D
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 14 kwiecień 2006 - 13:57

Asio samo w sobie nie zżera raczej tyle procka - już prędzej Resampler, który w 0.8.3 był potrzebny do używania Asio.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Climek Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 09-kwiecień 06

Napisano 14 kwiecień 2006 - 14:41

Więc tak:

mixcherry napisał:

BARDZO dziwne :/ Jakiego UI używasz? Czy na Default UI jest tak samo jak na Columns UI?


Nie, na Default nie dzieje sie tak


mixcherry napisał:

  1. Wrzuć tu spis wszystkich wtyczek (plików dll), jakie masz w folderze Components.


zobacz TUTAJ


Cytat

Jaki masz system? Komputer? Używasz jakichś upiększaczy w stylu Window Blinds? Antywirów?


WinXP nie uzywam upiekszaczy, procek PIII 733mhz, dysk 10gb, karta dzwiekowa FM801
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

  • 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 14 kwiecień 2006 - 14:47

W jakim sensie 0.9 "nie współpracuje dobrze" z Twoją kartą dźwiękową? Przecież foobar korzysta z tego samego outputu, co sam Windows, czyli cały Windows miałby problem z dźwiękiem?

Żadnych "podejrzanych" (zwisogennych ;)) wtyczek chyba nie masz, za to masz foo_vis_projectm, który zżera od cholery procesora.
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl