foobar2000.pl - polskie forum: podczas maxymalizacji okna foobar2000 sie zwiesza (0.9) - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

podczas maxymalizacji okna foobar2000 sie zwiesza (0.9)

#1 Guest_radas3x1_*

Napisano 10 kwiecień 2006 - 18:48

kiedy maxymalizuje okno foobar2000 nagle znika mi z pulpitu i nie mozna go przywrocic(mimo iz jest na pasku zadan i muzyka gra) nie milalem tego bledu w wersji 0.8.3 special :(( skasowalem caly folder foobar2000 lacznie z ustawieniami, ktore sa w folderze dane aplikacji. nie instalowalem zadnych plugins'ow. co zrobic?
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Guest_radas3x1_*

Napisano 10 kwiecień 2006 - 19:14

zainstalowalem colums_ui i wszystko juz dziala mozna temat usunac :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

• 50% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 20-listopad 04

Napisano 10 kwiecień 2006 - 19:21

Hm... no nie do końca... sprawę trzeba zbadać :)

Napisz dokładnie jaki masz sprzęt (procek, płyta, pamięć, karta dźwiękowa), jakich sterowników używasz do dźwiękówki, jaki masz system (2k, XP, XP SP1, XP SP2), czy w katalogu foobara nie utworzył się czasem jakiś plik tekstowy, np. failure.txt, jakie DOKŁADNIE miałeś wtyczki (wypisz wszystkie pliki, jakie masz w katalogu Components), czy działo się to zawsze, czy co jakiś czas. I wszystko co ci jeszcze przyjdzie do głowy :) Może używasz jakichś "udziwnień" systemowych w stylu Windows Blinds?
0

#4 Guest_radas3x1_*

Napisano 10 kwiecień 2006 - 19:57

celeron 2.4ghz, plyta Asus p4s8x-x, 512 DDR ram, sb live! value(najnowsze stery Sb Live! Audio 9400) mam xp sp2 (niedlugo zobacze czy foobar pojdzie na viscie :D), zaden plik *.txt sie nie utworzyl, foo_cdda, foo_converter foo_dsp_std foo_input_std foo_rgscan foo_ui_std foo_abx foo_albumlist foo_masstag foo_unpack, a dziala mi juz jak zainstalowalem foo_ui_columns (zlib1 libpng13 msvcr71 sa w windows/system32) oraz skasowaly mi sie niektore pliki (same sie skasowaly). uzywam windowblind 5 bulid 49 x86
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

• 50% ekstraktu z foo
  • Ikona

Napisano 10 kwiecień 2006 - 21:21

Być może to był błąd związany z windowblinds (które chyba powinno się nazywać windows bloat). Spróbuj wyłączyć to ustrojstwo, zresetować system, i sprawdzić czy błąd się powtarza (będziesz musiał wrócić do Default UI).

Co to znaczy, że "same" ci się skasowały niektóre pliki? Jakie pliki?

PS. Skąd jest filmik na twoim avatarze? Wybitny :)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   venom Ikona

• 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 14-listopad 05

Napisano 10 kwiecień 2006 - 21:40

Skoro mowa o dziwnym zachowaniu foo to zauwazylem dzisiaj nastepujaca rzecz. Uzywam layout ale mam tez sidebara. W layout mam playlista track info, album art i explorer tree. Na sidebarze playlist switcher i analyser. Problem polega na tym ze w momencie gdy probowalem dorzucic do sidebara track info, foo sie wieszal, a jesli chcialem dorzucic album art to - album art znikal z layout. Co mnie troche zdziwilo....
Nie potrzebuje tego, tak tylko przez przypadek to zauwazylem.....
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   mixcherry Ikona

• 50% ekstraktu z foo
  • Ikona

Napisano 10 kwiecień 2006 - 21:48

Nie przyzwyczajaj się zbytnio do sidebara, w nowej wersji Columnsów już go nie będzie :) Natomiast twój problem może wynikać stąd, że z tego co zauważyłem, to np. na cały layout można tylko raz użyć Album Arta (czy tam Track Info).
0

#8 Guest_radas3x1_*

Napisano 10 kwiecień 2006 - 21:49

racja wylaczylem windowsblind i smiga jak trzeba, a jak wlaczylem to kicha ;/

juz wiem czemu nie bylo niektorych plikow, bo nie wybralem przy instalce wszystkich komponentow.

ale jeszcze na zapas wrzuce screeny z tymi plikami zeby mozna bylo przejzec
to jest swierza instalka
a to jest z plugami

PS: jakby co to ja mam dyslekcje wiec sie nie czepiac :D

PSS ava byl na forum zwiazanym z gra gothic II (ale znalazlem go na innym forum :) )
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   venom Ikona

• 30% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 14-listopad 05

Napisano 10 kwiecień 2006 - 22:15

Wiem, wiem...znalazlem ten blad przez przypadek. I go opisalem.....to tyle.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

• 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 11 kwiecień 2006 - 00:52

venom napisał:

Skoro mowa o dziwnym zachowaniu foo to zauwazylem dzisiaj nastepujaca rzecz. Uzywam layout ale mam tez sidebara. W layout mam playlista track info, album art i explorer tree. Na sidebarze playlist switcher i analyser. Problem polega na tym ze w momencie gdy probowalem dorzucic do sidebara track info, foo sie wieszal, a jesli chcialem dorzucic album art to - album art znikal z layout. Co mnie troche zdziwilo....
Nie potrzebuje tego, tak tylko przez przypadek to zauwazylem.....

tez zauwzylem podobna rzecz, jeden z komponentów wieszal mi foo gdy byl podwojony. tzn wrzucilem na sidebarze i w layout. nie pamietam co to bylo. nie wykluczone ze wlasnie track info.
podobny blad wywalał tez foo_history.
0

Strona 1 z 1