foobar2000.pl - polskie forum: Zamiennik Columns_ui - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zamiennik Columns_ui

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pslovik1 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 01-kwiecień 06

Napisano 04 kwiecień 2006 - 22:40

Witam. Jak widać jestem new user FOOTBAR :] Więc mam pewne pytanko odnośnie columns_ui. Jak już wiem, w wersji 0.9 bez SP2 na WinXP nie działa.

Więc chciałbym się dowiedzieć, czy jest jakaś możliwość (alternatywna dla Columns_ui) by w playliscie wyświtlić kolumny?

Jeszcze jedno. Przesiadłem się z winampa i tam można było ładnie posortować liste jak się chciało. W jaki sposób można posortować w footbarze tak, by na liście wyświetlało mi się najpierw wykonawca - [album] - tytuł? Bo w tej chwili nie wiem jak odczywuje mi te pliki. niektóre są upożądkowane, inne porozrzucane po całej liście :/

Wiem, że to pytania lamerskie, ale jeśli chodzi o footbar'a to taki właśnie jestem, a jeśli chodzi jeszcze o programowanie to nie bardzo wiem co i jak :/ niestety.

Z góry serdecznie dzięki za pomoc :)
0


Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   patchu Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 29-sierpień 05

Napisano 04 kwiecień 2006 - 22:58

w dziale FAQ jest topic dla nowych userow jak zrobic samemu zadany wyglad foobara
skorzystaj z niego a napewno znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania

mozliwe ze poprostu sciagles wtyczke columns do starego foo. nie opisales za bardzo w czym problem. co takiego nie dziala ? co mowi konsola ?
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Mithloth Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 26-listopad 04

Napisano 04 kwiecień 2006 - 23:05

Zacytuje wypowiedz mixcherrego z tego wątku.

mixcherry napisał:

Oto i mamy odpowiedź autora Columns UI:

musicmusic napisał:

SP2 is required on Windows XP because of the Windows bug in the list box control in XP RTM and maybe SP1 that affected the playlist switcher panel and was reported a few times recently. I just found someone documented it here.

I have no intention to hack around the bug, since SP2 is a free update and has been out for 1.5 years. Its not that big from Windows Update anyway.

Tak więc SP2 jest wymagane ze względu na błąd w kontrolce list-box (używanej np. w playlist switcherze) występujący w windowsach bez poprawek.

wiec odpowiedz znasz ;)

ps. uzywaj opcji SZUKAJ !! :?
Kocham Cię Kochanie moje ;)
A kuku @ :D
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Necro Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 04-kwiecień 06

Napisano 04 kwiecień 2006 - 23:18

ZTCW najnowsza wersja Columns UI nie wymaga już SP2.

Cytat z angielskiego forum:

Cabalist napisał:

musicmusic napisał:

Columns UI pre-alpha17v6 released. This uses GDI+ to render the volume control "channel" anti-aliased.


...and its working fine without WinXP SP2 now - thanks ;-)

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 05 kwiecień 2006 - 00:47

pslovik1 napisał:

czy jest jakaś możliwość (alternatywna dla Columns_ui) by w playliscie wyświtlić kolumny?
nie ma. mozesz uzyc foo_looks jako zamiennik dla standardowego UI. ale dziala tylko w wersji .8.3.

pslovik1 napisał:

Jeszcze jedno. Przesiadłem się z winampa i tam można było ładnie posortować liste jak się chciało. W jaki sposób można posortować w footbarze tak, by na liście wyświetlało mi się najpierw wykonawca - [album] - tytuł? Bo w tej chwili nie wiem jak odczywuje mi te pliki. niektóre są upożądkowane, inne porozrzucane po całej liście :/

prawdopodobnie masz niepouzupełniane tagi w empetrójkach. kolumienki sluza wyswietlania informacji zawartych w tagach (choc nie tylko;)). a jesli chodzi o opcje sortowania to masz w preferences>display>columnsui>general>[x]enable sorting using columns titles. sortujesz playliste klikajac na nagłówki kolumn.

pslovik1 napisał:

chodzi jeszcze o programowanie to nie bardzo wiem co i jak :/ niestety.
Z góry serdecznie dzięki za pomoc  :)

na szczescie wcale nie trzeba byc programistą zeby sie zorientowac co i jak;)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   pslovik1 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 01-kwiecień 06

Napisano 05 kwiecień 2006 - 21:40

OK, dzieki za wszelkie informacje. ColumsUI dziala teraz na SP1. (Swoja droga, nie wiem jakim cudem, ale SP1 tez nie mialem :/) No i troche sie "pobawilem" i juz co nieco kapuje :]

Jeszcze raz dzieki za odpowiedzi :)


Ide dalej sie "bawic" :twisted: :twisted: :lol: :lol:
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl