foobar2000.pl - polskie forum: Equalizer - ustawienia - foobar2000.pl - polskie forum

Skocz do zawartości

  • (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Equalizer - ustawienia

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   DigitalArek Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 15-marzec 06

Napisano 28 marzec 2006 - 11:06

[center:b501d66316][b]Techno

Dołączona grafika [/center:b501d66316]

Zapodaję Wam gotowe ustawienie pod muzykę "techniczną" - jakosć basiku naprawdę zadowalająca, jeżeli lubisz klubowe rytmy, to ustawienie jest dla Ciebie :)
Dodam, że regulował mi to kolega co jest DJ w Poznańskim klubie i stwierdził, że takie ustawieniena zwykłe głosniczki kmputerowe jest najbardziej optymalne - nie niszczy dźwięku i fajowy basik wydobywa :D

Enjoy!
1


  • (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 28 marzec 2006 - 11:08

Lol.. Troche hardcore O_O 13dB w góre to troszku sporawo jest.. no ale co tam.. zassysam i zaraz zapodam swoją skromna opinie :)

-----edit-----
Jak dla mnie troszku za mocno podbija niekóre częstotliwości... Przy rytmach dnb H[i]H[ats] zlewają sie w jeden wielki szum. A tak w ogóle to teraz zauważyłem że odkąd przesiadłem sie na 0.9 nie używałem EQ :P
PS: Ustawienia za3małem, ale nieco spłaszczone :]
Pozdro

PSS: NApisałeś że ten preset jest pod głośniki komputerowe... Takie zwykłe mediatecha [stereo z 2,5W na kanał] czy lepsiejsze 5,1 creativa czy logitecha?
Привет!
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   DigitalArek Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 15-marzec 06

Napisano 28 marzec 2006 - 11:40

woozie napisał:

NApisałeś że ten preset jest pod głośniki komputerowe...

Pod zwykłe Creative'a 2.1

Ustawienia te nadają się do trance, klubowej muzy, czy elektroniki. Natomiast dnb oraz HH mają to do siebie, że tam najczęściej basik jest dość "blisko siebie" co powoduje zlewanie się - nachodzenie na siebie dźwięku... Ja słucham dużo trance'u a tutaj bass nie odgrywa zasadniczej roli jak w dnb :P Dlatego mam tak ustawione - lubię sobie pobuchać bassem o 7 rano :D
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Wujek_Bogdan Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 09-lipiec 05

Napisano 28 marzec 2006 - 16:06

dziwny i chaotczny ten EQ...

nie powinno bvyc takich drastycznych skoków w EQ.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   DigitalArek Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 15-marzec 06

Napisano 28 marzec 2006 - 17:00

Wujek_Bogdan napisał:

dziwny i chaotczny ten EQ...

Ale gra wyśmienicie :D JA uzyskałem dzięki temu ustawieniowi 10razy lepszy bas a niżeli miałem przy default :)
0

#6 Guest_radas3x1_*

Napisano 13 kwiecień 2006 - 14:21

mi sie tam nei podoba ;) a ja slucham trance techno hardcore hardstyle itp. ;] lepiej bez EQ
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   RaideR Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 13-kwiecień 06

Napisano 13 kwiecień 2006 - 21:53

Witam!

Ustawienia bardzo dobre, lekkie zniekształcenia ale daje rade. Mam subwoofer i 2 satelity własnej roboty i takie ustawienia dobrze z nimi współgrają.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   DigitalArek Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 15-marzec 06

Napisano 14 kwiecień 2006 - 12:26

@RaideR - ja mam podobny sprzęt i zero zniekształceń - po prostu to chyba zależy od głośników jakie się posiada.

Pozdrawiam ekipę ;)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 14 kwiecień 2006 - 13:37

:)


PS: Zrobcie coś zeby mozna bylo dodawac pliki z roszszerzeniem *.feq bo preset EQ wazy 5x baktów a rchiwum rara 1xx [ :lol: :lol: :lol: ] wiec nie gadac mi tu o oszczednosci miejsca :P
Привет!
Dołączona grafika
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Mithloth Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 26-listopad 04

Napisano 14 kwiecień 2006 - 14:03

feq, fcs, fcb - teraz mozna dodawac ;)
Kocham Cię Kochanie moje ;)
A kuku @ :D
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 14 kwiecień 2006 - 14:26

Oki, dzięki za szybką reakcje ;)
PS: Kapitan to jeszcze tu zagląda w ogóle?
Привет!
Dołączona grafika
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Mithloth Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 26-listopad 04

Napisano 14 kwiecień 2006 - 14:48

nie ma za co ;) swieta przeciez :mrgreen:
a Kapitan zaglada "Ostatnie logowanie: Nie Kwi 09, 2006 19:12 "
Kocham Cię Kochanie moje ;)
A kuku @ :D
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 14 kwiecień 2006 - 16:09

No to dobrze, już sie o niego bałem :P
Привет!
Dołączona grafika
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   DigitalArek Ikona

  • 20% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 15-marzec 06

Napisano 15 kwiecień 2006 - 05:47

@Woozie, co to są za ustawnia? Pod jaki rodzaj muzyki je robiłeś?
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 15 kwiecień 2006 - 09:00

Nie tyle pod rodzaj co pod sprzęt :] (CreativeT5900). Mnie pasuja do wszystkiego..
Привет!
Dołączona grafika
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Rataj87 Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 26-kwiecień 06

Napisano 02 maj 2006 - 10:31

a jakie najlepsze by były ustawienia equalizera do HEADPHONES czyli słuchawek :?:
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   woozie Ikona

  • 40% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 07-sierpień 05

Napisano 02 maj 2006 - 10:35

To zależy od słuchawek i od tego, czego od nich oczekujesz ;) Pobaw sie sam najlepiej, i zobacz na własne uczy [xD] jakie ustawienia Ci najlepiej odpowiadają. Pozdrawiam
PS: Jakby kto był ciekawy to EQ wysłałem na emeryture...
Привет!
Dołączona grafika
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   apoc Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 04-czerwiec 06

Napisano 05 czerwiec 2006 - 18:25

Mam Creative Gigaworks S750. Ustawienia dźwięku zostawiam programowi, z którego odtwarzam. Te ustawienia są silnie zniekształcone.. w ogóle nie nadają się do takiej muzyki. Są po prostu za mocne. Radzę je złagodzić, zwłaszcza na głośnikach o słabszej mocy.
Do house, trance, elektro polecam lmoje ustawienie.. sprawdza się naprawdę dobrze
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   ariel Ikona

  • 10% ekstraktu z foo
  • Ikona
  • Rejestracja 18-luty 05

Napisano 07 czerwiec 2006 - 20:43

byłby ktoś tak uprzejmy i zrobił good ustawienia pod HH gdy kompa mam podlaczonego pod wieze?
bo od kiedy podlaczylem kompa pod wieze lepszy dzwiek mam z WMP niz foo...
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   apoc Ikona

  • foon00b
  • Ikona
  • Rejestracja 04-czerwiec 06

Napisano 12 czerwiec 2006 - 14:20

equalizer to tylko kilka suwaków.. pobaw się nimi..
0

  • (5 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Oferujemy miejsce na reklame. Kontakt: m.szafranski@foobar2000.pl